aşılama yapmalı mıyım?

deniz_1988

Olmayınca olmuyor işte
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2013
3.540
577
163
Selam arkadaşlar
ben 2 senelik evliyim
5 ay önce ameliyatla kistim alındı ve tıkalı tüpüm açıldı.
doktor bana klomen verdi geçen ay
ama onu kullandığım ay enfeksiyon kaptım ve tedavi işe yaramadı.
doktorum iğneyle yumurtalarını büyüteceğiz ilaç fayda etmemiş dedi.

Şimdi size sorum şu;
iğne tedavisine mi başlayayım yoksa direkt aşılamamı yaptırayım hangisi mantıklı?
ben pkoluyum ayrıca bunuda belirteyim.
Şimdiden teşekkürler..

ALLAH ım yardımcınız olsun..bilgim yook ama doktorunuza danışın bence...

ALLAH ım yardımcınız olsun..bilgim yook ama doktorunuza danışın bence...
teşekkürler sağolun doktoruma tabi ki danışacağım ama boşuna zaman kaybediyormuşum gibi hissediyorum.
o sebeple artık aşılama yada ne bileyim tüp bebek yaptırmayı düşünmeye başladım.

anlıyoruö canım imkanın varsa doktorunu değiştir ne bilem içine sinmiyorsa başka doktora git istersen..

Selam arkadaşlar
ben 2 senelik evliyim
5 ay önce ameliyatla kistim alındı ve tıkalı tüpüm açıldı.
doktor bana klomen verdi geçen ay
ama onu kullandığım ay enfeksiyon kaptım ve tedavi işe yaramadı.
doktorum iğneyle yumurtalarını büyüteceğiz ilaç fayda etmemiş dedi.

Şimdi size sorum şu;
iğne tedavisine mi başlayayım yoksa direkt aşılamamı yaptırayım hangisi mantıklı?
ben pkoluyum ayrıca bunuda belirteyim.
Şimdiden teşekkürler..

Asilama da yaptirsaniz dogal yoldan da deneseniz yumurtalarin buyumesi icin o igneleri yaptirmak zorundasiniz. Pko da asil mesele de bu. Yumurta buyuyup catlasa zaten hamile kalabiliriz allahin izniyle tabi. İgneyle yumurta buyur catlarsa dogal yoldan denenmesinde fayda var. Cunku catlamayan yumurtaya asilama zaten fayda etmiyor. Yok eger catliyorsa da spermlerde sorun olmadigi muddetce en azindan birkac kere denenmeli. Birkac ay sonuc alamazsaniz o zaman dusunun asilamayi derim. Rabbim hayirlisindan evlatlar nasip etsin herkese...

Bu arada anlayamadigim bisey var. Enfeksiyon kapmissiniz, enfeksiyon ile yumurtlama arasinda bir baglanti mi var? Bilmiyorum da ogrenmek istedim. Yoksa sadece yumurta buyumedigi icin mi tedavi yarim kaldi?

Asilama da yaptirsaniz dogal yoldan da deneseniz yumurtalarin buyumesi icin o igneleri yaptirmak zorundasiniz. Pko da asil mesele de bu. Yumurta buyuyup catlasa zaten hamile kalabiliriz allahin izniyle tabi. İgneyle yumurta buyur catlarsa dogal yoldan denenmesinde fayda var. Cunku catlamayan yumurtaya asilama zaten fayda etmiyor. Yok eger catliyorsa da spermlerde sorun olmadigi muddetce en azindan birkac kere denenmeli. Birkac ay sonuc alamazsaniz o zaman dusunun asilamayi derim. Rabbim hayirlisindan evlatlar nasip etsin herkese...

Bu arada anlayamadigim bisey var. Enfeksiyon kapmissiniz, enfeksiyon ile yumurtlama arasinda bir baglanti mi var? Bilmiyorum da ogrenmek istedim. Yoksa sadece yumurta buyumedigi icin mi tedavi yarim kaldi?
benim durumum biraz karışık
doktora gitmiştim geçen ay bana klomen vermişti
ayrıca glifor ve duphaston diye bir ilaçta vermişti
folikasiti zaten kullanıyordum.
adet bitince gittim klomenide düzenli kullanmıştım
dr yumurtalarımın büyümediğini hepsinin küçük kaldığını belki ileri ki günlerde büyüyebileceğini söylemişti
tabi ben o süreçte ağır bir enfeksiyon geçirdim
tedavim yarım kaldı
bitti sandım ama bi baktım ki adetten sonra halada devam ediyor.
ilişkide ağrı ve aşırı yanma oluyor akıntıda cabası :(
şimdi demek istediğim aşılama daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum
açıkçası pek bilgimde yok bunlarla ilgili:14:

anlıyoruö canım imkanın varsa doktorunu değiştir ne bilem içine sinmiyorsa başka doktora git istersen..
bu benim 6. doktorum
bütün doktorlar oyalıyor gibi geliyor artık çok sıkıldım bu durumdan da :14:

benim durumum biraz karışık
doktora gitmiştim geçen ay bana klomen vermişti
ayrıca glifor ve duphaston diye bir ilaçta vermişti
folikasiti zaten kullanıyordum.
adet bitince gittim klomenide düzenli kullanmıştım
dr yumurtalarımın büyümediğini hepsinin küçük kaldığını belki ileri ki günlerde büyüyebileceğini söylemişti
tabi ben o süreçte ağır bir enfeksiyon geçirdim
tedavim yarım kaldı
bitti sandım ama bi baktım ki adetten sonra halada devam ediyor.
ilişkide ağrı ve aşırı yanma oluyor akıntıda cabası :(
şimdi demek istediğim aşılama daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum
açıkçası pek bilgimde yok bunlarla ilgili:14:

Simdi anladim. Enfeksiyondan dolayi asilama daha rahat olur diye dusunuyorsunuz. Olabilir tabi, hayırlısı...

