Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
selam kızlar bende bugün ilk aşılamamı oldum.
ama bir sürü aksilik yaşadım zaten ilk baştan başlamıştı aksilikler.
eşimi bi odaya aldılar içerde çabalarken ben dışarda bekliyordum ve temizlikçi kadın içeri daldı ben görmeden.
allahtan eşim içerdeki tuvaletteymişte onu görmedi.ama korkmuş kadın girince.kapıyıda kilitlememiş akıllım.
eşim spermi verdi ama normalde çok iyi olan spermleri kötü çıktı
yıkamadan sonra 20mlyn sperm kaldı ve ileri hareket yüzde 20
hazırlanınca şırıngayı ve kanülü verdiler koltukaltına koy dediler koydum sonra tuvalate girdim
şırıngayı tuvaletin deliğine düşürdüm:43: allahtan biri kağıt atmıştı ve klozet değil normaldi.çok ıslanmadı
aldım sildim sonra hastaneye gittim ama doktorun işi çıkmış aşılamam 37.saatte oldu.
rahim kalınlığım 4mm idi yumurta boyutumda 17mm.
o yüzden çok umduum yok bekliycem sadece.
ama korktuğum gibi canım yanmadı.

canım seni böyle mutlu gördüğüme o kadar çok mutlu oldumki anlatamam. İşte tamda bu nokta başarıyı etkiliyor 1. güvendiğin ve aranızda sağlam bir bag kurabildigin doktorun 2. ise dogru tedavi yöntemi sanırım sen hepsini yakalamış durumdasın umarım bu inancın hiç kırılmasın sonuda çok güzel olacak emin ol.:16:

çok sağol canım. Allah ın dediği olur. biz elimizden geleni yapıcaz. stres en büyük zarar.

sendeki bu inanç azim güç kuvvet olduktan sonra aşamayacağın hiç birşey yokturrrrr maşallah sana :16::16:

teşekkürlerrrrr.....

canım benim komşumunda yarım rahmi vardı hamile kalabiliyodu ama hep düşüyodu en son hamile kaldığında doktor dikiş atmış 9 ay yattı kıpırdamadan şimdi ikizleri var ve çok sağlıklı büyüdüler bile hiç üzülme seninde olacak birgün belkide ikiz olur seninkide bellimi olur

vay beee yarım rahim ve ikiz gebelik öyle mi :) vauuuwww hep arzu ettiğim şey. içimde hep zoru başarmak gibi zor şeyler vardır arzu ederim öyle şeyleri. eşimin ailesinde ikiz varmış görümcem hep sizde çıkabilir derdi. sonra öğrendik ki benim rahim yarım 1 tanesini taşısam o bana yeticek. hem de gözü karayımdır canlı canlı doğurmak isterim hep normal doğum isterim keşke olsa ama yarım rahimde genelde sezeryan oluyo. ama bunu duymak moral oldu bana. ben herşeyi önceden öğrendim teşhisim doğru gebe kalırsam da ona göre tedavi uygulanıcak dikiş bana da atılacak yatıcam ben de herşeyin farkındayım gideceğim riskli gebelik uzmanı bile belli yani o derece işte ALLAH ın ol demesini beklicez olursa da yine elimizden geleni yapıcaz.

kızlar nasılsınız ercelf canım tedaviye başladın sanırım hayırlı olsun mda sen ne durumdasın bitanem dogum kontrol hapıyla aran nasıl? beni mahveder o hapta sinir bulantı isteksizlik iştahsızlık bütün yan etkileri yani:111::111: rabbim bizi koruyor ama işte onu içmedende hiç bir tedaviye başlayamadım:10: bu aralar iştahım çoook açık devamlı yemek istiyorum inş hamileyimdir degilsem baya uğraşcam bu kiloları vermek için bir tabak dolusu kızartma yemek istiyorum yogurtlu üstü domates sosluuuuuu:9::9:
valla oh canım ye can boğazdan gelir fazla kilon yoktur yemessen nasıl tutucak bebişler :) ye gitsin. ben de evlendiğimde 52 kiloydum şuan 60 kiloyum. hiç de kilo vermek derdinde değilim. böyle yemeğe çok düşkün oldum aç kalıcam diye ödüm patlıyo inanırmısın :))))) ama eğer rabbim izin verirde bebeğim olursa yemin olsun tığ gibi olucam. 50 kilo olucam diyorum eşime. 52 bile olsan bana yeter diyo :)

