aşırı yalnızlık, nefes alamadığını hissetme

Mochamocha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2017
279
637
103
merhaba arkadaşlar, ilk defa bir konu açıyorum çünkü çıkmazlara girdim. kendimi gerçekten berbat hissettiğim bir aşamadayım. 1 yıl önce bitirdiğim bir uzun ilişkim vardı 3 seneye yakın sürmüştü. sonra kendimi nadasa bıraktım 4 ay önce bir ilişkim oldu ve yeni bitti. 4 ayı dolu dolu geçirdik aslında ciddi bir kavga yoktu ama ayrıldık. aşırı sevgi pompalaması vardı bir anda pes etmesi sanırım beni şu an daha kötü hissettiriyor. genel olarak sorunlardan kaçan yapısını biraz anlamıştım, benim de kafamda soru işaretleri vardı ama bu kadar kolay biteceğini sanmazdım. her neyse, bunu aşarım. ama benim sorunum aşırı yalnız olmak. evde 4 duvar üstüme geliyor, arkadaşım yok denilebilir. olanlar evlendi dağıldık gibi durumlar. hayatımda biri olmasa da şöyle dışarı çıkıp sohbet edeceğim birisi bile yok. haftada 1 dans gecesine gidiyorum oradan da pek çevre yapmam, (bilen bilir dans ortamı samimiyetsizdir) yaşım 30 bu yaşta arkadaş edinmek biriyle tanışmak zor. aplikasyonlardan arkadaş edinmeyi de düşünmüyorum malum oralar tamamen cinsellik beklentisi içinde. işin içinden çıkamadım aşırı bunaldım. boğuluyorum sanki göğsüm sıkışıyor. yeni hobiler için de isteksizlik var. her günüm işe git eve gel alkol al uyu rutinine döndü. kilo da aldım. kendimi bu kadar yalnız hissetmek yavaş yavaş öldürüyor gibi. önerisi fikri olan var mı bilmiyorum ama içimi dökmem lazımdı.

Kendini sevgili olayina cok kaptirip arkadaslarini bosvermissin sanirim
Ondan su an yalniz hissediyorsun
Ama yalniz olmak da guzel bazen
Sahte samimiyettense
Bende bi ara yogun arkadas ortaminin icindeydim sonra herkes evlendi uzaklara gitti dagildik kendimle mutlu olmayi ogrendim
Mesela avrupa yakasi acip kahve yapip balkonda takilmak inanilmaz huzur veriyor bana
Uyumak icin alkol yerine asmr videolari oneririm
Dans gecesi sarmiyorsa kurslara gidebilirsin daha sosyal olursun hem

Yeni hobiler edileceksiniz bu vesileyle yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

Sizi çok iyi anlıyorum.
Ben de çok uzun zamandır yalnızım, yalnız yaşıyorum.
İlk zamanlar zorlandım itiraf etmek gerekirse ama şimdi de çook alıştım. Öyle ki; oldukça uzun zamandır kimseyi hayatıma almadım, almak da istemiyorum açıkçası.
Rilke’nin dediği gibi, "yalnızlık kendi içine yürümek ve saatler boyu kimselere rastlamamak"tır.
Kendi iç dünyama yöneldim, iş, kişisel bakım, spor, yürüyüş vs döngüsünde geçiyor hayatım.
Siz de bu yalnızlığı fırsat bilip kendi iç dünyanıza birazcık yönelseniz belki iyi gelir.
Siz iyi ve mutlu hissedince insanlar zaten sizin hayatınıza dahil olmak isteyecek emin olun.
Ve neticede sadece siz ve sizin cumhuriyetiniz olacak.
Kral da halk da siz olacaksınız. Yalnızlık psikolojisi ile hayatınıza yanlış insan almayacaksınız.
Gerçekten isterseniz yeni insan tanıyacak/ hayatınıza ortak edeceksiniz.

pandemiden sonra herkes koptu zaten belli bir gruptuk. evet yalnızlık başta güzel sonra boğucu oldu.
tavsiyelerinizi dikkate alacağım. avrupa yakası daima açık, bu detay gülümsetti. teşekkürler.

pandemiden sonra herkes koptu zaten belli bir gruptuk. evet yalnızlık başta güzel sonra boğucu oldu.
tavsiyelerinizi dikkate alacağım. avrupa yakası daima açık, bu detay gülümsetti. teşekkürler.
Bir iki kiz arkadas yok mu hani kizlar gelin sinema gecesi yapalim diyecek
Kisir borek gün tabagi yapip giybet falan yapmacali
Hep hayalimdir

Bir iki kiz arkadas yok mu hani kizlar gelin sinema gecesi yapalim diyecek
Kisir borek gün tabagi yapip giybet falan yapmacali
Hep hayalimdir
yok valla, olsa da kısırımı yapıp gitsem :)
bazen çocuk olmak istiyorum parka gidip salıncak kapmaya çalışsam diğer çocuklardan.
belli bir yaştan sonra zormuş her şey

sanırım kendimi biraz zorlamam gerekecek. dediğiniz gibi spor belki yeni bir kurs vs.
hayatıma düzgün insanlar arkadaş veya sevgili almaya gayret ediyorum.
teşekkürler.

