aşırı aktif, sürekli bagiran cocukla izin??

Evde yapiyor ztn bunlari, sorun o degil. Tenvere tas tabagida mi ucaga sokayim, yada her gittigim yerde tas tabak mi mi tasiyayim. Sorun evin ici degil! Disarisi

uçakta da küçük plastik alırsın onunla oynar mesela kaşık çatal tabak

eşim oğlumu bir kere gezmeye tv kumandası ile götürmüştü

en çok onu seviyor onunla susuyor diye

esasen o büyüklerin aldığı her şeyi isteme yaşına gelmiştir

diğer çocuklar bir şeyi çok istesinler onun yanında o daha çok ister sonunda onun olmasına karar verin ve sahiplensin iyice

kimseye vermemeye başlasın

onunla oyalanmaya başlar belki

Benim çocuğum yok böyle üst perdeden şöyle yapın böyle yapın diyemiyorum. Allah verir bir tane yaramaz çocuk görürüm günümü diye korkuyorum. Başka kimse neden bunlardan korkmuyor anlamış da değilim. Bir arkadaşım anlatmıştı ya da burdan mı okudum çok hatırlayamadım şimdi ama anlatmak istiyorum. Yurt dışında sanırım Amerikada yaşayan bir Türk kadının bir kızı olmuş. Hiç hasta olmazmış. İşte Türk anneleri çok üzerine düşüyor, kat kat giydirip çocuğu hasta ediyorlar, mikroplardan çok sakınıyorlar falan diyormuş. Ben kızımı şöyle yetiştiriyorum, parklarda bahçelerde kumla da oynuyor hiç de hasta olmuyor diye üst perdeden konuşmalar falan. Neyse bu hanım kızın bir de oğlu oluyor. Aynı formülü onda uygulamasına rağmen çocuk hastalıktan kurtulmuyor. baya kıssadan hisse gibi olmuş ama ders aldı mı bilinmez.

evet komşumun da var öyle inat bir kızı

zira daha küçükken bu da babası gibi inat diye alışmış

çocuk sizi sınar

bir sınar iki sınar

ağlar mesela

ağlayınca dediğini eninde sonunda yaparsan daha fazla ağlar

iki saat mi ağlasın diyor evet çünkü artık iki saat ağlasa da yapacağını biliyor

küçükken yarım saat idi bu süre ama onu kaçırdı işte

çocuk tamamen karşısındakine göre davranır bana farklı babasına farklı

eşim nasıl senin yanında böyle diyor

zira benim sınırımı da onun sınırını da biliyor hatta babanın esneyeceğini de biliyor ona göre davranıyor
Biz inat sorununu çözdük Canım. Benim kızımın 45 dakika 1 saat 15 dakika arası değişen ağlama krizleri vardı. Ama artık biliyor ağlayarak isterse yapacağım şeyi bile yapmayacağımı. Ama yeğenimin söyle sıkıntısı var çok ağlayınca madalyon hastalığı diye bi cilt hastalığı var onu çıkartıyor. Tabi bizim haberimiz yoktu egzama diye gittik doktora doktor şok oldu 2 yaşında ki çocuk Nasıl bi strese girdi de bunu çıkarttı diye. İşte maalesef her çocuk bir olmuyor. Hele komşumun bi oğlu var kadın Ankara'da tüm pedagoglara gitti heralde artık geliyo bana ağlıyor yok. Çocuk eline geçeni atıyor kim olursa olsun. Güzel anlattı yok. Ceza verdi yok. Oyuncakları kaldırdı bir ay yok. Kadın kreşe verdi kreş yarım dönem sonra geri gönderdi. Benim kızımın tek bproblemi kaldı oturmuyor. Gerçekten oturmuyor ve susmuyor. Ben artık alıştım evde ayak işlerini yaptırıyorum :) gece uykusunda bile konuşuyor. Sussa şarkı söylüyor. Yolda gelene geçene laf atıyor. Artık uyuduğunda kafamı 5 kat büyümüş hissediyorum :) ne kadar yöntem varsa denedim bunlara çözüm yok. O yüzden uçak veya otobüs kullanmam mümkün değil.dolmuşla bile 2 km kil yolda öyle konuşuyor ki bazen bizi atacaklar diye korkuyorum :)

