Aşırı alınganlık,Ani parlamalar

İşte keşke benm eşimde sizin gibi kendini düzeltme yoluna gidebilse. Sorunun çoğu bende kabul ediyorum ama keşke azcıkta üslubunu düzeltmeye çalışsa. O laf,o ağızdan o üslupta çıktıktan sonra ne dese boş benm için kendime engel olamıyorum. Erkekler düzler tek kelime. Oysa azıcık ayrıntılı kursalar cümleleri açıklayıcı şekilde daha anlaşılır olabilirlerdi. Bizimde yanlış anlamamıza fırsat vermemiş olurlardı

Basitçe örnek veriyorum; mesela eşin senden akşama fasülye pişirmeni istiyor ve sana "akşama sofrada fasülye görmek istiyorum" diyor ve sen buna sinirleniyorsun diyelim. Ona şöyle söyle "ben zaten sen istiyorsun diye pişiririm ama, emir vermek yerine rica etsen dahada güzel pişirebilirim" gibi bir cümle kursan, emin ol bir dahakine sonunda "yapar mısın" olan bir cümleyle karşılaşırsın. Ama dersen ki "bana emir verme!", sana o emri her zaman verecektir :34:

Basitçe örnek veriyorum; mesela eşin senden akşama fasülye pişirmeni istiyor ve sana "akşama sofrada fasülye görmek istiyorum" diyor ve sen buna sinirleniyorsun diyelim. Ona şöyle söyle "ben zaten sen istiyorsun diye pişiririm ama, emir vermek yerine rica etsen dahada güzel pişirebilirim" gibi bir cümle kursan, emin ol bir dahakine sonunda "yapar mısın" olan bir cümleyle karşılaşırsın. Ama dersen ki "bana emir verme!", sana o emri her zaman verecektir :34:

Aahh ah zor ama gerçekten kararlıyım bu huyumu yenicem:) gerekirse yüzüne gülüp gidip başka odada yastığı ısırıp sinirimi atacam ama yineede yenecem:D şaka bir yana biraz daha anlayışla karşılamaya çalışıcam dediğiniz gibi dediklerini,daha sabırlı olmak için elimden geleni yapıcm artık başka oluru yok:)

Aahh ah zor ama gerçekten kararlıyım bu huyumu yenicem:) gerekirse yüzüne gülüp gidip başka odada yastığı ısırıp sinirimi atacam ama yineede yenecem:D şaka bir yana biraz daha anlayışla karşılamaya çalışıcam dediğiniz gibi dediklerini,daha sabırlı olmak için elimden geleni yapıcm artık başka oluru yok:)

Zamanla öğrenirsin merak etme :) Dediğin öfke hepimizde var, yeterki kalp kırmayacak boyutta olsun. Mesela benim eşim çok dağınıktır, evi dağıtma diye söylendiğimde o da surat asar. Ama ben derim ki "evi ne güzel dağıtmışsın, ayy bunları da ne güzel bırakmışsın burda kocacııım:16:" , gider alır hemen :)

Zamanla öğrenirsin merak etme :) Dediğin öfke hepimizde var, yeterki kalp kırmayacak boyutta olsun. Mesela benim eşim çok dağınıktır, evi dağıtma diye söylendiğimde o da surat asar. Ama ben derim ki "evi ne güzel dağıtmışsın, ayy bunları da ne güzel bırakmışsın burda kocacııım:16:" , gider alır hemen :)

Benim bu konuda tek artı yönüm kalp kırdıktan sonra hatamı anlayıp özür dileyebiliyor olmam:) (her ne kadar ilk o gönlümü alıyor olsada:D )Eğer işi inada bindirip gurr yapıp özürde dilemesem iş daha da kötü boyutlara gelirdi. Ne güzel siz çözmüşsünz olayı valla bundan sonra bende o yönde çabalayacağım:)

Aynı bende senin gibiyim.
Ben özür de dilemiyorum. haksızlığımı farkettiysem hiçbirşey olmamış gibi davranıyorum.
Haklıysam da konuşuyorum.
Benim de sevgilimin dili biraz yontulmamış.
Biraz da ben yanlış anlıcam die panikle saçmalıyor :27::27:
Muhtemelen sizin eşinizde sizin bu alınganlık huyunuzun baskısıyla ne desem diye düşünürken saçmalıyor bence.

