aşırı sinirliyim, yardim

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
İyi günler herkese. Sanırım ülkenin düştüğü durumlar, benim bu olaylari fazlasıyla kafama takmamdan dolayı aşırı bir sinirlilik hali başladı. Önceleri regl gerginliği sabah siniri şu bu diye pek üzerinde durmuyordum ama çok sıklaşmaya başladı. Esip gürlüyorum. Aniden bir sinir geliyor sağa sola patliyorum. Aradan 15-20 dakika geçince sakinleşiyorum kime bagirdiysam gidip özür diliyorum. Sonra yine ayni. Artik bir süre haber okumamaya karar verdim. Kpss çalıştığım için zaten evden cikmiyorum pek. Evde kendime mutlu olacağım bir ortam yaratmaya karar verdim ama her şeye sinirlenmemden dolayı ders bile çalışamaz oldum. Sinav stresi de olabilir bilmiyorum tabi. Napiyim sizce. Bu durumu yaşayan var mi aranızda?

Yaş kaç? Olgunluk tecrübe böyle şeylere fırsat vermez o yüzden sordum..Bence biraz arınıp,televizyon izlememen,kişisel gelişim kitapları okuman ve pozitif düşünüp spor yapman hem ders çalışmana hemde sana iyi gelebilir..İnanç yönün kuvvetli ise öyle zamanlarda bol bol dua etmek ferahlatır..

Yaşla ne alaka? Tecrübeli insan sinirli olamaz mi. 25 yasindayim. Kişisel gelişim şeylerini komik buluyorum sırf geyiğine okunur onlar :) spora gelince de hava çok soğuk olduğu için dışarı çıkmam zor oluyor şu ara

Hayatla başa çıkılmayacağını,çok da kafaya takılacak bir hayat yaşamadığını,sinirlendikçe komik duruma düştüğünü yaş ilerledikçe anlıyor ve idrak ediyorsun.Kişisel gelişim kitapları öğüt verici olanlar sıkıcı geleblr çok biliyorlar fln dersin ama hikaye tarzı ve psikologların elinden çıkan kitaplar var.Yani sen istersen her türlü bulursun kitabı.Spor evet dışarı soğuk ama evde yapabilrsin ki ben evliyim işe güce ara verip akşam eve geldiğimde 15 dk düzenli plates yapıyorum.Havalar düzelince yürüyüş yapıyorum.Sen istersen sinirlenmen ve bahane bulman için çok şey var bu hayatta hatta iyi giden bir şey yok.. Bakış açısını değiştirmek mesele..Ben de aynı şeyleri yaşadım..

troid hormonlarına baktırmalısın bende sen gibiyim yere kitap düşse sinirlenip tekme atıyorum sağa sola
yaa çok tatlısın kahkaha attım resmen ..bende troid hastasıyım aynenn dediğin gibi evde yastığın yeri değişşe sinirleniyorum bide bi atar yapıyorum bi atar yapıyorum sorma ..sonrada hiç bişi olmamış gibi sakin sakin geziyom ortalıkda
Y yelizzce1 bencede troid hormonlarına bi baktır

Hayatı istediği gibi gitmeyen kişiler içlerindeki birikim yüzünden öfke problemi yaşayabiliyor.. ben mesela :)
Bu kişiyle konuşurken alttan alayım diyorum sonra bi bakmisim laf sokuyorum:) ay ay ay gene soktum ya offf.. diye dertleniyorum:) rahatlamak mutlu olmak şart.. yoksa duygu durumları bozuluyor.. sizi mutlu edip gevseten şeyler yapın.. çok evde durmayin..

troid olayı bende de var anında gerilebiliyorum oyuzden cok insan olan ortamlarda olmayı sevmiyorum tenha yerleri seviyorum..ama baktıgınızda sinirli olmayan kisi bile sinirlenebiliyor dısarı cıkıyorsun ne yurumeyi biliyorlar ne sıra beklemeyi ne konusmayı bunlarda iyice geriyor..cok asabi oldugum zamanlar kendi kabuguma cekilirim kimseyle konusmamaya calısırım beni bana bıraksınlar soru dahi sormasınlar istiyorum:)

Bizde de iş arkadaşlarımla tükenmişlik sendromu sorunu var :) bu sıralar kimse normal değil bence, zamanla daha da çok farkına varacağız bu kötü günlerin bize verdiği zararın.

Motive olmak, rahatlamak için nickinizden esinlenerek kitap önerebilirim. Tabuk suyuna çorba serisi .. 'hayallerinizdeki hayatı yaşayın' güzel bi başlangıç olur. Bir çok zorluğu ve sonrasında onların sabırla aşılabildiğini okumak iyi geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…