Ben kendi cocuklarimim adina bunu diyemem. Kizlarimin yani. Oyle seyle yapmazlar. Bu konuda tavrimi biliyolar

peki şahsınızdan bağımsız küçük çocuk oğlan

diye şımartıldı mı baba ya da diğer büyükler vs tarafından

aman bu erkek diye farklı mı davrandılar

zira benim gördüğüm ikinci üçüncü çocuklar daha uyumlu diğer çocukların davranışlarını, kuralları görüp büyüdükleri için daha çabuk olgunlaşıyorlar

uçakta da küçük plastik alırsın onunla oynar mesela kaşık çatal tabak

eşim oğlumu bir kere gezmeye tv kumandası ile götürmüştü

en çok onu seviyor onunla susuyor diye

esasen o büyüklerin aldığı her şeyi isteme yaşına gelmiştir

diğer çocuklar bir şeyi çok istesinler onun yanında o daha çok ister sonunda onun olmasına karar verin ve sahiplensin iyice

kimseye vermemeye başlasın

onunla oyalanmaya başlar belki

O plastikten ses çıkıyorsa ne olur konu sahibi öyle bir şey yapmasın. Yok ses çıkmıyorsa çocuğun çok seveceğini sanmam. Bir çocuğun tencere tava sevmesindeki en temek sebep ses çıkmasıdır çünkü. Uçaktakiler de insan.

Biz inat sorununu çözdük Canım. Benim kızımın 45 dakika 1 saat 15 dakika arası değişen ağlama krizleri vardı. Ama artık biliyor ağlayarak isterse yapacağım şeyi bile yapmayacağımı. Ama yeğenimin söyle sıkıntısı var çok ağlayınca madalyon hastalığı diye bi cilt hastalığı var onu çıkartıyor. Tabi bizim haberimiz yoktu egzama diye gittik doktora doktor şok oldu 2 yaşında ki çocuk Nasıl bi strese girdi de bunu çıkarttı diye. İşte maalesef her çocuk bir olmuyor. Hele komşumun bi oğlu var kadın Ankara'da tüm pedagoglara gitti heralde artık geliyo bana ağlıyor yok. Çocuk eline geçeni atıyor kim olursa olsun. Güzel anlattı yok. Ceza verdi yok. Oyuncakları kaldırdı bir ay yok. Kadın kreşe verdi kreş yarım dönem sonra geri gönderdi. Benim kızımın tek bproblemi kaldı oturmuyor. Gerçekten oturmuyor ve susmuyor. Ben artık alıştım evde ayak işlerini yaptırıyorum :) gece uykusunda bile konuşuyor. Sussa şarkı söylüyor. Yolda gelene geçene laf atıyor. Artık uyuduğunda kafamı 5 kat büyümüş hissediyorum :) ne kadar yöntem varsa denedim bunlara çözüm yok. O yüzden uçak veya otobüs kullanmam mümkün değil.dolmuşla bile 2 km kil yolda öyle konuşuyor ki bazen bizi atacaklar diye korkuyorum :)

ayy çok tatlı ben de çok konuşurmuşum

konuşan çocuktan zarar gelmez

eğer dinliyorsa onu çok konuşturmayın siz konuşun :)

oğlum da geçirdi o tarz bir hastalık

stres ne idi biliyor musunuz

işten çıkarılmıştım ki yaşında bile değildi daha

o tamamen benim gerginliğimden etkilenmişti

O plastikten ses çıkıyorsa ne olur konu sahibi öyle bir şey yapmasın. Yok ses çıkmıyorsa çocuğun çok seveceğini sanmam. Bir çocuğun tencere tava sevmesindeki en temek sebep ses çıkmasıdır çünkü. Uçaktakiler de insan.

plastik bir kaşığın plastik bir tabağa vurma sesi mi sürekli ağlayan çocuk mu

zaten davul gibi olmasın

uçak için demedim onu evin dışı dedi ya da işte buraya gelince gideceği yerler için

Çocuğunuzla ilgili tavsiyeleri zaten vermişler. Pedagoga götürme konusuna katılıyorum.
Bir de çok içimden geldi, yanlış anlaşılmasın, ama Allah çocuğunuzla aynı uçakta yolculuk yapacak yolculara gani gani sabır versin diliyorum. Uçakta en sinir olduğum şeylerden biridir. Uçakta zaten çoğu kez veriyorlar, ama çocukları yaramaz olan ebeveynlerin nezaketen yolculara kulak tıkacı, şeker vs gibi şeyler ikram edip daha yolculuk başlamadan çocuklarının vereceği rahatsızlıktan ötürü peşinen özür dilediklerini okumuştum bir yerde. Uçak içinde yaşanacak gerginliği önlemekte yardımcı olabilir bu tür şeyler. Zor.

