Aşılama mı? Tüp bebek mi?

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.452
48.865
798
Merhaba arkadaslar, esimin spermlerinde yavaslik ve hareketsizlik var. Sayisi iyi ama hizi yumurtaya ulasabilecek kadar yeterli degil. Bugun doktorumla konustum asilamanin da ihtimali fazla olmaz dedi ve tup bebek onerdi. Istersen asilamayi da bir deneriz dedi. Gercekten asilamada basari ihtimali yok mu? Bizimki gibi bir sorun olupta asilamasi tutan var mi?

Bende prolaktin yuksekligi de var ama hamile kalmama engel olacak kadar degilmis. Allah yardim etsin hepimize.

Merhaba arkadaslar, esimin spermlerinde yavaslik ve hareketsizlik var. Sayisi iyi ama hizi yumurtaya ulasabilecek kadar yeterli degil. Bugun doktorumla konustum asilamanin da ihtimali fazla olmaz dedi ve tup bebek onerdi. Istersen asilamayi da bir deneriz dedi. Gercekten asilamada basari ihtimali yok mu? Bizimki gibi bir sorun olupta asilamasi tutan var mi?

Bizdede aynı sorun var aşılama dedi doktor ilk etapta aşılama yaptırıcaz eşinizin değerleri kaç peki ?

Canim biz iki kez asilama yaptirmistik..ki ben de bi problEm yoktu.. Spermler de gayet iyiydi.. Yine de tutmadi. Gerçi sonra ki ay kendiliğimden hamis kalmistim :KK76: maddi yonden problem yoksa asilama dene derim yine de.. Allah yardimcin olsun..

Bizdede aynı sorun var aşılama dedi doktor ilk etapta aşılama yaptırıcaz eşinizin değerleri kaç peki ?

Miktar 1.00 cc
Viskozite normal
Sivilasma 30 dk.
Renk kirlibeyaz
Ph 8
Kan negatif
1cc / hucre 42.000.000
Her sahada 3-4 lokosit goruldu

Spermatozoid hareket kabiliyeti
Normal hareketli : 1/2 saat :25 1 saat: 24 2 saat: 22

Yavas hareketli: 1/2 saat: 37 1 saat: 36 2 saat: 33

Hareketsiz: 1/2 saat: 38 1 saat: 40 2 saat: 45

Boyali Preprasyonda Morfoloji
Normal yapili %85
Anormal yapili %15
Bas anomalisi %7
Boyun anomalisi %3
Kuyruk anomalisi %5

Canim biz iki kez asilama yaptirmistik..ki ben de bi problEm yoktu.. Spermler de gayet iyiydi.. Yine de tutmadi. Gerçi sonra ki ay kendiliğimden hamis kalmistim :KK76: maddi yonden problem yoksa asilama dene derim yine de.. Allah yardimcin olsun..

Ben de kendiligimden kalirim belki diye 3 ay bekleyecegim. Bu surede bitkisel destek tedavilerine bakacagiz. Sizi tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun.

Sizin sorun neydi ki asilama yaptirdiniz?

Miktar 1.00 cc
Viskozite normal
Sivilasma 30 dk.
Renk kirlibeyaz
Ph 8
Kan negatif
1cc / hucre 42.000.000

Normal yapili %85
Anormal yapili %15
Bas anomalisi %7
Boyun anomalisi %3
Kuyruk anomalisi %5

Değerler iyi bence aşılama deneyin bizim daha kotuyken değerler en sonuncu 15 milyon yuzde 38 iler hareketli çıktı ama doktor tüp bebeklik durum yok dedi mutlaka şansınızı deneyin bence inş kısa zamanda sizin ve tüm isteyenlerin olur

Değerler iyi bence aşılama deneyin bizim daha kotuyken değerler en sonuncu 15 milyon yuzde 38 iler hareketli çıktı ama doktor tüp bebeklik durum yok dedi mutlaka şansınızı deneyin bence inş kısa zamanda sizin ve tüm isteyenlerin olur

Amin, cok sagolun...

36577761, member: 301844"]Ben de kendiligimden kalirim belki diye 3 ay bekleyecegim. Bu surede bitkisel destek tedavilerine bakacagiz. Sizi tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun.

