Artilar Eksiler

pays_bas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
45
0
86
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar, hemen konuya geciyorum...
burada yazilanlari okudukca cogu zaman esimle kiyaslamalar yapiyorum. mesela biraz once okumus oldugum bir konuda, oh Allahima sukur benim esim boyle degil dedim... sizlerde bunu yapiyormusunuz? boyle olunca bazen eslerimize kizgin/kirgin oldugumuzda bunu uygulasak belki kendimizi biraz daha iyi hissederiz diye dusunuyorum...
Sizin eslerinizin artilari eksilerinden yada tamtersi hangisi agir basiyor?

Eşim değil ama nişanlım
Allah a şükür bir tersliğini görmedim bugune kadar..Umarım görmem de..
Ama ummadığın taş baş yarar sözünün ne kadar doğru olduğunu anlıyorum kimi zaman.
Sonuçta kimse boşanmak için evlenmez. Ama birbirini önceden deli gibi seven çiftlerin ne halde olduklarını da görüyoruz. O yüzden asla kelimesini kullanmamaya gayret gösteriyorum artık.
Bu sadece bir önlem tabii ki.Hayatımı acabalara teslim etmiş bir şekilde yaşamıyorum yaşayamam zaten.
Derdimi yazmışlığım olmuştur ama bazı dertleri okuyunca kızım şımarıklık etmişsin dediğim oldu..
Dert dediğim şeylerin aslında küçük bir sınavdan ibaret olduğunu düşünüyorum hep.
Ama çoğu derdini açan bayanların en az eşi kadar hatalı olduğunu da düşünüyorum.-Bazı topicler hariç tabii-
Mesela kadın hep ipleri erkeğin eline vermeye alışmış, her şeye tamam eyvallah deniyor aşkın gözü kör ettiği anlarda. Ama mantığımızı her an tetikte tutmalıyız bana göre. duygular bazen olmayacak kararlar sözler vermemize neden oluyor. Oysa mantığımız hayat tarzımız hayır dese de gönül bildiğini okuyor. Ama dediğim gibi hiç bir zaman teslim olmamalıyız kimseye. Birey olduğumuzu unutmamalıyız. Karşıdaki insanın yollarına da halı olmamalıyız.. Ne kadar ekmek o kadar köfte tabiri caizse.
Karşı taraf için de bu böyle biz sürekli ağlayan mızmızlanan kıskanç olursak onlarında sabrı zorlanacaktır. biz nasıl ağlayıp zırlayarak öfkemizi de üzüntümüzü de dışarı yansıtıyorsak, erkeklerin de kızgınlıklarını ve üzüntülerini bağırarak öfkelenerek dışarı yansıttığı kanıtlanmış bir gerçek.
Biz nasıl onların asabi tavırlarından şikayetçiysek emin olun ona sevimli geleceğini düşündüğümüz ağlamalarımızdan da onlar şikayetçi.
Bu yüzden eşim nişanlım bana ters bir davranışta sözde bulunmadığı için değil böyle sorunlara yol açacak bir davranışta bulunmadığımız için, birbirimizin kölesi olduğumuzu düşünmediğimiz için.. Ne kadar en yakınım en özelim olsa da aramızda bir mesafe olabildiği için..
Şükür diyorum..

Artı eksi durumuna gelirsek.. Hiç kimse mükemmel değildir....Ama bir insanı kusurlarıyla da sevmek önemli diye düşünüyorum..-Tabi masum kusurlarsa bunlar

Son düzenleme:
hangisi gözünü dolduruyorsa o ağır basar...
ilgisi sevgisi her daim telefon etmesi her yerde sarılıp öpmesi seni çok seviyorum demeden telefonu kapamaması maddi olarak sıkıntı vermemesi çok saygılı oluşu süper bir adam diyorum.
ama köpüşlerden birine sesi yükselsin bağırsın o zaman dünyanın en canisi birden tüm artıları eksi olur.köpeklerim en can alıcı noktamdır.

benim sevgilimin gözümde çooook eksileri var.ama bazı artıları var ki,bütün o eksileri götürüyor.

aslında artıdan eksiden çok,ben herzaman o özelliğin başka erkeklerde olup olmamasına bakmışımdır.

mesela sevgilim benim dış görünüşüme benden çok dikkat eder,en ufak bişeyimi hemen farkeder ki kızlar genelde saçını kestiğinde,kendinde değişiklik yaptığında erkeğin farketmemesinden şikayetçi.

bunun dışında,aşkım canım bitanem diye ilgi göstermektense,beni tanıması önemli.ilgiyi her erkek gösterir,ama benim alışkanlıklarıma bu kadar dikkat eden bir insan zor bulurum.

kısacası soruna cevabım,o insanın diğer erkeklerden ne kadar farklı olduğu,ve iyi olan özelliklerinin herkeste olup olmadığı önemlidir benim için.kötü özellikleriyse itinayla törpülenirboshayallersmile

Mesela ne?

