Yani bu yoruma göre bir kadının tek vasfı annelik olmalı...Ben buna katılmıyorum. Kadın zaten 1+1 de yasiyor. Bu durumda yapacağı en ekstra şey zaten 6 gününü veriyormus evdeyken cocuklara sağlıklı yemek yapabilir. Belli bir yaştan sonra her birey hayatını kendine bakacak sekilde planlamalo. Bir kız annesi olarak böyle düşünüyorum. Ayrıca umarim torun fln bakmak.zorunda da kalmam ...
Ya orası öyle, kadın kocaman etmiş evlendirmiş, herkes hayata bir kez geliyor ve neresinden tutarsa yaşamak istiyor.
Keşke bir simülasyon olsak, birkaç defa daha yaşasak.
Gençlik iş güç çocukla geçiyor, sıkıntısı derdi vs, elde kalan bir yaşlılık bir huzur.
Lakin, buradaki konuda ‘keyfi’ bir durum yok.
Zorda konu sahibi, anneanne elinden geleni yapıyor olmasına rağmen iğnesini de batırıyor.
Bence hiçbir toruna büyükler bakmamalı, bu durum onlardan biri değil.
Onlara mı güvenip yaptınız derdim, hep derim ama bu, o değil.
Artık olan olmuş, kadın 6 gün çalışıyor, evladını yine yarı aç yatırıyor.
El insaf, el vicdan.
Çocuğum zorda iken bu kadar da iğneli dilli olmazdım ben bile, gönlünü kırmazdım en azından.
Kızım, torunlarım hayatta kalma mücadalesi verirken, gıdaya muhtaçken ‘evlenecektim ben’ demeye utanırdım yahu, aklıma bile gelmezdi mesela.
Napayım şerefsiz baba ortada yok diye, ben de mi olmayayım, ne farkım kalır babadan kendi hayatımda sefa sürüp evladımı zora düşüreceksem?
Haklı mı kadın haklı lakin ülkece felaketteyiz, çocuğu da haklı.