Aşırı korku ve kaygı

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba,ben bu sene üniversite son sınıf öğrencisi oldum.Sınıf öğretmenliği okuyorum.KPSS'e hazırlanmaya başladım,son zamanlarda kaygılarım çok fazla artmaya başladı,bu da çalışmamı olumsuz etkiliyor.Çalışmanın ortasında kaygılarım beynimde olumsuz görüntülerin oluşmasına neden oluyor,ağlamaya başlıyorum.Çalışmayı bırakıyorum.Sürekli ya atanamazsam başkasına muhtaç olursam,zaten durumumuz o kadar iyi değil,ne yapacağım ben demeye başladım.Sürekli gözümün önüne olumsuz,kötü sahneler geliyor.Annem hastalandığı zaman da çok korkuyorum,ben onlarsız ne yaparım diye de düşünüyorum.Tüm bunları üst üste düşününce çok kötü oluyorum,sürekli ağlama modundaydım.Nasıl toparlamalıyım kendimi ?

Bende öğrenciyken öyleydim. Ailemden uzakta olduğum için onlar için çok endişelenirdim. Panik gelirdi telefonu açmazlarsa. Biraz arkadaş çevresi edinince biraz daha rahatladım. Sosyal faaliyetler ve derslerime önem verince daha iyi hissettim. Boş kaldığınızda kötü şeyler düşünmemeye çalışın. Derslerinize bakın. Atanamazsanız özel okullarda var. Dünyanın sonu değil.

Merhaba,ben bu sene üniversite son sınıf öğrencisi oldum.Sınıf öğretmenliği okuyorum.KPSS'e hazırlanmaya başladım,son zamanlarda kaygılarım çok fazla artmaya başladı,bu da çalışmamı olumsuz etkiliyor.Çalışmanın ortasında kaygılarım beynimde olumsuz görüntülerin oluşmasına neden oluyor,ağlamaya başlıyorum.Çalışmayı bırakıyorum.Sürekli ya atanamazsam başkasına muhtaç olursam,zaten durumumuz o kadar iyi değil,ne yapacağım ben demeye başladım.Sürekli gözümün önüne olumsuz,kötü sahneler geliyor.Annem hastalandığı zaman da çok korkuyorum,ben onlarsız ne yaparım diye de düşünüyorum.Tüm bunları üst üste düşününce çok kötü oluyorum,sürekli ağlama modundaydım.Nasıl toparlamalıyım kendimi ?
Kendine güven yeter

Kendine güven yeter
Ya birde ben bunu çok yapıyorum çok kişiye de tavsiye ettim. Birşeye çok uzuldugumde kirildigimda veya aniden aklıma canımı sıkacak şeyler geldiğinde aman yarın düşünürüm bugunumu zehir etmeyetmeyeyim diyorum odak nokta mi değiştiriyorum. Sonra ertesi gün oluyor aklıma tekrar gelirse birdaha erteliyorum. Yani ben bebek istiyorum henüz olmadı bu hariç bakiyorum da hayatımda hiçbir şeye oturup ya günlerce uzulmemisim gamsizlasmisim bir sure sonra onu fark ettim duygularım kayboluyor.

Kitaplari var bilimsel, google a yazip satin alin..

Atanamazsan dünyanın sonu değil. Tekrar hazirlanirsn. Ya söyle olursa diye düşünmek seni daha da olumsuz etkiler. Derslerine okuluna odaklan.

Bende öğrenciyken öyleydim. Ailemden uzakta olduğum için onlar için çok endişelenirdim. Panik gelirdi telefonu açmazlarsa. Biraz arkadaş çevresi edinince biraz daha rahatladım. Sosyal faaliyetler ve derslerime önem verince daha iyi hissettim. Boş kaldığınızda kötü şeyler düşünmemeye çalışın. Derslerinize bakın. Atanamazsanız özel okullarda var. Dünyanın sonu değil.
Haklısınız ama insan olumsuz düşüncelere kapılınca daha da kötü hissediyor kendisini.

