artmıyo artmıyo artmıyoooo...

OLSUN ARTIK

iki güzel prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
229
102
kızlar bebeğim 5 aylık sütüm 2 aydan sonra azalmaya başladı 3.5 aylıkken işe başladım devamlı sağıyorum ama neredeyse bitti gibi..neler denedim neler yedim ama yok gelmiyor aksine iyice gitti..napıcam yaa olan vicdan yapıyorum içimde bebeğim en önemli şeyden mahrum oluyor diye..

hiç emmeyen bebekler var.. hepsi öyle ya da böyle büyüyorlar.. Allah dermansız dert hastalık vermesin inş..

önce bunu düşünün. sonra sütüm de sütüm psikolojisinden çıkın.. bol bol su için taze sebzeler tüketin. o bir damla da alsa yeter.. hem ek gıdayada başlar yakında. benim de hep azdı ve 17 aylık olduk hala emiyor..

şarıl şarıl sütü olan birçok bebek bu kadar ay emmeyebilir. öyle düşünün..

Aldığı kadar emmeye devam etsin ki zaten 5 aylıkmış , yakında ek gıdaya geçeceksiniz. Benimde sütüm öyle bol değildi hatta 4.5 aylıkken kızım ek gıdaya başladım doktorumun tavsiyesiyle ve 22 aya kadar emzirdim , mama vermedim hiç. Yeri geldi tüm gün sadece anne sütü aldı 1 yaş civarı, reddetti ek gıdayı o dönemde bile yetti o az dediğim sütüm.
Siz öncelikle sütüm az, yetmiyo demeyi bırakın, psikolojinizi bozmayın. Bebek ne kadar emerse süt üretimi artıyor hiç merak etmeyin. Sadece içinizi karartmayın böyle, gerekirse doktorunuzla konuşup ufaktan ek gıdaya başlayın. Zor dönemi atlatmışsınız, artık daha kolay olacak doyması, meyve , çorba vb basladığınizda.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

kızlar bebeğim 5 aylık sütüm 2 aydan sonra azalmaya başladı 3.5 aylıkken işe başladım devamlı sağıyorum ama neredeyse bitti gibi..neler denedim neler yedim ama yok gelmiyor aksine iyice gitti..napıcam yaa olan vicdan yapıyorum içimde bebeğim en önemli şeyden mahrum oluyor diye..
Yeşillik + bol su diyorlar. Denediniz mi? Marul, tere, roka, ıspanak dolu dolu salatalar yapın yeşil ne bulursanız. Bol sıvı alın.
İnşallah faydası olacaktır. Herkes bunu söyler genelde.

Aldığı kadar emmeye devam etsin ki zaten 5 aylıkmış , yakında ek gıdaya geçeceksiniz. Benimde sütüm öyle bol değildi hatta 4.5 aylıkken kızım ek gıdaya başladım doktorumun tavsiyesiyle ve 22 aya kadar emzirdim , mama vermedim hiç. Yeri geldi tüm gün sadece anne sütü aldı 1 yaş civarı, reddetti ek gıdayı o dönemde bile yetti o az dediğim sütüm.
Siz öncelikle sütüm az, yetmiyo demeyi bırakın, psikolojinizi bozmayın. Bebek ne kadar emerse süt üretimi artıyor hiç merak etmeyin. Sadece içinizi karartmayın böyle, gerekirse doktorunuzla konuşup ufaktan ek gıdaya başlayın. Zor dönemi atlatmışsınız, artık daha kolay olacak doyması, meyve , çorba vb basladığınizda.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.
arı diye bir markanın pirinç unu var sütlü muzlu falan bu ay onlara başladım ek olarak ama işte vicdan yaptım kendime inşallah dediğiniz gb.olur benim bebeğimede yeter sütüm

öncelikli olarak şu psikolojiden çıkıp birahatlamanız lazım. yoksa istedin kadar ot ye su iç olmaz..
sonra arkadasların dedıklerı gbı bol bol yeşillik yiyeceksin , humana bende muthıs süt yapardı , soğan ve sütlü bulgur çorbası.. onu içtiğim gün yatak yorgan batardı..

Canım sakın bu ruh haline girme stres sütü daha çok azaltıyormuş ..biliyormusun benim eşim hiç süt emmemiş, doğduğu an azını kapatmış memeyi almamış, çok uğraşmışlar ama almamış . Şuan gayet sağlıklı boyu 190 kilosu iyi hiç bir rahatsızlığıda yok .. Yani için rahat olsun zaten ilk 5 ay emmiş bundan sonra sütün geldiği kadar verir doktorunun tavsiye ettiği şekildede ek gıda verirsin..

arı diye bir markanın pirinç unu var sütlü muzlu falan bu ay onlara başladım ek olarak ama işte vicdan yaptım kendime inşallah dediğiniz gb.olur benim bebeğimede yeter sütüm
Yeter merak etmeyin. Akşam işten geldiğinizde bol bol emzirin, ne kadar emzirme o kadar süt.
Madem başladınız ek gıdaya, yoğurt mayalayıp yedirebilirsiniz, minik kavanoza yada çay bardağıyla. Sabah mayalayıp, öğlen yedirebilirsiniz.
Ek gıdaya basladıysanız, kendinizi strese sokmayın artik. Eli kadar midesi var zaten onun, biraz yoğurt, biraz çorba , biraz anne sütü yeter.
Hiç üzülmeyin.

cnm bir arkadşım arının üretim yerini gördüm iğrenç dedi. hero bayb tertemizmiş. ben de heronun muhallebisini vermiştim.

Semizotu tüketebilirsiniz bol bol.

yılmadan sık sık emzirmeye devam et sen emzirdikçe kesilmez merak etme

2 yılı geçkin emzirdiğim için söylüyorum

Semizotu tüketebilirsiniz bol bol.

benim yegenlerim anne sütü alamadi :KK43: Allah baska dert vermesin sen elinden geleni yapmis gözüküyorsun canini skp daha cok stress yapma üzüntüden de azaliyormus

yazan varmı bilmem ama bolca süt için. doktorum sütü süt yapar demişti. çok işime yaradı. önce benimde azdı. ger ağladığında emzirip 3-4 bardak süt için günde

X