• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşırı kilo+pko+aşılama+tupbebek+duşuk

Hylhyl1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.495
658
123
Kilom 113 e dayanmıştı 1,5yıllık evliyim pko teşhisi konuldu eşimin sperm ileri hareketliliği %9 aşılama klomen tup bebek denendi tup bebekle hamile kaldım duşukle sonuçlandı 4hafta 5gunlukken birkezde donmuşlarla denendi tutmadı kilo vermeye karar verdim 95 e duştum regl olduğumda aşılama denense sizce tutma ihtimali yukselirmi tuplerim de açık hafif yapışma varmış ilaçla film sırası açılmış sorum kilo verdiğm için hamile kalma olasılığım yukselirmi

Kilom 113 e dayanmıştı 1,5yıllık evliyim pko teşhisi konuldu eşimin sperm ileri hareketliliği %9 aşılama klomen tup bebek denendi tup bebekle hamile kaldım duşukle sonuçlandı 4hafta 5gunlukken birkezde donmuşlarla denendi tutmadı kilo vermeye karar verdim 95 e duştum regl olduğumda aşılama denense sizce tutma ihtimali yukselirmi tuplerim de açık hafif yapışma varmış ilaçla film sırası açılmış sorum kilo verdiğm için hamile kalma olasılığım yukselirmi
Merhabalar :
Vucut kıtle ındeksı 25-28 ın uzerıne cıktıkca tup bebege engel olmamakla bırlıkte bır mıktar düşük oranını artırmakta. Bu durumda tiroıd fonksıyonları oldukca onemlıdır. Tiroid bezının yavas calısması kıloda artısa ve olumsuz gebelık sonuclarına yol acar. Endokrınolog ve diyetısyen ıle gorusmenız faydalı olucaktır. Ayrıca kılo artısı gebelıkte gızlı tansıyon, gızlı şeker e yol acarak gebelıgı olumsuz etkılemekte.Polıkıstık over durumunda yumurta büyütme safhası oldukca önem arzetmektedır. Ilac dozu ayarlaması hem gebelık hem emnıyet acısından ( fazla doz asırı uyarım sendromu denılen karında şişme ,bulantı , şişkinlık , nefes darlıgı .. gıbı bulgulara yol acarken yetersız ılac dozu yetersız yumurta gelısımine neden olmaktadır)oldukca önemlıdır.düşük öykunuz oldugu ıcın rahım - tup fılmınızı , aclık kan sekerı, tıroıd fonksıyon testlerı, bay ve bayan karyotıp- pıhtılasma panelınızı kontrol etmekte fayda var. Yenı bır tup bebek denemesınde merkez ve hekım secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar embrıo kalıtesı uzerınde oldukca etkılı bır unsurdur. Sperm problemı olanlarda en saglıklı sperm secımıne yarayan ozel sperm secme metotları ıle secılmelıdır.Embrıolarınız olustuktan sonra dondurulup transfer oncesı kılo vermenız gebelık basarısı ıcın onem arzetmektedır.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back