Aşırı dozda ilaç kullanımı

Burcucetin

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
45
0
16
Antalya
Fazla "Euthyrox" alımında ne olur ? örneğin günde 4-5 tane aç karnına ? aşırı kullanımda terleme, taşikardi, uykusuzluk gibi belirtiler olduğunu biliyorum ama bunlardan daha ciddi rahatsızlıklara sebep olur mu acaba ??

Canım titreme ve sinirlilik hali de olur ama daha detaylı bilgim yok. Niye yanlışlıkla fazla mı aldın ilacı?

Ben hipotiroid hastasıyım ve o ilacı günde aç karnına bir tane kullanıyorum, çok yakın bir arkadaşım var oda benim gibi hipotiroid hastası ama ona haftada 1-1,5 tane kullanmasını söylemiş doktoru daha doğrusu zamanla azalmışlar kendisi biraz kilolu benim gibi ilacı fazla kullanıyor günde 4-5 tane alıyor hani madem tiroid bezlerimi çalıştıran bir hormon ilacı öyleyse fazla alıyım fazla çalıştırsın diyor manyak biraz ikaz etmeme rağman hala devam ediyor :( yaşlılık dönemlerine doğru kemik erimesine yol açıyormuş terleme uykusuzluk falan yaptığını biliyorum ama deride küçük kırmızı benekler kalpde sorun herhangi bir şeye sebep oluyormu onu bilmiyorum kendisi şu aralar öyle durumlar yaşıyor doktorada gidip ben böyle böyle yaptım acaba ondanı oluyor diye sormaya çekiniyoru haklı olarak :D Sadece bilgi istiyorum eleştiri değil bende karşı çıkıyorum ama nuh diyor peygamber demiyor :(

Sabah aç karnına (uyanır uyanmaz) mide boş iken kullanılması önerildiğinden 4-5 tanesini birden sabah alıyor. Eskiden aşırı terleme, sinirlilik, uykusuzluk yapıyordu şimdi ellerinin üst taraflarında dikkatlle bakılınca fark ediliyor küçük noltacıklar var koluna kadar çok çok küçükler ama sonra bir keresinde koltuktanm kalkarken kalbini tutarak kalktığı gibi koltuğa düştü 2 snlik bi batma olmuş benim merak ettiğim ne biliyim bazı ilaçlar bağımlılık yapar onun gibi zararlı etkileri varmı ?
Bir sitede çoğu tiroid hastasının bu hataya düştüğü şimdi olmada ilerde çok ciddi rahatsızlıklara -kemik erimesi gibi- sebeb oluyor diyordu ama konuyu dahada derinleştirmemiş yani daha ne tür hastalıklara sebeb olabilir onu soruyorum hani gerçekten ilerde ciddi bi hastalığa sebeb oluyorsa gözü korkutmaya çalışıcam :D

Back
X