Asiri mide bulantisi

Pearlgirl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
2.357
2.255
133
Kizlar 6 haftalik hamileyim asiri bulantilarim basladi gun icinde is yapamaz hale geldim.Boyle olan var mi ne zaman gecer ??

4 ay sonuna doğru geçti doktorunuza söyleyin. Hapa başlayın.

4 ay sonuna doğru geçti doktorunuza söyleyin. Hapa başlayın.
Alerjik bunyem var ilac verecegini sanmiyorum.Dogal bi yolunuda bulamadim.Kraker, leblebi hicbir sey fayda etmiyor.Gun boyu hasta gibiyim heran bulanti halsizlik 😞😞

Alerjik bunyem var ilac verecegini sanmiyorum.Dogal bi yolunuda bulamadim.Kraker, leblebi hicbir sey fayda etmiyor.Gun boyu hasta gibiyim heran bulanti halsizlik 😞😞
Danışın yine de. Prilam gebelikte güvenilir bi ilaç. Ben hala kullanıyorum. Kullanmazsam yemek yiyemiyorum.

Doktora söyleyin ilaçsız mümkün değil. İlaç zaten kesmiyor sadece yaşamak için bir miktar daha güç oluyor. Muhtemelen ilk prilam verirler, yetmezse zofer(zofer ağır bir ilaç ama benimkine yetmedi dolayısıyla tekrar içmedim)... Benim de bünyem alerjik herhangi bir sorun yaşamadım nelere alerjiniz olduğu ile ilgili doktorunuz sizi yönlendirecektir.
Gün içinde kusma sayınız fazla ve yemek yiyemiyorsanız serum takviyesi verir. Hastaneye yatış diyebilir ama pandemi süreci olduğu için benim doktorum yatış vermedi eve serum yazdı damar yolunu açtırıp, (değiştirmeyi de öğrenirseniz) evde haftalık 3 serum alıyordum. Su dahi içemediğim için vitamin takviyesi de veriyordu içine.
5 ay böyle devam etti, sonra serum sayısını iki haftaya 1 olacak şekilde azalttım.
Açlıktan çok ağladım geçmeyecek sandım ama azaldı. Hala çoğu şeyi yiyemiyorum hala kusmam bitmedi ama artık ekmekten, sudan midem bulanmıyor diye şükrediyorum :) doğuma 2 ay kaldı böyle bitecek gibi gebelik süreci. Kişiden kişiye göre değişiyor kimi 3 ay çekiyor kimi 9 ay. Prilam hala kullanıyorum bu arada iştah açıyor, biraz bulantıyı baskılıyor mecburen bir şeyler yiyebiliyor insan.

Bende 6.5 haftalık hamileyim 1 haftadır özellikle son 2 gündür mide bulantısı+kusma yaşıyorum bugün ilk doktora gittim prilam verdi bana

Doktora söyleyin ilaçsız mümkün değil. İlaç zaten kesmiyor sadece yaşamak için bir miktar daha güç oluyor. Muhtemelen ilk prilam verirler, yetmezse zofer(zofer ağır bir ilaç ama benimkine yetmedi dolayısıyla tekrar içmedim)... Benim de bünyem alerjik herhangi bir sorun yaşamadım nelere alerjiniz olduğu ile ilgili doktorunuz sizi yönlendirecektir.
Gün içinde kusma sayınız fazla ve yemek yiyemiyorsanız serum takviyesi verir. Hastaneye yatış diyebilir ama pandemi süreci olduğu için benim doktorum yatış vermedi eve serum yazdı damar yolunu açtırıp, (değiştirmeyi de öğrenirseniz) evde haftalık 3 serum alıyordum. Su dahi içemediğim için vitamin takviyesi de veriyordu içine.
5 ay böyle devam etti, sonra serum sayısını iki haftaya 1 olacak şekilde azalttım.
Açlıktan çok ağladım geçmeyecek sandım ama azaldı. Hala çoğu şeyi yiyemiyorum hala kusmam bitmedi ama artık ekmekten, sudan midem bulanmıyor diye şükrediyorum :) doğuma 2 ay kaldı böyle bitecek gibi gebelik süreci. Kişiden kişiye göre değişiyor kimi 3 ay çekiyor kimi 9 ay. Prilam hala kullanıyorum bu arada iştah açıyor, biraz bulantıyı baskılıyor mecburen bir şeyler yiyebiliyor insan.
Gitsem suan serum kesin takarlar herseye oguruyorum boyle hayat nasil gecicek.Randevu aldim gidince soyleyecegim.Yoksa dayanilacak gibi degil.Ev isi yapamiyorum ona cok canim sikiliyor evi bok goturuyor :((

Gitsem suan serum kesin takarlar herseye oguruyorum boyle hayat nasil gecicek.Randevu aldim gidince soyleyecegim.Yoksa dayanilacak gibi degil.Ev isi yapamiyorum ona cok canim sikiliyor evi bok goturuyor :KK43:(
Üzülme tek değilsin🥲 evim bekar evi gibi oldu sabahtan bu saate kadar sadece mutfağı toplayabildim gerçekten çok zor . Biraz evden çık temiz hava al mutlu olduğun kişilerin yanına git biraz kendi yaptığın yemeği değil de başkasının yaptığı yemeği ye gerçekten işe arıyor

Gitsem suan serum kesin takarlar herseye oguruyorum boyle hayat nasil gecicek.Randevu aldim gidince soyleyecegim.Yoksa dayanilacak gibi degil.Ev isi yapamiyorum ona cok canim sikiliyor evi bok goturuyor :KK43:(

5 ay boyunca mutfağa adım atamadım.
5 ay boyunca evde bir süpürge açmışlığım, bir toz almışlığım olmadı.
Hatta banyomu bile yapamadım. Bayılıyordum, banyoda bile sürekli kusuyordum, kolumu kaldırıp saçımı bile yıkayamadım. Tek yaptığım evde çamaşırları yıkamak. O da rahatsız etmedi. Oturduğum yerde renkleri ayırıp koyabiliyordum. Ama geçiyor, azalıyor. Kimininki tamamen bitiyor. Evi düşünme. Bir şekilde ev de temizleniyor, toplanıyor. Düzene giriyor. Mutfağa da giriyorsun. Öyemek de yapıyorsun. Hala çoğu şeyi yiyemiyor, yapamıyorum. Ama doğumdan sonra geçeceğine inanıyorum. Çok dayanamadığınız yerde acile gidin. En azından rahatlarsınız. Kusmalar kesilmese bile biraz uyur, az da olsa bulantınız hafifler.

Kizlar bu benim 3. Cocugum olucak.Digerlerinde boyle birsey yasamadim.Sabah hafif bulantim olur gecerdi.Hatta o kadar rahattimki ikisindede 20 kilo almistim İstahim asiri acikti Bunda kilo vermeye basladim.O kadar zor ki sizde biliyorsunuz.2 oglumuda aldim anneme geldim evde dursam yavrularima bakamayacagim.Boyle hamilelik cok zormus ikisinde boyle olsa 3. Ye niyetlenmezdim 😀

Kizlar bu benim 3. Cocugum olucak.Digerlerinde boyle birsey yasamadim.Sabah hafif bulantim olur gecerdi.Hatta o kadar rahattimki ikisindede 20 kilo almistim İstahim asiri acikti Bunda kilo vermeye basladim.O kadar zor ki sizde biliyorsunuz.2 oglumuda aldim anneme geldim evde dursam yavrularima bakamayacagim.Boyle hamilelik cok zormus ikisinde boyle olsa 3. Ye niyetlenmezdim 😀

Allah yardımcınız olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

Back
X