aşık olmak kontrol edilebilir bir eylem midir?

ah bide bunu yapanlar anlasada, bekarlar yanlış kişilere aşık olup başını yakmasa, evlilerde yuvasını dağıtmasa.

Arkadasim guzel hos sadece sormusun merak etmisin ama hic oturupta kendinde mantikli dusunmemissin sanirim .ask hakkinda kim ne derse desin inanmayin cunki ask anlatilmaz yasanir cunki askta mantik deyil duygu vardir durtu olusur onun icinde control gibi bir soruda hic bir zaman mevcut olmaz askta.ikinci sorun sanirim medyadan bazi sanatcilar icin yazmissin o kisilerin yasadiklari asktan mantikli bir sonuc cikarabilirmisin sen emin olamassinki gercekten asikmi yoksa reklam icinmi diye yada ne bileyim onlarin hoslanmalari bile o gece hoslandigi kisilerle rahatca yataga girmeleri ve adinada ask yasiyor denmesi olsa gerek son evli ciftlerde baskasina asik olan kisilere gelince kisi aklini calistirip soyle bir dusunse mesela siz evlisiniz ve esinizi cok seviyorsunuz icinizde sevgi kavrami var ona asiiksiniz ve ikinci bir aski sigdirabilirmisiniz ???kisi birine zaten asiksa bir baskasinada asik olmasi icin ya asik deyildir yada ruhen hastadir cunki bir kisi yuvasinda mutlu deyilse esiyle herseyi bitmis ask olmus ise buda mutlulugu disarda aramasina sebep olarak baskasinada asik olabilir tabiki gercekten asikmi olur yoksa asik oldugunu sanip sadece mutlulugumu arar yani bir arayis .evli olan ciftler egerki esinizle aranizda hersey bitmisse lutfen ama lutfen mutlulugu aramak icin en azindan ayrilmayi deneyinki kimsenin haysiyeti ile oynamayin tabiki sozum hem erkeklere hemde bayanlaradir.siz nasil boynuzlanip aptal yerine konmayi istemiyorsaniz sizde yapmayin .yani arkadasim bir soru sormusun bizide costurdun neyse askin sevginin anlamini bilen kisi ve onu ayirt edebilen daima emin adimlarla gider mantigi yol verir duygularida o aski yasar bunlar icinde control olmaz

Arkadasim guzel hos sadece sormusun merak etmisin ama hic oturupta kendinde mantikli dusunmemissin sanirim .ask hakkinda kim ne derse desin inanmayin cunki ask anlatilmaz yasanir cunki askta mantik deyil duygu vardir durtu olusur onun icinde control gibi bir soruda hic bir zaman mevcut olmaz askta.ikinci sorun sanirim medyadan bazi sanatcilar icin yazmissin o kisilerin yasadiklari asktan mantikli bir sonuc cikarabilirmisin sen emin olamassinki gercekten asikmi yoksa reklam icinmi diye yada ne bileyim onlarin hoslanmalari bile o gece hoslandigi kisilerle rahatca yataga girmeleri ve adinada ask yasiyor denmesi olsa gerek son evli ciftlerde baskasina asik olan kisilere gelince kisi aklini calistirip soyle bir dusunse mesela siz evlisiniz ve esinizi cok seviyorsunuz icinizde sevgi kavrami var ona asiiksiniz ve ikinci bir aski sigdirabilirmisiniz ???kisi birine zaten asiksa bir baskasinada asik olmasi icin ya asik deyildir yada ruhen hastadir cunki bir kisi yuvasinda mutlu deyilse esiyle herseyi bitmis ask olmus ise buda mutlulugu disarda aramasina sebep olarak baskasinada asik olabilir tabiki gercekten asikmi olur yoksa asik oldugunu sanip sadece mutlulugumu arar yani bir arayis .evli olan ciftler egerki esinizle aranizda hersey bitmisse lutfen ama lutfen mutlulugu aramak icin en azindan ayrilmayi deneyinki kimsenin haysiyeti ile oynamayin tabiki sozum hem erkeklere hemde bayanlaradir.siz nasil boynuzlanip aptal yerine konmayi istemiyorsaniz sizde yapmayin .yani arkadasim bir soru sormusun bizide costurdun neyse askin sevginin anlamini bilen kisi ve onu ayirt edebilen daima emin adimlarla gider mantigi yol verir duygularida o aski yasar bunlar icinde control olmaz
---------

