- 29 Kasım 2017
- 1.528
- 689
- 43
- Konu Sahibi Childgirlss
-
Calistirilabilir evet.. elden alir ya da farkli bir yontem bulur.. masallah sark kurnazligi konusunda bir dunya markasi oldugumuz icin sikinti cikmaz..
sgri ücret altında çalıştıramazlar canım cezası var zaten bankadan yatıyorsa asgri ücreti yatırmak zorundalar
İşveren olsam o 200 lirayı alırken yerin dibine girerim. Hoş yüz olsa onu ister mi
Muhtemelen bu tipler bir akşam yemeğine binlerce lira verip +200 lirayı çalışanına çok görür.
Elden vermem ki banane işim olmaz
30 gün yatıyorsa asgari vermek zorunda ama arkadaşların dediği gibi elden isteme olursa birşey diyememEvet bankadan yatıyor ve sigortam 30 gün üstünden yatıyor
Vermemek gerek zaten, bogaz tokluguna calistiracaklar ellerinden gelse.. insallah sikinti cikmaz.
30 gün yatıyorsa asgari vermek zorunda ama arkadaşların dediği gibi elden isteme olursa birşey diyemem
Saat ücret karşılığı ise sigortanız tam yatmaz. Eksik gün olabilir. Sizin yazdığınızdan bunu anladım. E-devlete girin 4a hizmet dökümü alın. Orada her ay için gün sayısı yazar. Eğer 30 gün ise yeni asgari ücrete göre yatar. Fakat elden bana şu kadar geri ver diyebilirler. Vermezsiniz. O zaman işten çıkarabilirler. Yasal olarak dava açma hakkınız var. Sözleşme belirli süreli mi? Her şeyi bilmeden ne yazsak yalan olur.Sigortam 30 gün üstünden yatıyır bu durumda ?
İnsan isyan ediyor işte o zaman okumasaydım keşke diyor bir şirkette sekreter olarak başlasaydım şu an daha fazla maaş alırdım diyorsun.bu sadece öğretmenleri kanayan yarası değil ki tüm sektörler malesef böyle
İnsan isyan ediyor işte o zaman okumasaydım keşke diyor bir şirkette sekreter olarak başlasaydım şu an daha fazla maaş alırdım diyorsun.
4a hizmet dökümümü her ay düzenli kontrol ederim yine ettim evet 30 gün üzerinden görünüyor anlaşılan maaş olduğu gibi bankaya yatıyor ama sözleşme ders saati ücretli adı altında 8 aydanSaat ücret karşılığı ise sigortanız tam yatmaz. Eksik gün olabilir. Sizin yazdığınızdan bunu anladım. E-devlete girin 4a hizmet dökümü alın. Orada her ay için gün sayısı yazar. Eğer 30 gün ise yeni asgari ücrete göre yatar. Fakat elden bana şu kadar geri ver diyebilirler. Vermezsiniz. O zaman işten çıkarabilirler. Yasal olarak dava açma hakkınız var. Sözleşme belirli süreli mi? Her şeyi bilmeden ne yazsak yalan olur.
Tek yol atanmak ama o da neredeyse imkansıza yakın artıkSekreterlik de yaptım ama öğretmenliğe alışkın birisi için gerçekten zor bir durum . Okuma yazma bilmeyen ilkokul 3 terk adamlar senle alay ediyor patron adı altında o da ayrı zorluk
Tek yol atanmak ama o da neredeyse imkansıza yakın artık
O nasıl bir şey yaBranşımdan 6 sene atama yapmayacağım dedi 2 sene evvel devlet baba
Bankaya asgari ucretten aşağıya maaş yatırılmaz (eksik gün vs yoksa)Merhaba kk,
Ben özel kurumda öğretmenim , hepimize sözleşme olarak ders saati ücretli imzalatsalar da , maaş karşılığı tam gün mesai şeklinde anlaştık. Maaşım 1800 dü asgarinin 200 üstü idi şimdi asgari ücret 2020 tl .maaşımız tamamı bankaya yatıyor, ssk kodumuz öğretmen olarak gözüküyor. Bu duruma dayanarak acaba bizi asgari ücret altında çalıştırırlar mı?
Bana bilgi verir misiniz bu konuda bilgisi olanlar? Kanunlar ne diyor? Bir de imzalarımız var imza defterinde giriş çıkış belli yani tam gün olduğumuz?
CalistiramazlarMerhaba kk,
Ben özel kurumda öğretmenim , hepimize sözleşme olarak ders saati ücretli imzalatsalar da , maaş karşılığı tam gün mesai şeklinde anlaştık. Maaşım 1800 dü asgarinin 200 üstü idi şimdi asgari ücret 2020 tl .maaşımız tamamı bankaya yatıyor, ssk kodumuz öğretmen olarak gözüküyor. Bu duruma dayanarak acaba bizi asgari ücret altında çalıştırırlar mı?
Bana bilgi verir misiniz bu konuda bilgisi olanlar? Kanunlar ne diyor? Bir de imzalarımız var imza defterinde giriş çıkış belli yani tam gün olduğumuz?
Evet bir kuaföre çırak olsaydım ustalık belgesi alsaydım daha çok para kazanırdım derim hep . Öğretmen değilim mesleğim iyi bir.meslek olmasına rağmen...İnsan isyan ediyor işte o zaman okumasaydım keşke diyor bir şirkette sekreter olarak başlasaydım şu an daha fazla maaş alırdım diyorsun.
Tr şartları ne diyebiliriz kiSekreterlik de yaptım ama öğretmenliğe alışkın birisi için gerçekten zor bir durum . Okuma yazma bilmeyen ilkokul 3 terk adamlar senle alay ediyor patron adı altında o da ayrı zorluk
Bankaya asgari ucretten aşağıya maaş yatırılmaz (eksik gün vs yoksa)
Ben yıllardır ücretli öğretmen olarak çalışıyorum ve hep asgarinin altında alıyorum olabilir yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?