• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşılama ve tüp bebek sürecini sizce kimlerle paylaşmalıyız ya da paylaşmamalıyız?

Konunuz taşınır muhtemelen, yeri burası değil.

Bence de sadece aile ile paylaşılmalı..

bence doğrusunu yapmışsınız
sonra herkes sorar noldu noldu diye stres yaptırırlar

Başkasına söylemeyin. Hele kaynanaya görümceye eltiye hiç söylemeyin. Eşinizi tembihleyin.

yenı uye oldugum ıcın nereye yazmam gerektıgını bılemedım:( hazır tasıyan bırı olursa sevınırım:)

bence bu durum kişinin stresli durumlarla nasıl başa çıktığıyla alakalı.

kimisi kimseye anlatmadan kendi içinde yaşamayı tercih eder.
kimisi sadece aile ile paylaşır.
kimisi her önüne gelene anlatır.

ben günlük hayatımda ketum biri olsam da, stresli olaylarımda baya ağzı geniş birisi oluyorum mesela, öyle rahatlıyorum sanırım, o yüzden ben herkesle paylaşmayı seçerdim muhtemelen. ama bu kararı eşimle birlikte almam gerektiğinden bilemiyorum yine de. çünkü o da tam tersi kimseye söylememeyi tercih ederdi.

cevrelerıne anlatıp pişman olanlar varsa veya anlatmak isteyip de çekinenler varsa,onlar da yazarsa sevınırız.

peki aile dedıgımız anne ve kardes dısında teyzeler,halalar,kuzenler,eltıler,gorumceler herkese mı soylenmelı. haklısın katılıyorum,eşle ortak karar alınmalı.

peki aile dedıgımız anne ve kardes dısında teyzeler,halalar,kuzenler,eltıler,gorumceler herkese mı soylenmelı. haklısın katılıyorum,eşle ortak karar alınmalı.

Hayir asla. Ben olsam kimseye soylemem. Olur da tutmazsa millet bos bos konusur.
Sizi sikintiya sokacak kisilerle paylasmayin..

tüp bebek deneyimim yok.

hamile olduğumda eşim dedi ki kimseye söylemeyelim, hani ilk 3 ay riskli oluyor ya, ondan sonra söyleriz. neyse tamam dedim. belirli süre bekledik ve sonra söyledik. yakın akrabalar ilk biraz darıldılar geç haber verdik diye.

ikinci hamileliğimde eşime dedim ki ben bu sefer gizlemek istemiyorum. herkese haber verdim, bir hafta sonra düşük oldu. sonra tabi herkese yeniden haber verme ve taziyeleri kabul etme faslı geldi.

benim için çok sorun olmadı ama, çünkü ben konuştukça rahatladım. sormayanlara bile anlattım.

o yüzden bence kişiden kişiye değişir bunun cevabı. siz nasıl rahat edecekseniz doğrusu odur.

Olur olmaz kisilere icinizi dokerseniz doktuklerinizi toplamak yine size düser...

Bu benim de merak ettiğim bi soru aslında.
Bende tedavi olacam. Kendi düşüncem annem,kardeşlerim, k.validem (rahatsizligimi bildiği için)
Onun dışında yakin bir arkadaşım biliyor tedavi olacağımızı
Ama komşu ve akrabalara söyleme taraftarı değilim.

kımseye soylemedıgım halde bazı ınsanlar gereksız konusmayı cok sevıyor. komsular bıle kendılerınde her soruyu sormayı hak goruyor. benı gorur gormez sordukları ılk soru cocuk yok mu,işe gırdın mı? hatta bır tanesı ıyıce abarttı. daha bu fsh durumlarımı yenı ogrenmısız,tüp bebek yaptırmamız gerektıgı fıkrıne alısamamısz,nıye bız deme asamasındayız daha,kabullenememısız daha yani. komsunun bırı gordu bizi,cocuk yok mu daha dedı. bız de her zamankı gıbı kısmet,nasip falan dedik. kadının bıze verdıgı cevap aynen su: SİZ BU DÜNYADA BOŞA YAŞIYORSUNUZ!!! bu cumle cocuk yapmadıgımız ıcın soylendı bıze ve biz artık o noktada koptuk eşimle. daha bu ınsanlara ne denır kı. bi de söylesem tüp bebek yaptıracagım dıye mıllet daha ne yorumlar yapacak allah bılıyor.

Bende aşılama oldum su an beklemedeyim ailem ve yakın bir kaç arkadasım biliyor bence daha fazla kisi ye soylenmemeli çünkü seni strese sokuyorlar

ben de 2 asılama yaptırdım,ınsallah tutar canım. evet sen stresten kaçtıkça,sorularla daha cok stres oluyorsun.

hiç kimseye söylemiceksin. gelip burda kkya dök içini, ben öyle yapıyorum

Benim tüp bebek yaptırdığımda kayınvalidemgil annemğil ve arkadaşlarım biliyordu. Ben kimseye şimdilik birşey söylemeyelim bi tutsun ondan sonra şimdi herkes sorar stresim daha da artar dedim. Kayınvalidemgil de herkese söyledi annemde söyledi daha ben transfer olmadan hamileymişsin dediler. 4 aylıkken kaybettim ikiz bebeklerimi yeni taşındığım doğru düzgün tanımadığım komşularım bile tedavimi gördüğümü bebeklerimi kaybettiklerimi biliyorlar. Ben tedaviye eşimin gelemediği durumlarda kayınvalidemgil le gitmiştim saklama durumum olmadığı başka şehirde yaptırdığımız için. Kesinlikle kimseye söylenmeme taraftarıyım. Milletin meraklı gözlerle bakması tuttu mu tuttu mu diye sorması tutmadıysa acıyan gözlerle bakması bir tarafa birde işin nazar boyutu var. Benim ikizlerim olacaktı kardeşimde hamileydi aramızda bir iki ay vardı. Önce kardeşim düşük yaptı bir hafta sonra benim erken doğum oldu. Birazda nazara inanmak lazım oyüzden kimseye söylenmemesi taraftarıyım.

Birde bebeğini kaybettikten sonra sülalenin sana başınsağolsuna gelmesi var. Geçmiş olsun diyip geçin başın sağolsun ne demek daha ne kadar yıpratıcı olabilir bu süreç bilmiyorum. Eşimin akrabası geldi bir iki önce geçmiş olsun demeye sözde,gelen ablanın benimle yaşıt kardeşi var daha 24 yaşındayım erken biraz tedaviye ara vercem artık istemiyorum dedim. 24 az mı kardeşimin üç çocuğu var dedi. Kaç gündür içim yanıyor. Kimse gelmesin duymasın arkadaşım tutarsa sevincini de kendin ve ailen yaşa tutmazsa da acını tek yaşa. Emin ol her akrabalardan yada komşulardan bir dengesiz çıkar canını acıtır daha çok üzer. Bu konuda dertliyim oyüzden içimi döktüm resmen kusuruma bakma.

benimde kayınvaldemler annemler bide iş yerindekiler biliyor aşılama yaptığımı eşimin ailesine söylemek zorunda kaldık zaten sürecimizi biliyorlardı ister istemez annemlerede dua etmeleri için söyledim işyerimdeilerde zırt pırt izin alıyorum haberleri olsunda rahat gidip geleyim doktora diye.aşıalamamı yaptırdım bekliyorum bugün yarın belli olur inş.tutar sizinkilerde benimkide rabbim yardımcımız olsun zor ve stresli bir süreç....

Back
X