• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı aile baskısı-bana yardım edin :(

Boşuna kendini kandırıyorsun.Üzüldüm senin durumuna...

Nişanlın Amerika'da okumuş ama sonuçta ailesinin yanına dönmüş.Amerika'da değil,burada yaşayacaksınız.
Kendince bir başarı elde edip başka yerde oturma sözü almışsın.Ama o da limitli !
Nişanlın baştan resti çekmiş,2 sene sonra oraya taşınacağız demiş.
Eğer aile yapısı ona ters gelseydi öyle demezdi.Ki neden kendi aile yapısı kendisine ters gelsin :)

Eninde sonunda ailesiyle birlikte bir hayatın olacak.Şimdi rica ile,ikaz ile söylenenler,ileride ültimatom olarak söylenecek.
Nişanlın bu kadar anlayışlı ve yumuşak davranmayacak,arada kalmaktan sıkılıp seni suçlayacak,hırsını senden çıkaracak.
Şimdiden dene istersen.Hayır asla oraya taşınmam de,bakalım nişanlın ne diyecek.

Evim ayrı,kapımı kaparım dersen yanılırsın.Sürekli gidip geleceksiniz.
Haftasonu gezmeye gitseniz,ya onlarla olacaksınız veya onlara uğrayacaksınız.Yine istediğin gibi giyinemeyeceksin.

Bile bile lades seninkisi.
Koskoca sülale sana asla uymaz,sen onlara uyacaksın.
Yaşam tarzına,tercihlere saygı göstermek filan hikaye...Saygı göstermeyeceklerini zaten baştan belli etmişler.

Bu sebeple ayrılınır mı ? Evet ayrılınır.
Çünkü bu bütün hayatı kapsayan bir görüş ayrılığı.

Boşuna kendini kandırıyorsun.Üzüldüm senin durumuna...

Nişanlın Amerika'da okumuş ama sonuçta ailesinin yanına dönmüş.Amerika'da değil,burada yaşayacaksınız.
Kendince bir başarı elde edip başka yerde oturma sözü almışsın.Ama o da limitli !
Nişanlın baştan resti çekmiş,2 sene sonra oraya taşınacağız demiş.
Eğer aile yapısı ona ters gelseydi öyle demezdi.Ki neden kendi aile yapısı kendisine ters gelsin :)

Eninde sonunda ailesiyle birlikte bir hayatın olacak.Şimdi rica ile,ikaz ile söylenenler,ileride ültimatom olarak söylenecek.
Nişanlın bu kadar anlayışlı ve yumuşak davranmayacak,arada kalmaktan sıkılıp seni suçlayacak,hırsını senden çıkaracak.
Şimdiden dene istersen.Hayır asla oraya taşınmam de,bakalım nişanlın ne diyecek.

Evim ayrı,kapımı kaparım dersen yanılırsın.Sürekli gidip geleceksiniz.
Haftasonu gezmeye gitseniz,ya onlarla olacaksınız veya onlara uğrayacaksınız.Yine istediğin gibi giyinemeyeceksin.

Bile bile lades seninkisi.
Koskoca sülale sana asla uymaz,sen onlara uyacaksın.
Yaşam tarzına,tercihlere saygı göstermek filan hikaye...Saygı göstermeyeceklerini zaten baştan belli etmişler.

Bu sebeple ayrılınır mı ? Evet ayrılınır.
Çünkü bu bütün hayatı kapsayan bir görüş ayrılığı.

çok güzel açıklamışsın,düşünsenize manken kızlarımız muhafazakar ailelerin çocuklarıyla evlenince tüm yaşamları değişti.gayet mazbut giyinip,makyaj dahi yapmıyorlar:34:

Meleknaz a tamamen katılıyorum.

nişanlın, amerikada okumuş, yaşamış, çalışmış olabilir. ama kökü burada. kökten besleniyor.

nişanlının ailesinin yaşam tarzı size ipucu veriyor. seviyorum körüm şimdi diyorsanız evlenince gözleriniz faltaşı gibi açılır.

ya bu deveyi güdeceksiniz yada gideceksiniz. başka çare yok. evlenince değişir, ikimiz arasında sorun yok gibi düşüncelerle tuzağa düşmeyin.

siz, nişanlınızın ailesinin tavrını, davranışlarını kabul edip, ses çıkarmadıkça sorun yok.

amaaaaaaaaaaa ağzınızı açtığınız zaman iş değişiyor.

