nimesay canım,,bende geçen ay aşılamaya fsh değerim 17 ile girdim senin kadar yüksek olmasada değerimden anladığın üzere 10 'un epey üzerinde ve yüksekti..doktorum istemeden ben tedaviye başlarken adetin 3.günü kendim yaptırıp götürdüm çünkü hep dengesizdi öncekilerde bir ay düşük bir ay yüksek o yüzden kendim merak ettim yaptırdım önüne koyduğumda önemsemedi bile bunu biliyoruz zaten fsh 'ın iyi olmadığı için müdahale etmeye karar verdik aşılama ile başladık yapacak bişey yok bu duruma ilaçlar fsh 'ı geçici olarak düşürür gibi gösterir fakat esas olan ilaçsız ken çıkan değerdir ilaçla var olan yumurta rezervi azalmasını tedavi edip düşüremeyiz dedi ve aşılamaya aldı zaten o yüzden fsh'ına takılma sonuçta tedavi oluyorsun olacaksın ister yüksek olsun ister düşük ayrıca fsh dalgalanan bir hormon her labaratuvar değerlendirmeside farklı çıkabiliyor her ay istikrarsız sadece ortalama bir değer olarak baz alıyorlar 3,5 kez yaptırdığında son 6 ay içindekileri... stres dahi etkileyebiliyor çünkü beyinden salgılanan bir hormon ama adetin 3.günü yaptırdıkların on küsürleri bulup geçtiğinde zaten yumurta rezervinin süper olmadığını gösteriyor ama bu hiç yumurta üretmediğini üretmeyeceğini kesin olarak belirleyen bir sonuç değil...biliyorsun ki tek yumurta tek sperm yeterki döllensin ve yeter ki döllense de tutsun lütfen endişelenme arkadaşım.
pelikancım 2.aşılaman hayırlı olsun bu kez beklentini versin sana inşallah canım,,benimde 2.aşılamaya az kaldı ..
kullandığın ilaçları saymışsın dikkatimi çekti,, 1)omega 2 ') benexol 3) elevit (folik asit gibi mineral desteği hamilelerde kullanıyor)zaten her üçü de vitamin desteğidir... ilaçtan sayma... ben doktorum vermediği halde her sabah ve akşam omega 3 içiyorum mesela,, benexol da bir destek vitamin bu dönemde doktoru veren arkadaşımız da çok b vitamini bemiks gibi...4) progestan prosüdür gereği aşılama sonrası düşüğe karşı çoğu doktor veriyor zaten biliyorsun..
matofin hakkında çok bilgim yok ama diyabete bağlı bir destek olduğunu hatırlıyorum insülün direnci ile ilgili bir tablet belki senin bununla ilgili bir durumun vardır.
Vitaminler gayet iyi aksatma arkadaşım hepsi destek madem doktorun uygun görmüş senin için.... bol şans diliyorum