• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşığım ama ailem sorun çıkaracak :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhabalar :) bu konu sanırım hiç bitmicek.. :) bizimde mezhep farklılığımız var , erkek arkadaşımla. o ailesine beni söyledi; ben aileme sevgilimin sunni olduğunu anlattım.. karşılıklı -çok şükür- aynı tepkileri aldık; insan olsun oğlum/kızım..

bu bir erdemdir benim gözümde.. bundan sonrası karşılıklı saygıdır :) ve çocuk meselesinde şöyle düşünüyoruz; sadece anne ve babadan dini bilgi öğrenecek.. ayırt edebilme yetisine geldiğinde istediğini seçer hayat onun :)

bol şans canım benim sana inşallah aşkına sahip çıkarsın :KK200:

ne yazık ki boyle bir anneyle yaşamaya çalışıyorum ne kadar değiştirmeye çalışsam da olmuyor. Insan ailesini seçemiyor maalesef. Bizim toplumdaki bu sacmalıktan nefret ediyorum. 25 yasina gelmişiz hala kimle evlencez derken aile baskısi çıkıyor ortaya. Ya aileye rest cekmek zorunda kaliyorsun ya sevdiğinden vazgeçmek. Oysa evladın diye senin kölen degil ki her istediğini yapacak. Keske bunu anlayabilcek kapasiteye ulasabilseler... Gurur duyamiyorum ailemle bu konuda maalesef.
Kendince sizi koruyor ama büyüklerimiz hep haklidir diye bir şey yok. Siz kuşak olarak daha geniş bir ufka sahipsiniz. Bunu annenize bir şekilde kabul ettirmeye çalışın. Aileler i yüzyüze gelmeden bu sorunu halledin ki sonradan aci sürprizler yasanmasin onarilmayacak kırgınlıklar olmasin. Eşim ve benim de mezhepsel farkliligimiz var ancak bu hic ama hic sorun olmuyor ayni cati altinda hic endise etmeyin.

babam sizlere ömür... Ama annem evet öyle. Bir de abim var ama o içer eder namaz oruç falan yok. ikisinin de tepkisi ne olur bilmiyorum. Abim biraz daha rahat bi insan olduğu için bananiyi davrandigi surece anlaştığımz surece karismaz gibime geliyor. Ama annemin tavri katı olacaktır :KK43:

Bu yüzden sordum ışte. Annene vereceğin en büyük koz abin... O kadar dinden imandan bahsediyorsun kendi oğlunun yapmadığı ibadeti o çocuk yapıyor abimden daha muhafazakar.... Gibi

Ask herseye kadirrrr olsaydi keske. Askla olmuyor bu isler.

Ben yasananlari gordum. Kari koca olduktan sonra o kadar cok sorun oldu ki. Anlasamayip bosandilar.

Ben sunniyim asla bi alevi ile evlenmezdim onu biliyorum.

Ben oruc tutarken esimin tutmamasi koyar bana. Alevi arkadaslarim var severim ama cok farkliliklari var. Ve bu esimde olsaydi bana ters gelirdi.

Simdi seviyorum diyorsun ya sorunlar cikinca sevgide neydi diyeceksin.

Mukemmeldi. %100 katılıyorum. Tamam ben sünniyim ama ibadet olarak bi oruç tutuyorum. Namaz kılmıyorum mesela. Tesettürlü de değilim. Ben hakkıyla yerine getiriyorum diyemem ki gidip ona ben senle evlenemem sen sünni bi müslüman değilsin diyeyim. Sen sunnisin de noluyo dese ne diycem? Ama bunları ailelere özellikle Türkiyedeki yobaz kafa yapısına sahip ailelere anlatmak cok zor. Eskiden de hep bu ayrimlara kızardım. Alevi diye kız vermeyenler sünni diye evlendirmeyenler falan duydukça sinir olurdum millet uzaya çıkıyor bizimkiler neyle uğraşıyor diye. ama başıma geldi çok zelor islermiş valla. Bıraksam gönlüm onda seviyorum vazgeçemiyorum. Bırakmasam ilerde aileler anlasamaz veya sırf bu nedenden baska sorunlar çıkar mutsuz evlilik olur diye cok korkuyorum :KK43:
Hiç korkmayın. Birbirinizi dini konularda saygılı ve hoşgörülü olduğunuz sürece devam eder.. Mutlu evlilik örnekleri çok. Alevi olması dışında doğru insan mi ,onunla mutlu musunuz? Eğer öyleyse dimdik durup sevginize sahip çıkın. Gerçekten seviyorsanız benim yengem gibi sevginize sahip çıkarsınız.Üstelik yengemin tarafından onun bayan kuzeni de bir aleviyle evli. Geçenler de tanışma fırsatım oldu. Ama onun babası annesi problem yapmamislar. Kızı seviyor diye kabul etmişler. Onlar da çok mutlu.Allah bozmasın. İki de cocuklari var.Ben hep mutlu çiftlere denk geldim açıkçası. Bizim ailemizde kesinlikle ayrımcılık yoktur. Nefret ediyorum bu söylemlerden ama anlamanız için ailemizdeki gelin ve damatlar.. arap alevisi ,şafiisi. Hanefisi ,ateisti ,sünnisi var. Kimse kimseye senin kaşının üstünde gözün var demedi. Namazını niyazini özgürce yapar. İnanana da saygımız sonsuz inanmayana da. Sonuçta bu kişisel bir seçim. Her koyun kendi bacağından asilir. Kimse kimsenin mezarına girip onun günahını onun yerine ödemeyecek.. Dediğim gibi önce erkek arkadaşınızla aileniz vakit gecirsin.. tanisinlar ,alissinlar.. Sonradan söyleyin. Ben üniversitede soyleyememistim bir arkadaşıma.çünkü çok onyargiliydi. Beni tanıdı.Bayagi dost olduk halen de görüşürüz. Neyse beni tanıdıktan arkadaşlığımız ilerledikten sonra konusu açıldı ve ben söyledim. Çok şaşırdı önce. Dedim benden bir zarar gördün mu hiç. Ben yine ayni bildiğin arkadaşınim. Sonra fikirleri değişti. Özür dilerim uzun oldu ama bu aralar çok sık duymaya başladım böyle durumları.üzülüyorum severek ayrilanlar oluyor.. Rabbim tez zamanda hayirliysa kavuştursun sizi. Engeliniz bile olmasın. Zaten olacağı varsa bile oluyor.