ayrıca nişanlın babasına karşı çıkıp bizim hayatımız bu, böyle yaşamak istiyoruz diyecek biri değil. sizin giyiminize karıştıklarında sülalesini susturacak biri de değil.

o zaman şartlarınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

puff ben buna çok kızıyorum işte.onlar seni senin yaşayışını aile hayatını biliyor sonuçta eteğin altına tayt vermek ne demek ? resmen saygısızlık evlencek yaşa gelmiş genç bir kadınsın sen.kendi kıyafetine kendin karar veremiyosun başkası bunu giy diyor.lütfen bu durumun kırmadan etmeden üstesinden gel sonra olayları kontrol etmekte zorlanırsın cnm..
buna benzer birşeyi benim kayınvalidem de yaptı.oda şu pileli bol etek pantolonlar var ya onu giydim dye bana maksi eteğini verdi giymem için.o an eşim üzülmesin problem olmasın diye giydim ama kendimi acayip ezik hissettim.ama kendi kaybetti o zamana kadar çok samimi içtendim onlara karşı hep gelip giderdim şimd seyrekleşti.kendileride anladılar.ve eşimde baktı olmuyo ben uyum sağlamaya çalışsamda onlar çok şükür gelinimz elinden geldiğince uyum sağlıyor diye şükrediceğine dahasınıda istiyorlar.ve eşim kendisi bana benim memleketime taşınmayı teklif etti.
bence senin tek hatan daha ilk seferde ben orda oturmam demen olmuş şimşekleri üzerine çekmişsin.eşin kendi kararlarını kendi verebilen biriyse bunda bir sakınca yok bence.sonuçta evleniyorsak eşimizin ailesine uyum sağlamak zorundayız ama elimizden geldiğince.bu kadın içinde erkek içinde geçerlidir.senin elinden geldiince uyum sağladığını gören eşin senin iyi niyetinden emn olur zaten.ama ilk seferde ben orda oturmam deyince onlar haklı durumunda ve sen kayınvalidesini istemeyen haksız gelin konumundasın şuan.1 0 yeniksin yani bu yüzden başka olaylarda baskı yapabiliyorlar sana.durmu eşitleyip aklını kullanmalısın.eşin senin iyi niyetini görüyorsa ilerde kendisi en doğru yolu seçecektir zaten.
sen olduğun gibisin kimseyle kimsenin giyimiyle kuşamıyla derdin yok.o yüzden kendine güven önüne bak.saygıda da kusur etme..onlar arıza çıkarmaya devam ederse eşin senin hakkını korurbir süre sonra. tabi kendi kararlarını kendi verebilen bir erkekse..

nişanlınızla bu yola devam edecekseniz, kati ve net olmalısınız ..
verdiğiniz kararlardan da asla caymamalısınız..
aksi halde taviz tavizi doğurur..:31:

Yol yakınken ayrıl derım ...
Nısanlında aılesının sozune bakmaya baslayacak bır sure sonra
ve sen arada kalacaksın
sonucta aynı yerde yasayacaksınız aılesınden cok fazla etkılenecek
cok ıyı dusunmenı onerırım

Haklısınız. Ben de ona takıldım.

Gezmeme de giyimime de izin veriyor demiş konu sahibi. İzin verme olayı da ters geliyor bana. O sizden izin alıyor mu gezerken giyinirken? Bir yere giderken haber verirsin, izin almazsın, bana göre böyle yani ama herkesin yaşantısı farklıdır tabii.

İzin alma olayı şudur; tabiiki şuraya buraya gidiyorum bunu giyiyorum demem ama sonucta nısanlım ne yaptıgımı ne ettıgımı bılmek hakkı o nasıl ki bana söyluyosa yaptıklarını onayımı alıyosa bende bişey yaparken onun onayını alırım kafama estıgımı yapamam yoksa onada her istedgını yapma hakkı dogar ve bende bundan rahatsız olurum.Mesela kız arkadaslarımla görüşecek oldgumda soyluyorum gidicegımı zaten garip bi durum olmadıkca tabii hayatım der bu kadar.Mesele nişanlım değil ailesi malesef :(

bizim toplumumuzda evlilik iki kişi arasında olmuyor malesef
aileler hatta tüm sülala evleniyor neredeyse
bu durumda herkes kendinde bir söz hakkı buluyor hakkı olmasa bile
ilk baştan net tavrını koyman en mantıklısı bence
çünkü evlenince böyle bi şansın olmayabilir
kırılmanı istemem ama geleceğini çok iyi düşün 10 yıl sonra nasıl olursun böyle gidersen hayal et
olmayacağına karar verirsen eğer şimdi bitirki bu işi daha çok yara alma