Sizin sorun neydi ki asilama yaptirdiniz?[/QUOTE]
Tesekkurler. 4 yasindayiz artik. 1 senehamile kalamadim. Klomenle 2 hhamileliğin oldu gelişmedi. Bir tane kendiliğinden kaldim kalbi durdu. Sonra yine hamilelik olmayınca asilama denedikk

Miktar 1.00 cc
Viskozite normal
Sivilasma 30 dk.
Renk kirlibeyaz
Ph 8
Kan negatif
1cc / hucre 42.000.000

Normal yapili %85
Anormal yapili %15
Bas anomalisi %7
Boyun anomalisi %3
Kuyruk anomalisi %5
sizin bu değerler çok kötü değil canım bizim ki bundan kat kat daha fazla doktora tüp bebek sorduğumuzda biraz daha bekleyin demişti...eğer imkanın varsa bence aşılamadan başla şansınız yüksek olur gibi geliyo bu değerlere göre ama tabiki rabbimim takdiri herşey..

sizin bu değerler çok kötü değil canım bizim ki bundan kat kat daha fazla doktora tüp bebek sorduğumuzda biraz daha bekleyin demişti...eğer imkanın varsa bence aşılamadan başla şansınız yüksek olur gibi geliyo bu değerlere göre ama tabiki rabbimim takdiri herşey..

Bugun urolojiyle tekrar konustuk 10 uzerinden 9 verdim dedi. Ama kadin dogumcu dr degerler cok dusuk dedi dedim. O da kagida notlar yazdi. Bu aksam benim tahlilimi de alip gosterecegiz bakalim. Bu arada bende de kucuk bir prolaktin sorunu var...

aynı sorundan vede değerlerde benzer aşılama denedim çok umutluydum ama tutmadı ben şimdiki aklım olsa hemencik tüp yaptırırdım diyorum ama dr. sana tüpte yapabiliriz mi dedi aşılama yapmadna direk yapmıyolarki bildiğim kadarıyla...
tutanda çok aşılaması ilk seferde kısmet bi dene istersen ama benim tutmadı üstüne birde ohss oldum : (

aynı sorundan vede değerlerde benzer aşılama denedim çok umutluydum ama tutmadı ben şimdiki aklım olsa hemencik tüp yaptırırdım diyorum ama dr. sana tüpte yapabiliriz mi dedi aşılama yapmadna direk yapmıyolarki bildiğim kadarıyla...
tutanda çok aşılaması ilk seferde kısmet bi dene istersen ama benim tutmadı üstüne birde ohss oldum : (

Doktor asilamayi tavsiye etmedi zaman kaybi dedi.

Doktor asilamayi tavsiye etmedi zaman kaybi dedi.

bende öyle düşünüyorum öncesi heyecanlıydım kesin olur sorun yok ya ileri hareket az düşük oda aşılama ile kesin olur gibiydim ama sonra keşke o masrafı yapana kadar tüp yapsaydım dedim olma olasılığı birinin % 15 iken birinin % 80-90
aynı iğneleri alıyosun sonuçta bisürü hormon.. dr. iyi biri ise paragöz değilse mantıklı söylediği...

buna sevindim bende ben hep dr. lar aşılama olmadan tüpe geçemeyiz yasa gereği diyolar sanıyodum.. bende yaptırırm valla

Yasayla falan alakasi yok oyle bir zorunluluk yok yani. Bosubosuna 1500 2000 civarinda paralar vermeyin ihtimali cok cok dusuk cunku dedi. Doktorum paragoz degil sukur mesela benim icin bir suru tahlil verdi baska hastanede de yapabilirsin fiyatindan oturu dedi. Ben de bir fiyat arastirmasi yaptim bizim hastane heryerden daha pahali geldi. Dedim meger bir bildigi varmis.

Peki tüpü kaça yapıyor neredesin..
neye karar verdin
bende aynen o testleri yaptırıcam doğum evinde sonra dr uma gösterip aşılama derse yine tüp diycem ısrarla aşılama istemiyorum

İstanbuldaymışsınnn baktım:KK48: bu arada 15 gün sonra doğmuşum senden:KK48: bende 31 İ 82 nin:KK48:
kim dr un yaa benimki diretirse yapılmaz yapmam diye gelsemmi diyorum aklımda olsun

İstanbuldaymışsınnn baktım:KK48: bu arada 15 gün sonra doğmuşum senden:KK48: bende 31 İ 82 nin:KK48:
kim dr un yaa benimki diretirse yapılmaz yapmam diye gelsemmi diyorum aklımda olsun

Eger asilama derse tavsiyem hic bulasma. Cunku kime sorsam bir suru asilamada bir hamile kalinmis ki o da normal yolla hamile kalma olasiligiyla ayni. Bir cok kere asilama yaptirsan hamile kalamayabilirsin hem de 1 tup bebek parasi ediyor ne geregi var?

Ben Sancaktepe'de via hospital tugba gurbuz hanima devam ediyorum.

15 gun arayla yine hamile kalsak ya :KK6:

Istanbulun neresindesin? Hangi hastaneye gidiyorsun?

Back
X