'oturupta kendinde mantikli dusunmemissin sanirim '
bu sonuca nasıl vardınız anlamış değilim.benim bunun için ayrıca oturup düşünmeme gerek yok,ben zaten çok güzel bir aşk yaşayarak evlendim,çok da güzel,kaliteli bir evliliğim var allaha şükür.beni zaten tanıyan tanıyor.
bu konuyu burada açma sebebim biraz da mesleki anlamda ,başka insanların
bakış açılarını daha iyi anlayabilmek için.
benim kendimce çok yerinde olduğunu düşündüğüm fikirlerim zaten var.
ama eğer yaptığınız işin psikolojik boyutu var ise,
KK gibi çok sayıda üyenin olduğu bir platformda fikir alışverişinin önemine inanıyorsanız,farklı şehirlerden,yaşlardan,
kültürlerden insanlardan fikir alırsınız ki,geniş bakabilme yetiniz gelişir.
sabit fikirli olmaktan kurtulursunuz.ufkunuz dar kalmaya mahkum olmaz.
her insanın aynı yaşam standardı yoktur,
ama her insanın fikri vardır.
farklı fikirlere değer vererek anlamaya çalışmak,erdemli insanların özelliğidir.
fikir beyan ettiğiniz için size de teşekkür ederim.

selam tekrar
Vallahi ne yalan soyliyeyim gercekten samimi bir cevap icin tesekkur etmeden gecemiyecegim ben sizi tabiki tanimiyor sadece sizin yazi karektirinize gore cevaplamistim yani yazan kisi sizsiniz nasil yazdiginizi benden daha iyi bilirsiniz bende basit bir cevap verdim aslinda yoksa tabiki sizde beni tanimiyorsunuz ben bundan 17 yil once bir americali subay ile evlilik yaptim ve americaya geldim ve burda bulundugum surece cok yerlere tayine gittim dunya ulkeleri ve avrupada cok gezilerimiz oldu americanin ayaletlerini hic saymayayim yani deyisik kulture olan her bir bakis acisindan haberdarim sukurki biz sabit fikirlileri kinarken hic bir zaman sabit fikirli olmadik.keske bunu daha deyisik bir karekter yazisi ile gosterebilseydiniz bende size bir cok ilginc gordugum hikayelerden kisa bir restart yazardim neyse sorun deyil haklisiniz belkide kisilerden duymak yada okumak o kisininpisikolojisine inmek onu anlamak vs vs vs ben doktor deyilim ustelik her isin erbabi proof kisileri varken beni haddime bile dusmez kisilerin islerine karismak ama birseyleri ogrenmek adina illaki bir sekilde sadece bazi kisilere yoneliyorsaniz unutmamaniz gereken buraya sadece ilginc yada ruh hastalari girmiyor ben yaziyi anladigim gibide cevapladim cunki yazinizda sadece sorulardan ibaret gorunce duz bir cevap yeterli diye dusundum ahahahahahahah yahu ben burda acemiyim daga dun aksam girmisim ve su an sabahin 5si kardesim ablacigim artik nasil kabul ederseniz .bence siz buraya gelen yeni kisilerin yazilarina kizip illaki yorum yapmak isterseniz bir proof olarak once sakin olmayi ve bazi olaylara hosgoru ile bakmayi deneyin.inan kaybetmessiniz ayrica cevabiniz icinde tesekkur ederim
saygilarimla

AŞK:
önüne konulmuş menü değildir seçemezsin istediğin tadı......

önümüze hazırlanıp getirilmiş istersen al diye sergilenmiş bir mal değildir!

.................................................AŞK..........................................
yolda karşımıza çıkan birİne çarpmaklada başlayabilen,gözgöze gelindiği anda şimşekler çaktırabilen,zamanı belirlenmeyen,elinde dizginlerini tutamadığın hızlıca peşinden koştuğun,biraz mantık dışında olduğun anların,içİnde kelebek uçuşturduğun,sürekli haykırmak istercesine coştuğun,heyecanların en büyüğünü yaşadığın,olmazsa olmazım dediğin,oluncada nefesini nefesinde hissetmek istediğin kişiye duYUlan duyguların bütünüdür..
Zamanı yoktur,istediğin tat mıdır bilenmez,ya bir bakışa vurulunur yada bir gülüşe ama kimse o eğer bizim için ömre değer!
(BEN BÖLEYİM 7 YILDIR AŞIĞIM AŞIKKKKK)

