Çocuk Hastalıkları aşırı derecede gelen sütüm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sevgicik_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2010
68
0
86
Kayseri
direk konuya gırcem cunku bu konuda yardıma cok ıhtıyacım var.henuz 1haftalık bebegım var dogdugundan berı hep anne sutu ıle besledım.gecen gun meme ucumun yara oldugunu farkettım bende sutumu sagmaya karar verdım sagdım sutumu bıberone koydum ıcırdım cok guzel uyudu ılk ıcmede 30ml ıctı sonrakı ıcmesınde 25ml ıctı hersey cok guzel gıdıyordu bende baya sevınıyordum bır sorun yok dıye.1saat sonra uyurken fıskırır sekılde kusmaya basladı ıcını bosalttı ama hala uyumadı aradan 10dk gectı tekrar kustu butuun ıctıgını ckardı.doktorumu aradım anlattım durumu annenın memesıne alıstıgı ıcın kusmustur degısıklk ıyı olmaz daha cok kucuk dedı cok uzuldum bu duruma.benım sutum aşırı cok gelıyor masallah dıyorum:1: sütten zıyade sarı koyu kıvamında anne sütüm cok gelıyor cok mutluyum bu yuzden sızce ne yapmalıyım emzırmeye devammı edeyım yoksa sağıp mı vereyım bu arada calısan bayanım ıse baslayacagım yakın zamanda yorumlarınzıı beklıyorum

memen yara da olsa hatta kanasa bile emzir ya hu biberon da nedir bir haftalık bebeğe....çok güzel kremler var meme için olmadı meme kalkanı al ama emzirmekten vazgeçme hele de sütün geliyorken yazık değil mi bebeğine.. bunca millet sütünü nasıl arttırsa diye çırpınıyor ne paralr döküyor süt arttırıcılara emzirmek hem sütünü arttırır hem de anne bebek arası bağı kuvvetlendirir.

direk konuya gırcem cunku bu konuda yardıma cok ıhtıyacım var.henuz 1haftalık bebegım var dogdugundan berı hep anne sutu ıle besledım.gecen gun meme ucumun yara oldugunu farkettım bende sutumu sagmaya karar verdım sagdım sutumu bıberone koydum ıcırdım cok guzel uyudu ılk ıcmede 30ml ıctı sonrakı ıcmesınde 25ml ıctı hersey cok guzel gıdıyordu bende baya sevınıyordum bır sorun yok dıye.1saat sonra uyurken fıskırır sekılde kusmaya basladı ıcını bosalttı ama hala uyumadı aradan 10dk gectı tekrar kustu butuun ıctıgını ckardı.doktorumu aradım anlattım durumu annenın memesıne alıstıgı ıcın kusmustur degısıklk ıyı olmaz daha cok kucuk dedı cok uzuldum bu duruma.benım sutum aşırı cok gelıyor masallah dıyorum:1: sütten zıyade sarı koyu kıvamında anne sütüm cok gelıyor cok mutluyum bu yuzden sızce ne yapmalıyım emzırmeye devammı edeyım yoksa sağıp mı vereyım bu arada calısan bayanım ıse baslayacagım yakın zamanda yorumlarınzıı beklıyorum

memeyle beslenmeye alışıpda birden biberona geçiş yaptığından ve bebeğinin henüz çok küçük olmasından dolayı biberondan çok çok emdi yani meme gibi az az gelmedi ve o da rahatsız edip kustu tabiki.:(
çalışmaya başlayana kadar bebeğini emzirmeye devam et çalışmaya başladığında mecburen sağıp biberonla vereceksin ama enzından biraz daha büyümüş olur bebeğin.güle güle büyüt.:80:

1 haftalık bebek ve biberonmu emzirmekmi diyosun. kesinlikle emzir tabiki.biberonu düşünme bile.yok yere emzirmeyi bıraktırmış olursun:50: sonuna kadar emzir derim kesinlikle :34::34::34::34:

arkadasim sagarak sut vermek cok eziyetli,ilk baslarda insan dayanirim diyor ama sonra acliktan aglayip gozunun icine bakan bebegini bir yandan pispislamak bir yandan sutunu sagmaya calismak iskenceye donusuyor hem senin hem bebegin icin.Ustelik sagarak memeyi bosaltamadigin icin gunden gune sut azaliyor.Meme ucun icin krem kullan,olmadi daha ciddi ilaclar var,gerkirse kullan.Meme ucu problemi cok aci vericidir ama ne ilk ne de son vakasin,gececek.Calismaya baslasan bile memenin tadini bir defa alan bir bebek kolay kolay senden vaz gecmez,en azindan iste olmadigin zamanlarda sagmak yerine emzirirsin,ama simdiden alistirirsan o masallahi olan sutun azalacagindan kizin memeni hic istemeyecektir.

