Asansör korkusu

nickitam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
829
649
158
Merhaba hanimlar 11 yasında kızım var asansörden çok korkuyor bir kere anneannesiyle asansörde mahsur kaldi ve bu onda büyük etki birakti o gunden sonra nereye gitsek hep merdivenleri tercih etti gecen gun ikinci kez annemle gezmeye giderken annem yine asansorde kaldi kendisi merdivenleri kullandigi halde yinede etkilendi simdi 9. kat bir ev bulduk ve cok begendik acikcasi ama kizim beni dusunduruyor onu o asansore bindirmek zor gelecek hatta imkansiz ne yapmaliyim sizce

Benimde var cocukluktan beri ve bu yasima geldim hala merdiven cikiyorum.
Eger ev yeniyse asansorler saglamsa ve kalma durumunda uzun sure mahsur kalmayacaksiniz cocugunuzu alistirabilirsiniz belki

Alışır zamanla, güzel güzel konuşun onunla.
Korkularının üzerine gitmezse çocukken, bi daha hiç yenemez.

Ben bu gibi durumların kolay kolay atlatılamayacağına inanıyorum. Yükseklik korkum var yenemedim, yürüyen merdiven korkum var yenemedim. Merdiveni gördüğüm anda sırtım terler. Eğer gerçekten hayatımı çok etkileyen bişey olursa ilerde tedavi alırım... Öyle anne baba arkadas telkini ile hiç atlatamadım, bilemedim... Umarım alışır...

Asansorden ben de korkuyorum. Telefon da cekmiyor.. ama yine de telefonsuz hic binemem mesela,kalsam benim icin bi isik kaynagi cunku telefon :)
Ben kardesime hep binmeden watsaptan mesaj atarim biniyorum diye.. inince de indim diye yazarim. Her an zaten kontak halinde oldugumz icin garip yada zor olmuyo bu mesajlasma aramizda... biraz gecikse mesaj,kardesim kaldin mi,naptin indinmi vs mesaj atar hatta.. :)
Bence oyle bi garanti verin kiziniza kendni guvende hisseder. Kalsa bile biri biliyo onun o an asansorde oldugunu ve kurtaracak o kisi...

Benim de asonsör fobim var. Ailem 7. Katta oturuyo asla asansörle çıkmam. Hep merdive kullandım. Bence kızınız da öyle olur.

Çok mecbur kalmadıkça asansör zaten sağlıksız bir olay,
Merdiven iyidir :)
Spor yapar.

Ben yaklasik 10 yil asansore binmedim. Asansorde kalmistim ayni kiziniz yaslarinda. Kac katli olursa olsun hep merdiven kullandim. Esimle yendim bu korkumu acikcasi ben. Kiziniz daha bununla bas edebilecek durumda degil. Kucuk korkular buyuk tramvalar yaratabilir. Bi doktor yardimi alabilirsiniz.

Ben terapi aldırmanızı öneririm ilk başta ama götüremem derseniz modelleme işe yarar belki. Sanki asansöre binmek bir oyunmuş gibi önce siz binin çıkıp inin sonra ondan aynısını yapmasını isteyin. Yavaş yavaş alıştırın. İlk sadece 1.kata çıkın ona alışınca 2.kata çıkın böyle böyle.

Kardeşimin kızimda 11 yaşında asansöre binemiyor.Konusarak ikna ederek bizle birlikte bazen biniyor bazen biniyor o anki psikolojisine göre . Bende kendi apartmanimdaki de kaldığım halde biniyorum fakat başka asansorlere yanımda biri yoksa binemiyorum.psikolojik bir durum .

Ben de 3 kez asansorde kaldim hatta birinde 1 kat yere cakildim. Bende de asansor fobisi var ama binmek zorundayim cunku calistigim yerde merdiven yok.
Kucuk bi cocuk nasil atlatir bu durumu hic bi fikrim yok ben bile hala bu yasta korkarken..

Çok sıkıntı olur mu asansöre binmezse?

Hayat memet meselesi değil nasılsa, yaş büyük değil enerjisi yüksek, iner çıkar, spor olur.

Bendede vardi aslinda benim korkum daha cok bi yerde kilitli kalmakla ilgili

Hatta bir kere kaldim tum apartmami bagirip cagirmaktan basima toplamisim :)

Ama suan dahaciyiyim sanki hatta kenfi kendimede binebiliyorum cogunlukya baskalari binerken tercihim zaten asagi katlarda pek tercihim olmuyor ams zamanla atlatabilir belki diye dusunuyorum

Zor bi durum ben onuncu kata kadar merdivenle ciktigimi biliyorum

O eve girmeyin! Asansorlere ASLA guvenmeyin! Hele Turkiye'de!
Cocuk cok hakli.

Vatandaslar yuksek katli binalarda daire satin almayin! Binalarda ne zemin dinami, ne muhendislik kurallari, ne mimari kurallar gozetmeden uslupsuz uygunsuz ve tehlikeli sekillerde insa ediliyor cunku insaat sektoru artik teftis edilmiyor. Si z
aklinizi kullanin daha yere yakin daireler secin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…