merhaba arkadaşlar nihayet son kontrolümü oldum bayram yaramış yumurtalara en büyüğü 21 olan en küçükleri de 2 tane 17 mm olan toplamda 12 tane yumurtam var. genellikle 19-20mm arasındalar gayet güzel dedi doktorum çarşamba sabahı opu oluyorum Allahın izni ile. yalnız geçen sefer 8mm ölçmüştü rahim duvarımı ben de transfere kadar 9-10 olur diye beklerken bu sabah 7.5mm ölçtü ona moralim bozuldu

7 sınır dedi doktorum 7 nin yukarısında yapıyoruz transferi dedi yumurta toplama işleminden sonra tekrar bakıcaz o zaman daha net belli olur rahim kalınlığı dedi embriyoların durumuna göre de gerekirse rahimi hazırlamak için birsonraki aya bırakabiliriz dedi. belki bu ay olmayabilir yani transfer. yani transferden sonra embriyolara ve son kalınlığa göre tekrar bakılacak. benim rahim anomalimden dolayı zaten çok kalınlaşmıyor hep 7-8 arasında gidip geliyor 1 kez de gebelik oluştu belki böyle de tutar bilmiyorum ama biraz moralim bozuldu. taze embriyo almak varken sırf rahimden dolayı dondurulmuş denemek zorunda kalabilirim

neden indi ki birden 8 den 7.5 e onu anlamadım. adetimin bugün 16. günü. 30 günde bir adet oluyorum. 18. gününde opu olacak. 21. gününde de belki koyar 1 tane acaba adet döngünün sonuna doğru yaklaştığımız için rahim duvarı inceliyor olabilir mi? ama ilaç kullanırken adet döngün bizim elimizde diyor doktorum yumurtlama geç olduğu için adet de geç olucak diyor. bilmiyorum çok korkmaya başladım.
buna şükür 12 tane toplanacak toplanırken de sayısı artabilir dedi ultrasonda bu kadar görebiliyor önemli olan kaliteli yumurta ve embriyo edinilmesi tedavinin en zor kısmı da ilaç kullanmak ve ovulasyon takibi. yani aslında seviniyorum en azından yumurta oldu olmayabilirdi de içlerinden de birkaç tanesi kaliteli olursa yeter bize bu daha önemli ama. 7.5 ile transfer tutar mı bilemiyorum. ekstradan bişey de vermedi bu zamana kadar.. belki transferden sonra verir. benim için dua edin. içime doğuyor ki toplamadan sonra daha da incelicek rahim duvarı çok korkuyorum bu ay olsun transfer istiyorum tabiki taze embriyo ile. ama hayırlısı ne ise o olsun ne diyim. doktorum dondurup kendimizi garantiye alırsak transferi yaparız dedi zaten 7 nin üstüne yapıyoruz dedi. ama az olursa embriyo riske atmak istemiyor sanırım rahimi daha iyi hazırlamak için bir ay bekletebilir. o zaman da dondurulmuşlara kalıcam. napalım kaderde ne varsa onu yaşicaz Allahtan hayırlısını istiyorum ağlayacak gibiyim şuanda dualarınızı bekliyorum.