Aşırı tutumlu eşi, sevgilisi olanlar!

ödediysen süper canım. çok iyi yapmışsın ..

evet hiç abartmıyorum halamın eşi böyle. daha nice cimrilikleri var anlatsam aklın hayalin durur aslında özünde iyi biridir ama bu cimriliği adamı kanser eder halamın onun yüzünden sinir ilacı kullanıyo valla.

işi ciddiyete dökmek için sakın acele etme bu durumu ciddi ciddi konus tamam daha dikkatli olcam yapmıcam dese de zaman tanı izle gözlemle. Artık düzeldiğinden emin olduktan sonra bu kişiyle ciddi şeyler düşün.

bnde evliyim 9.5 aylık evliyim 8 ayda nişanlı kaldım eşimle. O zaman nasılsa şimdide öyle. Aksine bn daha tutumluyum o her zaman ne beğenirsen al içinde kalmasın dısardan gelirken istedgn bişey var mı sana ne alayım diye arar sorar yada canım sunu istiyo hadi yiyelim dediğinde zevkle gideriz yeriz içeriz hesaba bu zamana kadar gık dediğini duymadım görmedim bu adamla balayına da gittk dsarda da çok yemekler yedik.

gerçekten bunaltır o seni. hakkında hayırlısı. Gelişmeleri yazarsan seviniriz.

Canım yorumun için cok teşekkür ederim. ,ben daha yemek yerken hesabı ve ödeme şeklini düşünmekten zevk alamıyorumki yemekten içmekten..:ssz::ssz::ssz:
Evet bu akaşam konuşup gelişmeleri yazacağım.. Onu krımaktan yada utandırmaktan da korkuyorum ,dikkatli ve güzel konuşmaya dikkat edicem:26::26:

Canım yorumun için cok teşekkür ederim. ,ben daha yemek yerken hesabı ve ödeme şeklini düşünmekten zevk alamıyorumki yemekten içmekten..:ssz::ssz::ssz:
Evet bu akaşam konuşup gelişmeleri yazacağım.. Onu krımaktan yada utandırmaktan da korkuyorum ,dikkatli ve güzel konuşmaya dikkat edicem:26::26:

tabiki kırmadan tatlı tatlı izah et konusmasına izin ver bakalım o ne diyo bu duruma.
Özünde iyi biri olabilir çok tutumlu olması ona kötü biri etiketini yapıştırmayı gerektirmez.
hadi bakalım inş yoluna girer hersey.
İstediğin olmazsa da zorlama yol ver herkes yoluna gitsin.

Canım daha önce ayrıldığımızda falan kesinlikle parayı dile getirmez ben sana verdim hep demez. Ki cüzdanıma bakar param yoksa koyar kendi,almıcam diyorum ,olurmu paran yok diyor.
Hiç bir kavga tartışmada paradan laf etmez. Ben sana hep veriyorum demez.
Bir kaç hafta üst üste haftada 4-5kez mangala gittik. O çok seviyor mangal, etini herşeyi kendi alıyor, bende meyve suyunu falan alıyorum.ona bile kızıyor olsun ben veririm.biz evlenicez senin benim yok diyor.
--------------------------
Yani aslında dediğin çok doğru. Bu adam anladığım kadarıyla dışarıda yemeğe karşı:34::34: Ne yalan söyliyim hiç bunları düşünmemiştim. Aynı dediğin mantık dışarıda vereceğimiz parayı kendimiz et alırız diyor.
Buarada Et alırken de pazarlığını tabiki yapıyor.
Dışarıdaki hareketleri için bugün konuşucam. kafede restorantta yapmaması gereken tavırlar için konuşucam
--------------------
Sunsea arkadaşım çok haklsın .Çünkü fevri biraz ve de kabul etmiyor tutumluyum diyor,işin içinden cıkılmıyor. Ama karar verdim bu akşam güzel bir konuşma yapacağım. Onu kırmakda istemiyorum. Başa kalkar gibi söylemeyeceğim, elimden geldiğince tatlı dilli olacağım:46::46:

Bence bu çocukta iş var.
Seni sevdiğini ve değer verdiğini de anlattıklarından anladım.Bence kesinlikle tatlı dil ile konuşup onu ikna etmelisin. Sıkıntı çektiği için cimri değil aşırı tutumlu bi insan olmuş ve bu inan geleceğiniz için sana güven veren bir huy, aşırıya kaçmadığı müddetçe.. :13::13:

Merhaba kızlar, benim görüştüğüm biri var. Benimle evlenmek istiyor. Bende ona karşı boş değildim ,aileler tanıştı falan. Ama benim emin olmadığım hareketleri var. Aşırı tutumlu biri.