Ya birde ben bunu çok yapıyorum çok kişiye de tavsiye ettim. Birşeye çok uzuldugumde kirildigimda veya aniden aklıma canımı sıkacak şeyler geldiğinde aman yarın düşünürüm bugunumu zehir etmeyetmeyeyim diyorum odak nokta mi değiştiriyorum. Sonra ertesi gün oluyor aklıma tekrar gelirse birdaha erteliyorum. Yani ben bebek istiyorum henüz olmadı bu hariç bakiyorum da hayatımda hiçbir şeye oturup ya günlerce uzulmemisim gamsizlasmisim bir sure sonra onu fark ettim duygularım kayboluyor.
Ertelemek geçici olarak pisliği halının altına süpürmek gibi,hep orada olduğunu bilmek daha yorucu ve tedirgin edici olmaz mı ?

şu anki durumunda kaygınız atanamamak. atandığında başka şeyler gündeme gelecek. hayatta yapılacaklar hedefler ve sınavlar hiç bitmez.kaygı sorunu çözülemezse bu bir yaşam şekli haline geliyor ve yaşam kaliteniz çok düşüyor.hedeflerinizi gerçekleştirmek de çözüm olmuyor çünkü sonra hemen başka kaygı duyulacak şeylerle karşılaşılıyor. o yüzden gerekirse profesyonel destek alıp bu duruma çözüm arayın.

Atanamazsan özelde çalışırsın.
Bu kadar gergin olmana gerek yok.
Özel sektörde avantajlı bir branşın var emin ol.
Tarihçi,edebiyatçı ne yapsın?

Ertelemek geçici olarak pisliği halının altına süpürmek gibi,hep orada olduğunu bilmek daha yorucu ve tedirgin edici olmaz mı ?
Yoo sonuçta ortada bir göreceli sorun yok ki hani şunu şuraya koy burdan al diye oneride bulunabilecek meseleler değil. Sen sadece kendini kuruyorsun olmayacagi varsa da beyninde yasatiyorsun kendini görüyorsun. Bende diyorum ki biz insanlar düşünüyoruz kafa yoruyoruz ama bişey degismiyor böyle durumlarda. Peki değişmeyeceğini bi çaresi olmadığını bile bile neden kendimi yıpratayim ki . Evet dedigin doğru yinede orda olduğunu bilmek var başta huzursuzluk veriyor ama inan bana zamanla alisiyorsun ister istemez beynin birşeye uzun süreli odaklanmayi bırakıyor sen istesende istemesende. E zaten ortada bir sorun yoktu ki aşılması gereken, sadece senin daha az kafan i sorunlarla meşgul etmeye çalışmak. Hani desen ki şöyle bir olay oldu veya olmak üzere ışte onlar yaşanmış veya yaşanması gerçekte kesin şeyler ona göre böyle yap böyle söyle böyle hareket et ordan al buraya koy diyebilinir. Fakat sen ortada bir sorun yok zaten hali altına süpürmen gereken sadece negatiflik üzerine yogunlasmis beynin bende bunu ertele hergün ileri zamanla bilinç altına yerleşir gamsız olur evhamlanmazsin diyorum

Hayatta kaygılar hiç bir zaman bitmez, atanırsın iş yeriyle sorun yasarsın kaygılanırsın, evlenirsin çocuğun olur ona bişey olursa ne yaparım diye kaygalanırsın, bu kaygılar bir ömür devam eder, o yüzden kafaya hiç bişey takmayacaksın rahat olmadıktan sonra hiç bişey yapamazsın

Tebrikler. Çok doğru. Kaygıların geldiği an kaçma ondan. Olası en kötü senaryoyu düşün. Korkuyu dibine kadar yaşa. Kaçtıkça korkunun esiri olursun. Bırak gelsin tüm korkular üstüne. O an her ne ise korkun. Yüzleş. Sonra bakacaksınki korkacak bişey yok aslında. Sesli olarak telkin ver kendine. Herşey yolunda, bütün bunlar beynimin bana oyunu,korkmamı gerektiren hiç bişey yok gibi. Panik atağı yendim ben bu ve benzeri yöntemlerle. Üstesinden gelemiyorsan şayet doktora git.

Back
X