öncelikle bebeğini sağlıkla büyüt...canım muhakkak emzir..
bebeğin kendisi doyup bırakana kadar emzir..
benim bebeğim de fazla emer ve çok kusardı..fizyolojik reflü oluyor minik bebişlerde, kimisinde çok daha fazla oluyor kusmalar..ama 6-7. aylarda azalıyor zaten, korkma..
bol sütlü günler :101:

emzirmeyi ihmal etme bence ama sütün hala fazla ise sağ buzluğa koy ilk başlarda çok olan süt daha sonra azalıyo biraz büyüdüğünde buzluktaki sütler işine yarabilirr...

sakın sagarak verme sutun kesılır bebegın emmesı lazım...benım oglum su sıralr dıs cıkarıyor dıye emmyor sagıyorum ama yok gıdıyor sut.. emme olayı cok farklı ve daha cook kucuk sakın sakın buna alısma, sutun gıder, o da emmek ıstemez sonra zor olur..

benim göğüslerimde problemli olduğu için ilk günden 40 güne kadar biberonla verdim.artanı buzluğa attım.40 gün sonra çocuk mememi tuttu.biberonla içmesinin bir zararı yok.ama tabiki memeden içse daha iyi.ayrıca bebeğim 7 ay süt içti.akşamları göğsümden gündüzleri biberondan.bir sorun olmadı yanı

Bn 10 gun oldu dogun yapali oglumu emziriyorum canim yansada ama masallah diyim oyke coj sütüm geliyor ki oglum anca bitanesini bosaltiyor digeri kaliyir sertlesiyo agri yspiyo bende sagmak zorunda kaliyorum. No frost buzluga atiyorun ama on gundr baya bi birikti emzirdigim halde sagmasam agridan oluyorum tas gibi oluyor. Bi meme yetiyor oglum tek seferde ikisini birdn bitiremiyor saat basi vetriyorum bazen acikmadigi bile oluyor uykudan uyandiriyorum. Simdi no frost ta sutler ne kdr sure bekler 3 ay dedilr ama bmm zaten sutum arkadan geliyor buzluktakileri ne ara vericem yazik olmasin cok uzulurum bayada birikti. Allah butun meleklere bol sutler versin annelerde rahat etsin ins
:)

bence gidebildiğiniz kadar memeden gidin
biraz daha büyür hem ondan sonra sağarsnız ben de hep sağma sütle büyümüşüm
maşallah bu arada:)

bence gidebildiğiniz kadar memeden gidin
biraz daha büyür hem ondan sonra sağarsnız ben de hep sağma sütle büyümüşüm
maşallah bu arada:)
Bende memeden veriyorum hep hosumada gdiyor ben artan sutleri nasil uzun vadede saklarim derdindeyim yakinlarda sutu gelmeyen birileri falan olsa vericem doysun sarilik olmasin bebegi diye

direk konuya gırcem cunku bu konuda yardıma cok ıhtıyacım var.henuz 1haftalık bebegım var dogdugundan berı hep anne sutu ıle besledım.gecen gun meme ucumun yara oldugunu farkettım bende sutumu sagmaya karar verdım sagdım sutumu bıberone koydum ıcırdım cok guzel uyudu ılk ıcmede 30ml ıctı sonrakı ıcmesınde 25ml ıctı hersey cok guzel gıdıyordu bende baya sevınıyordum bır sorun yok dıye.1saat sonra uyurken fıskırır sekılde kusmaya basladı ıcını bosalttı ama hala uyumadı aradan 10dk gectı tekrar kustu butuun ıctıgını ckardı.doktorumu aradım anlattım durumu annenın memesıne alıstıgı ıcın kusmustur degısıklk ıyı olmaz daha cok kucuk dedı cok uzuldum bu duruma.benım sutum aşırı cok gelıyor masallah dıyorum:KK1: sütten zıyade sarı koyu kıvamında anne sütüm cok gelıyor cok mutluyum bu yuzden sızce ne yapmalıyım emzırmeye devammı edeyım yoksa sağıp mı vereyım bu arada calısan bayanım ıse baslayacagım yakın zamanda yorumlarınzıı beklıyorum
o ilk sarı süt çok faydalıdır bebeğine bağışıklığını güçlendirir. Göğsünden emmesine izin ver.Yara oluyor ben ağlayarak emzirirdim ama emzirdikçe inan o yaralar geçiyor. Hiçbirşey bebeğinden önemli değil biberonla verip ihmal etme onu eğer göğsünden emiyorsa sıkıntısız bir şekilde.Ne yapacaksın anne olmak bazende acı çeksen dahi o iyi olsun sağlıklı bir şekilde beslensin demeyide gerektiriyormuş bende anladım iki buçuk aylık bebeğim var benimde.

hay Allah geçmiş konuymuş :KK70::KK70: kız benide yanılttın :KK48::KK48:
Bn 10 gun oldu dogun yapali oglumu emziriyorum canim yansada ama masallah diyim oyke coj sütüm geliyor ki oglum anca bitanesini bosaltiyor digeri kaliyir sertlesiyo agri yspiyo bende sagmak zorunda kaliyorum. No frost buzluga atiyorun ama on gundr baya bi birikti emzirdigim halde sagmasam agridan oluyorum tas gibi oluyor. Bi meme yetiyor oglum tek seferde ikisini birdn bitiremiyor saat basi vetriyorum bazen acikmadigi bile oluyor uykudan uyandiriyorum. Simdi no frost ta sutler ne kdr sure bekler 3 ay dedilr ama bmm zaten sutum arkadan geliyor buzluktakileri ne ara vericem yazik olmasin cok uzulurum bayada birikti. Allah butun meleklere bol sutler versin annelerde rahat etsin ins
:)

Back
X