aşırı derecede özgüven eksikliği lütfen yardım :(

cecece123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
115
0
96
Ankara
kızlar merhaba,şuan okadar daraldım ki bunu sizinle paylaşıp bir fikir alayım istedim.21 yasındayım ankarada yasıyorum ailemle birlikte.son 2 yıldır sürekli kendimle ilgili seyleri kafaya takmaya basladım.her seyi kompleks yapıyorum gittigim okuldan yasadıgım eve kadar hic bir seyi begenmiyorum.Ama bu elimde degil sürekli kompleks edindiğim seyler var bunları düsünüp üzülmek yasam kalitemi okadar düşürüyo ki.Özgüvenim nerdeyse hic yok etrafa hic bir sey belli etmiyorum ama komplekslerim yüzünden insanlarla samimiyet kurmak istemiyorum.Her şeyimi bilip benden soguyacaklarını düsünüyorum.maddi durumumuz kötü değil ortanın üzerinde ama icten ice bir zengin olma özentiliği var bende acıkca itiraf ediyorum.Özellikle maddi konuları kompleks yapıyorum.Ayrıca gelecek kaygısı taşıyorum ilerlde ne iş yapıcam hala hic bir fikrim yok.okudugum bölümden bile utanıyorum.Sizce bu bir hastalık mı ?Yardım almam gerekir mi?gercekten bu durumu aşmayı cok istiyorum böyle yasamaktan cok yoruldum.hep böyle şeyleri düsünüp kendimi köreltiyorum başarılı olacagıma hic bir zaman da inanmıyorum.Düşüncelerinizi belirtirseniz cok sevinirim :18:

Arkadaşlarınız çevreniz nasıl? Acaba onlarla mı kıyaslıyorsunuz kendinizi? Bence geçiçi bir dönem bu. Ama kendinizi ailenizi okulunuzu sevin ki bu sıkıntıları yaşamayın. Kıyaslama yapmayın bu sizin hayatınız siz en iyisisiniz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bunun farkında olman bile çok güzel birşey, rahat aşabileceğini düşünüyorum kendine karşı dürüst davranabildiğin için.
bana kalırsa insan sahip oldugu herşey için şükretmeli en azından bi ailesi, onu koşulsuz şartsız seven insanlar için
gülümsemek bence özgüveni yerine oturtan ve belkide doktora danışarak kullanacağin bi prozac 20mg tablet :) :26:

Tam olarak boyle birini taniyorum. Bu komplekslerinizin temelinde ne yatiyor acaba? Mesela benim tipa tip sizin gibi olan arkadasimin babasiyla sorunlari vardi adam cok zengin oldugu halde kiza verdigi paranin hesabini yapar arkadasimi hep basarisiz ve yeteneksiz olarak nitelendirirdi. Sizin de belki bu tarz bir nedenden dolayidir? Bir de dini inanciniz ne yondedir bilmiyorum yanlis anlamayin ama genelde inanc yonu zayif olan insanlarin boyle oldugunu gozlemliyorum. Sukur olmayinca insan bir seyleri eksik hissediyor hep. Lutfen soylediklerimi yanlis anlamayin. Ayrica kendinize durust davranmaniz ve olumsuz yonlerinizin farkina varip duzeltebilmek için care aramaniz harika bir sey gercekten. Bence isin coookk buyuk bir kismini halletmissiniz zaten. Meditasyon yapabilirsiniz dunyevi seylerden biraz olsun arinabilmek icinize donebilmek icin. Yada dua ve dini inanciniz neyse ibadet. Bir sure kendinizi gozlemleyin bence. Ise yaramazsa psikologa basvurabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…