Bir mekanda çaylar şirketten mi abi ?diye soran, orası pahalıdır boşver diyen, aldığı herseyde illa pazarlık yapan biri.
Tamam pazarlık yapsın güzel birşey elbette ama bir restourant ta bile yapıyor. 35 TL tuttu diyelim ,30 veriyor,33 veriyor.
Mekandaki garsonda bakıyor ben varım yanında, garson bile utanıyor, tamam abi diyor. Resmen rezil olduğumu düşünüyorum. Yerin dibine giriyorum. Cebimden cıkarıp olaya müdahale ediyorum.''A dur bende bozuk var'' falan diyip veriyorum üstünü.
Pazarda falan neysede böyle mekanlarda cok ayıp oluyor.
Onunla dışarıda yemek yemek istemiyorum sırf bu yüzden. Bir mağazaya girmek istemiyorum.
İyi bir üniversiteden mezun. Mesleği iyi, parasıda iyi. Ayda en az 3000 Tl kazanıyor. Ben borç istesem bana fazla fazla veriyor. hatta borç kabul etmem diyor ,senin diyor. Bana karsı böyle tavırları var .
Sürekli para biriktiyor .bu cok hoşuma gidiyor. Altına yatırım yapıyor,ev alırız diyor.Ben cok eli acığım kazandığımı 2 haftada harcarım. Aslında beni frenliyor bu konuda.
Ama herseyin bir uslubu ,sınırı var. Her mekanda uygun düşmüyor. Yemiş içmişsin ,çayın hesabını sorman ayıp oluyor. millet dönüp bize bakıyor.

Bu mevzuyu kafamda cok büyütüyorum ve evleneceğimi düşünemiyorum açıkcası..
Varmı eşi sevgilisi aşırı tutumlu olan, tavsiyesi olan..
ayyy yanlış anlamada cnm valla öyle adamla hayat geçmez.... dediğin gibi çarşıda pazarda yap da restoran işi nedir yani sen bilirsin ama simdi bunu yapan evlenince herşeyden kısar sıkıntı olur.

Adam cimri tamam berbat bisey, iyi de sen niye borc aliyosun surekli? Bu da cok cirkin bisey

Bu borc olayına takılan arkadaslar neye takılıyor anlamıyorum, sürekli bir borç alma durumu da yok. Söylediğim gibi cok sıkıştığım bir zamn diliminde aldım ve sonra azar azar ödedim. Ve iyki öyle yapmışım,yoksa ödeyemezdim. Asla bana verdiği parayı söyletmez.Evet cok cimri ama bana aslada para vermem demez. Bir arkadasın tespiti yerinde olmuş. Dışarıda yeme içmeye karşı.Yoksa bana Verdiğini sormaz. Hatta 300 istesem 400 verir, harclık olsun yanında der. Bulunsun der. Coğu kez cüzdanıma bakar paran yok niye istemiyorsun
Buarad BUNDA CİRKİN BİR DURUM YOK. Abartmayın. iNSANIN SEVDİĞİ niye parayı saklasın. O istese ben veririm. Siz sevdiğinize vermiyorsanız, o sizin sorununuz bence.
Ben hatta bak senden şu kadar almıştım şu kadar verdim şimdi şu kadar kaldı diye hesabı ona gösteririm. Zorla öderim her defasında. Yoksa almıyor.
YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME

Aynen canım cok sinir bozucu. Baba da zordur ya... Benden ailemden hele babamdan cok alışmışım eli açıklığa. Benim babam da tam tersi aşırı mert, yeme içmeye asla para sordurmaz.Baba pahalıdır neden aldın deriz..Olsun kızım cok pahalı değil,siz beğenin yeterki der..Ay canım babam ya .valla birde uzaktayım cok özledim. :43::43:

kıyamam sana ya.iyi düşün canım bence çünkü hayata bir kere geliyoruz kazandığımızı tabiki de harcayacağız ama abartmadan.Arada gezeceğiz arada egleneceğiz hayat böyle güzel zaten :)

Restaurant da hesabı 3 lira az veren birini istesen utandıramazsın merak etme :)

