Aşılama Aşılama ne zaman dusunulmeli?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

anka3334

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
1.385
1.225
83
33
kizlar benim esimde sperm hareketlilik problemi var ben bu konulara uzaktim o yuzden inanin ne ne degildir hoc bilmiyorum bana biraz yol gosterir misiniz 2 bucuk yildir evliyiz 18 ay vajinismustum 7 aya yakindirda bebek olmadi sperm testinde esimde problem cikti 1 aydir vitaminler takviyeler kullandik haftaya tekrar teste gidecegiz ama ben zaman kaybetmek istemiyorum. asilama yaptirmalimiyim hangi sartlarda asilama yapilir nette arastirdim ama cokta doyurucu bi aciklama bulamadim bide ilk seferlerde asilama tutmuyor diye okudum sizce nasil bi yol izlemeliyim asilama nasil yapiliyor ? bana bilgi verirseniz cokk sevinirim

Normal cinsel ilişkinin mümkün olmadığı durumlarda, sperm hareketliliğinin az olduğu hallerde, servikal faktörün (kadının rahim ağzında oluşan salgının erkeğin spermine hareket kabiliyeti sağlayamadığı durum) bozuk olduğu durumlarda ve anti sperm antikorların varlığı gibi durumlarda tercih edilen aşılama hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz… Aşılama nedir? Aşılama nasıl yapılır?
AŞILAMA NEDİR?
Aşılama (İntrauterin inseminasyon-IUI) spermleri, kadın üreme sistemi içine, cinsel ilişki dışında herhangi bir yöntemle bırakma işlemidir. Aşılama yönteminin amacı is fallop tüplerine ulaşan sperm sayısını arttırmak ve bunun sonucunda da döllenme şansını arttırmaktır.
Aşılama aşağıdaki durumlarda uygulanır:
Bilinmeyen kısırlık
Rahim içinde sıvı problemleri, rahmin spermi kabul etmemesi
Rahim dokusunun önceden döllenme için uygulanan işlemlerden dolayı yaralanmasından dolayı spermin girişine izin vermemesi
Boşalmada sorun yaşama
AŞILAMA NASIL YAPILIR?
Aşılamada ilk aşama yumurta geliştirme tedavisidir. Bunun için çeşitli hormon tedavileri kullanılır. Yumurta belli bir olgunluğa geldiğinde, çatlatma iğnesi vurulur. Çatlatma iğnesi vurulduktan yaklaşık 34-36 saat sonra yumurtlama gerçekleşir. Yumurtlamanın gerçekleşeceği saatlerde erkekten alınan sperm örneği yıkanır, hazırlanır ve özel plastik bir kanülle dölyatağına yerleştirilir.
AŞILAMA BAŞARI ORANLARI
Aşılama altta yatan kısırlık (infertilite) nedenine bağlı olarak normal ilişkiye oranla %5 – 20 artış sağlayabilir. Şans uygulama sayısı arttıkça biraz daha artar. Teorik olarak bir sınır olmamakla birlikte 6 – 7 seferden fazla denenmemesini öneririz.
Eğer evlilik ve kısırlık (infertilite) süresi uzunsa aşılama denenmeden direkt tüp bebek ve mikroenjeksiyona geçilebilir.
Aşılama şu hastalar için önerilmez:
Follop tüplerinde ciddi rahatsızlığı olan kadınlarda
Pelvik enfeksiyonu olan kadınlar
Çikolata kisti olanlar

Canım bu yazı yardımcı olacaktır sana.. Benim de eşim de sayı problemi vardı vitaminlerle takviyelerle düzelttik bende de kist vardı geçmek üzere bu ayki reglimde aşılamaya basliyacagiz. Reglin 2. ya da 3. günü jinekologa git seni bilgilendirir canım. Rahim filmi cekinmediysen hiç önce onu çektir inşallah tez vakitte nasip olsun ♥️

Canım bu yazı yardımcı olacaktır sana.. Benim de eşim de sayı problemi vardı vitaminlerle takviyelerle düzelttik bende de kist vardı geçmek üzere bu ayki reglimde aşılamaya basliyacagiz. Reglin 2. ya da 3. günü jinekologa git seni bilgilendirir canım. Rahim filmi cekinmediysen hiç önce onu çektir inşallah tez vakitte nasip olsun ♥️
canim cok tesekkur ederim sanada en kisa zamanda nasip olsun insallah

Bende bir senelik evliyim eşimde damar kalınlığı çıktı ondan ameliyat olacak ve aşılamaya yönelecez devlettemi özeldemi yaptırdınız fiyatları nedir devlet karşılamıyormu

benim bildigim kadariyla devlet karsiliyormus asilamayi. damar kalinligi teshisi nasil konuldu size.

yinede hastaneye ve sehre gore degisirmi bilmem igmeler ve bazi onerilen ilaclari biz aliyoruz devlet onlari karsilamiyor ama bin tlyi gecmiyor bu ilaclar bazen bes yuz altiyuz kadar tutabiliyormis

benim bildigim kadariyla devlet karsiliyormus asilamayi. damar kalinligi teshisi nasil konuldu size.
Damar kalınlığının diğer adı varıkosel heralde ultrason çektiler eşimde öyle ortaya çıktı ileri hareketlilik %25 normali sıfır çıktı bu damar kalınlığı spermi bozuyormuş cuma ameliyat günü belli olacak ona göre ilerliyecez bakalım

bizim ileri hareketlilik yuzde 15 canlilik 80 bize hic varikoselden bahsetmedi bende endiseliyim gec kaliyorsak diye muayenede etmedi sadece test verdik sonucunda ilac yazdi hareket icin ama iste icimde suphe kaldi benimde tekrar gitmek lazim belkide

Benim eşimin üroloji muayenede sperm testi verince normali sıfır olduğundan şüphelendiler ve haklılarmış ufak bir operasyonla hallolur demiş doktor sonrasında bakarız durumlara demiş inşallah düzelir yani bizde boş yere bir sene bekledik

Benim eşimin üroloji muayenede sperm testi verince normali sıfır olduğundan şüphelendiler ve haklılarmış ufak bir operasyonla hallolur demiş doktor sonrasında bakarız durumlara demiş inşallah düzelir yani bizde boş yere bir sene bekledik
erkeklerin bu sperm testi icin bekleyisleri en cok zaman kaybettiren sey ben cocuk istedigimiz an kontrol ettirelim herseyi eger ki sorun varsa zaman kaybetmeyiz dedim ama 6 ayin gecmesini beklemek zorunda kaldim. cok bi bilgim yok ama sizde doktorunuza guvenerek ameliyat olun derim yine dedigim gibi cok nilgili degilim ama ameliyatlar geri donulmez kararlar iyice arastirin bi kac doktordan fikir alin sonradan pisman olmayin belki kolay bi ameliyat ama yinede saglik sonucta her yonunu bilmek lazim doktorlar malesef bazen bize sadece istediklero kadar bilgi veriyorlar.

Büyük bir araştırma hastanesi doktorumuzda iyi sperm bozulmuşdur diye bir daha sperm aldı ultrosonunu çekti yarın kesin sonuçlar çıkacak ona göre karar verecez hayırlısı artık

Back
X