habersiz değiliz

asgari ücret kaznaıyorsa 500 TL nafaka
onu da kaznamıyorsa 300 filan...
300 lirayı bozdurup bozdurp harcamayacak zten konu sahibi. amaç sadece herifin gözü korksun.
zaten bana kalsa asgari ücret düzeyinde kazananların hiç çocuk yapmaması lazım. ben bunu dedim "benim etrafımda asgari ücretli olup çocuk yapan birebir bildiğim yok" (uzaktan bildiklerime de ya aileden ya etrafta mutlak destek olanlar oluyor) diye "ay zen zenginsin konuşmaaa" dediler bana
ayrıca annesiyle aynı evde yaşasa o anneye yazık değil mi? kadın zaten haftada 6 gün bu kadının çocuklarına ücretsiz olarak bakıyor. burada zaten sürekli verilen öneri bu. yani sen etmişsin bi hata gitmiş itin birinden 2 çocuk yapmışsın. senin yanman yetmez annen de yanmalı. ne güzel ya. yansın kadınlar...suç sadece kadınlarda değil ama tek kadınlar yansın.
burada devletten yardım filan dendikçe ben de dedim "benim bildiğim asgari de olsa sigortalı işi olana devlet yardım etmiyor", diye. en azından eskiden böyleydi. ama çeşitli örnekler veirlmiş yardım alan da varmış. denemekten zarar gelmez. mesela koca ramazanda ben erzak kolisi verecek kimse bulamadım, annem buluyor birilerini oraya yolluyorum....kadın biraz muhtarlığa sağa sola başvursa yardım etmek isteyenlere bir şekilde ulaşır belki. devlat suriyelilerden dolayı ne kadar ediyor gerçekten bilmiyorum ama birey dernek belki belediye olur mu olur...