İğrenç iğrenç iğrenç...ben aşırı soğurum cimri insanlardan..sizinki tutumlu değil cimri..hayatta herşeyi anlarım ama parayı kendi hayatının önünde tutan insanı anlayamam..o paraları ne için saklıyor kefene mi koyacakmış..asıl hayatını yaşaması gereken zamanlarda yaşamadıktan sonra köşk alıp otursa nolur..bu adamla konuşsan ve düzelicem dese ve hatta flört döneminde düzelmiş gibi yapsada bu adam evlendiğinde dahada beter olacak..bu bence bir psikolojik rahatsızlık normal değil ve asla düzeltemezsin söylerek..bu kişiyle sakın evlenme hayatını karartırsın ben bu forumda çocuğuna marketten gofret bile almayan baba ve zorla para artırıp gizli gizli çocuğuna gofret almaya çalışan anne okudum..geçiniz iyi insan muhabbetini..kendi hayatını yaşamadığı gibi sanada yaşatmıcak bir bakmışsın yıllar geçip gitmiş elde var sıfır..

Çok zengin bir adam kızıyla ,oğluna demişki beni öldüğüm zaman şu yırtık çorabımla birlikte gömün şu mektubuda gömüldükten sonra okuyun..çocuklar olurmu öyle şey niye yırtık çorapla gömülmek istiyosun demişler..siz benim dediğimi yapın o çorap benim için özel demiş..sonra birgün adam ölmüş ve çocuklar babalarının vasiyetini yerine getirmek istemişler ama imam asla olamaz dinimizde sadece kefenle gömülür izin veremem demiş..çocuklar çok üzülmüşler ve gidip vasiyet mektubunu okumaya başlamışlar.. "Bakın çocuklarım öbür tarafa bir yırtık çorap dahi götüremiyorsunuz ona göre yaşayın"

ay şimdi aklıma geldi benim çok değer verdiğim bir öğretmen arkadaşım var. eşinin çok pinti olduğundan bahseder. hocamızda gönlü bol birisidir. bu konuda zaman zaman tartışırlarmış 10 yıllık evliler. neyse hoca hanım birgün 20 lira kaybetti. ama kadın nasıl üzülüyor düşünüyor bulamıyor bu parayı eşime söylersem kızar diye gün boyu söylendi ve üzülerek eve gitti. aceba evde ne konuştu eşiyle bilmiyorum. onun yanındayken kendimi düşündüm. o zaman bekardım ama ne bileyim 20 lira için eşimden laf duymak hemde çok korkmak bana ters geldi. insanlık hali böyle şeylerde kalp kırılmamalı ve eşler birbirine karşı cömert olmalı. Allah var canım eşim geçen gün 10 lira kaybettim düşündükçe sinir oldum diye bana kızdı. ne var 10 liraya kafa takıyorsun düşürmüş olabilirsin ya da hatırlamadığın yere harcamışsın. bırak artık dedi. Allah razı olsun.

Ben de tutumlu insan severim, cok da mantikli bulurum.
Ama sizinki tutum degil, cimrilik. Hatta gorgusuzluk. Nerde gorulmus yedigi yemegin parasini bile eksik odeyen, pazarlik yapan insan? Bu gorgusuzluktur, tutum filan degil. Cok tutumluysa evinde yiyecek, gitmeyecek restorana. Gidecekse de adabiyla odeyecek hesabini.

Boyleleri insani rezil eder, bence bir daha dusunun. Benim babam da asiri cimridir. Eve 1 tane ekmek almaz, odu patlar parasi gidecek diye. Hayati boyunca biriktirmis. Adam 54 yasinda, bankada 200 bin liranin uzerinde birikmisi var, daha hala yemez icmez, biriktirir. Mezara goturmeyi dusunuyor galiba. Ben boyle insanlari hic anlamiyorum, birlikte de olamam. Babamin cimriliklerinden bile cok rezil olmuslugumuz var. Ailecek gittigimiz yemekte hesabi cocuguna odetmeler, benim universitede ders ucretimi okulun bu islerine bakan kisisine degil, o kadar uyarima ragmen gidip de hocalarima sormalar,.... Gercekten rezillik. Boylelerinin odleri patlar 1 kurusu gidecek diye. Yediginden ictiginden geri kalmaz, ama iste sizinki gibi baskasinin parasiyla! Baskasi odesin, ben yiyeyim. Bir de es olarak omur boyu cekilir dert degil bence.

Tutumlu olsun, ama insani rezil edecek kadar cimri olmasin bir adam.

Tutumluluk güzel şeydir ama herşeyin adabı var. Benim bildiğim masada ödenen hesaba bahşiş bırakmamak cimriliğe kaçan bir tutumluluk örneği sayılabilir belki. Ama gelen hesabı eksik ödemeye çalışmak ayıptır cidden, önünüze gelen menüde fiyat belli sonuçta. Aynı şekilde çay meselesi de tuhaf.

Back
X