Bak 8 ay olmuş birlikteyiz kaç sefer çemkirdim daha bir kere önceki gün özür diledim düşün artık durumun vehametini :50:

Aynı bende senin gibiyim.
Ben özür de dilemiyorum. haksızlığımı farkettiysem hiçbirşey olmamış gibi davranıyorum.
Haklıysam da konuşuyorum.
Benim de sevgilimin dili biraz yontulmamış.
Biraz da ben yanlış anlıcam die panikle saçmalıyor :27::27:
Muhtemelen sizin eşinizde sizin bu alınganlık huyunuzun baskısıyla ne desem diye düşünürken saçmalıyor bence.

Bak 8 ay olmuş birlikteyiz kaç sefer çemkirdim daha bir kere önceki gün özür diledim düşün artık durumun vehametini :50:

Benimki sürekli der onu bana:D her dediğimi yanlış anlıyorsun bende artık hatlar karışıyor ne diyeceğimi şaşırıyorum panik oluyorum diye:D yokya ben kıyamıyorum özür dilemesem içimde çok kuruntu yapıyorum vicdan azabı çekiyorum. Özür dileyince küstünmü kırıldın mı deyince 'ben sana hiç küsebilirmiyim'demesi ve onun bir öpücüğü fazlasıyla rahatlatıyor beni:) ama işte sonu iyi bağlıyoruzda keşke sonunda bu kadar pişman olacağımı bile bile yapmasam bu hareketleri.

canım yapma bence.. birgün off yeter laaann gibi bir cümle ile başlarsa öylece kala kalarsınn... Erkeklerin çoğu yapılan anlamsız tripleri görür ve sırf kavga etmemek sorun çıkarmamak için susar karşılık vermez.. İlla onu doldurmak için çabalamayın siz de...Tecrübe ile sabit bir yerde patlak veriyor ve çook sert oluyor.. = ) Ve ileriki süreçte atacağınız trip haklarınızı da elinizden alıyor uyanıklar.. = ) o yüzden azar azar kullanın uygun bir seviyede tutun abartmayın..

canım yapma bence.. birgün off yeter laaann gibi bir cümle ile başlarsa öylece kala kalarsınn... Erkeklerin çoğu yapılan anlamsız tripleri görür ve sırf kavga etmemek sorun çıkarmamak için susar karşılık vermez.. İlla onu doldurmak için çabalamayın siz de...Tecrübe ile sabit bir yerde patlak veriyor ve çook sert oluyor.. = ) Ve ileriki süreçte atacağınız trip haklarınızı da elinizden alıyor uyanıklar.. = ) o yüzden azar azar kullanın uygun bir seviyede tutun abartmayın..
Evet evet doğru söylüyorsun:) keşke elimde olsada o kadar üzerine gitmesem. İnş zamanla aşçıma bu durumumu.

