Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
cnm ben opu sonrasındaki ilk adette birlikte attım su keseciklerini. Hemen ilk ay başladım dondurulmuş tedavisine. Sen dr'una sorsaydın keşke ikisini tek tüpte mi ayrı ayrı mı dondurdunuz diye. Gerçi aynı tüpte bile olsa en iyi bir tanesini transfer ederler. Kalan 1 taneyide 5.güne kadar gözlemleyip eğer iyi durumdaysa 5.gün donduruyorlarmış. Tabi in. Geek kalmaz bunlara ilkinde gelir bebiş.

sağol cnmmm ee sen tecrübeli sayılırsın tabikisi kocaman olmuş beben baksana cinsiyeti belli olucak artık yakında :1:

kasımın 17 sinde ense ölçümü yapılıcak belki o zaman öğrenebiliriz cinsiyetini :16: Rabbim 40. Haftalarıda göstersin inşallah :9:

ercelff cnm hayırlısı olsunnn hiç sıkma canınıııııı
bak jolly en güzel örneğimizzzz maşalllh dondurdu sakladı gezdi dolaştı kaptı geldi bebişleri maşallahh:1:

zaman bi türlü geçmiyo:31: 3 ayda doğursaydık keşke :1:

dur canım daha kocaman 6 ay var hamileliğinin ve bebişin keyfini çıkar :34:

inş canım inş.. dualarını bizlerden eksik etme sen artık bi anne adayısın rabbim dualarını kabul ediyor..

hep dualarımdasınız canım geçen haftaya kadar benimde sizlerden bir farkım yoktu biliyosun..inşallah dualarım dualarımız kabul olucak en kısa sürede..

dur canım daha kocaman 6 ay var hamileliğinin ve bebişin keyfini çıkar :34:

hep dualarımdasınız canım geçen haftaya kadar benimde sizlerden bir farkım yoktu biliyosun..inşallah dualarım dualarımız kabul olucak en kısa sürede..

allah razı olsun canım inş hayırlı saglıklı bi evladın olur

Cnm ben opu sonrasındaki ilk adette birlikte attım su keseciklerini. Hemen ilk ay başladım dondurulmuş tedavisine. Sen dr'una sorsaydın keşke ikisini tek tüpte mi ayrı ayrı mı dondurdunuz diye. Gerçi aynı tüpte bile olsa en iyi bir tanesini transfer ederler. Kalan 1 taneyide 5.güne kadar gözlemleyip eğer iyi durumdaysa 5.gün donduruyorlarmış. Tabi in. geek kalmaz bunlara ilkinde gelir bebiş.

Sağol cnmmm ee sen tecrübeli sayılırsın tabikisi kocaman olmuş beben baksana cinsiyeti belli olucak artık yakında :1:

ya sordum bu ay adet olduktan sonra olur mu transfer diye o kistcikler 1 ayda gitmeyebilir beklememiz gerekebilir ama bakıcaz tabiki onu o zaman düşünücez dedi. yani bilemiyorum ben de şuan hafif atlattığım için önümüzdeki adetimde gider diye düşünüyodum ama sen daha şiddetli atlatmana rağmen olmuş hemen ertesi ay. o dondurulmuş transferin bu transferin mi oluyor canımcım yani gebelikle mi sonçlanan :)
birisi ile daha konuştum da ertesi ay denemiş tutmamış ondan sonraki ay tekrar denemiz dondurulmuşlarla o zaman tutmuş. yani 2 ay beklemek daha mı mantıklı geçmesi için bilemiyorum.
nasıl dondurulduklarını da sormadım :( yani ikisini bir dondurduysalar da çözününce bakarlar 8 hücreli olanı transfer ederler bozulmazsa. 6 hücreli olanı da takip ederler ama daha fazla gelişeceğini sanmıyorum o durumda o çöp olucak. artık naptılar bilmiyorum ama embriyo azken paket dondurma yapmamaları lazım bence ikisini de ayrı zamanlarda kullanmanın bir mantığı olmaz ki o zaman. neyse ben şimdi önce şu ohss dan kurtulayım da sonra adet olucam 15 kasım gibi. sonrası Allah kerim. acelem yok bütün riskler ortadan kalksın öyle alıcam bebişimi. eğer bekle derse de doktorum beklerim yani hiç sorun olmaz.

