• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı aile baskısı-bana yardım edin :(

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Herkese merhaba kızlar daha önceki yazımı okuyanlar bilir,yeni evlenicem ve ev konusunda sıkıntım vardı.Şimdi dahada büyüdü.Nişanlımın ailesiyle benim aile yapım yakından uzaktan hiç uyuşmuyo hepsi çok hoş iyi insanlar fakat oturup 2 kelime edicek bile laf bulamıyorum çunku hayata bakış açımız farklı.Yaşamları yaşayışları,çok muhafazakar bir aile ve çok kalabalıklar çekirdek aile 100 kişi.Benimde tam tersi 1 erkek kardeşim var ve gayet modern görüşlü bir yaşantımız var.Ne olursa olsun eşimin ailesidr saygıda kusur etmiyorum herkesin inancı ibadeti kendine fakat bana aşırı karışmaya başladılar.

Hepsi aynı sitede karşılıklı evlerde oturuyo birçoguda aynı binada bizimde orda evimiz var fakat çok samimi olmak istemedğim için orda oturmak istemedıimi nişanlıma söyledim.Kıyametler koptu herkes bize cephe aldı nişanlımda arada kaldı fakat istediğimiz yerden kiraya çıkmaya zorda olsa herkesi razı ettik,ilk bikaç sene de olsa başka yerde oturalım demiştim ordan çıkmak için şimdi tüm ailesi o lafıma göre '2 sene sonrasının planını yapıyo.Annesi her fırsatta lafı oraya getırıyo kiraya ucuz mobilya alın 2 sene sonra evinizde pahalı alırsınız tarzı şeylerle ima ediyo,nişanlımlada dün telefonda tartıştık 2 senelık kontrat yapıcam,sonra direk o eve taşınıcaz ben peşin peşin söliym başka yerde oturmam diyo.Alıcağımız eşyaları bile o eve göre almak zorundayız çünkü aşırı bir aile baskısı var ne ben nede nişanlım kendi kararlarımızı vermemize izin verilmiyo.

Orda oturmak istemememin en büyük sebebi,aşırı tutuculuk .3 günlüğüne abisinin yazlıgına gittik siteyi onlar yapmış ve herkese 1 ev verilmiş,yazlıkta bile bütün sülale birlikteler.Diz boyu elbise giydim diye gelinler altıma tayt verdi ve hiçbiyerım açık değildi.Gelinliğim straplez istedim diyede olay çıktı ailesi onların hoş karşılamazmıs onlarda giymemis banada bu tarz laflar söylendi.Bide bana hediye almıslar kapalı elbiseler dizimin altında uzun kollu,direk söylemeyip hediye yoluyla anlatmaya çalısıyolar.Evde yemek yenirken misafir gelince haremlik selamlık oturuyolar,havuza girilcekse kadın erkek ayrı ayrı giriyo ve sürekli günahtan sevaptan konusup hacılara hocalara gidiyolar.Aşırı bunaldım 3 gün bile yetti! Bir ömür 7 sülaleyle aynı binada yaşamayı düşünemiyorum.Nolur akıl verin ,nişanlımı üzmek kırmak istemiyorum ama ailesiyle iç içe ,her dakka aynı yerdede olamam :(

Okuyup zaman ayıran herkese teşekürler..

Allah yardımcın olsun ben okurken bunaldım... Peki nişanlın karışır mı giyimine,isteklerine,gelinliğinin straptezine vs... sanırım şu an karışmasa da ailesinin dolduruşuna gelebilecek gibi bir izlenim bıraktı bende yazdıklarından dolayı,dolduruşa gelmeyen erkekte yok ya neyse. Peki bu korkularından nişanlına bahsettinmii , bence en başından çizgini belirle ben buyum, böyle giyinirim,böyle gezerim tarzında çünkü 2 yıl sonra oraya taşınırsanız eve giriş çıkış saatlerin bile yön vermeye çalışabilirler gibi geldi bana

