• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asiri yemek yeme sorunsali.

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Ya arkadaslar bu dertten muzdarip olupta, sorunu cözen oldumu.

Bazen günde iki pizza yiyorum. Bazen koca tencere makarna.
Ve hareket yok denilecwk kadar az. Ya resimlerde kendimden igreniyorum artik. 155 boya 75 kilo oldum. Agir depresyon gecirdim ve arada kendimi iyi hissetmiyorum. Yemek yemek o anda beni mutlu ediyor. Ama tartidaki kiloyu görünce yine hüsran.

Beslenme uzamaninada gittim. Liste verdi ama uygulayamiyorum. Asiri stres yapiyorum. Eve eliptik bisiklet aldim 10 dk biniyorum yoruluyorum hemen yataga yigiliyorum.

Ben nasil kurtulcam bu kisir döngüden? Eylüle kadar 10 kilo vermekti hedefim. Dügün var birt tanidigin.

Birgün yemiyorum dikkat ediyorun, ertesi gün saldiriyorum. Aklimda fikrimde diyet ama icraate geldimiydi yapamiyorum. Yapanlara özenir oldum. Iki yil önceki 55 kiloma dönebilsem tekrar. Cok mutsuzum. Kilom dahada depresyona itiyor beni. Istediklerimi giyemez oldum. Baskalari hamilelikte kilo alir verir 30 kiloyu. Ben 20 kiloyu aylardir vermeye calisiyorum.

Tahlilerim yapildi hersey normal. Niye yapamiyorum. Istek cok ama o anda seytan dürtüyir sanki. Delirecek gibi oluyorum. :KK43:

Ne olur yardim edin.

Son düzenleme:
155 kiloya 75 kilo oldum
Hangisi oldunuz,
Hormonal sıkıntı yoksa eğer psikolojik,
Kendiniz sevmiyorsunuz.
O kadar dert edilecek kilom olsa ,Allah hastalık vermesin,asla aksatmadan yapardım.
3 kilo için deli gibi debeleniyorum,o da fazla değil,ben gıcığım,sevmiyorum diye.

Hangisi oldunuz,
Hormonal sıkıntı yoksa eğer psikolojik,
Kendiniz sevmiyorsunuz.
O kadar dert edilecek kilom olsa ,Allah hastalık vermesin,asla aksatmadan yapardım.
3 kilo için deli gibi debeleniyorum,o da fazla değil,ben gıcığım,sevmiyorum diye.
Pardon 155 boya 75kilo oldum

Bende sevmiyorum ama istikrar sagliyamiyorum. Kendimden nefret ediyorum

Bu sicakta 2 adim yürüyün bakkala markete falan ondan sonra istah falan kalmiyor. Bunun dışında bos zaman cok olunca insan yemek yiyor. Meşgale bulun kendinize

spor geçmişiniz veya ilginiz yoksa eve eliptik değil tam takım spor salonu aletlerini doldursanız bile onları adam akıllı kullanmazsınız, bir süre sonra çamaşır askısı olur onlar :D o yüzden önce bir spor salonuna yazılıp, kondisyonunuzu yavaş yavaş arttırın. doğru nefes almadığınız için de yoruluyor olabilirsiniz. hocanız gözetiminde düzenli kardiyo ile de yediklerinizi eritirsiniz bir güzel.

Bana kalsa ben de yerim 2 pizza ne ki 3 yerim 4 yerim. Miden büyümüş sen yedikçe o genişliyor sınırı yok obeziteye gider dikkat etmezsen. Hamurişini, tatlıyı, ekmeği çıkar hayatından. Yemeklerde zeytinyağı kullan. Diğer yağlara oranla daha masum ama fazla kullanmak kilo yapar yine. Bol su iç. Yardım edecek kimse yok mu yanında? Eşim 105 kilo olmuştu 90a indi. Resmen eziyet ediyorum ona ağlayacak neredeyse ama yedirmiyorum. Kavga ediyoruz yine de vermiyorum yemek. O dışarda yerse zehir ediyorum gününü. Motive ediyorum kilo verdikçe. Şöyle yakışıklı oldun böyle zayıfladın diye. Midesi küçülmeye başladı daha az sızlanmaya başladı. Tek başına yapamıyorsan birinden destek al bence.