ya sordum bu ay adet olduktan sonra olur mu transfer diye o kistcikler 1 ayda gitmeyebilir beklememiz gerekebilir ama bakıcaz tabiki onu o zaman düşünücez dedi. yani bilemiyorum ben de şuan hafif atlattığım için önümüzdeki adetimde gider diye düşünüyodum ama sen daha şiddetli atlatmana rağmen olmuş hemen ertesi ay. o dondurulmuş transferin bu transferin mi oluyor canımcım yani gebelikle mi sonçlanan :)
birisi ile daha konuştum da ertesi ay denemiş tutmamış ondan sonraki ay tekrar denemiz dondurulmuşlarla o zaman tutmuş. yani 2 ay beklemek daha mı mantıklı geçmesi için bilemiyorum.
nasıl dondurulduklarını da sormadım :( yani ikisini bir dondurduysalar da çözününce bakarlar 8 hücreli olanı transfer ederler bozulmazsa. 6 hücreli olanı da takip ederler ama daha fazla gelişeceğini sanmıyorum o durumda o çöp olucak. artık naptılar bilmiyorum ama embriyo azken paket dondurma yapmamaları lazım bence ikisini de ayrı zamanlarda kullanmanın bir mantığı olmaz ki o zaman. neyse ben şimdi önce şu ohss dan kurtulayım da sonra adet olucam 15 kasım gibi. sonrası Allah kerim. acelem yok bütün riskler ortadan kalksın öyle alıcam bebişimi. eğer bekle derse de doktorum beklerim yani hiç sorun olmaz.
şimdi sen rahat ol düşünme bunları, helebi adet ol ondan sonra dr unla karar verirsiniz.

mdanin mesaji mahfetti beni dagildim.... allah sabir versin bian once acisi dinsin. cok dagildim aslinda bir suru isim tutmustum aklimda mesaj yaziyim diye. ercelf cok gecmis olsun sana da. bi ay daha sabir olucak bu is;)
mavi enfeksiyonun ne alemde? bu kadar agirlasmisken keske bu agriyi da cekmeseydin insallah rahatlamissindir biraz daha.

kusura bakmayin arkadaslar unuttum baska kime ne yazacagimi.
kisaca tedavi asamasindakilere kolayliklar diliyorum transferi yapilan arkadaslardan mujdeler bekliyorum sevindirin bizi. ama en onemlisi bebegini kaybeden mda ya sabrin en buyugunu diliyorum.

annemle konustum bir arkadasi var astrolojiyle ilgilenen o 2013 yilinda dogacak bebeklerin dunya icin cok hayirli olacagini soylemis. artik sebebi ne bilmem duyunca cok mutlu oldum sonucta burda 2013te anne olucak cok arkadasimiz var ve arkasi da gelicek. insallah ben de olurum onlardan biri. hayirli evlatlarimiz olur canimiza can mutlulugumuza mutluluk eklenir.

herkese guzel bir hafta dilerim

canım enfeksiyonum tam olarak geçmedi hala devam ediyor cuma günü kontrolüm var ozaman yine test yaptıracağım,ilaçlara devam ediyorum mecburen:25:günler artık zor geçiyor ne uyku var ne rahatlık allahım ne zormuş diyorum hep geçen gece ağladım zorumdan:43: enfeksiyonun ağrısı ikidebir tuvalet bekçiliğim uykusuzluğum vs.vs.hep canım annem aklıma geliyor ben neler yaşatmışım kimbilir....sen nasılsın canım nasıl gidiyor?

Tabi cnm DR'lar ne derse o en Dr 'una güven. Bana ne zaman derse o zaman yapıcaktım 1 ay sonra kalmamıştı şükür :) Yok ben 2 ay değil oopudan sonra sadece 1 kez adet oldum birdahada olmadım işte :)) Sen düşünme şimdi bunları adet olduktan sonra bakarsınız en uygun zaman ne zamansa o zaman yapılır transferin ;)

canımcım bu ne güzel ve heyecan dolu habermis simdi seni onlein gördüm hemen yazmak istedim daha 1056. sayfadayım okuyorum kim neler yapmış diye
hayırlı olsuuuuuunnnn

