Gebeliğe Hazırlık Aşı olup gebelik planmasını erteleyen var mı kızlar.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

DenizKoKuLuMm

Kadere olan rızam,yazana olan sevdamdandır.☝️
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2021
818
756
33
37
Kızlar merhaba hamilelik düşündüğüm için aşı olmaya sıcak bakmıyordum. Ama şimdi çalıştığım iş yerim aşı olmayı mecbur kıldı. Size sorum aşı olup gebelik planlamasını erteleyen oldumu. Ve sizce olmalıyım. Aşı olup hamile kalan varsa hamilelik süreci nasıl ilerliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kızlar merhaba hamilelik düşündüğüm için aşı olmaya sıcak bakmıyordum. Ama şimdi çalıştığım iş yerim aşı olmayı mecbur kıldı. Size sorum aşı olup gebelik planlamasını erteleyen oldumu. Ve sizce olmalıyım. Aşı olup hamile kalan varsa hamilelik süreci nasıl ilerliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
İkinci doz aşı zamanım geldi adet bekliyordum doktorum ya tedavi ya aşı bir ay ertelersin ayni anda olmaz dedi. ilk oncelik aşı ama demişti.Bende aşı yaptıracaktım sonuçta sürekli hastaneye gidip geliyorsun bu süreçte. Ama adet olmadım gebe oldugumu öğrendim.

Aşı karşıtlığını asla anlamayacağım. Saygı da duymayacağım.
Bende öyle ama bu aşılar şu anda çok çok yeni tüm doktorların dilinde uzun süredeki yan etkileri bilinmiyor. Örn; ABD gebeleri asilarken, ing; aşılmiyor hatta doğumdan 3 ay sonra deniliyor.

Bence gebelik bekleyenlerde biraz beklemeli beklemeyi öneren doktor dinlemeli ki yine Avrupa'da iki ila bir ay erteleme taraftarı.

Bazı ilaçlar yıllar sonra toplatılıyor bu aşıları mecburen vuruluyoruz ama bence yeni bir bebek için zorlu bir karar.

BEnde aşıyı erteledim Eylüle kadar erteleyeyim diyorum ama bir yanımda ol çıksın aradan biran evel diyor. Gebelerede vuruyorlar. Sakıncası yok sanırıö. Kiim korunmaya gerekte yok diyor

Ben de gebelik düşündüğüm için ertelemek istiyordum ama herkes muhakak olun diyor çevremde aşı olmayan kişiler korona olup ağırlaşınca ve eşim de olmamı isteyinde Biontech ilk doz aşımı oldum :) Bence aşı olun olmazsanız gerçekten sonuçları daha ağır olabilir Allah korusun

Hamile olduğumu bilmeden 1. Dozumu oldum 27 haziranda 2 temmuzda da hamile olduğumu öğrendim. Şuan için bi sıkıntı olmadığını söyledi doktorum çok şükür 🙏🏻 ama 2. Doz icin 12 hafta dolduktan sonra olabilecegimi söyledi. Yine de tercih senin dedi. Dilersen sonrada olmayabilirsin dedi

Ben ilk dozumu haziranda oldum. 2. İçin gün sayıyordum ama aşılama oldum hamile kaldım ve doktorum aşıyı erteletti. Birkaç farklı doktora sorduğumda da genelde ilk 3 ay bekleme Tavsiyesi aldım. Bebek ilk 3 ayda henüz savunma sistemini oluşturamıyormuş.

Hamile olduğumu bilmeden 1. Dozumu oldum 27 haziranda 2 temmuzda da hamile olduğumu öğrendim. Şuan için bi sıkıntı olmadığını söyledi doktorum çok şükür 🙏🏻 ama 2. Doz icin 12 hafta dolduktan sonra olabilecegimi söyledi. Yine de tercih senin dedi. Dilersen sonrada olmayabilirsin dedi
Bu içimi rahatlattı 🥰

Ben ilk dozumu haziranda oldum. 2. İçin gün sayıyordum ama aşılama oldum hamile kaldım ve doktorum aşıyı erteletti. Birkaç farklı doktora sorduğumda da genelde ilk 3 ay bekleme Tavsiyesi aldım. Bebek ilk 3 ayda henüz savunma sistemini oluşturamıyormuş.
Sonuçta ilk dozdan sonraki ilk 3 ayda kalmış oluyorsun benim merak ettiğim kısım bu . Gebelik öncesinde oluşmadan yani olupta korunmayan var mı

Sonuçta ilk dozdan sonraki ilk 3 ayda kalmış oluyorsun benim merak ettiğim kısım bu . Gebelik öncesinde oluşmadan yani olupta korunmayan var mı
Evet evet. Haziranda aşı oldum, sanırım ilk haftasıydı, 6 temmuzda da aşılama oldum. Doktorum ilk dozu olduğumu biliyordu.

Biontech mi sinovac mı hangisini olmuştun kuzum

Kanıtlanmış çalışması yok ileriye dönük. Üretici firma sorumluluk kabul etmiyor. çok kararsızım.

Bazı doktorlar gebelik planlayanlar için beklemeye gerek yok diyor. Bazilari bir iki ay bekleyin diyor. Ben ikinci dozumu tamamladım ve 2 3 ay kadar bekleyeceğim.

Ben 1. Dozumu yeni oldum 2. Doza kadar gebelik planlamasına ara vereceğim

Bende haziranda oldum aşı. Eylül ayında bebiş düşünmeye başlayacağım. Aşı olup öyle gebelik düşünmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ara verme sebebim de kendi tercihim bioentek oldum 3 ay gibi beklemenin bana bi zararı yok ama bebişe zararı olması ihtimalini göz ardı edemezdim. Ayrıca çevremde arkadaşlarımdan ilk aşısını olup hamile olduğunu öğrenen arkadaşlarım var. 2. Doz aşılarını da 3. Ayları dolunca oldular ve sorun yaşamadılar çok şükür. Hamilelere varyantların daha ağır seyrettiği söyleniyor. Bence riske alınmamalı. Artısı eksisi iyi değerlendirilmeli. Aşının zararlı olduğuna inanıyor olabilirsiniz ama ben evde 2 çocuğu beklerken hamile haliyle koronadan yoğun bakıma yatıp evine dönemeyen anne biliyorum. Hiç bir şey bukadar acı olamaz. Geç olsun güzel olsun sağlıklı olsun inşallah

Back
X