kızlar bişey sorcam sizlere benim öğleden beri kasıklarım yumurtalıklarım ağrıyo neden kaynaklanıyodur yumurtalar çatlamış sanırım dimi

canım yumurtaların çatlıyooooorrr birden fazla olgun yumurtan var çünkü perhiz verdi mi aşılama öncesi ? ne zaman yapılacak aşılaman sen tedbiri elden bırakma istersen ilişkide bulun.

merhaba kızlar..daha önceden de yazmıstım asılama olduğum zamanlarda...
simdi ise tüp bebek tedavisine basladım gonalf 300 kullanıyorum.3. iğnemi yaptık bugün..inşallah emeklerimizin karsılığını alırız...

inşallah tutar canım sizin probleminiz neydi? özelde mi yaptırıyosun ?

ay canım eskiye götürdün beni neydi o durmadan bişeyler yap besle kaynanayı:90::90:lakin kendimi besleyip emelime ulaşmaktan onur duyuyorum:56: inş sende yemişsindir bu arada bişeyler :16:
derin bakma sen o dra delimine mdanın takdiği iyiymiş çok güldüm gazeteden önce sana getirdim hehe:) benimde ilk tüpümde niye tutmamış olabilir demiştim druma aletler bozuldu bu ay herkezin tutmadı demezmi tövbeya gülüyüm ağlayımmı :36:

canım ben de bugünn ultrasondayken çıkan hastalardan biri yaşı 40 var böyle uzun etekli şiveli konuşan tatlı bir bayan doğulu sanırım çıktı dedi ki doktor hiçbişeyin yook diyo dedi. kaynanası demiş ki senin yumurtaların yağlı ondan olmuyor demiş. ilk defa duydum kızlarla gülmekten koptuk yaaa.kadına yumurtaların yağlı ondan tutmuyor döl demiş :D bak sen kaynanaya. kadın da diyor eşimde sperm az bizim diyor ben birsürü test yaptırdım her doktor aynı şeyi söylüyo diyo bu da yok bişeyin dedi diyor. ben de oğluna çabur atmamak için senin üstüne atmış dedim. kızın biri de dediki sen kaynanana yumurtaların yağlı yağlı çok güzel dedi doktor de dedi. yağlı olması .ok güzelmiş de dedik :) heyallahım ya.

kızlar biraz önce klinikten aradılar yarın kaçta gelceğimizi hatırlatmak için sanki allah arattı onları :1: bende hemen doktorumu istedim telefona hemşiresiyle konuştum dedim ilk aşılamada böyle olmamıştı diye oda bana bu sefer yumurtan fazla olduğu için sancın olması normal dedi..şu fazla yumoşların bana ettiklerine bakın ya :ssz: bulantın varmı dedi yok dedim eğer olursa haberimiz olsun dedi gece kaç olursa ara dedi iyi dedim bende..şimdi uzattım ayaklarımı yatıyorum..:10:

canım sen ne diyosun ben çatlatmadan sonra 4 gün yürürken bile içim oynuyo gibi oldu. yumurtalıklarım alttan patır patır dökülecek diyodum. hızlı yürüyemiyodum öyle bir şişkinlik. çatlatma vuruldun mu sen yoksa bu akşammı?kendiliğinden başlamışlar bak.

