Aşağılanmak.

Birolmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
183
86
18
35
Esimle bir sebepten bana kizdi. Kizma sebebi bence gereksiz ama kendince cok cok onemli. Kus tavirli su an. Mesele bana kizdigi zaman agzindan cikanlar. Ben bir kamu kurumunda mimar olarak calisiyorum. Kendisi de mufettis. Anlamaniz icin yaziyorum bunlari. Bana sarfettigi cumleler sunlar. Sen ancak laylaylom gecir gunlerini. Hep oyun senin isim. Yemek yap baska da bisey yapma. (Bundan onceki tartismada da niye sulu yemek yok diye takilmisti ama sonradan ozur diledi) normal sartlarda yemek yapilmis yapilmamis takilan birisi degil. Yani beni sen ise yaramazsin diye asagilamaya calisiyor. Yabanci dizi izleriz genelde. Yeni bir dizi var bos otururken onu actim izleyelim diye. Sen ancak dizi izle diye onu da soyledi. Kendisi ne yapiyor derseniz yuksek lisans yapiyor ingilizce calisiyor. Benim kendimde eksik gordugum ise ehliyetim yok araba kullanmayi bilmiyorum. Dilim var bu arada. Yuksek lisansa da baslamadim. Ama yuksek lisans mevzusunu acinca esim aman bosver ben de oylesine yapiyorum diyor.

Siz bi yol gosterin yorum yapin lutfen. Iki gundur cok yiprandim. Onceki konumu hatirlayanlar icin yaziyim. Cok pisman olup gelip ozur diledi defalarca.

Kendisi okuyorsa ingilizce calisiyorsa onun tercihi. Yemek yapmayin madem boş bir iş. Kendi yapsin yesin. Esinizdeki asagilik kompleksi

Yüksek lisansınızi yapın. Kompleksli biriyle evli olunca sizden üstün bir eğitime sahip Olunmasına izin vermemek gerek. Ayrıca çalışan birisiniz herseyi yapmak zorunda değilsiniz. İkinizde yaşıyorsunuz o evde, eşinizden tutsun evin işinin bir ucundan.

Genetik boyutunda takıntı etken olabilir mi?
Ağır kompleksli mi, narsist mi, mutsuz ve bağımlı mı, çirkin usluplu eleştirisel mi çözemedim. Okumuşun cahili çok ağır bunu bilirim. Yüksek lisansı sakın boşvermeyin. Egosuna egosuna vurun, siz yükselin kendi düşünsün.

Esimle bir sebepten bana kizdi. Kizma sebebi bence gereksiz ama kendince cok cok onemli. Kus tavirli su an. Mesele bana kizdigi zaman agzindan cikanlar. Ben bir kamu kurumunda mimar olarak calisiyorum. Kendisi de mufettis. Anlamaniz icin yaziyorum bunlari. Bana sarfettigi cumleler sunlar. Sen ancak laylaylom gecir gunlerini. Hep oyun senin isim. Yemek yap baska da bisey yapma. (Bundan onceki tartismada da niye sulu yemek yok diye takilmisti ama sonradan ozur diledi) normal sartlarda yemek yapilmis yapilmamis takilan birisi degil. Yani beni sen ise yaramazsin diye asagilamaya calisiyor. Yabanci dizi izleriz genelde. Yeni bir dizi var bos otururken onu actim izleyelim diye. Sen ancak dizi izle diye onu da soyledi. Kendisi ne yapiyor derseniz yuksek lisans yapiyor ingilizce calisiyor. Benim kendimde eksik gordugum ise ehliyetim yok araba kullanmayi bilmiyorum. Dilim var bu arada. Yuksek lisansa da baslamadim. Ama yuksek lisans mevzusunu acinca esim aman bosver ben de oylesine yapiyorum diyor.

Siz bi yol gosterin yorum yapin lutfen. Iki gundur cok yiprandim. Onceki konumu hatirlayanlar icin yaziyim. Cok pisman olup gelip ozur diledi defalarca.

Okusalar da ataerkillik çıkmıyor bunların içinden. Çok istiyorsa kendi yapabilir sulu yemek.
Hem işe git hem evle ilgilen nesin sen robot mu? Ev işi bizim görevimiz değil. Eşin aklınca oradan vurmaya çalışmış.
Benimki de sanki tek sen çocuk bakıyorsun başka bişey yaptığın yok sen kadın mısın vs diye kendi kendine söylenmişti sinirli bir anında
Duymadım sanıyor.
Geçen hafta bebeğe o baktı ben işe gittim allahını şaşırmış peygamberini arar vaziyetteydi
Evle ilgili tek iş yapamamış. Şimdi sen bizi çekip çeviriyormuşsun diyip durdu.

