• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı özgüvensizim?

ninis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
130
0
8
22
Ya oyle boyle değil , kendimi herkesin yaninda kotuluyorum bu yuzden ezik gozukuyorum , kendimi hic begenmem ama arkadaslarım yuzumun cok guzel oldugunu falan soyluyor hatta sen maske takma diyen var , (gerçekten ilgi için yapmiyorum ben kendimi asla beğenmem o yuzden maskemi çıkarmam yemek yerken falan yalnız koşede yemegimi yerim) zaten asık guzellik ozguvendir , nasıl ozguvenli olurum?

Mesela neyinizi beğenmiyorsunuz? Özgüvensizliğiniz fiziksel olarak kendinizi yetersiz görmenizden mi kaynaklı? Eğer öyleyse estetik yaptırabilirsiniz.

Özgüvensizliğin altında yatan bir sebep oluyor genelde. Onu çözmek gerek. Ama siz sadece dış görünüş yüzünden böyle hissediyorsanız işiniz kolay tabi. Yüzünüze yakışan bir saç kesimine ve fönlü saçlara sahip olmak, yine yüzünüze giden hafif tonlarda doğal bir makyaj yapmak, cilt sorununuz varsa cildiyeye gidip tedavi olmak, teninize yakışan parfümü bulmak, kıyafet tarzınızı oturtmak ve minimal ama şık giyinmek, bakımlı tırnaklar, minik ve şık takılar... bunlar olduktan sonra, bir insan Allah vergisi muhteşem bir güzelliğe sahip olmasa bile girdiği her ortamda güzel bulunur diye düşünüyorum. Bunlardan da öte kendinizi kültürel, kişisel ve/veya mesleki olarak geliştirmek inanılmaz özgüven getiriyor.

Ünlülerin makyajsız hali veya estetiksiz hali yaz görsellere bak biraz özgüvenin gelir ☺️

Begenmediginiz özelliklerinizi değiştirerek işe başlayabilirsiniz.

Farklı bir saç kesimi, güzel bir saç rengi, hafif bir makyaj bile değiştirir insanı. Kendinize fiziğinizi uygun ve şık kıyafetler alın. Bütün bunlar bir araya geldiğinde insanin özgüveni de yerine geliyor. İnanın güzel bulduğumuz birçok insani güzel gosteren aslında kıyafet, saç, makyaj. Eldeki imkanları kullanmak gerek.

Back
X