Aşırı tutumlu eşi, sevgilisi olanlar!

mycat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
402
217
63
35
İzmir
Merhaba kızlar, benim görüştüğüm biri var. Benimle evlenmek istiyor. Bende ona karşı boş değildim ,aileler tanıştı falan. Ama benim emin olmadığım hareketleri var. Aşırı tutumlu biri.

Bir mekanda çaylar şirketten mi abi ?diye soran, orası pahalıdır boşver diyen, aldığı herseyde illa pazarlık yapan biri.
Tamam pazarlık yapsın güzel birşey elbette ama bir restourant ta bile yapıyor. 35 TL tuttu diyelim ,30 veriyor,33 veriyor.
Mekandaki garsonda bakıyor ben varım yanında, garson bile utanıyor, tamam abi diyor. Resmen rezil olduğumu düşünüyorum. Yerin dibine giriyorum. Cebimden cıkarıp olaya müdahale ediyorum.''A dur bende bozuk var'' falan diyip veriyorum üstünü.
Pazarda falan neysede böyle mekanlarda cok ayıp oluyor.
Onunla dışarıda yemek yemek istemiyorum sırf bu yüzden. Bir mağazaya girmek istemiyorum.
İyi bir üniversiteden mezun. Mesleği iyi, parasıda iyi. Ayda en az 3000 Tl kazanıyor. Ben borç istesem bana fazla fazla veriyor. hatta borç kabul etmem diyor ,senin diyor. Bana karsı böyle tavırları var .
Sürekli para biriktiyor .bu cok hoşuma gidiyor. Altına yatırım yapıyor,ev alırız diyor.Ben cok eli acığım kazandığımı 2 haftada harcarım. Aslında beni frenliyor bu konuda.
Ama herseyin bir uslubu ,sınırı var. Her mekanda uygun düşmüyor. Yemiş içmişsin ,çayın hesabını sorman ayıp oluyor. millet dönüp bize bakıyor.

Bu mevzuyu kafamda cok büyütüyorum ve evleneceğimi düşünemiyorum açıkcası..
Varmı eşi sevgilisi aşırı tutumlu olan, tavsiyesi olan..

Ben olsam kaçarak uzaklaşırdım...
Ama şu kısmı anlamadım, aranızdaki bu borç isteme meselesi ne? Ben şahsen sevgiliden borç almayı doğru bulmuyorum.

Aman Allah korusun, tamam tutumlu olmak iyidir. Gereksiz para harcamamak iyidir, gerektiği yerde pazarlıkta yapacaktır mutlaka. Örneğin biz düğün hazırlığında mobilya alırken pazarlık yaptık hemde alasını:1: Ama bir restorana gitmişiz, onun pazarlığını yapıyorsa yok olmaz. Evet savruk insanı sevmem ama erkeğin cimrisi hiç çekilmez.

Ben tutumluyumdur biraz sevgilime gore ama bu kadarda degil soylesenize nolucak yemisiz o kadar tutmus niyr tam vermiyorsun diye

aman bee :) kimimiz savurgan diye şikayet ederiz kimimiz tutumlu diye :)

ama sizinki de aşırı tutumlu. ben olsam bende utanırdım :( elbette ki pazarlık edecek ama restoranda, pizzacıda değil :)

Ya bırak bence sen onu Allag tan yüzünü erken gostermis sonra para harciyosun die maAllah hic bi yere cikarmaz götürmez benim esim ole mesela para gotcek die bi avm gezmeye bile goturmez disardan hic bisey yiyip icemem vs. Herseye masraf gozuyle bakio ki maasi dolayisi ile asgari ucrwt ama seninkinin ole bi problemi de yok bence parasi varken haracamayan yokken kkim.bilir ne tavirlar yapar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba kızlar, benim görüştüğüm biri var. Benimle evlenmek istiyor. Bende ona karşı boş değildim ,aileler tanıştı falan. Ama benim emin olmadığım hareketleri var. Aşırı tutumlu biri.

