Asgari ücret

Nekadar kira ödüyorsunuz canm.büyük şehirde imkansız ama küçük şehirlerde yaşanabilir kiranız azsa.eşinde bi zahmet sigarayı bıraksın.bu şartlarda yazık günah degilmi sigaraya verilen paraya

Biz adanada yasiyoruz luks bi semtte degiliz burada kiralar yillik odeniyor 5 bine kiralamistik burayi ama simdi ancak aylik kiralik olan bi ev bulmamiz lazim onuda odeyebilecekmiyiz die dusunuyorum

Varmış evet çok duydum ama gözümle göremedim bir ara çok araştırdım öyle aile bulmayı ama nedense hep o imajı verenlere denk geldim

Sinirim bozuldu gene millet bir hamburgere içeceğe o parayı verirken baskası 1 ay gecinme derdinde.
Keşke eşin fabrikada falan calıssaydı. Mesaiye kalırdı ileride terfi ederdi belki.
Arkadasımın eşi de aslında asgari ücret alıyordu ama 2yi geçik kazanıyordu fabrikada.

Benim esim fabrikada calisiyo zaten tavuk fabrikasinda asgare ucrete dedigim gibi isi zor oldugi icin ve bazen hastalaniyor izin aliyo 3.4 oda arada mesai yapiyolar binevi gitmedigi gunun yerini dolduruyomus gibi oluyo

Canım sen hamilesin şimdi bunları düşünüp dert etme kendine. Belki zamanla eşin daha iyi bir işe girer veya bebek büyür sen girersin. Aileler destek olmuyor mu? Benim arkadaşım var, eşi taşeron yani 6 ay çalışıyor sadece o da asgari ücrete sonra 6 ay boş. Ama kadın düşünmeden ikinciyi de yaptı, çok da keyfi yerinde. Evi de maşaAllah dolu dolu. Ama memleketten yiyecek desteği alıyor.

Allah yardımcınız olsun inşallah bir kapı açar Rabbim.
Çok zor geçinmek artık. Hele çocukla çok daha zor.
Kirayı minimum tutmalısınız ama bebekde olacak ısınacak küçük küfü nemi olmayan bir ev bulun. Semti.kötü olsa da kark etmez. Kirayi 300-400 lira hesaplasak geriye 1000 kalıyor.
Faturalar var su 50 lira desek
Elektrik 50
Doğalgaz 200 desek kışa denk geliyor. Kullanılmayan odaları kapatirsiniz ama illa ki yakacaksınız yüksek ayarda, evi 1+1 ya da 2+1 minik bir ev olarak.hesap ediyorum.
Kaldı 700
Mutfak alışverişi 300 lira desek min. Kalıyor 400
Mama bez sigara ekstra masraflar.. Allah yardımciniz olsun inşallah..

Yok aile destek olmuyor biz hic bizaman onlari arayip bisi istemedik bigun bize klima al dediler alamayiz deyince napiyosinuz okadar parayi dedi kaynanam.. Yok ben mutluyum zaten esimi bazen morelsiz goruyorum o canimi sıkıyo ev meselesini kafaya takiyo die dusunuyom..aman bosverin ALLAH buyuk benim bu konuyu acma sebebim asgari ucretle olup hesabi kitabi nasil yapip geciniyolar die onerilerini almak istedim ama oyle biri cikmadi hic :)

Amin.bizim ev dogalgazli degil zaten ALLAH var evde kotu degil begeniyorum evi .bizde hep boyle hesap yapiyoruz bi disari cikiyosuz yada hastane falan az 50.100 gidiyo evdeki hesap carsiya uymuyo iste :)

Back
X