• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşırı derecede karışık(doktora, kpss A, kpss B) beynimi yedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yalnız doktoraya atılma geldi artık

dersleri de vermiş, normalde 4 dönem ders 4 dönem de tez, hadi teze uzatma alsın tezi verene kadar en fazla 12 dönem hakkı var.
atılmak kalkmıştı o geri geldi kafasına göre 2 sene kpss'ye hazırlanamaz (2 sene zaten 4 dönem demek). yeterliliği vermezse atılır.

benim anlamadığım zaten çalışmayan bir insan kpss b'ye hazırlanmak için de neyi dondurmayı düşünüyor ki?

not: kpss'ye de girdim tez de yazdım yds'ye de girdim hepsi yaptığım şeyler yani hariçten gazel okumuyorum... yapma motivasyonu olan en azından b'ye girmek için dondurmadan yapar. A teferruatlı, onu kabul ediyorum.
yeterlik de başlı başına zor bir sınav, şuan sadece 3 ay kaldı ve yeterlik sınavına 2 kez girebilirsin yoksa atılıyorsun. o yüzden bu dönem veya 1 yıl kesin dondurmam lazım. doktora kenarda dursun yanmasın diye.

ben hayatımda hiç düzenli çalışan bir öğrenci olmadım. doktora süreci de beni daha şimdiden bir hayli bunalttı, kaç yıl süreceği belli değil, işim olacağı belli değil. kpss B için 8 ay zaman var. tek motivasyonum da sadece 8 ay dişimi sıkıp düzenli çalışabilmek şuanda. o yüzden B'den hazırlanmaya karar verdim. şimdiye kadar da hazırlanmadığıma çok pişmanım. olmasa bile temelim olurdu mutlaka atanırdım ilerleyen yıllarda diye düşündüm. 28 yaşındayım şansımı deneyeceğim, geç kalmamışımdır umarım.

işte şu anda dondursa, sadece 3 ay vakit getirecek bu ona, 3 ay tarih-coğrafya çalışsa zaten temmuza kadar unutur.

dondurmak için normalde sağlık sorunu vs. soruyorlar ama keyfi dondurmak isteyene donduran okullar da var, dondurabilir. hadi dondurdu. yeterliği geçmediği sürece teze geçmiş olmuyor. yeterlik 5. dönemin sonuna kadar girmesi gereken bir sınav.

toplamda 4 yarıyıl dondurabilir. evet. ama yeterliliği ilk girişinde geçmesi gerekir o durumda...yeterliliğe de çalışmıyor ki onu nasıl gececek?

yeterliliği geçse ve tezi verememiş olsa o durumda 12 döneme oynayabilir ama o olmadan 12 dönem şansı da yok. hem kpss hem yeterliliği yapacak motivasyon göremiyorum ben arkadaşta..önceki konularını da biliyorum. dahası kpss için ne kadar temeli var hiç girdi mi ?

bence arkadaşın derdi şu:
doktora yapıyor ama motivasyonsuz yapıyor
kendine bırakmak için bahane arıyor
iş de özel sektörde içine sinmiyor.

kısacası çalışmak için motivasyonu olsa zaten çalışacak çok şeyi var karar verip motive olamıyor bir türlü.

KPSS'ye 8-9 ay süre var nasılsa diye düşünüyor o bahane olacak gibi sanki...

ve fakat benim bildiğim çoğu kişi kendini biliyor disiplinli şekilde 8 ay evden çıkmadan kafasını kaldırmadan ders çalışacağına inanmıyorsa, KPSS'yi tek seferlik bir şey gibi görmüyor.

ben hep anlatıyorum bu platformda kardeşim aynı sene hem kpss hem ales hem yds'ye girdi. çünkü tekrar girmek gibi bir amacı yoktu. 90+ puan aldı ama 1 sene ders çalıştı- o sene okulun son senesiydi. aynı zamanda derslere giriyordu yani.

böyle 1 senemi ders çalışarak geçirecem diyen kişi zaten motivedir ve böyle kararsız değildir. bakınca anlaşılan bir şey bu...
şimdiye kadar disiplinli bir şekilde çalışan bir öğrenci olmadım. şimdi 8 ay gibi bir süre var kpss B için. en azından olabilecek birşey için çaba göstermek istiyorum. doktora çok belirsiz. bende sadece 8 ay dişimi sıkıp çalışmayı düşünüyorum şuanda 90+alırsam ancak öyle garanti oluyor. 28 yaşındayım bunca sene okuyacağıma Bye hazırlansaydım diye pişmanım şimdi. ama denemeye değer gördüm şuanda ve başladım. sınavın çift yıllarda olması da dezavantaj. yine de vaktim var diye düşünüyorum

Kpss a ya 4 sene hazırlanmış. Türkiye derecesiyle bir sürü mülakattan elenmiş biri olarak konuşuyorum. Eğer arkanızda olacak dayınız, büyük yerlerde tanıdığınız yoksa girmeyin o işe. Kpss B den alın mis gibi puanınızı. Atanın içinizde çok kalırsa gene a ya hazırlanırsınız.
(hala atanamadım. 1 yaşında kızım var. Bu sene b çalışıcam)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X