Mesele nişanlım değil ailesi demişsin
ama bence mesele tamda nişanlın
evet şuan sana karışmıyor ama bu ileride karışmayacağı izlenimi uyandırmadı bende
Çünkü nişanlın bunun sinyallerini 2 senelik kira sözleşmesi yapmayı düşünerek vermiş sana
yani ailesinin yanında seni destekleyecek gibi gözükmüyor
Evlendikten sonra nişanlın seninle ailesi arasında kalacak
bu durumda evliliğiniz zarar görecek
Nişanlına göre ailesinin tutumu hiçte ters değil
Bir birinize uzak oturmanız da pek bişey değiştirmeyecek
sen yine aile ziyaretlerinde bulunacaksın yani yine onların içine gireceksin
seni böyle kabul etmedikleri sürece başınız çok ağrıyacak
hadi diyelim onlar seni kabul ettiler bu şekilde
sen onların aile yapısına ayak uydurabilecekmisin
sana ters gelen noktalar olmayacak mı? olacak tabiki
hatta olmuş bile haremlik seramlık oturmaları günahtan sevaptan konuşmaları
seni oldukça bunaltmışken evlendiğinde bunlardan farklı birşeyle karşılaşmayacaksın
bunlara alışırım katlanırım diyebiliyormusun?

Her iki kesiminde yaşam tarzına saygı duymakla beraber dengeyi sağlayamayan kişinin nişanlınız olduğunu düşünüyorum..

Sizi bilen ve ailesini de en iyi tanıyan kendisi..

Pardon ama nişanlanmadan önce hiç mi fikri alışverişi yapmadınız nişanlınızla.. Fakrlılıklar illa olur ama bu kadar uç boyutlar varsa bunu şimdiye kadar farketmemeniz çok şaşırıtıcı:53:

Sevdiginiz icin sizi anliyorum, büyük ihtimalle nisanlinizla hicbir probleminiz olmadigi icin aileyle de bir sekilde anlasirim bir yol bulunur diye düsündünüz. Nisanliniz Amerika`da 5 yil kalinca ailesinden bagimsiz daha acik görüslü bir insan halini almis olabilir ama sizin de anlattiklariniz üzerinden gidersek ailesi nisanlinizi görüsmemekle tehdit edince ne yapacak dersiniz?
Bir kere asiri baskici bir aile. Sülale olarak birlikte herseyi yaptiklari icin de bundan bir kurtulus yolu oldugunu sanmiyorum.
TAYT olayina cidden asiri sinirlendim, siz kirmamak icin yaptiginiz her adimda onlarin eline koz vermis olacaksiniz, yapmasaniz bu sefer ev olayinda oldugu gibi huzursuzluk olacak. Nisanliniz sizin ve ailesinin arasinda kalacak.

Bence yol yakinken dönün derim, elbette bu karari almak kolay olmayacak ama ilerde bunun ceremesini cekip BOSANMAK ; nisan atmaktan daha zor olacaktir.

Nisanliniz evlendikten sonra mutlaka nasilsa EVLENDIK mantigi ile üzerinizde daha fazla baski kurabilir, bunun garantisi yok. Esimin ailesiyle cok bir problemim yok ama olacak oldugu zaman cümlelerimi cok iyi secmem gerekir yoksa tartisma cikar.

Bence evlilik karari almayin derim ama yine siz bilirsiniz, aileden aldigim sinyaller ciddi derecede ürkütücü, sizi ürkütmemesinin tek sebebi nisanlinizla anlasiyor olmaniz ama gercekten unutmayin ki evlenince es kadar AILE de cok önemli.

Eger yasadiginiz durumu ben yasayip anlatsaydim burada ve sizde bir üye olarak bana yazsaydiniz, objektif olarak bakmaya calisin olaya bana da benim size verdigim tavsiyeleri vermez miydiniz?

Baskici insanlarin karakterleri hic degismez ve sizi degistireceklerini düsündüklerine de bahse girerim.

Halamin gelini buna en güzel örnek. Eser kalmadi eski halinden.