Hiç kötü alışkanlığı yoktur canımın, içknin tadını bilmez sigara içmez, kumar asla oynamaz.Kızlarla iş olmaz.Ben göstersem bile bakmaz.
Allah şaşırtması ama eğer çetin cevize rastlamazsa çok canıını acutmazsam eğer aldatmaz beni.Öyle gösteriyor.Ama asla demiyorum.Şaşırtmasın allah.
Ailesine karşı hep beni savunur asla incitmez onların yanında, hatalıda olsam açık vermez.Allah razı olsun bin kez.
Benim onun ailseinden kaçmama rağmen eşim benim aileme asla kötü davranmaz saygıda kusursuzdur, aksine dahada yanaşır.Senin ailen benim ailemdir diye.
Altında eziliyorum bunların çok zaman.Bende ona karşı azda olsa iyi bir eş olabilmeyi umuyorum.
Birde eminim çok iyi bir baba olacak.Çok iyi bir eş çünkü.Herşeyime yardımcıdır destektir.
Rabbim bozmasın huzurumuzu cümlesiyle beraber.

Kötü yanı ise, çok konuşurdu herşeye karışırdı, her konuda fikri vardır mutlaka.Ama o karışmalar gitti, konuşmalar azaldı.
Çok iyi niyetlidir kazık atsalarda anlık kızar biraz hava yapar, ardındna düzelir.Candnalığını esirgemez dolayısıylada kırgınlıkları hep çok

Diyorumki artılar çok Allah ondan binlerce kez razı olsun, eksik etmesin.birde çabucak kavuşalım yaa

evt her insanda olduğu gibi, nasıl ki bizim de eksilerimiz varsa onların da muhakkak ki var...
ama önemli olan sizin hangi eksileri kabullenip kabullenemeyeceğiniz burda bence...
bunun yanında hangi artıların sizin için önemli olduğu da tabi...
burda okudukça bende çok kıyaslama yapıyorum... eşimin sevmediğim eksilari hakkında olduğunda dolayısıyla bende etkileniyorum...
hatta çoğu günün akşamı yansıtıyorum bu tavrımı da istemeden de olsa...

Artıları daha ağır basıyor. . . Ama en çok benim ona olan aşkımmm kocaman bi artı bu yüzden ufak tefek eksilerini görmemezlikten geliorum opuyorumnanaktan

Benım konumu mu okudun acaba

Eh orada eksılerını butun detayları ıle yazıyorum zaten. Buraya da bır ıkı artısını yazayım da vıcdanım rahat etsın

Mesela onun cok degerlı esyalarına ıstemeden de olsa zarar verdıgım ıcın asla kalbımı kırmaz. Cok deger verdıgı bır koleksıyonunun en onemlı parcasını kaza ıle mahvettım, sadece 'benım ıcın onemlıydı' dedı.

Gecenlerde de ıyı bır markadan aldıgı gunes gozlugunu kırdım, tek kelıme etmedı. Bunlar artı dımı?

Sonra bazen ben ona cok soylenırım, o susar ve dınler. Ardından gelıp, oper. Tabıı haklı olduguma ınandıgı ıcın...

Anne ve babama deger verdıgını ıfade eder. Kardeslerımı pek onemsemez.

Kın tutmaz, konuyu uzatmaz, kussek dahı sırınlık yaparak barısmaya calısır...

Sımdılık aklıma gelenler bunlar. Eksıler ılgılı forumda

hangi eksiğini yazsam diye düşünüyorum artıları yazayım bari
-beni mutlu görmek onu çok mutlu eder hafta sonu gezdirir yedirir içirir
-hediye alır özel günlerimizi unutmaz
-akrabalrımı sevmesede saygı duyar
-başka da aklıma gelmiyor eksiği daha fazla eksiler artıları götürüyor bende sevgim azalıyor git gide yinede seviyorum onu

Merakımı bagısla, boyle bır esın eksılerını merak ettım.

