• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asistanı olduğum hocadan hakaret duymak?

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Üniversitede bir hocanın asistanlığını yapıyorum ve öğrencisiyim aynı zamanda. Birkaç gün önce bilemediğim bir şey yüzünden ne beceriksizliğim kaldı ne bilgisizliğim.

O günden beri hep ağlıyorum yaptığım onca şeyden sonra bunu hiç kaldıramadım. Pazartesi konuşmak istiyorum gerekirse de ayrılmak istiyorum asistanlıktan. Ama tepkisinden çok korkuyorum. Nasıl konuşmalıyım?

asistanlığı kölelik sanıyor bazı hocalar, bence bir saygısız için işinden olmaya değmez

Ücret aldığım bir şey değil henüz lisans öğrencisiyim. Mesleki anlamda katkıları çok oluyor yalnızca hocanın projesini yürütüyorum çünkü.

Ücret aldığım bir şey değil henüz lisans öğrencisiyim. Mesleki anlamda katkıları çok oluyor yalnızca hocanın projesini yürütüyorum çünkü.

şimdi ben seni bilmiyorum tanımıyorum ve senin için konuşmuyorum ama bazı öğrencilere bu duruma gelebilmek için hocalara her türlü yalakalığı yapıyorlar dolayısıyla hocalarda herşeyi söyleyebileceklerini sanmaya başlıyorlar. dediğim gibi senin için söylemiyorum bunu. sonuç hoş değil. yine de senin yerinde olsam madem oraya kadar çabalamış gelmişim amacımı yarım yarım bırakmazdım. tabi yine kendi tercihin. hocanın da huyunu suyunu bilemem de ' ben şu durumdan dolayı ayrılmak istiyorum' deyip sonradan devam edersen hocana karşı daha da güçsüz mızmız bir kişilik sergilersin. amacın kesinse konuş bence. durumdan hoşlanmadığını söyle.

belki o gün morali bozuktu bişeye kızmıştı,senin hatan da üstüne geldi . hata demeyelimde bilmemezliğin. diğer zamanlarda iyiyse,bence kariyerin için bi adımken hemen ayrılmayı düşünme,biraz daha bekle bakalım

şimdi ben seni bilmiyorum tanımıyorum ve senin için konuşmuyorum ama bazı öğrencilere bu duruma gelebilmek için hocalara her türlü yalakalığı yapıyorlar dolayısıyla hocalarda herşeyi söyleyebileceklerini sanmaya başlıyorlar. dediğim gibi senin için söylemiyorum bunu. sonuç hoş değil. yine de senin yerinde olsam madem oraya kadar çabalamış gelmişim amacımı yarım yarım bırakmazdım. tabi yine kendi tercihin. hocanın da huyunu suyunu bilemem de ' ben şu durumdan dolayı ayrılmak istiyorum' deyip sonradan devam edersen hocana karşı daha da güçsüz mızmız bir kişilik sergilersin. amacın kesinse konuş bence. durumdan hoşlanmadığını söyle.

Hiçbir yalakalık yapmadım çünkü eleme süreci sonrası seçildim. Bu konuma da aşama aşama emek sarf ederek geldim.

O kadar çok emeğim var ki onları silip atmak çok zor benim için. Ama bu tutumu da kaldıramıyorum.

belki o gün morali bozuktu bişeye kızmıştı,senin hatan da üstüne geldi . hata demeyelimde bilmemezliğin. diğer zamanlarda iyiyse,bence kariyerin için bi adımken hemen ayrılmayı düşünme,biraz daha bekle bakalım

Bir hatam olursa kızıyor normalde de hiç affı yok, sinirli bi insan zaten. İlk defa hakaret etti. Her şeyi bilmemi ve mükemmel olmamaı bekliyor.

Hiçbir yalakalık yapmadım çünkü eleme süreci sonrası seçildim. Bu konuma da aşama aşama emek sarf ederek geldim.

O kadar çok emeğim var ki onları silip atmak çok zor benim için. Ama bu tutumu da kaldıramıyorum.

evet anlıyorum emeklerine yazık etme o zaman vazgeçme yani , başarılar dilerim...

hocalar bazen kızarlar öyle.
ben de işe başladığımın 2. haftası bayağı söz işitmiştim. haklıydım diyemem ama o kadarını da hak ettiğimi düşünmüyorum. ağlaya ağlaya çıktım yanından. ama bu işlerin cilvesi bu işte. biraz daha dik durmayı öğrenmemiz gerekiyor. hocan haklı demiyorum ama bence çok düşünüp üzülme, bir şey olmamış gibi devam et işine. hocan da uzatmayacaktır.

O kadar emek sarfetmişsin projeyi almışsın bence hiç kulak asma söylediklerine, kızmaya bağırmaya hakkı yok sen onun çalışanı falanda değilsin. Gerekirse bu işi gönüllü yaptığını buna hakkı olmadığını söyle. Ben burda sizinle mesleğim için beraberim de.
Sinirini stresi senden çıkarmasın durduk yere.