Üzgünüm ama mesele aslında nişanlınız... O ailesine net bir tavır koysa idi
size müdahale etmeye çekinirlerdi. Oysa gayet aşikar bir biçimde yaşamınıza
müdahale var. İçindeyken ve severken elbet görmeyeceksiniz olumsuzluğu,
olağan bir durum bu. Mesela 2 sene sonraki ikametgahınızı gayet açık belirtmiş
size. Ailesine '2 yıl sonra bakarız, şimdiden bizim için planlar yapmayın.' deseydi
saha makul olurdu sanki...

Herkes aynı ölçülerde, aynı değerlere sahip olacak şekilde yaşamak zorunda
değil. Önemli olan değer yargılarımıza saygı duyabilmek. Sizin eteğinizin kısalığını
vurgulamak için verilen tayt, bence saygısızlıktır. Onun yerine sözle uyarsalar
daha makbule geçerdi ki o bile kabul edilemez.

Tavrınızı net bir şekilde ortaya koyun, yumuşak başlı olacağım diye ezdirmeyin
kendinizi. Söz konusu sizin etek giyebilmeniz değil, söz konusu olan sizin
kararlarınıza, değerlerinize müdahale. Kırmadan da pek ala sınırlarınızı çizebilirsiniz.
İnşallah mutlu olursunuz.

aşk çok güzelde gelip geçicidir. uzaktan bi bakın kendinize bu ailede asla mutlu olamazsınız. çok uç noktalardasnız

zıt renkler sadece giysilerde güzel durur. zıt yaşamlarsa işkence olur...

sorun nisanlim degil ailesi demissin aslinda tam tersi sorunun ana basi nisanlin canim benim, benim nisanlimin aileside cok onem,verirler kilik kiyafete , haci lar sonucta ve sulalece kapalilar ama ben acigim:) ilk garipsediler ama bastan konustum zaten nisanlimla gorusumuz ayni beni miniylede gorduler acik bluslerlede tabiki isyan bayraklari cikti nisanlim konustuktan sonra beni böyle oldugum gibi kabul ettiler bi kelime dahi edemezler hakkimda elestirmezler nisanlimi yoksa karsilarina acaklarini bildikleri icin onun icin sustular cekildiler kenara ve giderekte anlasiyoruz saygim sonsuzdur , seninki passiv kalmis

İzin alma olayı şudur; tabiiki şuraya buraya gidiyorum bunu giyiyorum demem ama sonucta nısanlım ne yaptıgımı ne ettıgımı bılmek hakkı o nasıl ki bana söyluyosa yaptıklarını onayımı alıyosa bende bişey yaparken onun onayını alırım kafama estıgımı yapamam yoksa onada her istedgını yapma hakkı dogar ve bende bundan rahatsız olurum.Mesela kız arkadaslarımla görüşecek oldgumda soyluyorum gidicegımı zaten garip bi durum olmadıkca tabii hayatım der bu kadar.Mesele nişanlım değil ailesi malesef :(

Ben de benzer şeylerden bahsettim zaten. Siz "izin verir" diye yazdığınız için izin alıyormuşsunuz gibi bir izlenim oluştu. Tabii ki haber verilir, eğer onaylamadığı bir durumsa mantıklı bir şekilde nedenini söyler ama izin vermek daha farklı bir durum oluşturuyor bence.

Ailesi konusunda da diğer arkadaşlar haklı gibi. Bir daha düşünmeniz yararınıza olur. Boşanmak, şimdi ayrılmaktan daha zor olur büyük ihtimalle.

Nişanlınızı sevdiğiniz icin bir çıkar yol bulmaya çalışıyorsunuz, bunu anlıyorum. Ama ne yazık ki, bu evlilik size mutsuzluk getirecek. Siz bu aileye daha 3 gün geçirmeye katlanamazken, bir ömür boyu nasıl dayanacaksınız? Evlenince farklı olur, evim ayrı, kapım ayrı, vs. gibi düşüncelere girip kendinizi sakın kandırmayın. Çünkü asla öyle olmayacak, hep icice, didine olacaksınız, asla esinizle kendi basiniza program falan yapamayacaksınız. Ayrıca evlenince eşinizin ailesinden uzakta oturma fikrini de unutun, ben o iki sene olayına bile inanmıyorum, mutlaka degisecektir nişanlınız, su an sizi oyalıyorlar. Ki baska yerde ev tutsanız bile, asla orada kalıcı olamayacaksınız, illa ki döneceğiniz yer belli, nişanlınız zaten tavrını net bir sekilde koymuş. Yol yakinken dönün derim ben...