bugün ilk defa bir doktor bana sen çok özel bir hastasın dedi. bunu diyen zeynep kamil hastanesinin tüp bebek bölümündeki uzman bir doktor. sahip olduğum rahim anomalisi %5 görülen anomalilerin arasında ennnn nadir görüleniymiş. yarım rahimli olmak. buna bağlı olarak tüpümün olmadığı tarafta böbreğimin de olmaması. yani benim hem sağ tüpüm hem sağ böbreğim hemde rahmimin sağ tarafı yok hiçbirisi gelişmemiş. ama ben yine de şükrediyorum. bol su içerek böbreğime iyi bakıyorum 1 tanesi olduğu için şükrediyorum. bu problemler doğum yapmama engel değil çünkü sağ tüpüm sağ yumurtalığım ve rahmim çok sağlıklı buna şükrediyorum. rahmim biraz küçük tabiki yarım olduğu için ama onun da çaresi var dikiş atılıyor rabbim istedikten sonra. ve ben hala ümitliyim olacağına dair inancımı hiçbirzaman kaybetmiyorum. herşey için şükretmek lazım doktorum da bu ender durumdan dolayı özel olduğumu söyledi. bunu farkettiği için çok mutuyum bugün daha 8. günüm solda gelişen hiç folikülüm yok. 1. aşılamamda doz arttırımımın erken yapıldığını söyledi infertilitede olmuştu o , bu tüp bebek bölümü tarafından takip ediliyor. erken arttırmışlar dozu biz sabırlı olucaz 75 le devam edicez dedi. doktora aşık oldum galiba :D çok bayıldım çok. ilgili. mükemmel bir doktor. dosyamın içine düşüyo her defasında.neyse sabırlı olucaz işte 75 le devam geç de olsa sağlıklı gelişen bir yumurta istiyor sanırım bu doktor.

ben çok rahatım hiç üzülmüyorum güzelce iğnelerimi yapıyorum. Alllahtan hayırlısını diliyorum. eğer 2. aşılamam da tutmaz sa b ölüm doktorlarım ne derse onu yapıcam.
canım eşin çok şanslı senin gibi pozitif bir eşi var dogacak çocugunda öyle ALLAHIM senin için zoru kolay kılsın ........

sağol canım inşallah tutar...pco var bende :26: özelde yaptırıyorum canım...

Allah utandırmasın canım hangi merkez ve ne kadar a mal oluyor canım?

canım eşin çok şanslı senin gibi pozitif bir eşi var dogacak çocugunda öyle ALLAHIM senin için zoru kolay kılsın ........

sağol canım sizin dualarınız da beni çok mutlu ediyor. inanırmısın ben böyleyim ya o benden de pozitif. çok ileri görüşlü çok düşünceli çok anlayışlı. olmazsa da olmaz diyor. hayatımıza o şeklde devam ederiz diyor. Allahın dediği olucak neticede o vermiyorsa vardır bi bildiği.

Kizlarr herkese selamlarr herkesler iyidir umarimm:16:
Ercelf'cim Tedaviye başlamışsın ins. Bu sefer üzmez senin bebiss hayirlisiyla gelsin anneciğine:)

Su perim yarın asilama varmış ins yarın seninkiler ask yolculuğunu basarılar tamamlarlar. 3 gun süren ask dolu yolculuk sonu annesine iyicenek yerleşirler:)

Mda cnm ilk sayfaya söyle bir göz attima bende 2 asilama yazıyor . Ben 3 taneyi devirdim onu o sekilde degistirebilirmisin:) 3 asilama, 1 tup, 4 negatif Ehehehe :))2. Tup bebekte yavrularına kavuşmak icin gun sayiyor :16:bu sığmaz tabii:))

Allah utandırmasın canım hangi merkez ve ne kadar a mal oluyor canım?

