• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asiri yemek yeme sorunsali.

165 boy icin ideal kilo yasa bagli 53 ve 57 arasiymis bizzat beslenme uzmanina sormustum yani altinda
Ayni boy grubunda herkes ayni kiloda saglikli olamaz 165 de Kimi hastaya 52 idealdir kimisine 57 yas ve kas hormon calisma duzeyi bireyi etkiler bunlar etmen o nette boydan 10 cikar 15 cikar onlar gercegi yansitan saglikli degerler degil dedi

Aynen .. , dr gittim gerekli tetkikler vs yapıldı ve sorun çıkmadı.. doktor da 55 lerde olmam gerektiğini söyledi, bu arada 25 yaşındayım.

Uzun boyluyum diye bir iddiam Yok zaten, konu hakkında siz kendi fikrinizi söylediniz, ben de fikrimi söyledim ..
Sizin boyunuz 1.75 ise ve ideal kilonuz 47 ise,
Sizin mantığınıza göre ben öleyim o zaman ..
Düş derken 37 ye felan mı ???
Düş mü?

Eski elbilere pantolonlar hicbiri olmuyor.36 bendenken suanda 42 giyiniyorum xl. Durumun gidisatinin farkindayim. Olmuyor. Sanki kendimden öc aliyorum. Sanki herkesi igrenccim diye hakli cikartmaya calisiyorum. Kendimden biktim yildim. Aynaya bakiyorum ke dimden igraniyorum.
Bir yerden baslqmak lazim dur demek lazim degil mi. Bir an once silkelenin ve toparlanin.

Evet işte,

Hatta kemik yaşı bile etken, ki ölçümü ectrem durumda olur diye biliyorum.

Kusarak zayıflamayan, bu şekilde kilo korumaya çalışmayan insanlar
Zaten zayıf olmAdıkları halde ay zayıfım diye ağlamasın.

Hayır konu sahibi zayıf değil.

Saglikli deger araligina gore zayif katagorisinde ki buna da dr karar veriyor
Zayif ama neye gore zayif kas kutlesindenmi zayif (tehlikeli kabul ettikleri zayiflik !)yag kutlesindenmi

Hepsi ortalamaya alinarak olusturuus deger araligi 53-57 demisler
E bu bayanda 165 e 48 im diyor zayif katagorisine giriyor sizin bizim dememiz degil herhangi bir beslenme uzmanina baavurdugunda zayif
Katagorisinde bilgi verilerek yonlendiriliyor

Of bende keşke azıcık senin gibi yiyebilsem annem her yemekte ye deyip duruyor. Adeta yemek yerken yorulurum sıkılıyorum 1.60 boyum 47-48 kiloyum bana bi taktik verin iki üç kilo alayım. Boğazımdn geçmiyo sicaktan mi anlamadim :(

Dünya stansdartına bak bir de,
kısasın, cüce değil ama kısa. Ne var bunda?

Kilon fazla bile, vermeye çalış bence
Protein ağırlıklı beslen
Ne diye böyle kırıcı oluyorsunuz insanlara gerek var mı bu tavra? Sohbet ortamı burası germeye gerek yok...

Arkadaslar duygusal açlığın ne demek olduğunu ancak çeken bilir o yüzden kırıcı yorumlarinizi kendinize saklayin lütfen

Bende doğumdan sonra kilo aldım ekmek yemem normalde ama diyette yapmam.Taekvondo kursuna yazılmıştım spor sevmeyenler için hem zevkli hem de hareketli bir ders.Bu da alternatif olabilir sizin için hem ayrıca ben 71 den 55 kiloya düşmüştüm.Aniden kilo verilmiyor sizin aşırı kilonuz yok o yüzden biraz sabır gerektir.

merhaba arkadasim
bi an onceki beni okur gibi oldum.ayni duygulardan bende gectim.nasil zor bi kisir dongu.
104 kgdan 77 kg dustum .dukan diyeti yaptim ve hergun yurudum.yuruyemedigim sicak gunlerde 3 gun spor salonuna gittim .kişin disari cikamadim kosubandinda yurudum.kosubandi sıktı beni ara verdim ,actim muzigi dans ettim.once istemelisin.
ilk 2hafta gercekten cok zor ama sonra kendindeki degisimi hissettikce daha cok sarilicaksin spora ve dogru beslenmeye.
dukan diyeti bana cok sey katti.kk da sayfasida var okursan eger bilgilendirme acisindan yarari olucaktir.
hersey gonlunce olsun insallah.