Oglum 14 aylikdi türkiye ye gitdik aman birdaha asla gitmem 3 sene boyunca yolculugunuz cok stresli gecti. Daha önce de uctuk oglumla cok sefer ozaman okadar rahat gitdikki anlatamam bütün yol boyu uyudu kucagimda tutdum hic zorluk cekmedim ama birdaha ki seneler asla ve asla gitmicem

Ya ben bir de şöyle bir şey duymuştum. Yurt dışında oyun parklarında falan Türk çocukları hemen belli oluyormuş. Sıra beklemeyen birbirini itip kakan çocuklar hep Türk çıkıyormuş. Ebeveynleri de kenardan bu durumu destekliyorlarmış. Bu doğru mu?

Fazla oyun parkina gitmedigimden bilmiyorum ama yigenimden biliyorum, çogu katildigi aktivitelerde Türkler yok. Elbette çoçugun iyiligini düsünen anne baba var ancak azinlikta oluyorlar.

Ya ben bir de şöyle bir şey duymuştum. Yurt dışında oyun parklarında falan Türk çocukları hemen belli oluyormuş. Sıra beklemeyen birbirini itip kakan çocuklar hep Türk çıkıyormuş. Ebeveynleri de kenardan bu durumu destekliyorlarmış. Bu doğru mu?

Türk demeyelim ortadoğu ülkelerinin çocukları daha esmerce olanlar avrupada hemen belli oluyor. KoşuyorlAr annesinden babasından kaçıyorlar bağırıyorlar her türlü haşarılık oluyor. Avrupalı çocuklarda ne var bilmiyorum. Babası gel diyo gidiyo. Annesinin babasının arkasından bisikletyle gidiyo. Parkta kendi halinde oynuyo kimseye sataşmıyor. Ama biz kendimiz soğukkanlı sakin insanlar değiliz ki çocuklarımız sakin olsun. Hayatımız harala gürele geçiyor. Sürekli panik hallerimiz koşturmalarımız bitmeyen kavgalarımız. Hiç kavga çıkmayan bir bekleme sırası gördünüz mü? Çocuklarımıza da yansıyor ister istemez. Çocuk yetiştirmeden önce annaneleri babaneleri kendimizi düzeltmemiz lazım.

Hah tam anlattin kardes. Bazen gercekten naparsan yap olmuyot. Uzaktan davulun sesi hos gelirmis. Bide davul kulagin dibinde calsin bakalim hos geliyor mu daha.

Yaaaa surda içimden kizini minciklamak geldi. Ne tatli biseeey yaa! Sarki söylüyormus, uykusunda bile konusuyormus. Ayy yerim onun konusmasini :KK48:

Eminim bide absürd seyler söylüyordur, bunu nereden ögrendin çoçugum diyen cinsten. Umarim kizinin ömürü uzun, bahti açik olur canim, tabiki bu içindeki can içinde geçerli :KK36:

benım arkadasım verdıgımız rahatsızlıktan oturu ozur dılerız seklınde cok sevımlı bı bebek cıkolatası dagıtmıstı yolculara
o gergınlıgın onune gecıyor hatta cocuk aglayınca ılgılenmısler falan :D

benım arkadasım verdıgımız rahatsızlıktan oturu ozur dılerız seklınde cok sevımlı bı bebek cıkolatası dagıtmıstı yolculara
o gergınlıgın onune gecıyor hatta cocuk aglayınca ılgılenmısler falan :KK70:
Ciddi misiniz:)) surekli aglayan bagiran cocugu ucakta olsun disarda olsun sakinlestirmek cok zor