Son düzenleme:
malesef bazı hocalar böyle oluyor ve iyi bişey yaptıklarını sanıyorlar
bigün bizim sınıfa hocamız asistanıyla birlikte girmişti sınav vardı ogün
asistanı öğrencileri yanlış oturttu diye adama etmediği lafı bırakmadı 60 kişilik sınıfın önünde rezil etti
sen oraya gelene kadar kim bilir ne emekler verdin
hemen pes etme bence ne olursa olsun daha özgüvenli durmaya çalış
kimse mükemmel değil proflar bile yanılabiliyorlar

hocalar bazen kızarlar öyle.
ben de işe başladığımın 2. haftası bayağı söz işitmiştim. haklıydım diyemem ama o kadarını da hak ettiğimi düşünmüyorum. ağlaya ağlaya çıktım yanından. ama bu işlerin cilvesi bu işte. biraz daha dik durmayı öğrenmemiz gerekiyor. hocan haklı demiyorum ama bence çok düşünüp üzülme, bir şey olmamış gibi devam et işine. hocan da uzatmayacaktır.

Ben yanında hiç ağlamadım zaten hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Uzatacağını kendi söyledi, bir daha böyle bir şey olursa kork benden de tepkimden de dedi.

O kadar emek sarfetmişsin projeyi almışsın bence hiç kulak asma söylediklerine, kızmaya bağırmaya hakkı yok sen onun çalışanı falanda değilsin. Gerekirse bu işi gönüllü yaptığını buna hakkı olmadığını söyle. Ben burda sizinle mesleğim için beraberim de.
Sinirini stresi senden çıkarmasın durduk yere.

Hakareti de direkt mesleğimden yana etti zaten, 'böyle olduğum için asla başarılı olamayacakmışım'. O zaman beni niye seçtin değil mi?

malesef bazı hocalar böyle oluyor ve iyi bişey yaptıklarını sanıyorlar
bigün bizim sınıfa hocamız asistanıyla birlikte girmişti sınav vardı ogün
asistanı öğrencileri yanlış oturttu diye adama etmediği lafı bırakmadı 60 kişilik sınıfın önünde rezil etti
sen oraya gelene kadar kim bilir ne emekler verdin
hemen pes etme bence ne olursa olsun daha özgüvenli durmaya çalış
kimse mükemmel değil proflar bile yanılabiliyorlar

Sadece emeklerime çok ama çok üzülüyorum çünkü tüm zamanımı onun projesine adadım ben. Ama sürekli böyle baskı altında çalışmaya devam edebileceğimi de düşünümüyorum.

Hakareti de direkt mesleğimden yana etti zaten, 'böyle olduğum için asla başarılı olamayacakmışım'. O zaman beni niye seçtin değil mi?

hayret bir şey ya bir eğitimci nasıl olabilir de bu kadar kaba ve bencil olabilir. Bir hatasını gördüysen tatlı dille söyle ne var yani ağzın mı eskir. Boşver takma hiç belli ki sorunları var:19:

hayret bir şey ya bir eğitimci nasıl olabilir de bu kadar kaba ve bencil olabilir. Bir hatasını gördüysen tatlı dille söyle ne var yani ağzın mı eskir. Boşver takma hiç belli ki sorunları var:19:

İnanın bilemediğim bir şeyi de bana bir gün önce söylemişti o gün 21.30a kadar okulda onun işlerini yaptım eve geldim yemek yiyip uyudum. Bilmedim için o gün zaten araştıracaktım ama bi gün önce o kadar yorgundum ki uykuya yenik düştüm :(

Ben yanında hiç ağlamadım zaten hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Uzatacağını kendi söyledi, bir daha böyle bir şey olursa kork benden de tepkimden de dedi.

benim hocam da 1 defa uyarırım, 2 defa uyarırım, 3.defa seni buradan gönderirim dedi ama o konuşma orada kapandı, ben hata yapmamaya çalılştım, o da yavaş yavaş tutumunu değiştirdi bana karşı.
bazen motive etmek için de "sen yapamazsın" temalı konuşuyorlar.

benim hocam da 1 defa uyarırım, 2 defa uyarırım, 3.defa seni buradan gönderirim dedi ama o konuşma orada kapandı, ben hata yapmamaya çalılştım, o da yavaş yavaş tutumunu değiştirdi bana karşı.
bazen motive etmek için de "sen yapamazsın" temalı konuşuyorlar.

Evet zaten dün öğrendim ki bana kullandığı cümleler en sık kullandıklarıymış ama gururum çok incindi. Normalde hata yapmadığım sürece ya da her şeyi bildiğim sürece iyi davranır ama ondan korktugumu bilir bunu kullanıyor sanırım.

Peki siz de bu işin içindesiniz hocayla konuşmam gerekir mi? Özel bi durumum var onun bilmediği ve böyle devam ederse üzerimdeki baskı sağlığımdan olucam. Bunu anlatmalı mıyım?

Eger cok bir sey soylemek istiyorsaniz 'ben dili'ni kullanarak kibarca bazen gururunuzun incindigini,uzuldugunuzu soyleyin. Ama calisip hata yapmamaya gayret ettiginizi hatalarinizi telafi edeceginizi de ekleyin derim.
Kapris cekmek zor.. Allah yardmciniz olsun

Back
X