Artıları ve eksileri( anneler)

Ama 1 yasla 2,5 yas cok baska. 1 yasindaki cocuk daha konusamaz cisini soyleyemez belki yuruyemez.. ama 2,5 yasindaki bunlarin hepsini yapabilir.. anneye daha kolaylik olur bi yandan.. ama dahada cok kiskanir tabii:))
Valla hayatım ben perişanım da başkası ne olur bilemiyorum :KK48: Yaşla da ilgisi var biraz da çocukların yapısıyla ilgili . Ama 2,5 yaş farkı tabiki 1 e göre kat kat kolaydır . Yaş farkının az olmasının en büyük avantajı kıskançlık duygusu tam oluşmamış oluyor.

Abimle aramda iki yaş var ergenlik çok fenaydı her gün saç başa kavga ederdik :rolleyes:ama şimdi çok iyiyz:KK200: ikiz gibi düşünün

22 aylık bir kızım var 4 aylık da gebeyim aynı zamanda şimdi sorum gayet açık kızlar çocuklarımın yaş aralığı 2 2 buçuk yaş falan oluyor
Yaş aralığının az olmasının artıları ve eksileri nedir?
2 kızımın arası 3 yaş 2 ay.
Doğumdan sonraki 3 ay büyük açısından çok zor geçti. Değişen huylara hazır olun.
En büyük sıkıntı büyük kızımın doğumda 2 gün evde bensiz kalması oldu. O 2 gün birşey yapmadı ama ben eve geldikten sonra çık uzun zaman terör estirdi. Ayrılığı kardeşiyle ilişkilendirdiği için bebeği de istemedi.
Şimdi küçüğüm 5 aylık işler biraz daha iyi

Benim kızlarımın arası 2 yaş 2 ay anneniz yada bi yardımcı olan birinin desteğiyle su gibi akıp geçer inşallah

Offf off ne cektigimi bir Allah bir ben bilirim diyorum amaaaa ben sirami savdim cokk sukurrr...bugun ikinci prensesimin dogum gunu.iki yasina basiyor.ilk kizim dort yasini dort ay gecti.aralari iki yas dort ay.cokkkk zoorlandimm neler cektim ama degdi.simdi buyudu ikiside anne kiz gezmelere gidiyoruz artik.su an eglenmeye basladik.iki kucuk cocuk bakmak cidden cok zor.annem ust katimda olmasa ben bakirkoylukdum simdi.mutlaka yardim eden biri olsun yaninuzda en azindan ilk alti ay.uykusuzluk gaz sancilari iki cocuk bas etmek zor ama imkansiz degil.buyudukce rahatliyosunuz.simdi uylulari kesintisiz bende rahatim diyebilirim.zaten buyuk kizim anasinifina baslayacak insallah eylulde.ufak ufak is bile bskiyorum kis icin.tatil planimiz var bakalim kizlarimla ilk tatilimiz olacak tabi bsbamizda gelecek.es cok onemli.yardim ederse ne ala...anlatsam roman olur..bol sabir diliyorum size Allah yardim ediyor ikinci kizim dogdugnda bir hafta hic uyumadim.sonrasi uc saatle sinirliydi nobetlese bakiyorduk kizimkolikti.ahh ah annelik zor Allahkolaylik versin hayirli saglikli bir brbeginuz olsun.gecer gider buyurler hepimiz bebek degilmiydik...

Zor taraf, bedenen biraz daha fazla yorulacak olmanız .. ikisi de bezlenecek, ikisine de ayni ilgi ve ihtimamı göstermeniz gerekecek çünkü ikisi de uzun bir süre ayni anda bebek olacaklar...
Fakat pozitif yanı, daha büyük yaş aralığında olan kardeş kıskançlığını yaşamayacaksınız
Bunun zorluğunu ve vicdan azabını yaşamış birisi olarak , ilk saydığım beden yorgunluğu daha kolay bence..
Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle ...