Saglikli deger araligina gore zayif katagorisinde ki buna da dr karar veriyor
Zayif ama neye gore zayif kas kutlesindenmi zayif (tehlikeli kabul ettikleri zayiflik !)yag kutlesindenmi

Hepsi ortalamaya alinarak olusturuus deger araligi 53-57 demisler
E bu bayanda 165 e 48 im diyor zayif katagorisine giriyor sizin bizim dememiz degil herhangi bir beslenme uzmanina baavurdugunda zayif
Katagorisinde bilgi verilerek yonlendiriliyor[/QUOTE

Ben arkadaşın mantığını anlamadım zaten..
48 kiloyum ve kilo vermem gerekmiş:S
1.75 boya 47 kilonun ideal olduğunu söylüyor kendisi için , onun mantığına bakarsak benim 37 kg felan olmam lazım sanırım...
Gittiğim dr vücut yağ oranı, kas oranıma bakarak bana 55 olman lazım dedi, ne gerek var bilmiyorum ki Yok cüce değilsin ama kısasın, yok kilolusun vs gereksiz yorumlarla insanları üzmeye.. heleki zaten taktığın bir konu ise..

Ya arkadaslar bu dertten muzdarip olupta, sorunu cözen oldumu.

Bazen günde iki pizza yiyorum. Bazen koca tencere makarna.
Ve hareket yok denilecwk kadar az. Ya resimlerde kendimden igreniyorum artik. 155 boya 75 kilo oldum. Agir depresyon gecirdim ve arada kendimi iyi hissetmiyorum. Yemek yemek o anda beni mutlu ediyor. Ama tartidaki kiloyu görünce yine hüsran.

Beslenme uzamaninada gittim. Liste verdi ama uygulayamiyorum. Asiri stres yapiyorum. Eve eliptik bisiklet aldim 10 dk biniyorum yoruluyorum hemen yataga yigiliyorum.

Ben nasil kurtulcam bu kisir döngüden? Eylüle kadar 10 kilo vermekti hedefim. Dügün var birt tanidigin.

Birgün yemiyorum dikkat ediyorun, ertesi gün saldiriyorum. Aklimda fikrimde diyet ama icraate geldimiydi yapamiyorum. Yapanlara özenir oldum. Iki yil önceki 55 kiloma dönebilsem tekrar. Cok mutsuzum. Kilom dahada depresyona itiyor beni. Istediklerimi giyemez oldum. Baskalari hamilelikte kilo alir verir 30 kiloyu. Ben 20 kiloyu aylardir vermeye calisiyorum.

Tahlilerim yapildi hersey normal. Niye yapamiyorum. Istek cok ama o anda seytan dürtüyir sanki. Delirecek gibi oluyorum. :KK43:

Ne olur yardim edin.

Aynı dertten bende muzdaribim canım deli gibi yemek yerim yemekten sonra canım tatlı çeker tatlı yerim canım tuzlu çeker sanki bir kısır döngü. Bende 3 yıl içinde 20 kilo aldım. Boyum 1.70 kilom 75 . ilk hedefim 69. 1 aydır abur cuburu kestim ama veremiyorum malesef . sanırım spor yapmam lazım. Ağustosun başında kadınlara özel olan b-fit spor merkezine yazılacağım o_O

Canim bir suru kalori sayacli uygulamalar var birini indirip deneyebilirsin. bende 4 kilo verdim. haftada en az 2 kere cikip yuruyus yapiyorm. sende yapabilirsn bnce :)

@1var1yok
Sismanliktan yakinan birinin konusunda zayifim dediginiz icin kizip uzerinize gelmis olabilir kendince ironi yapmis olabilir bakis acisinda sikinti olabilir bilemeyiz onun sorunu

Sonucta kendi bedeniniz icin karari kendiniz verirsiniz suan saglikli ideal kabul edilen araligin altindasiniz ama bedenen rahatsinizdir ve mutlusunuzdur oyle kalirsiniz. BIr kac kilo almak istersiniz uzman kontrolumde saglikli olarak alirsiniz
Sizin bedeninize sismansin ver degilsin al demek bizim haddimize dusmuyor cunku sizin ilk mesajinizda boyle bir soru yoktu
O sizin vereceginiz karar

Ya arkadaslar bu dertten muzdarip olupta, sorunu cözen oldumu.

Bazen günde iki pizza yiyorum. Bazen koca tencere makarna.
Ve hareket yok denilecwk kadar az. Ya resimlerde kendimden igreniyorum artik. 155 boya 75 kilo oldum. Agir depresyon gecirdim ve arada kendimi iyi hissetmiyorum. Yemek yemek o anda beni mutlu ediyor. Ama tartidaki kiloyu görünce yine hüsran.

Beslenme uzamaninada gittim. Liste verdi ama uygulayamiyorum. Asiri stres yapiyorum. Eve eliptik bisiklet aldim 10 dk biniyorum yoruluyorum hemen yataga yigiliyorum.