Eşimi çok seviyorum,çok ta iyi anlaşıyoruz aslında. Benim tek sorunum aşırı alınganlık ve ani patlamalar. Çok çabuk sinirlenebiliyorum.örneğin;çok çok iyi olduğumuz zamanlarda bile ,bir cümlesi beni şeytana çevirebiliyor resmen. Ağzıma geleni saydırıyorum sanki o an başka biri oluyorum. Halbuki özrde diliyor o amaçla söylemediğini yanlış anladığımı vs açıklıyor ama ben yinede o siniri üzerimden atamıyorum.oysaki kızdığım şeyler o kadar basit cümlelerki. abartılacak hiçbirşey yok ortada bununda farkındayım. Ama sanki o an gözüm dönüyor tabi arkasından tripler kırgınlıklar. allahtan herşeye rağmen küs kalmayı sevmediği için gelip gönlümü alıyorda barışıyoruz. eşim gerçekten melek gibi bir insan. normal zamanlarda çok iyiyiz dediğim gibi onu gerçekten çok seviyorum ama bu alınganlıklat,yanlış anlamalar ve öfkeyle nasıl başa çıkıcam inanın bilmiyorum. eşimede çok üzülüyorum.bazen hakikaten bende bir sorun olduğunu düşünüyorum.ne yapmalıyım nasıl başa çıkabilirim bunlarla sizce?

Aynen ben :50: cok benziyoruz burcun ne imizler mi ?

Aynı bizi anlatmışsın canım ya.Sanki kendimi okudum.İnan ben de öyleyim.Ama bir çözüm yolu bulamadım.

bence tavrında sıkıntı olmalı esının..yoksa hıcbıse yokken neden sınır olasın..acaba alaycı kucumseyıcı tavırlar mı takınıyor..belkı senın sınırını zıplatıyor..hemen gonlunu alınca da sen kendını seucluyor olabılırsın..

Eşimi çok seviyorum,çok ta iyi anlaşıyoruz aslında. Benim tek sorunum aşırı alınganlık ve ani patlamalar. Çok çabuk sinirlenebiliyorum.örneğin;çok çok iyi olduğumuz zamanlarda bile ,bir cümlesi beni şeytana çevirebiliyor resmen. Ağzıma geleni saydırıyorum sanki o an başka biri oluyorum. Halbuki özrde diliyor o amaçla söylemediğini yanlış anladığımı vs açıklıyor ama ben yinede o siniri üzerimden atamıyorum.oysaki kızdığım şeyler o kadar basit cümlelerki. abartılacak hiçbirşey yok ortada bununda farkındayım. Ama sanki o an gözüm dönüyor tabi arkasından tripler kırgınlıklar. allahtan herşeye rağmen küs kalmayı sevmediği için gelip gönlümü alıyorda barışıyoruz. eşim gerçekten melek gibi bir insan. normal zamanlarda çok iyiyiz dediğim gibi onu gerçekten çok seviyorum ama bu alınganlıklat,yanlış anlamalar ve öfkeyle nasıl başa çıkıcam inanın bilmiyorum. eşimede çok üzülüyorum.bazen hakikaten bende bir sorun olduğunu düşünüyorum.ne yapmalıyım nasıl başa çıkabilirim bunlarla sizce?

ya aynı sekılde bende normalde hemen alınıp kusen bırı asla degılım.ama esım bırsey dedıgınde bazen acayıp rahatsız edıyor benı.oysakı soledıgı soledıgınde ses tonu rıca etmesı bazen okdr normalkı ama sankı bana kotu bırsey demıs gelırcesıne sınırlenıyorum hemen küsüyoryorum konusmuyorum :)
bu sekılde asla davranmak ıstemıyorum pısman oluyorum ama engel olamıyorum kendıme her tartısmamızda asla bu sekılde davranmayacagım dıyorum kendı kendıme ama 2 gun gecıyo yıne aynı seyı yapıyorum.cozum bulursanız banada soyleyın :)

Sanki birileri beni anlatti. Bende ayni durumdayim :( birşeye sinirleneyim yada canimi sikan birseyler olsun ayni senin gbi davraniyorum. Ofkem dinene kadar azima gelebi söylüyorum sonradan pişman oluyotum cok birdaha boyle olmuycak diye sozler veriyorum ozur diliyor ama hr gecen gun durumlar ciddilesiyor. Her tartışmanın suresi sekli degismeye basliyor . Bir an once cpzum bulunmasi gerekiyor eger bir cozum yolu bulabilirsen bilgim olsun bnm cnm . :43:

Back
X