Allah yardımcın olsun ben okurken bunaldım... Peki nişanlın karışır mı giyimine,isteklerine,gelinliğinin straptezine vs... sanırım şu an karışmasa da ailesinin dolduruşuna gelebilecek gibi bir izlenim bıraktı bende yazdıklarından dolayı,dolduruşa gelmeyen erkekte yok ya neyse. Peki bu korkularından nişanlına bahsettinmii , bence en başından çizgini belirle ben buyum, böyle giyinirim,böyle gezerim tarzında çünkü 2 yıl sonra oraya taşınırsanız eve giriş çıkış saatlerin bile yön vermeye çalışabilirler gibi geldi bana

O karışır ama dozunda mini etek giyme fln der ama ne zmn ailesini görüyo herşey batıyo adama,ben onunla çok mutluyum hiçbi sorunumuz yok ama bu kafa yapısıyla yapamam.3 gunde bile aşırı bunaldım ,ailesine aşırı düşkün napıcam bilmıyorum.

evlendiğin de tüm aileyle de evleneceğinin farkındasındır,umarım:34:

eğer değişmek istemiyorsan tavrını baştan koy. şimdi kabul edeceğin herşey aleyhine delil olacaktır. belliki seni bu halinle kabul edecek bir aile değil. onlar düğün günü bekliyolardır. o gün gelidkten sonra herşeyin batar onlara .

Görüşlerinizin bu kadar farklı olduğu bir ailenin çocuğu sizin giyiminize filan karışmıyor mu?

Birde bu kadar zıt aile yaşantısı olan biriyle neden nişanlısınız hala anlayamadım :50::50::50::50:

O karışır ama dozunda mini etek giyme fln der ama ne zmn ailesini görüyo herşey batıyo adama,ben onunla çok mutluyum hiçbi sorunumuz yok ama bu kafa yapısıyla yapamam.3 gunde bile aşırı bunaldım ,ailesine aşırı düşkün napıcam bilmıyorum.

sana tavsiyem kendinden sakın ödün verme en yakın arkadaşımdan biliyorum kıyafetine karışırlardı değiştirdi yaz günü uzun kollu giyemeye başladı, sokağa çıkmasına karışırlardı evden dışarı çıkmamaya başladı ama görüyorrdum arkadaşım çok seviyordu ama gözündeki ışık gitmişti sanki kukla gibi yaşamaya başlamıştı. Sürekli istekler artmaya başladı ramazanda zorla oruç tut dediler gizli saklı tutmasada tutuyorum derdi safım, sonra namaz kıl dedilerrr ona da he dedi. Sonra da sen bize uygund eğilsinm deyip nişanı attılarr terbiyesizler ki bunlarda namazında niyazında başları yerden kalkmaz ama kızcağınızı çok üzdüler. Tabi bu uç noktaydı sende de böyle olucak diye birşey yok ama demem o ki seni olduğun gibi kabul etsinler giyiminle,gezmenle,inancınla...

Konunuz iki kez acilmis bunu ilk basta söylemek istedim...

Nisanlilik dönemi ailelerin birbirini tanima dönemidir... Bu dönemde nasillarsa evliliginiz boyunca bu devam edecektir. Ya siz onlari öyle kabul edersiniz ya da onlar sizi oldugu gibi ...Bir sitede bütün ailenin bu kadar SIKI FIKI oturmasinida garipsedim... Nisanlinizin suan ailesinin sözünü dinliyor ve pasif durumda ise bu evlilik boyunca da bu pasiflik devam edecektir...Ayrica gelinlik ve kiyafet konusuna cok takildim....bu sizin dügününüz... :((

Evlendikten sonra sorun yasayabilirsiniz.... Iki ailenin birbirine uymasi cok önemli....

burda daha ziyade nişanlının sana karşı tavrı önemli? sana karışıyor mu, o da baskıcı ve kısıtlayıcı mı? çünkü evlendikten kısa süre sonra tesettüre girebilirsin gibi bir his doğdu içime..

cnm haklısın snein böyle olduğunu biliyorlardı ama annemin bir sözü var gittiğin yere uymak zorundasın diye. benim ailemde açık giyinilmez sadece başım açık kısa kollu giyinirim ne mini ne kolsuz giyinmezdim eşimin ailesi straplez olsun dedi bende genede askılı tercih ettim ona bile laf ettiler yani senin yaşadıklarının tam tersini yaşadım. keşke eşimin tarafı ev yapsaydı kirada oturmak çok zor ev sahibi krışır komşular kiracı olduğun için seni takmaz felan. 2 sene şartı koyduracağına şimdiden geç evine en pahalı mobilyalardan aldır beğenmediğin her yeri yaptır. benimde şartım bu de. aile içerisinde açık gezmekde hoş değil aslında. 3 maymunu oynamalısın bazen.