Ve hareket yok denilecwk kadar az. Ya resimlerde kendimden igreniyorum artik. 155 boya 75 kilo oldum. Agir depresyon gecirdim ve arada kendimi iyi hissetmiyorum. Yemek yemek o anda beni mutlu ediyor. Ama tartidaki kiloyu görünce yine hüsran.

Beslenme uzamaninada gittim. Liste verdi ama uygulayamiyorum. Asiri stres yapiyorum. Eve eliptik bisiklet aldim 10 dk biniyorum yoruluyorum hemen yataga yigiliyorum.

Ben nasil kurtulcam bu kisir döngüden? Eylüle kadar 10 kilo vermekti hedefim. Dügün var birt tanidigin.

Birgün yemiyorum dikkat ediyorun, ertesi gün saldiriyorum. Aklimda fikrimde diyet ama icraate geldimiydi yapamiyorum. Yapanlara özenir oldum. Iki yil önceki 55 kiloma dönebilsem tekrar. Cok mutsuzum. Kilom dahada depresyona itiyor beni. Istediklerimi giyemez oldum. Baskalari hamilelikte kilo alir verir 30 kiloyu. Ben 20 kiloyu aylardir vermeye calisiyorum.

Tahlilerim yapildi hersey normal. Niye yapamiyorum. Istek cok ama o anda seytan dürtüyir sanki. Delirecek gibi oluyorum. :KK43:

Ne olur yardim edin.
Bende 72 kiloydum. Yakinimizin dugunu vardi. Hic bir kiyafet olmayinca o gun karar verdim. 10 kg verecegim diye. Belediyenin fitness kursuna yazildim. Sabah yarim aksam yarim ekmek tuketen biriydim. Sinirsizca doyana kadar yerdim. Hamur isi ve tatliya hic dayanamam. Yemin ettim kendi kendime 10 kg vericem diye. 30 dk kosu bandi. 30 dk bisiklet. Arkasindan aletlerle agirlik calismasi. Ve yer hareketleri en sonda mekik ile bitiriyordum. Nerdeyse 3 saat spor salonunda kaliyordum. Eliptik gercekten zor bir alet bende yapamiyorum. Ayrica yediklerimi yariya indirdim. Ekmegimi degistirdim ve sinirladim. Herseyinde tadina baktim. 10 kg verdim. Sonra hirs yaptim 5 kg daha verdim. Sonrasindada 2 kg derken 55 kg.yum su an. Isteyince oluyor hersey kafada bitiyor. Ust bedenim XL idi simdi S veya M giyiyorum. Alt bedende 42 idi simdi 36 38 beden giyiyorum.

Gecen sene evliyken 62 ve eski esim zayifla cok cirkinsin falan dedi. Ve suanda özgüven sifir sinirimi üzüntümü yiyerek gecistiriyorum. Kendimden igreniyorum. Hicbiryere cikmak istemiyorum. Antidepressan kullaniyorum. Kendimk begenmiyorum artik. Yedikce yiyorum. Diyet psikolojine girdigim anda yemege saldiriyorum. Et tüketen insan degilim. Haliyle direk ekmek ya da hemen hazirlanan paket gidalra gidiyor elim. Evliyken yemek yapiyordum hergün. Simdi ne yemek yapmak geliyor icimden ne de kolumu kaldirmak. Hemen yoruluyorum. Ailem kebdi halinde. Bana pek destek olmuyorlar. Sadece zayifla diyorlar. Yemek yaptim dediginde annem ekmek önümde duruyor. Hersey ekmekle. Bu yüzden hic gitmek istemiyorum onlara. Yürüyüs yapiyorum sikiliyorum. Bir yildir spor salonuna üyeyim iki üc kere gittim. Kalabaliga gelemiyorum. En kücük sey stres yaratiyor bende. Kisir döngünün icindeyim. Eskiden azimliydim yapiyordum. Simdi hic.