Bir mekanda çaylar şirketten mi abi ?diye soran, orası pahalıdır boşver diyen, aldığı herseyde illa pazarlık yapan biri.
Tamam pazarlık yapsın güzel birşey elbette ama bir restourant ta bile yapıyor. 35 TL tuttu diyelim ,30 veriyor,33 veriyor.
Mekandaki garsonda bakıyor ben varım yanında, garson bile utanıyor, tamam abi diyor. Resmen rezil olduğumu düşünüyorum. Yerin dibine giriyorum. Cebimden cıkarıp olaya müdahale ediyorum.''A dur bende bozuk var'' falan diyip veriyorum üstünü.
Onunla dışarıda yemek yemek istemiyorum sırf bu yüzden. Bir mağazaya girmek istemiyorum.
İyi bir üniversiteden mezun. Mesleği iyi, parasıda iyi. Ayda en az 3000 Tl kazanıyor. Ben borç istesem bana fazla fazla veriyor. hatta borç kabul etmem diyor ,senin diyor. Bana karsı böyle tavırları var .
Sürekli para biriktiyor .bu cok hoşuma gidiyor. Altına yatırım yapıyor,ev alırız diyor.Ben cok eli acığım kazandığımı 2 haftada harcarım. Aslında beni frenliyor bu konuda.
Ama herseyin bir uslubu ,sınırı var. Her mekanda uygun düşmüyor. Yemiş içmişsin ,çayın hesabını sorman ayıp oluyor. millet dönüp bize bakıyor.

ay bune be...boylelerı ınsanı rezıl eder.bence hıç düşünme...ay nekadar ayıp ya.....hele hele maaşı okadar ıyıyken....bence boyle bırıyle evlenmeyı dusunme.senın paranada karısışır pintilikte sınır tanımıyo baksana....

tüylerim diken diken oldu..ben beni utandıracak insanı istemem yanımda..zaten otomatik olarak cimri adamlardan soğurum..burada asla mantığımı kullanamam:47:

Baştan senin maaş kartını eline alana kadar böyle iyi olur. Sonra sen para isteyince diyelim 50 lazım kuaföre gideceğim al sana 40 yeter diyecek:27:. Hayatta en nefret ettiğim insan tipidir. Savruk olmasın elbette ama bir çayın hesabını yaparsa ben istemem öyle adamı.

benım eşimde tutumludur ama gereksız seylere karsı.
yedığımız yemek o anda 200 tl tutsun hıc batmaz.
yemek ıcmek pazarlık ayy ne bılım cok farklıymış. bence gözden gecırmekte haklısın.
karsına alıp bu tavrından utandığını açıkça söylemen lazım.

Cnm benim eşim evlenmeden önce aynısıydı.3 liralık çayın bile hesabını yapardı. bu tavırları çok zor gelmişti.Çok tartışmıştık çok ağrıma gitmişti tavırları ama sonra oturup bu konuyu uzun uzun konuştuk neden böyle yaptığını vs. Bana çok zor şartlarda okuduğunu,ailesinin okurken maddi olarak yardımcı olmadığını ve zor durumda kalacağını düşündüğü için böyle davrandığını anlattı. 3 yıldır evliyim kredi borcu filan vardı onları kapattık şimdi eskisi kadar değil ama arada bir de olsa nüksediyor.

Tutumluluğu geçmiş cimriliğe doğru gidiyor adam. Konuşmayı denedin mi hiç? Gerçi huylu huyundanvazgeçmez ama belki kendini frenlemeye çalışır rahatsız oluyorum dersen. Yine bir düzelme olmazsa bitirirsin.

Bende de tam tersi var bunun, nerdeyse hesap kadar bahşiş bırakıyor adam. Ben de ona deli oluyorum işte. Ortası yok bunların.

