Asgari ücrete çalışmak ağır geliyor

Sigorta deneyiminiz varsa telesatisla sigorta satisi yapan sirketler sizi havada kaparlar, en az asgari ücret+prim alirsiniz, kurumsal ortamda calisirsiniz, is taniminiz belli olur, milletin ayak isini yapmazsiniz en azindan.
Çok isterim öyle yerlere girmek kurumsallığı olur en azından

şok market sürekli eleman arıyor
aynı maaşı alırsınız daha iyi şartlarda eminim
arkanıza bakmadan kaçın
kendinize saygısızlık yapılmasına asla izin vermeyin !
dalkavuk herif !
Eşimde hiç destek olmuyor heryer böyle ama sen bilirsin diyor yani sesini çıkarma katlan demeye getiriyor

Valla bende en sonki işyerinden ayrıldım. Sigortacıydı daha doğrusu trafik kazalarına bakıyodu. maaş 1500 sigorta bile yoktu sigortayı her sorduğumda merkeze diyelim diye sallıyodu. Senin gibi çık markete şunu al sigarasını all bilmem ne.müşteri temsilcisiydim güya.. Çaycı oldum resmen gelene çay getir gidene kahve.. Çıktım işten... Bu arada bende 2 sene sigortada poliöe kestim.ayrıca üni mezunuyumm
İyi bi yerde iş bulsam bugün harcarım bu adamı

Eşimde hiç destek olmuyor heryer böyle ama sen bilirsin diyor yani sesini çıkarma katlan demeye getiriyor
Hiç de değil. Aldığın asgari ücret zaten starbucksta barista ol ne bileyim garson bile ol yine orada kalma alanınla ilgili iş bulamazsan.
Çıkma kısmında da hemen istifa etmezdim ben olsam. Sigara mı istiyor, alabilirsiniz siz ben bakkal yamağı değilim deyin. Kimin alacağı varsa o gitsin markete. Çay servisimiz kapanmıştır, çaycı alabilirsiniz ofise çok ihtiyaç duyarsanız deyin. Bakalım ne olacak?

Hiç de değil. Aldığın asgari ücret zaten starbucksta barista ol ne bileyim garson bile ol yine orada kalma alanınla ilgili iş bulamazsan.
Çıkma kısmında da hemen istifa etmezdim ben olsam. Sigara mı istiyor, alabilirsiniz siz ben bakkal yamağı değilim deyin. Kimin alacağı varsa o gitsin markete. Çay servisimiz kapanmıştır, çaycı alabilirsiniz ofise çok ihtiyaç duyarsanız deyin. Bakalım ne olacak?
Benden 1 yaş küçüğü göndermiyor o kıdemli diyor benden sonra geleni göndermiyor ı 40 yaşında diyor bende 29 yaşındayım evliyim bana dış geçiriyor 1 ay daha dayanıcam sonra da başka yerde iş bakayım en iyisi ama onlarla başından konuşmalıyım

Benden 1 yaş küçüğü göndermiyor o kıdemli diyor benden sonra geleni göndermiyor ı 40 yaşında diyor bende 29 yaşındayım evliyim bana dış geçiriyor 1 ay daha dayanıcam sonra da başka yerde iş bakayım en iyisi ama onlarla başından konuşmalıyım
İşten çıkacağını konuşma boşver. Bir gün git ver istifanı dön naparlarsa yapsınlar sorunlular ya

Borcumuz var diye dayandım 1 yıl ama artık ne söylese batıyo
Geçmiş olsun.
Durumunuza üzüldüm.Eşinizin maaşı ne kadar?
Siz çıksanız evi bir süre gecindirebilir mı?
Borcunuz fazla mı?

Asgari ücrete hatta belki biraz daha yüksek maaşa bile çalışabileceğiniz çok yer var.. Niye çekiyorsunuz ki orayı ben olsam 2 dk durmam.