Merhaba arkadaşlar,
Acımı üzüntümü paylaşmışsınız herşeyden önce hakkınızı helal edin lütfen.
Bebegim gideli 13 gün oldu ama ben halen onun gelişine inanamadığım gibi gidişinede inanamıyorum.
Hiç kıyamadığım yere göge sıgdıramadıgım tam beş yıl deli gibi yollarını gözlediğim miniğim artık benimle değil.
Çok büyük bir acıymış, sanki böyle bir acıyı hiç yaşamamışım, negatif ve iptal tedavilerimdede canım çok yanmıştı.
Ama negatif sonuç almak gibi degilmiş.
Öyle bir acıki kürtaj olup hastaheneden taburcu olduktan sonra beni iki gün daha yogun bakımda yatırmaya yetti.
İçimden acısını düşüncesini atamadım , hayatı boyunca agrı kesici içmeyen ben diazem ignesinin bile faydasız oldugunu anladım.
Acım çok derin her aklıma geldiğinde iki damla yaş iniveriyor gözlerimden.
Oysa ki biz onu görmeye gitmiştik kalpi pıtır pıtır atıyordu , hareket ediyordu. Bizi dünyanın en mutlu insanları yapmıştı.
Biz onu o kadar çok beklemiştikki o bizi neden istememişti. Yada benmi koruyamamıştım minik narin kelebeğimi ,
Halbuki benden ayrılmak bile istememişti, sabahlara kadar agrılarla kıvrandım ama beni terk etmedi direndi, sonunda bıraktı gitti.
Bir daha aynı yollardan geçmek o kadar zor ve agır geliyorki...
Ama yapacak bişey yok takdiri ilahi işte , inşallah ahirette bana şefaatçi olur kuzum bizi orada bekler...
Daha fazla yazamıyorum ve bir süreliğine buralardan uzaklaşmak iyi gelir diye düşünüyorum.
Beni affedin, umarım nice mutlu haberlerle burada buluşuruz.
Jollycim, Superim,tgbsr, sizleride çok tebrik ederim sabrınızın mükafatını aldınız. Allah kucagınza almak nasip etsin.

canım yazını okudum ve var olan üzüntüm daha da katlandı allah'ım sana sabrını versin ve acil şifalar diliyorum inşallah toparlanma sürecini çok iyi şekilde değerlendirirsin eşinle, ikinize de bol sabırlar diliyorum

jollycim bebişin hayırlı uğurlu olsun allah kucağına almayı nasip etsin
ercelf senin için de biraz üzüldüm çünkü insan ister istemez bir hazırlığa giriyor moral olarak....ama bunu en güzel cevap her şeyde bir hayır var denilmesi
kendinize iyi bakın

canımcım bu ne güzel ve heyecan dolu habermis simdi seni onlein gördüm hemen yazmak istedim daha 1056. sayfadayım okuyorum kim neler yapmış diye
hayırlı olsuuuuuunnnn

sağol tatlımm sürpriz oldu valla bende anlamadım :1: adet olmayı beklerken sonunda 2.çizgiyi bende gördüm şahane bir duyguymuş :16: darısı en kısa zamanda seninde başına inşallahh

kızlar topikteki ilk sayfadaki listemiz var yaa, onu güncellememiz mümkün mü acaba?
hem bilgilerimiz güncellenir hem de başka arkadaşlara da yardımcı olur.
ben maalesef anlayamadığımdan yapamıyorum, mda'da bir süre buralarda olmaz olsa da böyle bir şey talep edemem.
ben hamile değilim ama yeni hamilelerimizi orda görmek güzel olur, bir de olabilse yaş görünse ne iyi olur, pek genç değilim ama olsun:)

canım bende baktım güncelleyebilirmiyiz diye ama malesef mümkün değil..uzun zamandır bilgilerimizde değişiklik yapamadım malum mdanın tüp bebek tedavisi falan baya yoğundu..buna başka bir şekilde çözüm bulsak aslında çok iyi olur bencede..

canım enfeksiyonum tam olarak geçmedi hala devam ediyor cuma günü kontrolüm var ozaman yine test yaptıracağım,ilaçlara devam ediyorum mecburen:25:günler artık zor geçiyor ne uyku var ne rahatlık allahım ne zormuş diyorum hep geçen gece ağladım zorumdan:43: enfeksiyonun ağrısı ikidebir tuvalet bekçiliğim uykusuzluğum vs.vs.hep canım annem aklıma geliyor ben neler yaşatmışım kimbilir....sen nasılsın canım nasıl gidiyor?

tahmin edebiliyorum halini:P agriyi siziyi heyecani birak uykusuzluk yetiyor asabin bozulmasina. kolay diil bir insan getiriyosun dunyaya. su gibi aksin zaman hemencecik unut bu gunleri oglunu kucagina aldiginda.

ben cok iyiyim. bebek konusunda kafam biraz karisik hem kendi haline birakiyim diyorum hem 2 sene arti 3 asilama olmadiysa cok da zaman kaybetmeden tup dusunmeli diyorum ama hic istemiyorum maddi manevi zamana ihtiyacim var. adetin 3. gunu kontrole gidicem bakalim doktor ne onerecek.

bir sure daha burdaki hamilelik haberleriyle sevinip bununla yetinicem sanirim:P bu arada keciboynuzuna basladim devam ediyoruz ayrica meyve-sebze-kuruyemisli bir hayat baslattik bakalim. guzel dualarinizi eksik etmeyin hayirlisiyla gelsin bebegim:)))

