Aşık Olmadan Doğurmak...

evlendikten sonra aşk kalıyormu ki hayatta???
3 sene bitti evleneli, yeri geliyor artık takmıyorum bile kocamı...
asıl canım kızım benim, bazen tahmmül bile edemiyorum..
siz çok aşıktınız birbirizie, şimdi niye böylesiniz diyorlar...
bilmiyorum.. bilseydim bu halde olmazdım diyorum...
araya evlilik girince aşk dışarı çıkyor sanırım
sevgi ve saygı yeter...

insan zaten senelerce aşık kalmaz, ilk başta aşıktır sonra o aşk evrilir segvi olur bişeyler olur. aşıkken hamile kalıcam diyosan evlendiğin gibi ya da en sağlamı flört ederken hamile kalıcansırnaşık şey eeee bu seçenekler de çok tercih edilebilecek seçenekler değil. o zaman bence çoğu kişi aşıkken hamile kalmıyor.:lepi:ama boşanacaksan doğurma kesinlikle

on yıl sonra aynı duyguları hissedebilir miyim bilmiyorum ama tek bir şeyden eminim kızıma on yıl sonrada aynı şeyi söyleyeceğim...
"sen sonuna kadar aşksın"....
sevdiğim adam olmasaydı benim kızım olmazdı bu öyle net ki hayatımda....
anne olmak için doğmuş bir kadın değilim belki de ondan... herkes farklı...
ben doğuramazdım inanmadığım adamdan çocuk...

ben seni cok cok cok iyi anladim biliyo musun. Cunku ben de asik olmadigim biriyle saydigin o mantikli sebepler yuzunden birlikte olmayi denedim hatta evlenmeyi dusundum ama yapamadim. Evlenirsem sever giderim belki, evlendiktensonra bitmistir olay diyordum ama bak oyle olmuyormus. Soyle birsey demissin, tamam butun kriterler iyi insan olarak ama " koca ya da bir erkek olarak aşık değilim "...Bunu ariyorum ben de 29 yasindayim yakinda 30 olucam. Bu yasa kadar geldim mantigimi kullanip bi mantik evliligi yapayim, asik olmayi beklersem hic bulamiycam dedim ama olmuyor, o sekilde yurumuyor, hele ki ask olmadan cinsel hayat herhalde daha zordur. Sevmek, ask, ona bir erkek olarak kuvvetli bi cekim hissetmek, dusununce icinin kipir kipir olmasi bunlar olmadan sevgili bile olamazken evlendigimi hic dusunemiyorum. Tabi buyuk konusmayayim ama ben denedim yapamadim ve evlenmedim bekliyorum hala. Ve de karar verdim buyuk bi ask olmasa da heyecan duymadigim biriyle evlenmem.

Neyse sana gelince madem evlenmissin cocuk yapmadan once bence onun iyi yonlerini dusun ve onu oldugu gibi kabul et ve sevgini tetiklemeye calis. Mesela bu sitede bircok bosanmak uzere veya bosanmis kadin anlatiyor kocalarini, neler var, okumussundur, insan onlari okudukca kendi kocasi iyiyse daha cok sevmeye baslar diye dusunuyorum, gercekten faydasi olur. Yani sunu demek istiyorum sadece kendi durumuna odaklanip takilip kalma, baska insanlar baska hayatlar tani, kendinle bi karsilastir , o zaman eminim daha farkli dusuneceksin.

Teşekkür ediyorum arkadaşlar, verdiğiniz öneriler için. Peki aranızda anne olan var mı? Hepiniz aşık olarak mı çocuk sahibi oldunuz. Yoksa mantıklı düşünerek mi? Ben bunu çözebilmiş değilim. Aşk evliliği yapanlar anlaşamadıklarında ya da eşlerindeki aşk bitip de başka biri için onları terk ettiğinde daha çok üzülüyorlar. Mantık evliliği daha uzun sürüyor gibi geliyor bana da. Mantık derken neleri kastediyoruz acaba? Nasıl bir mantık?...

Bana kalırsa evlilik tamamen kapalı kutu ve şans. Ne kadar mantıklı düşünürseniz ya da baştan ne kadar uygun görünürseniz görünün ten-ruh-aşk.. olarak DENK GELMEK BÜYÜK ŞANS!

AŞIK OLMADAN ÇOCUK YAPMIŞ ANNELER DE CEVAP YAZARSA ÇOK SEVİNECEĞİM. Lütfeeennn :(((

aşık olmadan çocuk yaptım :)
ewet eşime aşık değildim ama çocuk yaptık.doğumdan sonra bebek bizi birbirimize biraz daha yaklaştırdı. mantık evliliği gibi bişeydi benimki(daha doğrusu mantığını kullanan ailemdi onlar karar verdi bu evliliğe). ve onlara göre mantık saygı ve maddiyattı.mantık evliliği daha uzun sürer derler ewet ama aşk olmayınca bazen kasıyo insanı

aşk meşki anladıkta bende dürüstlük çok önemli herşeyde kendime ve karşımdakine acaip ,maskeli insanlar var onlar öyle yaşamaya alışmış ,ben yapamazdım

18 yıllık evliyim aşık olarak evlendim.Aşık olarak doğurdum.ılk zamanki heyecanı belli bir zaman sonra ister istemez kaybediyor insan.Ama eşimi seviyorum.ıyi bir insan iyi bir baba.Sen eşinden boşanıp aşık olup yeniden evlensen bile bir zaman sonra o aşk bir noktada bitecek ister istemez bitecek.Sevgi ve saygı kalacak.Eşini insan olarak sevdiğini iyi bir insan olduğunu söylüyorsun.ıyi bir babada olacağına inanıyorsan bence daha vakit kaybetmeden bir çocuk sahibi olabilirsin

buğün kocama çok sinirliyim
ama bir bebegim olsun istiyorum
bende çeliştim dimi.
belli bir süre sonra aşk bitiyor galiba.