Bir çok şeyi okuduğumda, kendi takıldığım şeylerin sorun olmadığını görüyorum, iyi ki böyle değilmiş dediğim şeylerde oluyor tabi ki.

Eşim sağolsun ilgili bir eştir. Ben birşey istediğimde mutlaka yapmaya çalışır.
Ben fazlasıyla inatçı olsamda, o herşeye inat bana adım atar, ama genelde o suçlu olduğu için :)
Uzatmaz birşeyleri çabuk unutur.
Aileme karşı saygılıdır.
Herkese karşı tozpembedir, bazen takılırım bu hayatta herşey ve herkes bu kadar iyi mi diye, ama çoğu kez onun gözünden ve bu kadar iyi bakmaya çalışmak, benimde hoşuma gidiyor, ihtiyacım vardı heralde.
Ev işlerinde ufak tefek kendine göre şeylerde yardımcı olur sağolsun.
Uyardığım bir konuda aynı hatayı 2 kere yaptığını görmedim şimdiye kadar.

Eksileri ise, öyle bir anneye sahip olmak sadece benim gözümde.
ılk başlarda ailesini belki kendince haklı olarak çok korusada bazı mevzularda, şimdi kendiside başlarda hata yaptığını, dile getirebiliyor en azından.

benimde eşim çok iyidir ama bazen beni çıldırtan yanları olmuyo değil hani..
önce artılarını söyleyeyim ..
-beni çok sever ve bunu her seferinde dile getirir..
-ben her ne kadar biraz inatçı olsamda o bunu hep aşar ve ilk adımı o atar
-ailemi özelliklede annemi dedemi çok sever ve hiç bir zaman saygısızlık etmez
-bebeğimize bakmamda yardımcı olur
-temizlik yaparken hep yardımcı olmaya çalışır (özelliklede ben hamileyken ne ev süpürmeme izin verdi nede simeme hep kendi yaptı 9 ay boyunca)
-ailesinden biri beni kıracak bişey söyliyecek olsa hepsinin ağzının payını verir annesine bile bağırır eşime tek kelime etmiceksin diye..
-boş bulduğu her vakti evde benimle ve bebişimizle geçirmek ister arkadaşlarıyla dışarı çıkmayı sevmez ayda belki bi defa...
-hiç yemek seçmez sadece makarna olsa ona ziyafet gibi gelir..
şimdilik aklıma gelen artılar bu kadar ..
eksilere gelelim..
-özellikle gece oldumu yatmak bilmez sabah oldumu kalkmak bilmez sabahları beni çileden çıkartır..
-o her banyo yapışında sanırsınız savaş çıkmış banyoda havlularımı hep ıslatır banyoyle ne alıp veremediği varsa şampuanlar jeller herşeyi mahfeder
-hastalandığı zaman çoook nazlanır galiba ben sabaha çıkmama kesin ölürüm der durur çoook nazlı
-bide çok kıskançtır tamam zaman zaman hoşuma gider ama bazende boğulurum
-çoğu zaman bebeğimle ilgilenmem gerektiği için beni ihmal etme küserim bak derdurur bende onun gibi ilgi istiyorum der .. ama ben zaten bebeğimden boşa kalan her zamanı ona ayırırım ama yetmiyo ona ..
aklıma gelen eksileride bunlar

buradaki konuları ve yorumları okuyunca bazen iyi ki benim eşim böyle değil diyorum
bazen de benim eşim niye böyle değil diyorumfisfisfis
örneğin ev işlerinde yardımcı olan özel günleri önemseyen ince düşünceli sakin kibar eşleri olanlara özeniyorum ama aşırı kıskanç eşini aldatan pc bağımlısı ailesine ezdiren eşine hiç ilgi göstermeyen erkekleri okudukça da allahtan böyle değil eşim diyorum
bence en iyisi kıyaslama yapmamak.herkes eşini en iyi kendi bilir.herkesinde mutlaka eksileri vardır.eğer artılar eksileri kapatıyorsa sorun yok bencesengözlerimebaksanab

eşim değil ama nişanlımın bazı huylarına şükrederim burdaq okuduklarımdan sonra..
o kdr zor durumlar yaşayan hanımlar oluyor,dertlerini döküyor ki;bazen düşünüyorum benim ki böyle olur mu ,yapar mı vs vs. bazen olumsuz yön düşünceye varsam da genel anlamda şükrediyorum.