evet komşumun da var öyle inat bir kızı

zira daha küçükken bu da babası gibi inat diye alışmış

çocuk sizi sınar

bir sınar iki sınar

ağlar mesela

ağlayınca dediğini eninde sonunda yaparsan daha fazla ağlar

iki saat mi ağlasın diyor evet çünkü artık iki saat ağlasa da yapacağını biliyor

küçükken yarım saat idi bu süre ama onu kaçırdı işte

çocuk tamamen karşısındakine göre davranır bana farklı babasına farklı

eşim nasıl senin yanında böyle diyor

zira benim sınırımı da onun sınırını da biliyor hatta babanın esneyeceğini de biliyor ona göre davranıyor

damdan kesinlikle denenmiş ve görüşmüş bir durum bu.

ama peki dışarıdayken ne yapıyorsun sen, hani evde bırakıyorum ağlasın, zaten bir süre sonra vaz geçiyor bu huyundan, ama dışarıda yakalandıysak ve ortam müsait olmadığı için şımarttıysak yeniden başa dönüyoruz, evdeki düzen de bozuluyor.

yorum varsa ben de konuyu çok sabote etmeden faydanalanayım :)

mesela konu sahibi uçakta tutturan çocuğuna ne yapabilir, önerin nedir?

bu arada konu sahibi hiç uçak yolcuşuğu yapmadınız sanırım oğlunuzla, belki çok ilgisini çeker ve sorun çıkarmaz. oğluma uçağa bineceğiz yazın dedim, sürekli uçak görünce biz de bineceğiz falan deyip heyecanlanıyor şimdiden.

17 aylık muhakkak sever bence.

Ciddi misiniz:)) surekli aglayan bagiran cocugu ucakta olsun disarda olsun sakinlestirmek cok zor
allah yardımcın oldun tahmın edebılıyorum bı benzerı benım 4 aylık kızım resmen bılerek yapıyor boyle bı edepsızlık olamaz cıdden :D

damdan kesinlikle denenmiş ve görüşmüş bir durum bu.

ama peki dışarıdayken ne yapıyorsun sen, hani evde bırakıyorum ağlasın, zaten bir süre sonra vaz geçiyor bu huyundan, ama dışarıda yakalandıysak ve ortam müsait olmadığı için şımarttıysak yeniden başa dönüyoruz, evdeki düzen de bozuluyor.

yorum varsa ben de konuyu çok sabote etmeden faydanalanayım :)

mesela konu sahibi uçakta tutturan çocuğuna ne yapabilir, önerin nedir?

bu arada konu sahibi hiç uçak yolcuşuğu yapmadınız sanırım oğlunuzla, belki çok ilgisini çeker ve sorun çıkarmaz. oğluma uçağa bineceğiz yazın dedim, sürekli uçak görünce biz de bineceğiz falan deyip heyecanlanıyor şimdiden.

17 aylık muhakkak sever bence.

Benimki dışarda tutturmaz olmayacağını bilir

Bir bakarım susar
ağlamasını susturmazsa da sessiz ağlar

Şaka bir yana öyle çok ağlayan tutturan bir tip değildi zaten ama alternatif yaratırsın ilgisini çekecek bir şey ama bu telefon vereyim vs değil

Mesela benim oğlan bir arkadaşımı sevmez görünce kaçar bebekliğinden beri

Kadının bebeği oldu gideceğiz dedim olmaz dedi gideceğiz dedim tamdan ben senin arkanda dururum dedi ok

Bir gittik eve mi gireceğim dedi başladı ağlamaya neyse girdik ağlıyor onu yapalım yok bunu yapalım bebeği getireyim diyor ev sahibi vs

Tv açtık falan neyse bir süre geçti sustu kendisi biz onunla muhatap olmamayı seçtik esasen kimse ilgilenmede daha çabuk susar da insanlar ister istemez ilgileniyor

Biraz sonra bebek uyandı annesi getirdi oğluma da dedi bak ağlıyor vs dedi o da cevap olarak biraz alışınca susar dedi

Filozof olacak dedik bebek dünyaya alışınca eskisi kadar ağlamaz uyum sağlar vs diye şimdiden biliyor diye güldük

Çok müdahale etmeyince susuyor ya da ağlıyor ama kapıyı tekmeleyip ben gitmem yapamıyor işte