COOOK TEŞEKKÜR EDERİM KIZLAR. GERÇEKTEN MORAL VERDİNİZ. SAOLUN.

Evet, kimle konuşursam konuşayım, ne yazık ki aşk biten bir şey ve sanırım aşıkken çocuk yapmak daha kolay olurdu. Neyse.. Önemli olan iyi insanla evlenebilmek. Gerçekten bu devirde iyi insan bulmak çok zor. Bence kıymetini bilelim.. Yine de EVLİLİK EN ZOR SANATmış :(((

Pinky canim.. hersey ilk tanistigin gibi olmaz zaten.. ask, mesk.. sevgi saygiya donusuyor, boyle oluncada daha saglam oluyor evlilik.. Bence yaklas esine, eski guzel gunlerini dusun.. mutlaka vardir. Cocuk istedigini soyle, dile getir.. Bakarsin alevlenir yeniden biseyler.. Bosanmak ayrilmak sadece bi kacis yolu.. ve bunalinca zaman zaman hep dusunuruz bunlari.. normaldir boyle hissetmen.. ama bence cok pisman olursun, sakin ayriligi getirme aklina.. ben simdi ciktim gittim, ailemde kaliyorum, ama ayrilamadim, yapamadim.. ve geri donecegim.. cok yiprandik, ama sevgi saygi zerre kadar kaldiysa, ona tutunup ilerlemek daha iyi.

Evlilik terapisti bi cozum olabilir. Sahsen ben dusunuyorum..

cnm seni anlıyorum
ben 1,5 yıllık evliyim sorarsan aşıkmıyım pek değil yani her gördüğümde öyle delicesine kalbim çarpmaz onun için deli olmam
ama onu çok seviyorum hayatıma renk katıyo
evt romantik değil süpriz yapmaz öyle gözgöze yemek yemeyiz ama bitanedir
hasta olursam ilgilenir ararsam herzaman ulaşırım asla gizlisi yok
parasının hesabını sormaz kıskanmaz ailesiyle beni çok iyi idare eder beni yanlız bırakmaz ilgilidir huzurum var en önemlisi ve bunlar inan bana yetip artıyor
çevremde çok aşık olup da dayak yiyen birilerinin yanında aşağılanan her dakkanın hesabını soran boşanan çiftler var inan çok aşık olmasından sadık ve saygılı olması en iyisi bebek düşünüyomuşsun eğer gerçekten istiyosan bu yüce duyguyu sende tatmalısın tabi. Ama şu da bi gerçek eşin hayatından çok şeyi alıp götürüyo seni yıpratıyosa 2 kez düşün derim ama hayatındaki artılar daha çoksa evte bencede bi bebek olmalı.peki o ne düşünüyo bu konuda
ben henüz bebek düşünmüyorum ama eşim istiyo istese bana baskı yapar ama anlayışlı
evet bazen çok kızıyorum içimden sayıyorum bütün lafları ama bi sarılıyoki bitio herşey
diyeceğim o ki akıllılar düşünürken aptallar yol alırmış ( lütfen kimse yanlış anlamasın genel bi tabirdir bu ) dünyayı senmi kurtarcan çok fazla ince düşünüp kendini yıpratma eşinin artı ve eksilerini düşün de hareket et
rabbim gönlünü ferahlatsın inşallah

esın ıyımıs ıste oyle ıyı kocayı nerde bulucan helede bu yastan sora
bence dogur
hemde bıkac tane belkı askın alevlenır daha sonra kım bılır

bence en önemlısı huzur zaten bebek dusunuyorsan huzurlu ortamda dunyaya getıreceksın
ortam uyugun ben senı desteklıyorum bebek yapman konusunda cunku bu devırde vefalı ınsan bulmak asık olunacak ınsan bulmaktan daha zor bence yınede karar senın

arkadaslara katiliyorum
ewliliklerde malesef aşk bitiyor we yerini sewgi saygi alıyor
bence de aşk onu kapida gordugunde heyecanlanmaksa ewlenince hic heyecanlanmıyorsun ama
ewine geldigi için,2 cift laf edebilecek oldugun icin,yaptigin yemegi sofrani paylasacagin icin mutlu oluyorsun...
acaba siz sewmiyor nefret mi ediyorsunuz? eger hal boyle ise cocuk yapmamanizi oneririm,cunku cocukla beraber coook asık olsanizda karsinizdaki adam degisebilir we hal we dawanislari batabilir
iyi dusunun, cunku cocukla dul kalmak daha zedeleyici olabilir

Sana boşan demiyorum ama yaşım genç değil deyip kendine haksızlık etme
Ben 33 yaşında 4 aylık evliyim
Benim sana tavsiyem
Önce evliliğini yürütmek isteyip istemediğine karar vermelisin
Evlilikten dönülür ama çocuktan dönülmez
Allah yolunu açık etsin

sana katılıyoruum

Back
X