sağol canım sizin dualarınız da beni çok mutlu ediyor. inanırmısın ben böyleyim ya o benden de pozitif. çok ileri görüşlü çok düşünceli çok anlayışlı. olmazsa da olmaz diyor. hayatımıza o şeklde devam ederiz diyor. Allahın dediği olucak neticede o vermiyorsa vardır bi bildiği.
Allahım yeterki ol desin .............hepimiz bebişlerimize kavuşucaz inşallah

kızlar nasılsınız ercelf canım tedaviye başladın sanırım hayırlı olsun mda sen ne durumdasın bitanem dogum kontrol hapıyla aran nasıl? beni mahveder o hapta sinir bulantı isteksizlik iştahsızlık bütün yan etkileri yani:111::111: rabbim bizi koruyor ama işte onu içmedende hiç bir tedaviye başlayamadım:10: bu aralar iştahım çoook açık devamlı yemek istiyorum inş hamileyimdir degilsem baya uğraşcam bu kiloları vermek için bir tabak dolusu kızartma yemek istiyorum yogurtlu üstü domates sosluuuuuu:9::9:

ayy bende aynı durumdayım canım ya alamamın ouncu günü bugün az evvel koca bir tabak kızartma yedim:)canım herseyi çekiyor sanırım bu kadarı da psikolojik..hayırlısı olsun hakkımızda..

eşimi bi odaya aldılar içerde çabalarken ben dışarda bekliyordum ve temizlikçi kadın içeri daldı ben görmeden.
allahtan eşim içerdeki tuvaletteymişte onu görmedi.ama korkmuş kadın girince.kapıyıda kilitlememiş akıllım.
hazırlanınca şırıngayı ve kanülü verdiler koltukaltına koy dediler koydum sonra tuvalate girdim
şırıngayı tuvaletin deliğine düşürdüm:43: allahtan biri kağıt atmıştı ve klozet değil normaldi.çok ıslanmadı
aldım sildim sonra hastaneye gittim ama doktorun işi çıkmış aşılamam 37.saatte oldu.

hayırlı olsun canım,
pek aksilik olmuş ama olacaksa olur zaten bunu hiç unutma.

Kizlarr herkese selamlarr herkesler iyidir umarimm:16:
Ercelf'cim Tedaviye başlamışsın ins. Bu sefer üzmez senin bebiss hayirlisiyla gelsin anneciğine:)

Su perim yarın asilama varmış ins yarın seninkiler ask yolculuğunu basarılar tamamlarlar. 3 gun süren ask dolu yolculuk sonu annesine iyicenek yerleşirler:)

Mda cnm ilk sayfaya söyle bir göz attima bende 2 asilama yazıyor . Ben 3 taneyi devirdim onu o sekilde degistirebilirmisin:) 3 asilama, 1 tup, 4 negatif Ehehehe :))2. Tup bebekte yavrularına kavuşmak icin gun sayiyor :16:bu sığmaz tabii:))

tmm kuzum hemen düzeltiyorum

hay allah ya kocanın durumuda seninkide kötü olmuş
ama olacaksa 1 adet spermle oluyo cnmmm kısmetttt

ayy bende aynı durumdayım canım ya alamamın ouncu günü bugün az evvel koca bir tabak kızartma yedim:)canım herseyi çekiyor sanırım bu kadarı da psikolojik..hayırlısı olsun hakkımızda..

canım senin 2gününmü kaldı şimdi teste :52::52::52: inş olumlu sonuç alırsın ardında ben gelirim yaz mutlaka buraya pazartesimi vercen kanı?

canım naptınız siz hey ALLAH ım ilklerde heyecandan oluyor böyle şeyler yinede aksilikler birbirini kovalamış:31:

ranacım doktorum 14. günü bekleme taraftarı o sebeple carsambayı beklicem benim fazladan iki günüm daha var..sen ne zaman kan vereceksin..

aşılaman hayırlı olsun cnm çok aksilik yaşamışsın ama umudunu kaybetme bu işler hiç belli olmaz 1 tek sperm bile senin anne olmanı sağlar unutma

Back
X