Ben nasil kurtulcam bu kisir döngüden? Eylüle kadar 10 kilo vermekti hedefim. Dügün var birt tanidigin.

Birgün yemiyorum dikkat ediyorun, ertesi gün saldiriyorum. Aklimda fikrimde diyet ama icraate geldimiydi yapamiyorum. Yapanlara özenir oldum. Iki yil önceki 55 kiloma dönebilsem tekrar. Cok mutsuzum. Kilom dahada depresyona itiyor beni. Istediklerimi giyemez oldum. Baskalari hamilelikte kilo alir verir 30 kiloyu. Ben 20 kiloyu aylardir vermeye calisiyorum.

Tahlilerim yapildi hersey normal. Niye yapamiyorum. Istek cok ama o anda seytan dürtüyir sanki. Delirecek gibi oluyorum. :KK43:

Ne olur yardim edin.

benim de boyum 155
kilom 49 oldu diye spora başladım
bence biraz iradene hakim ol
alma eve makarna falan
alırsan yersin tabi

salata vs ye bol bol
senin durumunda tek yapılacak olan yememek
ama aç da gezme tabi
kalorisi düşük şeyler ye
karpuz ye sulu sulu
salatalık ye filan

bence yazın sıcak yüzünden çok çabuk kilo veriliyor

Geçtiğimiz 1,5 sene aynı şeyleri yaşadım. Yememin sınırı yoktu yani. Hırsla yiyordum. Sanki bir şeylerle kavga etmek, birine öfkemi dökmek eylemini bağırarak ve tokat atarak değil de yemek yiyerek yapıyormuşum gibiydi. Yer yemez kendimi yatağa bırakıyordum. Sonra 15 KG aldım. Kendimden tiksindiğim şu dönemde diyetisyen yardımı aldım ve spora yazıldım. Enerjinin yerine gelmesini bekleme çünkü bekledikçe asla gelmiyor. Sen o moda zorla sokacaksın kendini. Keşke eliptik bisiklete vereceğin parayı salona verseydin. Tek başına evde spor bizim gibi psikolojideki insanlar için imkansız. Hoca lazım.
Haftaiçi 4 gün 45 dk yüzüyorum sonra üst katında fitness salonu var orada 30 dk eliptik bisiklet ve normal bisiklet kullanıyorum. Sonra da hocanın dersine giriyorum. Stepe 25 dk dayanabiliyorum şimdilik. Plates 50 dk yapıyorum. O gün hangi ders varsa. 35 dk da eve yürüyorum. Bu kadar spora kıyamadığım için de diyet listesine uyuyorum. Kilon çok, hem de baya şişman. Kendini ittir, ilham gelmesini bekleme.

merhaba arkadasim
bi an onceki beni okur gibi oldum.ayni duygulardan bende gectim.nasil zor bi kisir dongu.
104 kgdan 77 kg dustum .dukan diyeti yaptim ve hergun yurudum.yuruyemedigim sicak gunlerde 3 gun spor salonuna gittim .kişin disari cikamadim kosubandinda yurudum.kosubandi sıktı beni ara verdim ,actim muzigi dans ettim.once istemelisin.
ilk 2hafta gercekten cok zor ama sonra kendindeki degisimi hissettikce daha cok sarilicaksin spora ve dogru beslenmeye.
dukan diyeti bana cok sey katti.kk da sayfasida var okursan eger bilgilendirme acisindan yarari olucaktir.
hersey gonlunce olsun insallah.
Sinemcim süpersin seni tebrik ediyorum.:KK5:

yorumları da okudum da senin sorunun daha çok duygusal
eski eşine olan öfkeni böyle çıkarıyor gibisin

Ya benimki gercekten sanirim duygusal yeme. Yemek yerken hincimi cikarircasina 5 dakikada bitiriyorum. Dogru düzgün cignemiyorum bile.

Myfitnesspal diye uygulama indirdim. Tüm yediklerimin hesabini yapiyor. O kalorileri gördükce dahada kötü oluyorum. Neden bunu kendime yapiyorum diye kiziyorum ama yok hala ayni.

Spor kursuna bir yildir yazildim 3 5 kere anca gitmisimdir cok sikiliyorum sinirleniyorum. Öfkem kendime gecmisime ne bileyim bu hale gelecek insan defildim aslinda. Nasil izin verdim. Yilginlik var batti balik yan gider misali.

Cevaplariniz icin cok tsk ederim hepinize.

Kendime tonlarca liste hazirladim, spor programi hazirladim. Yok birtürlü o sevk gelmiyor. Cildirmak üzereyim.

Back
X