Eşim memur 5000 lira alıyor ev aldık onu ödüyoruz o yüzden zorlanıyoruz, tayin yazdık çıkmıyor bebek istiyorum olmuyor bende burda kaldım 😊
Anladim.Ev hayırlı olsun.
O zaman yaşınız müsait.Çocuğu biraz erteleseniz?
Biraz para biriktirip belki isten çıkma durumunuz olur.
Ama hem ev borcu hem tek maaş hem yenidoğan bebek masrafı maalesef olmaz.
Istanbul'da yetmez. Bende istanbul'da yaşıyorum.
Bu şehirde geçim zor.

Ben olsam çocuk kararımı Anadoluya tayin çıkana kadar ertelerdim.

Herkese selamlar,buraya içimi döküp sizden cesaret almaya ihtiyacım var ben 6 yıllık tecrübeli bir sigorta teknikeriyim.1 yıldır istanbulda çalışıyorum.Evlilik dolayısıyla geldim.Yoğun çalışan bir acentede çalışıyorum.Patronum çok adaletsiz birisi benden sonra işe başlayan erkek elemana benden 500 lira daha fazla maaş veriyor.Benim yarım kadar çalışmıyor bile.Sonra bunu farketti onu o birimden aldı beni verdi onun verdi, onu daha kolay bölüme verdi ama benim durumumda iyileşme yapmadı.Çok zoruma giden şeyler var geçen bana müşterinin yanında benim yapmadığım hatadan dolayı ifadeni alıcam senin dedi.Anne babam bana böyle bişey söylemedi ben normalde sesini çıkarmayan biriydim ama gözlerim doldu akşam eve gittim mesaj attım bana bi daha ne yalnızken nede mesai arkadaşlarımın yanında böyle bişey söylemeyin dedim yaptığını normal gördü benimle konuşmuyor 1 haftadır.Çayını ben veriyorum,sigarasını ben alıyorum lavaboya gidip ağlıyorum önceki çalıştığım yerde müdür gibiydim.Market alışverişine beni gönderiyor ve gönderiyolar,çok zoruma gidiyo ben bu adama çay vermek için mi okudum babacım malını mülkünü sattı diye.Bide insan gibi konuşmuyor şunu yap şunu şuna götür poliçeyi sen bırak para al.Sadece beni gönderiyor.Asla misin kelimesini kullanmıyor.Ben bu ayak işlerini yapmak istemiyorum.bi akıl verin ya heryer mi böyle burdan çıksam daha iyi maaşa iş bulabilir miyim bu sektörün kurumsallığı var mı?

Maalesef ülkemde halk ucuz işçi olarak sömürülüyor ve bunu ona reva gören siyasiler el üstünde tutuluyor.

Her zaman patronların cebi daha fazla dolsun diye herkes asgar ücrete çalışıyor.

Arkadaş asgari ücret en vasıfsız için belki uygun olur ama bizim ülkede her işletme asgari ücret veriyor..

Ve buna kimse dur demiyor...

Kızım sen de kendini geliştirmeye ve daha iyi işler bulmaya bak. Bu tarz adamlara da fazla yüz verme.. Gerektiği yerde mesajla değil direk yüzüne söyle ki bir daha yapamasın...

Anladim.Ev hayırlı olsun.
O zaman yaşınız müsait.Çocuğu biraz erteleseniz?
Biraz para biriktirip belki isten çıkma durumunuz olur.
Ama hem ev borcu hem tek maaş hem yenidoğan bebek masrafı maalesef olmaz.
Istanbul'da yetmez. Bende istanbul'da yaşıyorum.
Bu şehirde geçim zor.

Ben olsam çocuk kararımı Anadoluya tayin çıkana kadar ertelerdim.

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Evet eşimide düşünüp işten çıkmayı bir yol olarak göremiyorum çünkü zorlanırız bebek konusunda haklısınız evin ödemesi 1 yıl kadar var diyoruz bebek olana kadar ödeme biter rahat ederiz olmama ihtimalide aklıma gelince korkuyorum

Back
X