Bende 72 kiloydum. Yakinimizin dugunu vardi. Hic bir kiyafet olmayinca o gun karar verdim. 10 kg verecegim diye. Belediyenin fitness kursuna yazildim. Sabah yarim aksam yarim ekmek tuketen biriydim. Sinirsizca doyana kadar yerdim. Hamur isi ve tatliya hic dayanamam. Yemin ettim kendi kendime 10 kg vericem diye. 30 dk kosu bandi. 30 dk bisiklet. Arkasindan aletlerle agirlik calismasi. Ve yer hareketleri en sonda mekik ile bitiriyordum. Nerdeyse 3 saat spor salonunda kaliyordum. Eliptik gercekten zor bir alet bende yapamiyorum. Ayrica yediklerimi yariya indirdim. Ekmegimi degistirdim ve sinirladim. Herseyinde tadina baktim. 10 kg verdim. Sonra hirs yaptim 5 kg daha verdim. Sonrasindada 2 kg derken 55 kg.yum su an. Isteyince oluyor hersey kafada bitiyor. Ust bedenim XL idi simdi S veya M giyiyorum. Alt bedende 42 idi simdi 36 38 beden giyiyorum.

Eski elbilere pantolonlar hicbiri olmuyor.36 bendenken suanda 42 giyiniyorum xl. Durumun gidisatinin farkindayim. Olmuyor. Sanki kendimden öc aliyorum. Sanki herkesi igrenccim diye hakli cikartmaya calisiyorum. Kendimden biktim yildim. Aynaya bakiyorum ke dimden igraniyorum.

Gecen sene evliyken 62 ve eski esim zayifla cok cirkinsin falan dedi. Ve suanda özgüven sifir sinirimi üzüntümü yiyerek gecistiriyorum. Kendimden igreniyorum. Hicbiryere cikmak istemiyorum. Antidepressan kullaniyorum. Kendimk begenmiyorum artik. Yedikce yiyorum. Diyet psikolojine girdigim anda yemege saldiriyorum. Et tüketen insan degilim. Haliyle direk ekmek ya da hemen hazirlanan paket gidalra gidiyor elim. Evliyken yemek yapiyordum hergün. Simdi ne yemek yapmak geliyor icimden ne de kolumu kaldirmak. Hemen yoruluyorum. Ailem kebdi halinde. Bana pek destek olmuyorlar. Sadece zayifla diyorlar. Yemek yaptim dediginde annem ekmek önümde duruyor. Hersey ekmekle. Bu yüzden hic gitmek istemiyorum onlara. Yürüyüs yapiyorum sikiliyorum. Bir yildir spor salonuna üyeyim iki üc kere gittim. Kalabaliga gelemiyorum. En kücük sey stres yaratiyor bende. Kisir döngünün icindeyim. Eskiden azimliydim yapiyordum. Simdi hic.
Kilo vermek kolay gözünde büyütme. Tek derdin bu olsun yapamayacağın şey değil. Aç internetten sosyal medya hesabını bak fit güzel vücutlu kızlara. Her acıktığında bir onlara bak sonra aynada kendine. 72 kilosun diye iğrenç falan değilsin ayrıca. Kendini böyle görme. Eski eşin halt etmiş adam olsaydı da karısını üzeceğine mutlu etseydi. Kilo verilir de kişilikte olan eksiklik düzelmez derdine yansın o. Güzel elbiseler alacaksın kendine, beden aramak zorunda kalmayacaksın, her kıyafetin xl'si bulunmuyor, aynaya bakınca görüntün seni memnun edecek bunlara odaklan. Geçmişe sünger çekip mutlu edeceksin kendini. Şöyle salına salına yürürsün saçlarına cildine güzelce bakım yaparsın. Yemek seni dibe çekiyorsa ölsen de yemeyeceksin o hazır gıdaları, ekmekleri. Otur yerinde debelen yine yeme.