Hiç korkmayın. Birbirinizi dini konularda saygılı ve hoşgörülü olduğunuz sürece devam eder.. Mutlu evlilik örnekleri çok. Alevi olması dışında doğru insan mi ,onunla mutlu musunuz? Eğer öyleyse dimdik durup sevginize sahip çıkın. Gerçekten seviyorsanız benim yengem gibi sevginize sahip çıkarsınız.Üstelik yengemin tarafından onun bayan kuzeni de bir aleviyle evli. Geçenler de tanışma fırsatım oldu. Ama onun babası annesi problem yapmamislar. Kızı seviyor diye kabul etmişler. Onlar da çok mutlu.Allah bozmasın. İki de cocuklari var.Ben hep mutlu çiftlere denk geldim açıkçası. Bizim ailemizde kesinlikle ayrımcılık yoktur. Nefret ediyorum bu söylemlerden ama anlamanız için ailemizdeki gelin ve damatlar.. arap alevisi ,şafiisi. Hanefisi ,ateisti ,sünnisi var. Kimse kimseye senin kaşının üstünde gözün var demedi. Namazını niyazini özgürce yapar. İnanana da saygımız sonsuz inanmayana da. Sonuçta bu kişisel bir seçim. Her koyun kendi bacağından asilir. Kimse kimsenin mezarına girip onun günahını onun yerine ödemeyecek.. Dediğim gibi önce erkek arkadaşınızla aileniz vakit gecirsin.. tanisinlar ,alissinlar.. Sonradan söyleyin. Ben üniversitede soyleyememistim bir arkadaşıma.çünkü çok onyargiliydi. Beni tanıdı.Bayagi dost olduk halen de görüşürüz. Neyse beni tanıdıktan arkadaşlığımız ilerledikten sonra konusu açıldı ve ben söyledim. Çok şaşırdı önce. Dedim benden bir zarar gördün mu hiç. Ben yine ayni bildiğin arkadaşınim. Sonra fikirleri değişti. Özür dilerim uzun oldu ama bu aralar çok sık duymaya başladım böyle durumları.üzülüyorum severek ayrilanlar oluyor.. Rabbim tez zamanda hayirliysa kavuştursun sizi. Engeliniz bile olmasın. Zaten olacağı varsa bile oluyor.

çok iyi geldi bu mesajınız çook teşekkür ederim gerçekten. Onu seviyorum ve mutluyuz birlikte evet. Sirf bu yüzden ayrılmak doğru değil bence de. İnşallah tanısınca ailem de sever ve sorun çıkarmazlar umarim. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

çok iyi geldi bu mesajınız çook teşekkür ederim gerçekten. Onu seviyorum ve mutluyuz birlikte evet. Sirf bu yüzden ayrılmak doğru değil bence de. İnşallah tanısınca ailem de sever ve sorun çıkarmazlar umarim. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Kesinlikle bu yuzden ayrılmak zorunda degilsiniz. Erkek arkadasinizi önce tanısinlar, alissinlar .. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhabalar.. Merak ettim . Konu sahibi ne yaptiniz ? Umarim herşey yolundadır.

Aileniz istemedigi icin mi yoksa anlasamadiginiz icin mi?

Sonraki süreç nasıl devam etti.? Birbirinizi severken birden nasıl ayriligi kabullendiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X