Bir doktor yazmıştı nette okudum galiba poedagoglardan biri de olabilir çocuğa alternatif verdim ailesi beni rüşvet vermekle suçladı diye

Kaşeyi alıp vermemiş ailesi doktorun demiş ama vermemeye devam etmiş bu da başka bir şey verip unutturmuş

Biz uçağa bindiğimizde büyüktü benim oğlan ama hostesler laf attı benimki ketum benim yüzümden bir daha binmeyecek çocuk dedi kadın

Konu sahibinin oğlu sevebilir aslında oyuncak uçak vs alıp heveslendirilebilir

Benimki dışarda tutturmaz olmayacağını bilir

Bir bakarım susar
ağlamasını susturmazsa da sessiz ağlar

Şaka bir yana öyle çok ağlayan tutturan bir tip değildi zaten ama alternatif yaratırsın ilgisini çekecek bir şey ama bu telefon vereyim vs değil

Mesela benim oğlan bir arkadaşımı sevmez görünce kaçar bebekliğinden beri

Kadının bebeği oldu gideceğiz dedim olmaz dedi gideceğiz dedim tamdan ben senin arkanda dururum dedi ok

Bir gittik eve mi gireceğim dedi başladı ağlamaya neyse girdik ağlıyor onu yapalım yok bunu yapalım bebeği getireyim diyor ev sahibi vs

Tv açtık falan neyse bir süre geçti sustu kendisi biz onunla muhatap olmamayı seçtik esasen kimse ilgilenmede daha çabuk susar da insanlar ister istemez ilgileniyor

Biraz sonra bebek uyandı annesi getirdi oğluma da dedi bak ağlıyor vs dedi o da cevap olarak biraz alışınca susar dedi

Filozof olacak dedik bebek dünyaya alışınca eskisi kadar ağlamaz uyum sağlar vs diye şimdiden biliyor diye güldük

Çok müdahale etmeyince susuyor ya da ağlıyor ama kapıyı tekmeleyip ben gitmem yapamıyor işte

Bir doktor yazmıştı nette okudum galiba poedagoglardan biri de olabilir çocuğa alternatif verdim ailesi beni rüşvet vermekle suçladı diye

Kaşeyi alıp vermemiş ailesi doktorun demiş ama vermemeye devam etmiş bu da başka bir şey verip unutturmuş

Biz uçağa bindiğimizde büyüktü benim oğlan ama hostesler laf attı benimki ketum benim yüzümden bir daha binmeyecek çocuk dedi kadın

Konu sahibinin oğlu sevebilir aslında oyuncak uçak vs alıp heveslendirilebilir

valla benimki bayılır.
ay ben de konu açayım bir ara, bu kadar uğraşıp çocuğa belli alışkanlıklar kazandırdıktan sonra aileleri tek bir ziyaret yine başa dönmemize sebep oluyor mesela.
offff.

Ilaç düsenecegin yerde, önce bu çoçuk neden bu tepkileri veriyor diye düsünmen lazim. Egitiminde birsey mi eksik? Cokmu simartiliyor? Yoksa hormonlarda, beyindemi birseyler var? En basit çoçugu bir pedagog'a götürebilirsin, yada bir doktora, kanina baktirabilirsin.

Bu konu üzerinde birçok kitapta vardir okuyabilirsin. En basit ceza/ödullendirme teknigi kullanbilirsin. Bir oyuncagi kiriyorsa, yüksek ses ile yaptigi çok yalnis oldugu ve 1 dakika "time out" verebilirsin. Iyi birsey yaptiginda ise "aferin oglumaa" "çook güzel yapmis bunu oglusum" ile ödüllendirebilirsin. Televizyondan uzak tut, beraber boya, oyun hamuru yapin,.. O yastaki çoçuk evet çok çabuk sikiliyor ve hizina her zaman yetisemiyorsun, ama deniyebilirsin.
Ön yargıli olmayın lütfen. bende birsürü şey okudum izledim ama bazı çocuklar böyle olabilir ve insan çaresiz kalabiliyor kızım da aynıydi yeni yeni düzeliyor ayrıca time out yöntemi bu kadar küçük çocuğa verilmez. Bazı durumlar sadece sabır ve zaman gerektiriyor veee her yöntem her çocuğa uymuyor

Back
X