Canım ben 5 yıllık evliyim pko liyim fakat kendiliğinden yumurtam oldu çatladı ve şok bir şekilde bu ay hamile olduğumu öğrendim inan olmuyo nasılsa diye doktora bile gitmemiştim bu ay çünkü geçen ay progesteron seviyeme göre ovülasyon olmamış demişti doktorum ama ondan önceki ay tüplerime baktırmışım sanırım hemen o yüzden yumurta olmadı sonrasında olmuş çünkü..önceki 5 ayda da 1 ay olur diğer ay olmazdı İnşallah sanada Rabbim en hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin ben hep öyle dua ettim inşallah kucağıma almayı da nasip eder🙏🙏ama tavsiyem şu ben geçen aya kadar uyku düzenime dikkat etmezdim ilk olarak düzenli uyudum kendime birkaç farklı hobi edindim inan bebek düşünecek zaman bırakmadım kendime hala da devam ediyorum çok keyifli kendine zevkine zaman ayırmak hem..adetim bittikten sonra her duştan sonra karnıma soğuk su tuttum,kereviz ve pırasa bi de soğanlı salatalar yemiştim o ay..incir yemedim hiç pko için ii değil diye duymuştum..ve nasılsa olmuyo diye eşimi gün aşırı ilişkiye zorlamadım inan zaten o da çok stres yapıyo insanda ve hep ertesi gün duş aldım.. ben hiç beklemiyordum çünkü tahmin ettiğim tarihten tam 1 hafta önce hamile kalmışım gerçekten mucize..adetim bitti 6. Gün hamile kalmışım o tarihte yumurta olabileceği aklımın ucundan geçmezdi..tarihini çok ii biliyorum yani eminim gebelik haftama göre..sonrasında eşim uzaktaydı zaten..bence aşılamadan önce hayat tarzınızı değiştirmenizi öneririm çünkü yakınlarımdan da biliyorum çok yıpratıcı süreçler bunlar bende yaşadım birçok yönünü..bu arada hiç kür falan yapmadım..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım ben 5 yıllık evliyim pko liyim fakat kendiliğinden yumurtam oldu çatladı ve şok bir şekilde bu ay hamile olduğumu öğrendim inan olmuyo nasılsa diye doktora bile gitmemiştim bu ay çünkü geçen ay progesteron seviyeme göre ovülasyon olmamış demişti doktorum ama ondan önceki ay tüplerime baktırmışım sanırım hemen o yüzden yumurta olmadı sonrasında olmuş çünkü..önceki 5 ayda da 1 ay olur diğer ay olmazdı İnşallah sanada Rabbim en hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin ben hep öyle dua ettim inşallah kucağıma almayı da nasip eder🙏🙏ama tavsiyem şu ben geçen aya kadar uyku düzenime dikkat etmezdim ilk olarak düzenli uyudum kendime birkaç farklı hobi edindim inan bebek düşünecek zaman bırakmadım kendime hala da devam ediyorum çok keyifli kendine zevkine zaman ayırmak hem..adetim bittikten sonra her duştan sonra karnıma soğuk su tuttum,kereviz ve pırasa bi de soğanlı salatalar yemiştim o ay..incir yemedim hiç pko için ii değil diye duymuştum..ve nasılsa olmuyo diye eşimi gün aşırı ilişkiye zorlamadım inan zaten o da çok stres yapıyo insanda ve hep ertesi gün duş aldım.. ben hiç beklemiyordum çünkü tahmin ettiğim tarihten tam 1 hafta önce hamile kalmışım gerçekten mucize..adetim bitti 6. Gün hamile kalmışım o tarihte yumurta olabileceği aklımın ucundan geçmezdi..tarihini çok ii biliyorum yani eminim gebelik haftama göre..sonrasında eşim uzaktaydı zaten..bence aşılamadan önce hayat tarzınızı değiştirmenizi öneririm çünkü yakınlarımdan da biliyorum çok yıpratıcı süreçler bunlar bende yaşadım birçok yönünü..bu arada hiç kür falan yapmadım..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Allah kucağına almanıda nasip etsin
ben bebek fikrini kafamdan çıkarıp attım
korunmuyorum ama ne ilişki olsun diye eşime baskı yapıyorum ne aklıma getiriyorum nede ilaç kür vs. bişey kullanıyorum.
Allaha bıraktım o ne zaman dilerse o zaman olur
bu ay çalışma ilaç vs olmayınca haliyle streside yok
hayırlısı artık

Ben aşılamanın çok işe yarar birşey olduğuna inanmıyorum.
Normal ilişkiye göre şansı da çok fazla arttırmıyor canım.
Bence iğneyle yumurtanın gelişmesini sağlamak daha mantıklı.

Back
X