burda daha ziyade nişanlının sana karşı tavrı önemli? sana karışıyor mu, o da baskıcı ve kısıtlayıcı mı? çünkü evlendikten kısa süre sonra tesettüre girebilirsin gibi bir his doğdu içime..

Nişanlım gayet normal bi insan 6 kardeşinin en küçüğü ve 5 senedir amerikadaydı yeni geldi,baskıcı sıkıcı biri değil ben üzülmiym diye ne dersem yapar ama iş aile olunca aşırı baskıya ikimizin gücü yetmiyo başka yerde oturusanız evinizie gelmem diyo babası ve abileri nişanlımda bişsey diyemiyo.Bizi rahat bıraksalar hiçbir derdimiz yok güzel güzel konusup izah edince gezmemede izinveriyo giyinip kuşanmamada ama aile öyle değil.Bizim kendi arkadaş grubumuz hayatımız var gayet mutluyuz ama ne zmn ki iç içe olsak bikaç gün yanlarında gitsem dayanamıyorum!

Nişanlım gayet normal bi insan 6 kardeşinin en küçüğü ve 5 senedir amerikadaydı yeni geldi,baskıcı sıkıcı biri değil ben üzülmiym diye ne dersem yapar ama iş aile olunca aşırı baskıya ikimizin gücü yetmiyo başka yerde oturusanız evinizie gelmem diyo babası ve abileri nişanlımda bişsey diyemiyo.Bizi rahat bıraksalar hiçbir derdimiz yok güzel güzel konusup izah edince gezmemede izinveriyo giyinip kuşanmamada ama aile öyle değil.Bizim kendi arkadaş grubumuz hayatımız var gayet mutluyuz ama ne zmn ki iç içe olsak bikaç gün yanlarında gitsem dayanamıyorum!

o zaman uzak olmakta yarar var. çünkü yakın olduğunuz sürece mutsuz olacaksın sorunlar çıkacak. evlenmeden bu yer meselesini mutlaka çözün. bir de problemlerle başlamayın evliliğe.

Allah yardımcın olsun cidden...
insanları anlamakta zorluk çekiyorum ben neden kimse kimseyi olduğu gibi kabul etmezki?
benimde sözüm olucak bayram sonu ekim gibide nişanım...
ailesiyle aynı apartmanda dairesi var ama kendi istemiyor orayı... rahat edemeyiz devamlı kapı çalar sen tedirgin olursun diyor.
bizde en azından çocuk olana kada kiraya çıkma planlarındayız.
ama ailesi dünya tatlısıdır. kendi kızlarından ayırmazlar... hafta sonu düğüne gidicem ve sadece mini giyme olur mu dedi? sonuçta dengiz bir sürü akraba var ilkkez görcekler seni dedi:) bende askılı diz boyu bir elbise giycem:16:
annesi babası hacı ama kesinlikle giydiğime karışmazlar...
ve inan karışsalardı evliliği birkez daha düşünürdüm? çünkü bana saygıları olmadığı kanaatine varırdım...

canım benim ailem bu zamana kadar hiçbirşeyime karışmamasına rağmen zaten usturuplu giyinen biriyim..
ve ne erkek arkımın.. ne kocamın nede onun ailesinin buna karışmasına izin vermezdim... ve bu konuda beni huzursuz edeceklerini düşünürsümde dediğim gibi evliliği bir daha düşünürdüm?
ömrün boyunca bunlara katlanabilcek misin? ve ya sevgilinden emin misin??? ben bu kızı böyle kabul ettim böyle sevdim karışmayın diyebilecek mi ailesine??