asla kontrol edilebilecek bi duygu değildir aşık olmak .ansızın gelen bişey ama davranışlar engellenebilir.eğer mantık koymak gerekne bi durumdaysanız.ki,aşkta mantık olmaz denir.ama yaşadığınız hayat bunu gerektiriyosa özellikle evli olma durumunda mantık konur araya.çünkü şu da bir gerçekkki,aşk geçici bişey.aşkı aşk yapanda öncelikle ulaşılmazlığın verdii cazibedir.genelde ulaşıldığı yerde biter monotonlaşır .bi çoğumuzun evliliğindeki gibi.bi çoğumuz ya karşılıklı yada tek taraflı yoğınluk olarak aşkal evlenmiştir.ama şimdi burda dert yanan bir çok arkadaş grubu oluşturmadı mı bu aşklar aşıklarından.gerçi o büyük aşkla kavuşan yada mutlu luğu yakalayan da fazla yoktur sanırım.tadı damağında kaldımı güzel olur aşk..

ask kontrol edılemez ama karsılıksız yada olmayacak bır seyse....
ınsan cabuk sıyrılır yada o o duygu daha cabuk gelır gecer...
eger karsılıklı olursada bır sure sonra aşk sevgıye doner...
en guzel olanıda budur galıba..

"aşk" kontrolsüz ve zor bir duygu.. aniden gelir ve aniden çıkar hayatından
bulutların üstündeyken bir bakmışsın pattt yerdesin..

kesinlikle kontrol edilebilecek bişey olmadığını biliyorum.eğer aşk ise.bazen duyguları karıştırmamak grek.gerçek aşk asla kontrol edilemez.eğer o seni yönetiyorsa aşktır.ama sen onu yönetirsen bilki başka bi duygudur....

selam tekrar
Vallahi ne yalan soyliyeyim gercekten samimi bir cevap icin tesekkur etmeden gecemiyecegim ben sizi tabiki tanimiyor sadece sizin yazi karektirinize gore cevaplamistim yani yazan kisi sizsiniz nasil yazdiginizi benden daha iyi bilirsiniz bende basit bir cevap verdim aslinda yoksa tabiki sizde beni tanimiyorsunuz ben bundan 17 yil once bir americali subay ile evlilik yaptim ve americaya geldim ve burda bulundugum surece cok yerlere tayine gittim dunya ulkeleri ve avrupada cok gezilerimiz oldu americanin ayaletlerini hic saymayayim yani deyisik kulture olan her bir bakis acisindan haberdarim sukurki biz sabit fikirlileri kinarken hic bir zaman sabit fikirli olmadik.keske bunu daha deyisik bir karekter yazisi ile gosterebilseydiniz bende size bir cok ilginc gordugum hikayelerden kisa bir restart yazardim neyse sorun deyil haklisiniz belkide kisilerden duymak yada okumak o kisininpisikolojisine inmek onu anlamak vs vs vs ben doktor deyilim ustelik her isin erbabi proof kisileri varken beni haddime bile dusmez kisilerin islerine karismak ama birseyleri ogrenmek adina illaki bir sekilde sadece bazi kisilere yoneliyorsaniz unutmamaniz gereken buraya sadece ilginc yada ruh hastalari girmiyor ben yaziyi anladigim gibide cevapladim cunki yazinizda sadece sorulardan ibaret gorunce duz bir cevap yeterli diye dusundum ahahahahahahah yahu ben burda acemiyim daga dun aksam girmisim ve su an sabahin 5si kardesim ablacigim artik nasil kabul ederseniz .bence siz buraya gelen yeni kisilerin yazilarina kizip illaki yorum yapmak isterseniz bir proof olarak once sakin olmayi ve bazi olaylara hosgoru ile bakmayi deneyin.inan kaybetmessiniz ayrica cevabiniz icinde tesekkur ederim
saygilarimla

konuyu ben açmadım ama cevap verme gereği duydum.. ülke ülke gezmiş olmanız bizi ilgilendirmiyor. şu yazdıklarınız bana laf kalabalığı gibi geldi. bu arada belli yurtdışında kaldığınız Türkçeyide unutmuşsunuz "deyil" nedir yahu :)

Bugün aşka olan bütün inancımı kaybettim.
Meğer kontrol edilebilirmiş, Meğer istese çekip gider aşkını bitirirmiş.
Pff. Duyguların hepsi angarya artık.
Ben böyle aşkı napiyim ya napiyim!

Back
X