Tabi cnm DR'lar ne derse o en Dr 'una güven. Bana ne zaman derse o zaman yapıcaktım 1 ay sonra kalmamıştı şükür :) Yok ben 2 ay değil oopudan sonra sadece 1 kez adet oldum birdahada olmadım işte :)) Sen düşünme şimdi bunları adet olduktan sonra bakarsınız en uygun zaman ne zamansa o zaman yapılır transferin ;)

artık düşünmüyorum dondu bikere zaten çocuklarım :) nasip ne ise o olsun. senin ohss dan sonraki adetin gecikmeli oldu mu canım. 15 kasım gibi olmayı bekliyorum innnnşallah o zaman rahatlarım ve tamamen gider.....

jollycim bebişin hayırlı uğurlu olsun allah kucağına almayı nasip etsin
ercelf senin için de biraz üzüldüm çünkü insan ister istemez bir hazırlığa giriyor moral olarak....ama bunu en güzel cevap her şeyde bir hayır var denilmesi
kendinize iyi bakın

canım evet insan neticede her zaman taze embriyo ile denemek istiyor. rahim duvarım ince idi opu dan sonra o yüzden ümidim yoktu ama bantlar ve progestan iğnesi işe yaramıştı 8.3 olmuştu rahmim ama rabbim bu ay olmicak diyor işte o kalınlaşmasına rağmen bu çıktı engel. demekki var bunda da bir hayır ben çok inanırım o yüzden içim rahat. hem çok yoruldum bebeği almaya da hazır değildim biliyormusun. biraz dinlenmek istiyorum. yoksa tutacağına da inancım yoktu zaten.

gününüzün her heçen günden güzel olması dileğiyleee
Rbbim hepinizin güzel gönlüne göre versin inşaallah, yakın zamanda tekrar müjdeli haberler almak dileğiyle inşaallah, herşey gönlünüzden bile daha güzel olsun.:119:

Merhaba arkadaşlar,
Acımı üzüntümü paylaşmışsınız herşeyden önce hakkınızı helal edin lütfen.
Bebegim gideli 13 gün oldu ama ben halen onun gelişine inanamadığım gibi gidişinede inanamıyorum.
Hiç kıyamadığım yere göge sıgdıramadıgım tam beş yıl deli gibi yollarını gözlediğim miniğim artık benimle değil.
Çok büyük bir acıymış, sanki böyle bir acıyı hiç yaşamamışım, negatif ve iptal tedavilerimdede canım çok yanmıştı.
Ama negatif sonuç almak gibi degilmiş.
Öyle bir acıki kürtaj olup hastaheneden taburcu olduktan sonra beni iki gün daha yogun bakımda yatırmaya yetti.
İçimden acısını düşüncesini atamadım , hayatı boyunca agrı kesici içmeyen ben diazem ignesinin bile faydasız oldugunu anladım.
Acım çok derin her aklıma geldiğinde iki damla yaş iniveriyor gözlerimden.
Oysa ki biz onu görmeye gitmiştik kalpi pıtır pıtır atıyordu , hareket ediyordu. Bizi dünyanın en mutlu insanları yapmıştı.
Biz onu o kadar çok beklemiştikki o bizi neden istememişti. Yada benmi koruyamamıştım minik narin kelebeğimi ,
Halbuki benden ayrılmak bile istememişti, sabahlara kadar agrılarla kıvrandım ama beni terk etmedi direndi, sonunda bıraktı gitti.
Bir daha aynı yollardan geçmek o kadar zor ve agır geliyorki...
Ama yapacak bişey yok takdiri ilahi işte , inşallah ahirette bana şefaatçi olur kuzum bizi orada bekler...
Daha fazla yazamıyorum ve bir süreliğine buralardan uzaklaşmak iyi gelir diye düşünüyorum.
Beni affedin, umarım nice mutlu haberlerle burada buluşuruz.
Jollycim, Superim,tgbsr, sizleride çok tebrik ederim sabrınızın mükafatını aldınız. Allah kucagınza almak nasip etsin.

mda canım acın çok büyük çok ağır eminim ama maalesef sana düşen bu acıya da dayanmak.bunun ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum tabi ki alınan negatifler bırak bu kaybını bu korkuların yanında bile hiç bir şey değil.benim şu aşamada bile devam eden korkularıma kaygılarıma dayanarak yazıyorum bunları.umarım en kısa zamanda Allah yeniden sağlıklı ve baştan sona bir hamilelik nasip eder sana inşallah.

günaydın kızlar...
gününüz güzel geçsin :)))

hiç grip olmayan ben, ilaç kullanamadığım bir dönemde grip oldum :(((

Back
X