ben de okudukça eşim için çok şükrediyorum
ne kocalar varmış diyorum bazen sadece eşim için değil eşimin ailesi için de diyorum
o yüzden ufak tefek şeylere şükrediyorum ki muhakkak benim de eksilerim vardır eşim sabrediyordur

benim odunum bi tanedir yinede severim kendisini))
Artıları:
-gezmeyi, eğlenmeyi çok sever ve bu anları en çok benimle paylaşmak ister
-kimsenin bana birşey söylemesine izin vermez
-kıskanç değildir(benim en sevdiğim özelliğidir)
-her konuda çok bilgilidir ne sorarsanız cevapsız kalmaz
-dürüsttür kızacağımı bilsede doğru söyler
-para hesabı yapmaz
-işten geldikten 15 dakika sonra harika bi adam olur
-nereye gideceğime kiminle gideceğime karışmaz
-haftanın3günü annemlerde kalmama ses çıkarmaz
Eksileri:
-evişleri, çocuk bakımı hiç yardım edeceği konular değildir
-özel günleri hatırlamaz kendi doğum gününü hatırlasa ona bile razıyım
-hamileyim dersiniz çok yorgunum sonra konuşalım der
-kendi keyfinden ödün vermez
-herşeyi benden bekler tamir alışveriş hereyi yaparım
-küstüğümüz zamanlarda bir bardak su için 10dakika yalvarır oysa kalkıp kendisi alsa daha az enerji harcayacak
-sürekli bişeylerden şikayet eder
ama diyorum ya yinede severim ben odunumuopuyorumnanaktan

ben pek şükredemiyorum çünkü bu zamanda kimin neye dönüşeceği belli olmaz. aman benimki de pek iyiymiş diyip kubuzlanırken bi dönüp bakmışsın boynuzlardan kapılara sığamıyorsun....

ARTİLARIDA EKSİLERİDE TABİKİ VAR.İLK ÖNCE EKSİLERİNİ YAZAYIMKİ ARTILARINI YAZINCA KIZGINLIÜĞIM GEÇMİŞ OLSUNopuyorumnanaktan COK ÖNYARGILIDR.COK ÇABUK SİNİRLENİP COK SERT TEPKİLER VERİR VE ASLA BENİ DİNLEMEZ.SONRA COK KISKANÇTIR HER SABAH İŞE NASIL GİTTİN NE GİYDİN MUHABBETİ OLUR VE HEP KAVGA EDER BENLE.ONA GÖRE GÖSTERİŞLİ GİYİNMİYCEKMİŞİM MAKYAJ YAPMIYCAKMIŞIM ARTIK EVLİ Bİ BAYANMIŞIM,NE ALAKASI VARSA(BU ARADA 8 GÜN SONRA DÜĞÜNÜM VAR NİKAHIM OLDU EVLİ SAYILIRIM YANİ).AKLIMA GELEN DAHA DOĞRUSU BEİ BU ARA DELİ EDEN HUYLARI BUNLAR.GELELİM ARTILARINA.COK DEĞER VERİR.NE OLURSA OLSUN ELİNDEN GELDİĞİNCE NE DESEM YAPAR.HERKESE KARŞI TUTAR BENİ HEP ARKAMDADIR.ROMANTİK DEĞİLDİR GÜZEL SÖZ BİLMEZ AMA ÖYLE Bİ BAKARKİ ANLARIM BEN BENİ NE KADAR SEVDİĞİNİ.COK BEYEFENDİDİR.ÖYLE FAZLADIRKİ BÜYÜKLERİNİN YANINDA BAŞINI YERDEN KALDIRMAZ ÖZELLİKLE BABAMINkaydirigubbakcemile3AM NORMALDE COK EĞLENCELİDİR ASLA YANINDA SIKLMAZ İNSAN.AKLIMA GELENLER BUNLAR.DAHA COOOOOK VAR AMA SAYFALAR YETMEZ Bİ İNSANI ANLATMAYA.ÖZELLİKLE EKSİLERİNİ ANLATMAYAkaydirigubbakcemile3AMA HERŞEYE RAĞMEN SEVİYORUUUUUM:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…