Kızlarımın arası 3 yaş. Küçük 6 aylık. Büyük kızım bezi bırakalı çok oldu, kendi yemeğini yiyor, giysilerinin bir kısmını giyebiliyor, kreşe gidiyor ama evde kendi kendine oynayıp, zaman da geçirebiliyor, öyle bize çok bağımlı değil. İnatçı ve huysuz bir yavru, o yüzden bizi biraz uğraştırıyor ama en azından öz bakım işleri büyük ölçüde hafifledi. Bir çok yönden rahatım yani. Sizde yaşlar daha yakın, büyüğün ihtiyaçları daha fazla, iş yükü açısından biraz zorlanabilirsiniz ama bu da uzun sürmeyecek. Gücünüz kuvvetiniz yerindeyse atlatırsınız bir şekilde ama inanın evde anne hastaysa ve iki küçük çocuk varsa ve yardımcı olacak bir Allah'ın kulu yoksa, ayvayı yediniz. =)) Bir iki kere yedim, oradan biliyorum. Etrafınızda anne, baba, kardeş filan yoksa, hasta olmayın. Bence ebeveynlerin zorlanacak olması dışında, yaşları yakın kardeşler durumu artılarla dolu. Bir kaç seneye en yakın sırdaşıyla, oyun ve macera arkadaşıyla birlikte takılmaya başlayacaklar ve bu hayatları boyunca sürecek. O kadar sabırsızım ki onların kuracağı ilişkiyi uzaktan izlemek için. Umarım birbirlerinin saçını başını yolan cadılara dönüşmezler. :confused: Ha bu arada büyük, kardeşini kıskanıyor ama ona karşı çok sevgi dolu, ilgili. Biz de eşit ilgilenmeye çalışıyoruz ama yine de bazı şeylerden memnun değil, acısını da bizden çıkarıyor. Bu da sağlıklı ve geçici bir süreç diyoruz, dayanıyoruz, el mahkum. =)

Bunları konusmak cok bos bence, zaten 4 aylık hamılesınız.
Artıları ılerde cocuk dusunursenız henuz sızde gencken ılk cocuk okullu olmamısken ıkısını aynı anda buyutmek olur. Eksılerıne gelınce benım ıcın en muhımı ılk cocugun ılgısız kalacak olması maalesef

Valla canım oglum 8 yasında kızım 5 yasında en kücük olan 3 bucuk yasında ( son numara plansız oldu) bana sorarsan cok artısı var bir kere paylaşmayı ögrenıyorlar ikincisi yas aralığı az oldugu ıcın sen bir cok konuda tecrubelenmış ve bilgilerinin hala taze olmasının avantajını ögrenıyorsun bir diger avantajın bence cocuklarının sana bir cok şeyi tek basına yapqbılcegını ögretıyor olması mesela insanlar tek cocuga bakarken annesinden kayınvalıdesinden yardım isterken sen herseyi kafanda daha cabuk planlayıp tek basına yapabiliyorsun elbette zorluklarıda oluyor ama bu senin neyi ne kadar tecrübe ettıgınle alakalı

Sen ikisine birden nasıl bakıyorsun acebağğğ?? Tam dayaklık haA, eline ver bezi silsin bari
Cnm onlara herşeyi madde madde anlatacaksın hatta yazıp eline vereceksin bir örneğinide imzalatıp saklayacaksın değilse suçlu bile çıkabilirsin:)

Normalde kaçta yatıyor geceleri geç yatıyordu ya hala öyle mi..
Fuzulî yaratiklar :sinirli: :sinirli: :sinirli:
Ahh ahh iki çocukla ilgilenme adamlara fazla geliyor biz nasıl yapıyoruz ama
Bir gün yerimize geçseler keşke biz de uzaktan izlesek:)
Birde bebeğe bak dedin diyor sanki bakmış gibi adam tv izliyor:)

Back
X