Asabi koca ile gecinme ve telefon bağımlılığı

Yani ben kadar ilginlenmez ama cocugun gelisimi icin telefonu ve tv yi kaldircak kadar fedakarlik yapabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü telefon can sıkıntısından oynanan bisey bende oynuyorum ama bakiyorum fazla oynadim kitap okuyoruk orgu oruyorum. Ama esime telefon kolay geliyor ondan böyle. O benden daha cok kitap okurdu. Kötü birisi degil ama eski aliskanliklarina dönmesini istiyorum sadece.
Ozamn diger arkadaslarinda dedigi gibi yeni ortak bir hobi edinin cocuktan once mesela 1000 parcalik puzzle olabilir hem ugrastirir vakit geçer

Is bulup calissaniz cocuk yapmaktan daha iyi bir cozum olabilir. Evden cikin bir sekilde. Tek muhabbet kaynagi kocaniz olmasin. Hem skilmazsiniz hem de kocaniz insan olmayi ogrenir belki esi butun gun disarida olunca

Kizlar ben butun gun evde esimi bekliyorum sıkılıyorum konuscak pek kimse yok. Aksam esim gelince konusmak muhabbet etmek istiyorum haliyle. Ama esim gelince benle konusmak yerine telefonla oynuyor. Konusup derdimi anlatmaya calisinca sinirleniyor. Sinirlenmeden dinleyemiyor resmen. Sizde durum nasil ben mi sık boğaz ediyorum adamı yoksa normal mi alınmam. Telefonlada oynasin ama banada vakit ayirsin bunu ona nasil anlatabilirim ? Fazladan evde durmayi sevmiyor hemen disari cikma derdinde. Kendi oyalanir oyalanir ben birsey diyip iki dakka oyaladigimda kabahat bana kalir oyaladin beni diye cok dertleniyorum bu duruma. Kendimi baska islere verip bende onu takmamayi düşünüyorum. Sizin sinirli bir es icin oneriniz var mi
Derd anlatmayin zaten anlamiyor ve dinlemiyor. Onu takmama iyi fikir ama bu durumu konuşarak çozmeniz daha iyi olucakdir. Bazi insanlarla malesef konuşmak mumkum olmuyor bu durumda onunla ayni taktiği uygulayin

BEnim çoçuğum yokken çalışıyordum bu yüzden pek tanıyamamışım kocamı yeni anladım bunu. Sizin tarifinize yakın biri, sinirli , elinden telefon düşmez , yüz kere şarkın biter ama 2 teli olduğu için ötekine geçer devam eder . Şimdi çocuğum var ve biraz büyümesini bekliyorum , kreş yaşına gelince ya ayrılacağım ya adam düzelirse devam ederiz ama 40 yaşına gelmiş adam düzelirmi Allah bilir . Eğer sende kendini böyle çıkmazda bulmak istemiyorsan çocuk yapma derim. Adamı evlilik danışmanına ikna et , kabul etmezse sözünü dinlediği 2-3 aile büyüğüne anlat durumu onları dinlesin. Baktın yine aynı ayır yolları , mutsuz evlilikte bide çocuğun vebaline girme derim ☹️

BEnim çoçuğum yokken çalışıyordum bu yüzden pek tanıyamamışım kocamı yeni anladım bunu. Sizin tarifinize yakın biri, sinirli , elinden telefon düşmez , yüz kere şarkın biter ama 2 teli olduğu için ötekine geçer devam eder . Şimdi çocuğum var ve biraz büyümesini bekliyorum , kreş yaşına gelince ya ayrılacağım ya adam düzelirse devam ederiz ama 40 yaşına gelmiş adam düzelirmi Allah bilir . Eğer sende kendini böyle çıkmazda bulmak istemiyorsan çocuk yapma derim. Adamı evlilik danışmanına ikna et , kabul etmezse sözünü dinlediği 2-3 aile büyüğüne anlat durumu onları dinlesin. Baktın yine aynı ayır yolları , mutsuz evlilikte bide çocuğun vebaline girme derim ☹️
Anladim cok guzel ornek vermissiniz tesekkur ederim. Yani burda yazilanlardan cikardigim sonuclar var gencligin verdigi telefon bagimliligi olabilir dediginiz gibi duzelir mi diye ugrasacagim ve gozlemleyecegim allah yardimciniz olsun sizinde gonlunuzce olsun hersey insallah

Derd anlatmayin zaten anlamiyor ve dinlemiyor. Onu takmama iyi fikir ama bu durumu konuşarak çozmeniz daha iyi olucakdir. Bazi insanlarla malesef konuşmak mumkum olmuyor bu durumda onunla ayni taktiği uygulayin
Evet konusmak cok zor oluyor bazen. Kesinlikle onun taktigiyle ilerlemek en iyisi o nasilsa bende oyle davranmaya calisiyorum

Kizlar ben butun gun evde esimi bekliyorum sıkılıyorum konuscak pek kimse yok. Aksam esim gelince konusmak muhabbet etmek istiyorum haliyle. Ama esim gelince benle konusmak yerine telefonla oynuyor. Konusup derdimi anlatmaya calisinca sinirleniyor. Sinirlenmeden dinleyemiyor resmen. Sizde durum nasil ben mi sık boğaz ediyorum adamı yoksa normal mi alınmam. Telefonlada oynasin ama banada vakit ayirsin bunu ona nasil anlatabilirim ? Fazladan evde durmayi sevmiyor hemen disari cikma derdinde. Kendi oyalanir oyalanir ben birsey diyip iki dakka oyaladigimda kabahat bana kalir oyaladin beni diye cok dertleniyorum bu duruma. Kendimi baska islere verip bende onu takmamayi düşünüyorum. Sizin sinirli bir es icin oneriniz var mi
ne öneri verilirki adam umursamıyo

önce bağımlı yapınızı değiştirin. tüm gün kocanın geleceği saati beklemek yerine gerçekten kendinizi besliycek yatırımlar yapın. adam ilgilenmiyo çocuk yapayım da ona bağımlı olayım sonra yaşlandığımda da beni yalnız bırakmasınlar diye psikolojik baskı yapayım... geleceğin annesini şimdiden hayal edebiliyorum. kocanıza içinizi kavga etmeden açmayı denediniz mi? böyle şeyler ayaküstü konuşulacak şeyler değil. "seninle önemli bir konu hakkında konuşmak istiyorum" diyip uygun bir vakit oluşturun. sonra da karşıyı suçlamadan kendi psikolojinizi odak alan bi konuşma yapın. bu konuşmanıza "beni özleyemezsin sen ne biçim kadınsın benle sohbet etmeyi bekleyemezsin" diyceğini sanmıyorum.(sizi seven bir normal bir insan olduğunu varsayıyorum)

Back
X