Ben hiç kimsenin aileden uzak kalmasıyla fikirlerinin 360 derece ailede gördüğünün tersine döneceğine inanmıyorum... Eğer giyim konusunda ya da gezme konusunda sizinle aynı fikirdeyse nişanlınız neden izah etme gereği duyuyorsunuz... Demek ki nişanlınızla aranızda uyuşmayan düşünceler de var... Ailesiyle oturmak istiyormuş zaten oda :44::44::44:

Benzerlerini bende yaşadım. Nişanlık kıyafetimle başladı. Hiç bir zaman dinlemedim. Eşimde yanımda oldu. Bende aynı yerde oturuyorum eltilerimle kayınvalidemle. Kapri giyip iniyordum problem etmeye çalışıyorlardı. Ama hiç bir zaman hı o zaman ben gideyim üstümü değiştireyim demedim. Ben böyleyim istemiyorsanız çağırmayın beni dedim. Şimdi hiç ağızlarını bile açmazlar. Biliyorum hoşlanmıyorlar ama bana birşey diyemezler. Ben zaten dedim birkaç sefer eşim beni böyle gördü böyle istedi o nasıl isterse öyle giyinirim dedim. Çokk rahatım her konudaa :51: Sende taviz verme sakın.

Yalnız benim eşim cidden ailesinden farklı. Yani bana birşey söylendiğinde bana değil ailesine kızan bir insan. Kusura bakmayın ama sizin nişanlınız biraz ailesine dönebilir gibi. Ve zor bir aile. olmuyorsa zorlamayın çok pişman olursunuz. Yol yakınken dönmeyi düşünün bir.

istemediğin hiçbirşeyi değişir düşüncesiyle sakın sakın kabul etme...
nasıl başlarsa öyle gider ne yazıkki....

Bu aileyi bilerek evlilik kararı almışsınız.Size baştan söyleniyor 2sene sonra aynı siteye taşınacağınız ve onların yanında giyiminize dikkat etmeniz gerektiği.Bu size uymuyorsa yol yakınken dönmenizi tavsiye ederim.Evlendikten sonra değişeceğini ümit etmeyin.Aksine nişanlınızda evlendikten sonra size daha çok baskı uygulayacaktır buna emin olun.

Eğer nişanlınızın işi aile ile bağlantılı değilse ,sizde çalışır birlikte bir ev alabilirsiniz,ama ailenin verdiği evi satıp başka bir ev alma hayaliniz varsa unutun bence.

İnsanları değiştiremeyeyeceğinize göre bu aileyle anlaşabilecekmisiniz,ona karar verin.

Bu aileyi bilerek evlilik kararı almışsınız.Size baştan söyleniyor 2sene sonra aynı siteye taşınacağınız ve onların yanında giyiminize dikkat etmeniz gerektiği.Bu size uymuyorsa yol yakınken dönmenizi tavsiye ederim.Evlendikten sonra değişeceğini ümit etmeyin.Aksine nişanlınızda evlendikten sonra size daha çok baskı uygulayacaktır buna emin olun.

Eğer nişanlınızın işi aile ile bağlantılı değilse ,sizde çalışır birlikte bir ev alabilirsiniz,ama ailenin verdiği evi satıp başka bir ev alma hayaliniz varsa unutun bence.

İnsanları değiştiremeyeyeceğinize göre bu aileyle anlaşabilecekmisiniz,ona karar verin.

eğer aileyle anlaşamayacağınıza inanıyorsanız lütfen bile bile lades demeyin,evlenince daha zorlaşacak herşey:34:

Ben hiç kimsenin aileden uzak kalmasıyla fikirlerinin 360 derece ailede gördüğünün tersine döneceğine inanmıyorum... Eğer giyim konusunda ya da gezme konusunda sizinle aynı fikirdeyse nişanlınız neden izah etme gereği duyuyorsunuz... Demek ki nişanlınızla aranızda uyuşmayan düşünceler de var... Ailesiyle oturmak istiyormuş zaten oda :44::44::44:

Haklısınız. Ben de ona takıldım.

Gezmeme de giyimime de izin veriyor demiş konu sahibi. İzin verme olayı da ters geliyor bana. O sizden izin alıyor mu gezerken giyinirken? Bir yere giderken haber verirsin, izin almazsın, bana göre böyle yani ama herkesin yaşantısı farklıdır tabii.

Back
X