Aşılama

melegim_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
1.431
375
53
Arkadaşlar tekrardan yine ben merak eden arkadaşlar vardı bugün doktora gittim hsg sonuçlarını gösterdim doktor sol tupun kapalı olduğunu sag tupun acik olduğunu söyledi.1 tane sağlıklı çocuğum var 5 ay arayla 2 de dusugum var.30 yasindayim.Doktor bana önce hicc riske atmayalım direk TÜP BEBEK yapalim dedi ve o an sok oldum ben durumun bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum.HER TUPU TIKALI OLAN TUP BEBEK MI YAPTIRIYOR??Yoksa sirf ondan çıkarı oldugu için mi istiyor bilmiyorum.:mad:Ben su an o kadar karisik duygular içindeyim ki neler duymayi beklerken ne duydum.Sonrada konseye cikman lazım senin dedi orda belki ilk once aşılama denerler dedi yani kafam cok karıştı.Tek tüpü kapali olup asilama vs.olmadan sağlıklı gebeligi olan olmustu burda okudum madem oyle niye bana direk TÜP BEBEK dedi:cry:

Canım vakit kaybı yaşatmak istememiştir.. ben dış gebelik yüzünden 1 tane tüpümü kaybettim diğeri de tıkalıydı laparoskopi ameliyatıyla onu açtılar sonra aşılama yaptılar ama tutmadı tabi.. ama dediğim gibi tüpümü açtıktan sonra yaptılar.. sonra tüp bebek dediler Zaten normal sağlıklı bi insanda bile hamile kalabilme olasılığı %25lik gibi bi oranken tek tüpü olan bi insanda bu yarıya düşüyor sana neden tüp bebek dediklerini anlamışsındır

Ayrıca ben 23yaşındaydı bunları yaşadığımda.. ama tüp bebeğe hazırlanırken normal yollarla hamile kaldım o ayrı mesele :))))

Benim de 1 dis gebelik kimyasal gebelik arasinda net bisey bulamadilar ama sol ektopik(dis gebelik) gibi duruyor demislerdi solu kapatmış doktor gebe kalmanda sıkıntı yok ama kalirda sol tupe yerlesip tekrar dis gebelik yasarsan tupun bile alınabilir hic riske atmayalim yasin ilerlemeden direk tup bebek yapalım deyince beynimden asagi kaynar sular döküldü DURUM BU KADAR VAHIM MI HOCAM? dedim iki düşük yasamissin ikiside sol tarafa yerleşmiş tekrar olursa sola yerlesirse riske atmis olursun kendini dedi:cry:esimde yanimdaydi esimde DOKTOR ZATEN TÜP BEBEK DOKTORU ONDAN PARA ALACAK TABI ONCE ONA YONLENDIRIR deyince biraz olsun kendimi rahatlattim.

Ama benim sag tüpüm acik iste problem yok ama kendiliginden gebe kalma sakin dedi ((Ne hayallerim vardi korunma yeni bitmisti ay başını iple çekiyordum))Asilamada 500 600 civari bisey tutar dedi (para muhim degil)Ama cok canımi sıktı aglamamak icin zor tuttum kendimi :cry:KONSEYE GIRMEN LAZIM ONA GÖRE SENI YONLENDIREBILIRIZ dedi doktor

Benim anlamadigim hsg cekilirken verilen siviyla tupler aciliyormus. Once kapali olan tupunu acsinlar 6 ay falan deneyin olmazsa tup bebege gidin.

Arkadaşlar tekrardan yine ben merak eden arkadaşlar vardı bugün doktora gittim hsg sonuçlarını gösterdim doktor sol tupun kapalı olduğunu sag tupun acik olduğunu söyledi.1 tane sağlıklı çocuğum var 5 ay arayla 2 de dusugum var.30 yasindayim.Doktor bana önce hicc riske atmayalım direk TÜP BEBEK yapalim dedi ve o an sok oldum ben durumun bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum.HER TUPU TIKALI OLAN TUP BEBEK MI YAPTIRIYOR??Yoksa sirf ondan çıkarı oldugu için mi istiyor bilmiyorum.:mad:Ben su an o kadar karisik duygular içindeyim ki neler duymayi beklerken ne duydum.Sonrada konseye cikman lazım senin dedi orda belki ilk once aşılama denerler dedi yani kafam cok karıştı.Tek tüpü kapali olup asilama vs.olmadan sağlıklı gebeligi olan olmustu burda okudum madem oyle niye bana direk TÜP BEBEK dedi:cry:

canım okudum yazdıklarını.. işi ticarete dökdükleri apaçık ortada banada üç ay içinde hamile kalamazsan gel tüp bebek yapalım dediler düşün ki benim tüplerim açık şimdilik herhangi bir sıkıntım da yok... tabiki tek tüple şansın az olabilir ama olmucak diye birşey yok bir yakınımın olayını anlatayım sana için rahatlasın arkadaş dış gebelik geçiriyor hatta okadar ilerlemiş ki malesef bir tüpünü laparoskopi ameliyatında alıyolar sonra yaşı 30 civarı olduğu için riske atmak istemedi kendini ve tüp bebek yaptılar doğumdan 7-8 ay sonra ne olsa tek tüple hamile kalamam diye korunmuyor ilk bebeği tüp bebek sonra kendiliğinden hamile kalıyor ..riske atmayıp ilk bebeği tüp bebek sonra tek tüple kendiliğinden ikinci bebeğini kucağına aldı Allahtan ümit kesilmez nettende araştır tek tüple hamile kalan çok kişi göürüsün birde şunu söyleyim bir kere dış gebelik geçiren kişinin tekrardan dış gebelik yaşama olasılığı daha yüksek doktorun bunu söylemiştir sana ama tüp bebekte malesef dış gebelik geçirme olanaığımız var yani tüp bebek yaptırınca tamam ben dış gebelik yaşamıcam diyemezsin tekrardan doktorda bunun garantisini veremez.. seninki yine insaflı çıkmış aşılamadan bahsetmiş ben iyi ve tanınmış bir hastaneye gidiyorum sözde bana hsg den sonra üç ay içinde hamile kalamazsan gel direk tüp bebek yaparız dediki ben hemen yaptırmıcam.. bu arada iki tüpün tıkalı yada yoksa ozman mecbur tüp bebek yaptırmak zorundasın sormuşken onuda cevaplıyım:)) uzman oldum artık :))

Demek ki açılmadı çünkü sag tüpten direk gecti sol tupe 2 kere sivi verdigi halde açılmadı dis gebelik gecirmisim bana kimyasal demisti doktor o da sol tüpü tıkamış sag tup acik ama niye hemen Tup bebek dedi iste o ce asilamadan baslamasi lazim baska hicbir sıkıntı yok Yumurtaliklarda da yok

canım okudum yazdıklarını.. işi ticarete dökdükleri apaçık ortada banada üç ay içinde hamile kalamazsan gel tüp bebek yapalım dediler düşün ki benim tüplerim açık şimdilik herhangi bir sıkıntım da yok... tabiki tek tüple şansın az olabilir ama olmucak diye birşey yok bir yakınımın olayını anlatayım sana için rahatlasın arkadaş dış gebelik geçiriyor hatta okadar ilerlemiş ki malesef bir tüpünü laparoskopi ameliyatında alıyolar sonra yaşı 30 civarı olduğu için riske atmak istemedi kendini ve tüp bebek yaptılar doğumdan 7-8 ay sonra ne olsa tek tüple hamile kalamam diye korunmuyor ilk bebeği tüp bebek sonra kendiliğinden hamile kalıyor ..riske atmayıp ilk bebeği tüp bebek sonra tek tüple kendiliğinden ikinci bebeğini kucağına aldı Allahtan ümit kesilmez nettende araştır tek tüple hamile kalan çok kişi göürüsün birde şunu söyleyim bir kere dış gebelik geçiren kişinin tekrardan dış gebelik yaşama olasılığı daha yüksek doktorun bunu söylemiştir sana ama tüp bebekte malesef dış gebelik geçirme olanaığımız var yani tüp bebek yaptırınca tamam ben dış gebelik yaşamıcam diyemezsin tekrardan doktorda bunun garantisini veremez.. seninki yine insaflı çıkmış aşılamadan bahsetmiş ben iyi ve tanınmış bir hastaneye gidiyorum sözde bana hsg den sonra üç ay içinde hamile kalamazsan gel direk tüp bebek yaparız dediki ben hemen yaptırmıcam.. bu arada iki tüpün tıkalı yada yoksa ozman mecbur tüp bebek yaptırmak zorundasın sormuşken onuda cevaplıyım:)) uzman oldum artık :))
Canim coook teşekkür ederim sagolasin doktor dedi dis gebelik gecirmissin tekrar gecirebilirsin diye yok canim olur mu hemen direk tup bebek dedi yas 30 zaman kaybetmeyelim dedi ben dedim HOCAM BU KADAR VAHIM MI DURUM?diye ona kalsa direk tup bebek yani belki de once asilama yaparlar dedi

Canini hic sıkma canim. Ilk olarak tup bebek demesi hem beklememen icin hemde esinin dedigi gibi tup bebek uzmani oldugu icin olabilir. Benim arkadasimin iki tupude kapaliydi bebegi olmuyodu 4 yildir. Ameliyat oldu tupleri acilmis. Asilama yapildi 3 kez. tutmadi. Simdi kendiliginden hamile kaldi. Yani ilk olarak tedavisi neyse onu yaptir sonrasinda tup bebek deneyin. Sonucta bi evladin var hamile kalmissin. Onemli olan tupu acmalari degil mi ilk basta