Dün başka bir konuda da yazmıştım.( aynı şeyleri yazıp duruyorum ama :)

Benim ailem ile eşimin ailesi tam uç noktalarda.
Yetiştirilme tarzımız çok çok farklı.

Eşimin ailesinde tek açık benim.

8 yıllık evliyiz, daha bir gün tutup da benim hiç bir kıyafetim eleştirilmedi,
makyajıma bir şey denmedi.

8 yılda tek hatırladıgım , benim saçlarım sarıdır,
ogluma hamileyken hamilelikten dolayı boyatmamıştım,
Kayınvalidem doguma geldiğinde benim kendi saçlarımı görünce ''kızım sanki bu renk sana daha çok yakışıyor'' demişti.
Aslında hani sarıya boyatma bundan sonra demeye getirdi , fakat kullandıgı ifade bile rencide edici degildi.

Bu durumun eşimden kaynaklandıgını da biliyorum.
Bir şey diyecek olsalar benden önce cevabını verir, asla laf söyletmez.
Onlar da ogullarından laf işitmekten çekinirler açıkçası.

Demem o ki; siz daha evlenmemişsiniz ve şimdiden bir baskı sözkonusu,
belli ki nişanlınız da ilerde size bu şekilde davranacak.
Eger ben aynı durumda olsaydım eşimle asla evlenmezdim...

Son düzenleme:
Yazan pek çok arkadaşa katılıyorum sonuçta nişanlım ne kadar farklı da desen farklı olamaz çok da fazla isterse kuzey kutbunda yaşasın 5-10 yıl sonuçta zihniyet değişmez aileden gördüklerimiz kolay kolay değişmez bizim köklerimize işler. Ayrıca nişanlınız son derece kararlı bir tutum sergilemiş olsaydı kimse size o taytı vermeye cesaret edemezdi . Biz şimdi bunu yapıyoruz ama atıyorum nişanlınız x olsun x bunu öğrenince bize kızabilir ya da aksi durumlar olabilir diye düşünürlerdi karışmazlardı sizin giyiminize. Bu durumda nişalınızın annesinin babasının sizi evinize gelmemekle tehdit etmesinin yerine asıl nişanlınızın onları tehdit etmesi lazım biz böyle mutluyuz birbirimizi böyle kabullendik beğenmeyen gelmesin diye. Bu kadar zıt bir aile yağınız varsa çok zor olur sizin için. Düşünün ilerde bir de çocuğunuz olduğunda sonuçta o insanların da genlerini taşıyacak onlarla aynı ortamda büyüyecek bu bile sizin için ayrı bir sorun teşkil edebilir.

şimdiden böyleyse tatlım sana tavsiyem dolabından başla: etekleri falan uzat.
çünkü aile içli dışlı yani senin onlara ayak uydurman gerekecek.
aile bu kadar iç içeyken seni farklı olarak kabul edip kıyafetlerine vs. onlara ters olan şeylere saygı gösterip görmezden gelmeleri çok zor.
onların da hayatları ve yaşamları bu yönde ne sen değiştirebilirsin ne de baskı kurabilirsin.

sana tavsiyem kendinden sakın ödün verme en yakın arkadaşımdan biliyorum kıyafetine karışırlardı değiştirdi yaz günü uzun kollu giyemeye başladı, sokağa çıkmasına karışırlardı evden dışarı çıkmamaya başladı ama görüyorrdum arkadaşım çok seviyordu ama gözündeki ışık gitmişti sanki kukla gibi yaşamaya başlamıştı. Sürekli istekler artmaya başladı ramazanda zorla oruç tut dediler gizli saklı tutmasada tutuyorum derdi safım, sonra namaz kıl dedilerrr ona da he dedi. Sonra da sen bize uygund eğilsinm deyip nişanı attılarr terbiyesizler ki bunlarda namazında niyazında başları yerden kalkmaz ama kızcağınızı çok üzdüler. Tabi bu uç noktaydı sende de böyle olucak diye birşey yok ama demem o ki seni olduğun gibi kabul etsinler giyiminle,gezmenle,inancınla...

Bir daha bir daha okudum yanlismi okudum diye,
Namaz kıl, oruc tut demişler bunun neresi kötü anlamadım,
Kılar yada kılmaz tutar yada tutmaz, bunda yanlış bir davranış göremedim bilakis mutlu olurdum,
İnsana huzur veren namaz ve oruç diye düşünüyorum..

Back
X