Master sirf herhangi biri sizi asagiliyor diye yapilacak is degil keza doktora da oyle, bunlari yapsaniz dahi sevgi saygi olmadigi komplex hukum surdugu müddetçe asagilayacak bisi bulacaktir. Yuksek olasilik kendi de kendini birilerinden asagi gordugu icin yapiyor zaten. Gonlunuzde varsa akademiyi seviyorsaniz yapin sirf o aşağılıyor diye degil. Kisiligi oturmamis belli ki. Ne olursa olsun once bir insan olsun dangoz.

eşin ders çalışmak zorunda olduğu ve bu kendisine zor geldiği için kıskanıyor
şey gibi hani diyette olan insan karşısında pasta yiyene laf sokup durur ya kıskandığından o hesap eşinizin tavrı
yerinizde olsam gıcık ederdim yayılırdım tv önüne yapardım kahvemi :kahve:

Sürekli eşinize bir şeyleri başardığınızı mı kanıtlamak zorundasınız? Adamda öyle bir hal ve hareket var sanki. Çok çirkin. Sürekli yaptıklarınız kıyas halinde mi? Bayağı baskı altındaymışsınız gibi hissettim yazdıklarınızdan. Mimarsınız bacım siz, unuttunuz herhalde. Ekmeği elinde, çalışan, bir de ev işlerine yetişmeye çalışan bir kadınsınız. Ayrıca ister bomboş, anlamsız bir dizi izlersiniz, isterseniz hiçbir şey yapmadan koltukta öyle yan gelip yatarsınız. Yaptığımız her şeyin öyle ufkumuzu genişletmesine, bir şeylere katkı sağlamasına gerek yok. Sırf keyif almak ya da oyalanmak için de bir şeyler yapılabilir. Aksini düşünen insan fazla hırslıdır. Bence gereksiz ve yıpratıcı bir durum. Eşinizde bu var sanki. Saygı sınırlarını aştığında haddini bildirip kapatın çenesini. Yoksa bu terbiyesizlikler alışkanlık haline gelir.

Ayrıca yemek beğenmeyene kadar kalksın kendi yapsın. İkiniz de çalışıyorsunuz, neden yemekler sizin sorumluluğunuz olsun?

Sürekli bir kıyas halinde misiniz? Eşim yüksek lisans yapıyor benim ehliyetini yok araba kullanamıyorum yazmışsınız.

Ne kadar yorucu bir durum. Buna müsade etmemeniz lazım. İster dizi izlersiniz ister başka birşey yaparsınız. Bunun hesabını eşinize verecek değilsiniz.
Eşinize mutlaka kıyas yapıp sizi küçük düşürücü şeyler söylediğinde haddini bildirmeniz lazım.

Başlığınız bile eşinizin yaptığını kabul ettiğinizi gösteriyor, aşağılanmak, o kim ki sizi aşşağılayacak?

Son düzenleme:
Sürekli eşinize bir şeyleri başardığınızı mı kanıtlamak zorundasınız? Adamda öyle bir hal ve hareket var sanki. Çok çirkin. Sürekli yaptıklarınız kıyas halinde mi? Bayağı baskı altındaymışsınız gibi hissettim yazdıklarınızdan. Mimarsınız bacım siz, unuttunuz herhalde. Ekmeği elinde, çalışan, bir de ev işlerine yetişmeye çalışan bir kadınsınız. Ayrıca ister bomboş, anlamsız bir dizi izlersiniz, isterseniz hiçbir şey yapmadan koltukta öyle yan gelip yatarsınız. Yaptığımız her şeyin öyle ufkumuzu genişletmesine, bir şeylere katkı sağlamasına gerek yok. Sırf keyif almak ya da oyalanmak için de bir şeyler yapılabilir. Aksini düşünen insan fazla hırslıdır. Bence gereksiz ve yıpratıcı bir durum. Eşinizde bu var sanki. Saygı sınırlarını aştığında haddini bildirip kapatın çenesini. Yoksa bu terbiyesizlikler alışkanlık haline gelir.

Ayrıca yemek beğenmeyene kadar kalksın kendi yapsın. İkiniz de çalışıyorsunuz, neden yemekler sizin sorumluluğunuz olsun?
Yemek kismina cevap yazmak istiyorum. Yaptigim yemeklere bayilir. Begenmedigi icin degil soylenmesi sadece canimi acitmaya calisiyor. Iki gun once yemege laf etti dun de yemekten baska bisey yapmiyorsun dedi.

Ya aslında konu bir şey başarmak değil ,bayanın yüksek lisans yapması falan değil mevzu.
Erkeğin gözünde önde olma bayandan bir tık ta olsa daha iyi pozisyonda olma isteği var.
Eşinden hep bir adım önde olma isteği var maalesef.
Mesela eşimden örnek vereyim ikimizde kamu çalışanıyız. Ben yüksek lisansı evlenmeden önce yapmıştım eşimde evlendikten sonra yaptı ama inanın ben yüksek lisans yapmıştım diye yani bunu hissede biliyorsunuz. Sonra yükselme sınavına girdi ve şimdi idari kadroda müdür. Baya rahatladı şimdi
Benim öyle yükselme gibi niyetim yok az sorumluluk kafasındayım ben.Onlar da bir önde olma merakı var maalesef.
İnanın ne kadar kültürlüde okumuşta olunsa eşten bir adım önde olma isteği var erkeklerin maalesef. Ama yemek mevzusun da taviz vermeyin siz de çalışansınız ben eve geldiğim de yemek yapıyorsam eşimde kızımla ilgilenir temizliğe de yardım eder varsın yükselsinler İngilizce çalışsınlar evde eş ve babalar orda çizginizi koyun.
Yeni evliyseniz eğer zamanla bu durumu düzelir merak etmeyin.