Benimde sevgilimin durumu cok iyidir ve birikimini de yapar hesabını benden iyi bildigini soyleyebilirim ama asla asla gittigimiz mekanlarda hesap kitap yapmaz gercekten istanbulun en pahali yerlerinde geziyoruz ve hep garsona bahsisi falan ihmal etmez. Tutumluluk guzeldir ama bu kadari sinir bozucu 33lira veren 2 lira daha tabiiki verir ama bence erkek arkadasınız bunu aliskanlik haline getirmis. Size verdigi borcuda samimi bulmuyorum ayrılsanız laf edebilir parami yedi diye. Agzına laf vermeyin erkek arkadasinizdan borc almayin. Can cıkar huy cıkmaz bir evin icinde daha zor olacak dayanamayacaksanız bu yola girmeyin derim..

erkeğe tutumluluk cimrilik yakışmıyor hiç:50: eğer bir mekan pahalıysa onu ben söylemeliyim eşimden duysam hoşuma gitmez. İleride daha zor olur canım şimdiden böyleyse evlenince daha rahat olur iyi diüşün

Acik acik konusun baska bi cozum aramaya gerek yok bence. Bak ben de pazarlik yaparim bu alisveriste dogal bisey ama yemekte cayda abes kaciyor. Hele de ben erkek olsam kiz arkadasimin yaninda boyle bisey yapmaya utanirim yani de. Kalbi kirilsin gerekirse utansin ama etkili bi konusma olsun. Etkili olmazsa 10 defa uyarman gerekir cunku, onun da bi anlami olmaz. Bi konus, baktin olmuyo o zaman dusunursun sonrasini

Pahali bir yere gitmemesi bir tercih, sanirim bogaza hatcanan parayi gereksiz goruyor maliyeti 5lira diye hesap yapiyor.

Ama restoranda pazarlik mi??
Bugun yaninda bir iki cumle kurarsin cekinir yapmaz ama evlenince gor nasil cosuyor.
Gerci cekinecek adam flort ederken bile yapmazdi 3kurusun hesabini yapiyor dedirtmemek icin.
Bu asiri tutumluluk cimrilik degil baska sey. O yuzden kosarak uzaklas...

Bir de sevgilin dahi olsa borc almamaya calis, o geri istemese bile ode. Bizde hic para sorunu olmaz hatta ogrenciyken de hangimizde varsa beraber gecinirdik ama nakit para alip vermek baska sey, oyle bir diyaloga hicbir zaman girme bence.

Ben olsam kaçarak uzaklaşırdım...
Ama şu kısmı anlamadım, aranızdaki bu borç isteme meselesi ne? Ben şahsen sevgiliden borç almayı doğru bulmuyorum.

Kredi kartımı kapatmak için yüklü miktarda iki kere aldım borç. Sonra ödedim az az. Bence hiçbir sakıncası yok. Ne var bunda, insan sevdiğinden borç alabilir canım.

Canım eşim cimrimi diye bende çok sorgulardım ama cimri olmadığına karar verdim benimki de pahalı yerlere gitmez hiç lüks yerlere gitmeyiz aynı yemek insanı kazıklıyorlar der yemek yedikten sonra pazarlık yapmaz ama bahşişte vermez eğer utanıyorsan ki haklısın uyarabilirsin
Bak sana bi olay anlatayım yeni evliydik fazla paramızda yok ramazanda dedim ki dışarda yiyelim iskenderle içecek aldık tatlı çay falan almayalım para fazla tutmasın falan diyoruz kalktık hesap bi geldi şok olduk çorba salata çay tatlı falanda yemesen de sayılıyormuş bir şey demedik ödedik ama o gün bugün ramazanda dışarda yemekte yemedik:52: Eşim normalde evde yeme içmeden marketten kısmaz kıyafetten kısmaz hatta ben eşimle alışeriş yaparım pazarlık yapmaktan utandığım için beğenince ona işaret ederim o pazarlık eder alır ben başka bişey bakıyomuş gibi yaparım cimri mi değil mi kararını sen ver ona göre davran mutluluklar.

Ben tutumluyumdur biraz sevgilime gore ama bu kadarda degil soylesenize nolucak yemisiz o kadar tutmus niyr tam vermiyorsun diye

İlk zamanlar söyleyemiyordum utanıyordum şimdi söylüyorum paranın hesabını yapıcaksan yine ben gelmicem falan diyorum.. Şu sıralar azalma var. Ama adamın karakteri bu, evlenince böyle giderse diye düşündüğüm için evlenmekten vazgeçme aşamasına geldim

Back
X