Hayatınızda önemli bir yer edinen birinin gitmesi elbette bir boşluk duygusu yaratacaktır. Ama boşluğu daha güzel birşeyle doldurmak gibi bir şansınız var. Mesela uzun zamandır yapmak istediğiniz ama yapmaya fırsat bulamadığınız herhangi bir eğitim, iş ya da sanat dalı ile içinizdeki boşluğu dağıtabilir aynı zamanda sosyalleşerekte rahatlayabilirsiniz. Unutmayın ki unutmak ve yeniden birine bağlanmak insanın doğasında var.

Valla bende öyleyim. 30 yasinda evlendim . Evlendigim günden beri herkes tarafından yalnız bırakıldım. Ne arkadaş kaldı ne akraba. Edinilen arkadaşlıklar da belli yaştan sonra uzun sürmüyor. Çocukluk arkadaşın kaldıysa cok şanslısın bu hayatta sonrası evlensen de hep yalnızlık. Oyle ki insan artık birsey yapmak istemiyor. Vallahi buraya konu açmak bile zor geliyor . Yani işin özü 30 yaşından sonra böyle oluyor . Neden bende çözemedim.

Ya galiba benim de arkadaşım yok. Pandemiden önce de pek yoktu ama iş arkadaşlarım vardı. Pandemiden sonra kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçince onlar da geride kaldı. Ama bizim apartmanda komşuluk var. Sanırım arkadaş eksiğimi komşuyla kapatıyorum. Fiziksel olarak komşu her zaman görüşebileceğin biri olduğu için de rahat oluyor. Apartmanda kafanızın uyduğu birileri yok mu?

pandemi çoğumuzu anlattığınız gibi etkiledi. kopukluk oldu kayboldu gitti.
maalesef apartmandaki herkes yaşlı. belli bir kesimi de tanımıyorum.
neyse sizin adınıza sevindim arada kafa dağıtabileceğiniz biriler var

Evet çok büyük paylaşımlar yapamıyoruz ve çok ortak noktamız da yok. Ama balkonda kahve içmek, birlikte markete pazara gitmek keyifli oluyor. Peki çevrenizde yürüyüş alanları var mı? Mesai saatlerinden sonra yürüyüşe çıksanız. Yürüyüşte de güzel arkadaş yapılıyor.

kadınlar kulubune giriş yapıp tam konuyu açıcaktım ki konunuz karşıma çıktı. aynı seyleri yaşıyoruz resmen.
hangi şehirdesiniz ? ( birkaç yıl önce bana internette böyle konular açmak isteyeceğim ya da arkadaş arayacak kadar çaresiz ve yanlız kalacağım söylenseydi gülerdim ) ama hayat işte.

yürüyüşü düşünmeye başladım 3-4 kilo fazlam var hem onu da verebilirim

İstanbuldayım ben, aynı şeyleri yaşamanıza üzüldüm siz neredesiniz? İnanın pandemiden önce eve gidemiyordum arkadaş buluşmalarından. Sonra koptuk benim ilişkim oldu yalnızlaştım. Şu an durum buna evrildi. Sanırım arkadaşı olmayan veya edinmekte zorlanan tek ben değilim.

Pandemiden sonra neredeyse bütün ilişkiler,hatta kişinin kendiyle ilişkisi bile değişti.Insan arıyoruz ama eskiden normal olan şeylere tahammül edemiyoruz..Halbuki arkadaşlık hoşgörü ister..
Ben de tayin dolayısıyla yeni bir ile geldim tek farkım evliyim çocuğum var..Başka da kimse yok..
Dışarıda merhaba merhaba diyoruz, bir çay kahve muhabbetim oldu ama tahammül sinirlarim devamına musade etmedi..Bilmiyorum nereye kadar gider böyle..
Dizi,kitap ,kahve ,temizlik, yürüyüş,online eğitimler derken şu ana kadar geldim.
Derin ilişki kurduğum herkes çok uzakta kaldı,ailem de..Kendi kendime yetmeye çabalıyorum.Bana en iyi gelen şey yürüyüş oldu..
Sizin içinde ferahlık, hoşluk, diliyorum.

Evet var.Seveceksiniz yalnızlığı o aşırı samimiyetsiz yorucu kalabalığın yanında çok hoştur aslında.Dogarkende ölürken de yalnız degilmiyiz.Yanimizdaki her insan yalnızlığı gidermeye yetiyor mu.İki kitap bir kahve biraz koşmak spor yapmak açık havada kendine kilona dikkat etmek.Nasipte ne varsa o olur akışa teslim oldum demek enerjinizi temizler modunuzu yükseltir.Biraz irade.Biraz umut.Sonra zaten sizinle aynı frekansdaki insanlar çıkar karşınıza.Su yaydiginiz afedersiniz puhu kuşu enerjisi size gene aynı bedbinlikteki insanları çeker.Cunku radyo dalgası gibi bunu yayiyorsunuz.Bu enerjiden çıkın

ben de istanbuldayım. Bu kadar kalabalık ve imkanları bu kadar geniş bir şehirde yalnızlık çekmek ilginç oluyor :)
ama mesele şey değil burada yazan arkadaşların dediği işte kursa katıl , çevre edin yeni insanlar çıkar karşısına olayı benim için geçerli olmuyor malesef. yüzeysel kalıyor insan ılışklilerim ve bu beni daha çok yoruyor üzüyor. geldiğim noktada yanlış demek ki cunku hadi sahile inelim kahve içelim diyecek insan yok kalmadı hayatımda

Evet ama olumsuz duygusal ilişkiler, arkadaşın olmaması derken o yalnızlık öldürmeye başlıyor. Tüm yazanların önerilerini dikkate alacağım dilerim başarırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…