Ne olur yardim edin.
Merhaba duygusal açlıktan kaynaklı yeme bozukluğu olabilir. Buna benzer birşey yaşadım. Ama Kilo aldıkça daha da kötüleşiyor insan. Ne kadar yesemde ya doymuyordum ya da aklım fikrim bir sonraki ögündeydi. Sonra karatay beslenmesine başladım. Aç kalmadan zayıflıyorum. Duygusal gel gitlerde azaldı. O lezzetli diye yediğimiz şeyler aslında vücut için zehir. Şeker hastalığına doğru gidince önlem almak zorunda kaldım. Sizde araştırın. Karatay beslenmesini tavsiye ederim...

Eski elbilere pantolonlar hicbiri olmuyor.36 bendenken suanda 42 giyiniyorum xl. Durumun gidisatinin farkindayim. Olmuyor. Sanki kendimden öc aliyorum. Sanki herkesi igrenccim diye hakli cikartmaya calisiyorum. Kendimden biktim yildim. Aynaya bakiyorum ke dimden igraniyorum.

Yahu dur bismillah. Bu nasil psikoloji. once kendine bir tane spor minderi al. Haftada 5 gun gunde yarim saat yani haftada 2.5 saat hedef koy. Youtube videolari ile basla, bence daha yeni oldugun icin yoga ile basla. Sen degerlisin

Baya depresif gordum seni konu sahibi. Calisiyor musun? İmkanlari zorla once psikolojik destek al bence

Boyuna göre kilon çok fazla. Çok yemek yiyorsun.

Bak benim boyum 1.74 ve kilom 69. İki bebekten sonra daha fazla inemedim ;)

Hamilelikte 30 kilo alıp evrim geçirdim resmen. Üstelik hipotroidim var.

Ben dietle kilo vermedim. Zaten diet yapmayı hiç sevmiyorum.

Buraya dikkat et;

Akşam 6 dan sonra yemek yeme
Abur cuburu kes.
Tatlı ve hamurişinden uzak dur.

Haftada 4 gün 1 saat yürü.

Ben bu şekilde 3 ayda 13.5 kg verdim.

İlk başta 6 dan sonra yememeye zorlanabilirsin. Ama 5 günün sonunda mide küçülüyor ve otomotikmen yemeyi reddediyor.

Tavsiye ederim.

Baya depresif gordum seni konu sahibi. Calisiyor musun? İmkanlari zorla once psikolojik destek al bence

Bir yildan fazladir depresyon tedavisi görüyorum zaten. Cok kilo aldim. Suanda calismiyorum. Tedavi görüyorum. Özgüven sorunu yasiyordum. Simdi kilo aldikca dahada kötü oldum. Ya cidden kendimi sevmiyorum. Hicbirsey yakismiyor. Uzun sürcegi aklima heldikce ufff ne ugrasacam diyorum. Gene iyi olmayacaksin diyorum kendime. 55 kiloyla bile esim beni begenmedi yerden yere vurdu. O sözler silinmiyor beynimden. Degersiz cirkin mutsuzum. Hic gücüm yok.

Boyuna göre kilon çok fazla. Çok yemek yiyorsun.

Bak benim boyum 1.74 ve kilom 69. İki bebekten sonra daha fazla inemedim :KK66:

Hamilelikte 30 kilo alıp evrim geçirdim resmen. Üstelik hipotroidim var.

Ben dietle kilo vermedim. Zaten diet yapmayı hiç sevmiyorum.

Buraya dikkat et;

Akşam 6 dan sonra yemek yeme
Abur cuburu kes.
Tatlı ve hamurişinden uzak dur.

Haftada 4 gün 1 saat yürü.

Ben bu şekilde 3 ayda 13.5 kg verdim.

İlk başta 6 dan sonra yememeye zorlanabilirsin. Ama 5 günün sonunda mide küçülüyor ve otomotikmen yemeyi reddediyor.

Tavsiye ederim.

Yediklerimin cogu ekmek, hamur isi, cips, patates kizartmasi. Bunlari görünce kendime dur diyemiyorum. Genelde iki ögün ama asiri cok yiyorum. Ve inanirmisiniz iki pizza yada bir trncerr makarnayi 5 dakikada resmen yutuyorum.

Back
X