Aşılama hakkında acil yardım

_adanali_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
94
25
38
Aşılama tedavisinde son günlerdeyim. Az önce kontrolden geldim. 2 adet yumurtam oluşmuş 15 ml boyutunda ikisi de .Asisatan Doktor bugün çatlatma iğnesini yap yarın da aşılama yapalım dedi. Eşim şehir dışında, cumartesi gelecek, izah ettim kendisine. O zaman 75,5 dozda Gonal F e devam et bugün ve yarın cumartesi kontrole gel dedi. 15 ml çok küçük değil mi? Neden bana bugün çatlatma iğnesini kullan dedi..Yani beklemek mi daha iyi yoksa doktorun ilk dediğini mi uygulamak daha iyi? kafama takıldı. Lütfen cvp verin, yumurta ne kadarken çatlatma iğnesi yapılır?

normalde günlük kaç doz vuruyordunuz?

dozunu 1 tık daha düşürmekte fayda vardı aslında 50 lik vurulması daha mantıklıydı tabi doktorun tahmin etmiştir inşallah iptal olmaz , çok büyüdüğünde de iptal ediyorlar tahminimce c.tesi 21-23 mm arasında olur yumoşlar. mantıklı olan yarında kontrole çağırmasıydı ona göre akşama çatlama vururdun c.teside aşılama olurdu.
16 mm üstüne çatlama iğnesi vurulduğunda 1 günde yumoşun boyu 19-22 mm olabiliyor . ben kendi takiplerimde böyle izlenimlerde bulundum olası büyüme 2-5 mm arası değişiyormuş

Ben salı günü gittiğimde 13 ml idi perşembe gittim 15 olmuştu. Yani 2 günde 2 ml artmış.Dün aradım asistan doktoru, bugün ve cuma günü de 75 vurayım mı diye, evet vur cumartesi kontrole gel dedi bana.O gün çatlatma iğnesi yapmamı ister sanırım. Ctesiye kadar 22 yi geçer mi ki

Merhabalar : folıkul capı 17-19mm ye ulasınca catlatıcı ıgne yapılması yararlı olucaktır. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…