Aşırı tembellik

simonesimone

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
1.359
1.554
333
İstanbul
İnanılmaz bir tembellik var üstümde.Makinedeki bulaşıkları bile 1 haftadan önce çıkarıp yerleştiresim gelmiyor.Evi temizlemek istersem mesela o gün mutfagı temizleyeceksem dagınıklıgı topluyorum silme-süpürme bekliyor ve yapmıyorum.Hem içim sıkılıyor bu durumdan hem de elim gitmiyor.Bunları engelleyecek herhangi fiziksel bir hastalıgım da yok çok şükür.Ağır bir olay da yaşamadım.Sürekli erteliyorum .Adım adım yavaş yavaş da yapamıyorum.Dışarıdan benim gibi birini görsem herhalde dünyada oksijen israfı oldugunu falan düşünürüm.Bu tarz bir durum yaşayıp da bir şekilde aşanlar var ise önerileri bekliyorum.

Öncelikle klasik mesajı yazayım

Kan değerlerine baktirdiniz mi

D b12 hepsine baktirin

Ben enerji vermesi için bitkisel cozumler kullanıyorum bi tık iyi dusunebilirsiniz

YouTube da temizlik videoları da iyi geliyor

Bir de 5 dk kuralı diye bir şey var onu da bir arastirin

Liste yapıp tık atmak, liste yapıp yaptıkca fosforlu kalemle üstünden geçmek motivasyonunuzu arttirssa onu deneyin

Vitamin eksikliğim var idi ilaç kullandım geçti şu an için ıskıntım yok
Temizlik videolarını izlerken çok mutlu oluyorum sanki o temiz içinde ben varmışım gibi fakat gel gelelim adım atamıyorum
5 dk kuralına bakacagım teşekkür ederim : )

5 dk kuralı : ( alıntı ) erteleme hastalığından muzdarip olan kişilerin mutlaka denemesi gereken şeydir. bir işe başlamamak kendinizle savaşıyorsanız sadece beş dakikalığına işinizin başına oturuyor ve beş dakika boyunca sadece ona odaklanmaya çalışıyorsunuz, beş dakika geçtikten sonra birçok insan işe devam etmeyi daha kolay buluyormuş. eğer beş dakika boyunca odaklandıktan sonra hala işten kaçmak için bahaneler arıyorsanız bir süre ara verip ertelemeye devam etmeliymişsiniz çünkü zamanla zaten devam edemeyeceğim zaman bırakıyorum hemen yani beş dakikalığına başlayabilirim psikolojisine alışıyor ve erteleme hastalığınızı yeniyormuşsunuz.

Gayet uygulanabilir geldi deneyip gözlemlerimi yazacağım : )

Bende kalkip is yapmaya useniyordum
Kalkinca oturamiyordum cunku isler bitmiyordu :)
Bide canim sıkılıyordu mesela bulasik yikicam ya da yemek yapicam veya toz alicam tek basima canim sıkılıyor modundaydim
Sonra birgun avrupa yakasina baslayayim dedim, arka fonda o calarken bende islerimi yapmaya basladim ve bu olay cok sardi beni
Bir gunde 2 3 bolum bitiyordu isleri yaparken
dizinin tum bolumleri bitince bi bosluga dustum sonra yalan dunyaya sardim o da bitince baska dizi buldum bu dizi de uzun soluklu o yuzden simdilik ev isleri yürüyor şükürler olsun

Kronometre ile yapıyorum ben :)

dizi film izlerken imkanı yok başka birşey uğraşamam full dikkat izlerim

Dönem dönem olan bir şeyse hepimizde oluyor diye düşünüyorum. Bende de normalde zıt bir durum var, yapılması gereken bir iş varsa onu halletmeden oturamıyorum aklımı meşgul ediyor sürekli. Müzik dinleyerek iş yapmayı da deneyebilirsiniz, insan kaptırıyor kendini.

dizi film izlerken imkanı yok başka birşey uğraşamam full dikkat izlerim
Eskiden izledigim diziler oldugu icin her an pür dikkat bakmam gerekmiyor zaten telefondan actigim icin hangi odadaysam telefonu da tasiyorum gorebilecegim bir yere yasliyorum telefonu arada bi gozum kayiyor ama isler de ilerliyor o sirada

Kafanızı meşgul eden bir şeyler varsa da yapmayabiliyorsunuz. Misal geçen hafta kolum göğsüm ağrıyordu. Kuruntu yapmaktan 5 gün boyunca iş yapmadım. Anksiyetem de etkili tabi bunda. Ne zamanki hastaneye gittim içim rahatladı yapmaya başladım haldır huldur

O bende de oluyordu hatya kotu bisey cikacak diye hastaneye gitmeyi erteliyordum sonuclarim temiz cikinca da dunyalar benim oluyordu
Kafami mesgul eden birsey yok asil sikintim o
5 dk kuraliyla baslayacagim bakalim yavas yavas

Yapacak bisey varsa ertelemeyin erteleyince kalıyor hemen işe girişin bende de bazen olur ama kendimden örnek vereyim
-Yemek yedik sofrayı kaldırdığım an ilk bulaşık yıkancak yoksa üşenirim
Sabah wcye gittim mi hemen yıkar çıkarım
-çamaşır katlanacak diyelim katlayıp sonra kaldırırım demiyorum hemen kaldırılacak
_sabah uyanınca ilk balkonu silerim çünkü çocuklar balkona gidip geliyor silmezsem ev batar gibi gibi erteleme hemen giriş gözünde büyütme

Erteleme nedenleri ve çözümleri,Nihan Kaya okumanızı tavsiye ederim.İşe yariyormus öyle diyorlar.Gerci ben henüz okumadım ama

Bu sitede birkaç defa daha yazdım yazmaya da devam edicem beni zombi halimden kurtaran spirulina sirkesidir . Kesinlikle insanin kan değerlerini toparlayıp bir kendine getiriyor

Bu sitede birkaç defa daha yazdım yazmaya da devam edicem beni zombi halimden kurtaran spirulina sirkesidir . Kesinlikle insanin kan değerlerini toparlayıp bir kendine getiriyor
Şimdi nette arasstiracagim ama siz de detay yazabilir misiniz

Şimdi nette arasstiracagim ama siz de detay yazabilir misiniz
Instagram'da ege sirkelerim sayfasından aldım ben gayet memnunum yorumları okuyup alabilirsiniz . Herkes Sirkeci olmuş aldığınız yere dikkat edin ben aldığım yerden memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…