Aşılar sonrası dışkıda kan gelmesi

daydreamsofia

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2023
3
0
6
Herkese merhaba.
Bebeğim 2 aylıkken karma aşısı ve zatürre aşısını olduktan sonraki günler dışkısında kan gelmeye başladı. İnternette inek sütü alerjisi olabileceğini okudum ve süt ürünlerini, yumurtayı kestim. Ama bu süreçte bebeği acile de götürdüm. Kan, ultrason ve dışkı testinde enfeksiyona rastlanmadı. Sadece çok yoğun gazı olduğu söylendi. Alerji ile ilgili bir test yapılmadı. Ortalama 3 hafta içinde kan miktarı azaldı. İki günde bir nokta ya da azcık gelmeye başladı. 3 aylık olduğunda yani dün, menenjit aşısını yaptırdım. Bugün sabahtan beri değiştiğim 3 bezde de sürekli kan geliyor. Fotoğraflarını ekliyorum iğrenen aşağıya bakmasın. Rota aşılarının böyle bir şeye sebep olduğunu duydum ama rota vurdurmadım. Diğer aşılar da buna sebep oluyor mu? Bir aydır aç geziyorum ve kan miktarı baya azalmıştı. Ama sanırım her aşı olduğunda bu tekrar olacak. Neden oluyor böyle bir şey yaşayan var mı? Yurtdışında yaşıyorum, doktorlar çok bilgisiz ve ilgisiz. Birkaç doktora bu durumu söyledim güldü geçti, aşı ile ilgisi yok tesadüf dedi ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir şey yaşayan var mı? Ne yapacağımı şaşırdım. Yaşadığım ülkede aşılar zorunlu. Yaptırmamazlık da edemiyorum ama iyice sinirim bozuldu. Bu tehlikeli bir şey mi, uzun vadede bağırsakta hasara sebep olur mu? Ne yapacağımı bilmiyorum artık kırmızı et de tüketmiyorum inanın açlıktan başım dönüyor sürekli. Baya da azalmıştı aslında kanı ama yine başladı.Yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer aşıların içinde canlı aşı varsa o yapabilir. Yurt dışındaki aşılara hakim değilim siz bakabilirsiniz. Alerji sadece kakada kan ile kesinleşmiyor hani bilen bir doktora görünmeniz lazım ki boşa aç kalmayın

Kakada kan, alerjik bağırsak tepkisiyle oluyor genelde, eğer makatta yırtık çatlak yara vs yoksa. Aşılar mideden bağırsaktan geçmeden direkt dolaşıma girdiğinden kakada kan yapmaz diye biliyorum. Rota aşısı ağızdan verildiği için alerji yapabiliyor.
Fotoyu göremedim ama kan sebebinin alerjik olduğunu düşünüyorum ama alerji testleri 1 yaşından önce doğru sonuç vermez.
Bebeğiniz 4 ayı bitirene kadar diyete devam edin. Kakada kan olmasa diyet yapmayın derdim.
Süt ve süt ürünü içeren her şey
Et ve et ürünü içeren her şey
Tavuk, balık
Baharatlar
Tahin
Kuruyemişler
Paketli tüm gıdalar
Doktorum bunları yasaklamıştı bana diyet yaparken

Kakada kan, alerjik bağırsak tepkisiyle oluyor genelde, eğer makatta yırtık çatlak yara vs yoksa. Aşılar mideden bağırsaktan geçmeden direkt dolaşıma girdiğinden kakada kan yapmaz diye biliyorum. Rota aşısı ağızdan verildiği için alerji yapabiliyor.
Fotoyu göremedim ama kan sebebinin alerjik olduğunu düşünüyorum ama alerji testleri 1 yaşından önce doğru sonuç vermez.
Bebeğiniz 4 ayı bitirene kadar diyete devam edin. Kakada kan olmasa diyet yapmayın derdim.
Süt ve süt ürünü içeren her şey
Et ve et ürünü içeren her şey
Tavuk, balık
Baharatlar
Tahin
Kuruyemişler
Paketli tüm gıdalar
Doktorum bunları yasaklamıştı bana diyet yaparken
Merhaba🌸 diyete devam ediyor musunuz? Benim kızımda da benzer bir durum var alerji doktoru vücutta döküntü egzama yoksa diyet yapmaya gerek yok dedi çocuk gaestrentoloji doktoru diyeti 9.aydan önce açma dedi hangisi doğru söylüyor aklım karıştı.

Merhaba🌸 diyete devam ediyor musunuz? Benim kızımda da benzer bir durum var alerji doktoru vücutta döküntü egzama yoksa diyet yapmaya gerek yok dedi çocuk gaestrentoloji doktoru diyeti 9.aydan önce açma dedi hangisi doğru söylüyor aklım karıştı.
Ben 3 aylıkken, 1 ay diyet yapmıştım sadece. Çok kötüydüm bıraktım kendim. Kakadan kan gelmiyorsa diyet yapma demişti doktorumuz. Çok geçmiş olsun ☘️

Back
X