canım bugünki kontrolümden sonra anestezi uzmanı ile görüştürdüler beni. ben doğuştan tek böbrekliyim. daha önce burun ameliyatı ve kürtajda olmak üzere toplamda 2 kere narkoz aldım hiçbir sorun yaşamadım ama doktor böbreğini yormamak için istersen anestezisiz yapabiliriz dedi. ağrı kesici iğne ve çakırkeyif iğnesi yaparım sana dedi :) yani cesaret iğnesi de deniyor böyle hafif gevşeten bişey dedi. dayanılamayacak gibi değil dedi. karar yine bizim tabi istersem verirler ama madem tek böbreklisiniz yormamak için düşünebiliriz dedi. doktorumla özel olarak görüşecek bu konuyu. yumurtaların adedine göre işlemin ne kadar süreceğine göre netleşecek. ben rahim filmini sıkıntısız geçirdim acı eşiğim yüksektir. dayanırım.ama ya refleks olarak işlem sırasında hoplayıp zıplarsam ani bir hareket edersem ne olur yumurtalara bişey olur mu diye korkuyorum.
sen bana anlatırmısın her aşamasını bir bir canım :) senden cesaret alayım. rahim ağzına spekulum takılıyor karından da ultrasonla takip edilip mi alınıyor yumurtalar.narkoz almalımıyım almamalımıyım bilemiyorum. böbreğimin sağlığı için almasam çok iyi olacak. daha gencim. tek böbrekle ömrümün sonuna kadar idare etmem gerek. şimdilik sağlam ama iyi bakmam lazım
sen bana anlatırmısın her aşamasını bir bir canım :) senden cesaret alayım. rahim ağzına spekulum takılıyor karından da ultrasonla takip edilip mi alınıyor yumurtalar.narkoz almalımıyım almamalımıyım bilemiyorum. böbreğimin sağlığı için almasam çok iyi olacak. daha gencim. tek böbrekle ömrümün sonuna kadar idare etmem gerek. şimdilik sağlam ama iyi bakmam lazım