Ya aslında konu bir şey başarmak değil ,bayanın yüksek lisans yapması falan değil mevzu.
Erkeğin gözünde önde olma bayandan bir tık ta olsa daha iyi pozisyonda olma isteği var.
Eşinden hep bir adım önde olma isteği var maalesef.
Mesela eşimden örnek vereyim ikimizde kamu çalışanıyız. Ben yüksek lisansı evlenmeden önce yapmıştım eşimde evlendikten sonra yaptı ama inanın ben yüksek lisans yapmıştım diye yani bunu hissede biliyorsunuz. Sonra yükselme sınavına girdi ve şimdi idari kadroda müdür. Baya rahatladı şimdi
Benim öyle yükselme gibi niyetim yok az sorumluluk kafasındayım ben.Onlar da bir önde olma merakı var maalesef.
İnanın ne kadar kültürlüde okumuşta olunsa eşten bir adım önde olma isteği var erkeklerin maalesef. Ama yemek mevzusun da taviz vermeyin siz de çalışansınız ben eve geldiğim de yemek yapıyorsam eşimde kızımla ilgilenir temizliğe de yardım eder varsın yükselsinler İngilizce çalışsınlar evde eş ve babalar orda çizginizi koyun.
Yeni evliyseniz eğer zamanla bu durumu düzelir merak etmeyin.
Hepsinde yok boyle bir istek , iki kere evlendim , ilkinde egitim olarak da kariyer olarak da daha ustundum , benimle gurur duydugunu her ortamda soylerdi , kendine guveni tam bir erkekti
Simdiki esimle egitimde denkiz , isten cikarilana kadar onun kazandiginin iki katini kazaniyordum , o da gururla soylerdi herkese
Kendine guvenen adam boyle seylere takilmaz

Yemek kismina cevap yazmak istiyorum. Yaptigim yemeklere bayilir. Begenmedigi icin degil soylenmesi sadece canimi acitmaya calisiyor. Iki gun once yemege laf etti dun de yemekten baska bisey yapmiyorsun dedi.
Yemeklerinize bayılması ayrı şey ama. Yemeği sizin sorumluluğunuz olarak görmeyen adam kırk yılda bir de olsa o lafı edemez. Yani sorun orada. Canınızı yakmak için yemeği nasıl kullanıyor? Kalk kendin pişir diyecek bir kadın olsanız, yani size biçilen rolü kabul etmeseniz, zaten o lafı edemez, çünkü amacına ulaşamayacağını bilir. Ayrıca madem çok biliyor; yemeği, ev işlerini kendi yüklensin. Siz de işten gelin, oturun yüksek lisans yapın, ders çalışın.

Böyle tiplere arpası fazla gelmiş denir. Şımarıklık yani. Kendisi ne yapıyormuş Allah aşkına? Birilerini birileriyle kıyaslayacaksak, millet cidden uzaya çıkıyor, gezegenleri filan inceliyor, karanlık madde gibi aklımın almaya çalışırken kısa devre yaptığı şeyleri keşfettiler, yapay zeka var sonra... Kocanız alt tarafı yüksek lisans yapıyor. Dünyayı kurtarıyor sanki. Kendisini gördüğü dev aynasını yavaşça yere bıraktırmanız lazım.

eşiniz sizi kıskanıyor.... :halay:
kendisi ders çalışmak zorunda...
bu ona zor geliyor...

haha ben de çocukken annemler tv izlerdi çok zoruma giderdi...
siz hep oturun zaten hiç bi iş yapmayın derdim :)

Gereksiz eleştirinin gizli hayranlık olduğunu ona dalga şeklinde hatırlatın ne yapsam eleştiriyosun çok hayransın bana biliyorum diye bakalım size olan hayranlığını daha ne kadar eleştiri yoluyla açığa vuracak ^_^

Bence kocanın aşağılık kompleksi var. Kendisini senden asagı gördüğü icin sürekli eleştirerek seni aşağı çekmeye çalışıyor.
Sana tavsiyem kesinlikle savunmaya geçme, ben de bunları bunları yapıyorum deme. Aksine " evet öyleyim.bayılıyorum tembel olmaya, çok zevkli, sen de dene" şeklinde dalga geç. Sen üzüldükçe üstüne gelecek, sen umursamadıkça vaz geçecek.

Beğenemedin mi diyin. Madem beğenmiyorsun ne diye benle evlendin diyin. Bir şey dediğinde ben böyleyim evet sadece yemek yapıyorum onuda canım isterse yoksa yapmayadabilirim her şey keyfime bağlı diyin.

M Uhtemelen çalışmanın üzerine yüksek lisans, artı İngilizce olunca ya boğulmuş ve sıkıntıdan sizin daha rahat oluşunuza takmış ya da çok önemli işler başarmakta olduğuna inanarak sizi küçümser bir tavır takınmaya başlamış gibi duruyor.

Back
X