Canim o kadar canım sıkkın ki anlatamam rabbim sizleri korusun kimseye de dis gebelik yasatmasin tüpüm alınmadan iyiki tupe birsey olmadi demiştim ama bu seferde tüpü tıkamış canim benden gördünüz iste nolur git bir an once hsg cektir icin rahatlasin

Canim o kadar canım sıkkın ki anlatamam rabbim sizleri korusun kimseye de dis gebelik yasatmasin tüpüm alınmadan iyiki tupe birsey olmadi demiştim ama bu seferde tüpü tıkamış canim benden gördünüz iste nolur git bir an once hsg cektir icin rahatlasin
Adet olmayi bekliyorum kuzum gidicem kesin kararliyim

Kesin git canim hatta ben bugün diyorum acaba hsg tekrar çekilmesi icin ne kadar sure geçmesi gerekiyor halen diyorum acaba açıktı da kapali mi göründü çıldıracak gibin oluyorum bazi yerlerde hsg kesin sonuc vermez diyor tekrar mi ettirsem

İki tüpüm tıkandı düşük sonrası bel yıl önce ve hiç korunmadığım halde hamile kalamadım. İkinci hsg de 21 ekimde çekildi sağ tüpüm açıldı sol hala kapalı ayrıca pcosluyum. Ankara'da anatolia tüp bebek merkezi direk tüp bebek dedi kabul etmedim bu arada 31 yaşındayım çocuğum da yok. Döndüm çalıştığım hastaneye kadın doğumcumuz tek tüp bana yeter dedi ilaç başlandı adetin üçüncü günü hemen hamile kaldım açık taraftan tek yumurtayla hemde. Sen bilirsin ama biraz bekle başka bir doktora görün derim

İki tüpüm tıkandı düşük sonrası bel yıl önce ve hiç korunmadığım halde hamile kalamadım. İkinci hsg de 21 ekimde çekildi sağ tüpüm açıldı sol hala kapalı ayrıca pcosluyum. Ankara'da anatolia tüp bebek merkezi direk tüp bebek dedi kabul etmedim bu arada 31 yaşındayım çocuğum da yok. Döndüm çalıştığım hastaneye kadın doğumcumuz tek tüp bana yeter dedi ilaç başlandı adetin üçüncü günü hemen hamile kaldım açık taraftan tek yumurtayla hemde. Sen bilirsin ama biraz bekle başka bir doktora görün derim
Canim cok teşekkür ederim sagolasin bende 30 yaşındayım Ankaradasin sanırım bende Ankaradayim iyi bir doktor ariyorum var mi onerecegin bir doktor

Kizlarrr bu arada ANKARA da olup onerebileceginiz doktor tavsiyeniz varsa alabilirim ÖZEL DEVLET farketmez yeterki iyi bi doktor olsun

Canim cok teşekkür ederim sagolasin bende 30 yaşındayım Ankaradasin sanırım bende Ankaradayim iyi bir doktor ariyorum var mi onerecegin bir doktor
Tatlım ailem Ankara da diye oraya geldim muayene olmak için. Medicalparkta Yusuf üstün e muayene oldum Prof iki tüpüm tıkalı laparaskopi yap dedim. Sağlık personeliyim diye yanaşmadı hsg bile tekrarlatmadı adetten sonra gel dedi. İlgiliydi ama risk almadı. Bikaç gün sonra anatolia da hakan yaralı ya gittim oda direk tüp bebek yapayım dedi. Hsg istiyorum dedim çekelim ama pco artı beş yıllık infertilite var dedi açıksa bile tüp bebek yapayım dedi. Hsg de sağ tüpüm açılınca tüp bebek istemiyorum ben dedim Giresun a döndüm adetin üçüncü günü tedavi başlandı gonal f klomen ve ovitrelle yaptırdım şimdi hamileyim çok şükür. Benden tavsiye bir özelde birde büyük Doğumda muayene ol

Çok teşekkür ederim canim sagolasin Bende Gata ya gidiyorum ilk dis gebelik geçirdiğimi söyleyen doktor tup bebek doktoruydu hep ona muayene oldum ama dun gittigimde cok moralimi bozdu 1 kizim var 2 de gebelik kaybim var tum kan tahlilleri yapıldı onlarda hicbirsey cikmadi sadece genetik ve kromozom analizi testi sonuclari kaldı hsg de sol tup tikali çıktı sag acik benim yumurtlamada ovulasyinda sıkıntım yok esiminde sperm testi normal ama direk umutsuz vaka gibi yasinda 30 zaten vakit gecirmeden tup bebek yapalım dedi ((o an kendimi 45 yas ve üstü gördüm))yani sin şansın der gibi

Back
X