Aşk bende paranoya yaptı akıl vercek olan varmı:s

starlight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
25
0
86
İstanbul
:1senedir süregelen bi ilişkim var. başlarda yani başlarda dediğm ilk 3 ay böyle sorunlarım yokdu. şimdi hastalığa çevirdiini hissediorum:bbo: meseleye gelince aşırı kıskancım .kendimi hep bi denetleme halinde görüorum anlayışsız bi insan oldum msne çaırıorum şu an gelemicem işim var dedii zmn belki çok saçma gelcek ama beni sevmediini falan düşünüorum benim aklıma direk seven insan ne yapar eder gelir diye bi kuruntu gelio. halbuki mantıklı düşünsem oda insan işi olabilirfisfisfis sonra msnine hergün belki 3 kez giriorum hatta bazen o farketmeden bazı kızları siliorum ve buyüzden kavga ettik ama oda bendeki erkeklerin hepsini sildi neredeyse. bunu sölediim zmnda empati kurmuo sen kızsın farklı bişi bu dio bende iyice sinirleniorumya benim durumum gerçekden vahim galiba gereğinden fazla kafama takıorum bazı şeleri ve birbirimizi çok sevmemize rağmen soukluk oluo benim biraz dha rahat olmam için ne yapmam lazım sanki sevgilimin peşinden koşan onu sıkan benmişim gibi rolleri değiştirdik bu benm canımı sıkıo ciddi paronoya var bnde sanırım :1no2:şaka değil

cnm sana sadece sunu sölim aklını basına topla..bende senin gibiydim böle sacm aseylere paranoya yaparken kafayı sıyırıodum..seven ölemi yapar bölemi yapar die düşünüp..ağlama krilerine giriodum..kendi kendime düşünüodum halbuki bişide demiodu...kendimi yıpratıodum..ve bölece ilişki çok yıprandıı gitti.bende yıprandım..aklını basına al cnm,değmez ve biz ayrıldık...

ya bnde biliorum toparlanmam lazım ama bikaç kez denedim mevzu olduu zmn sinirlerime hakim olamıorum çok alınganım ben nasıl vurdumduymaz olabilirm bunu nasıl yapabilirm yoksa bizim ilşkimiiznde çivisi çıkıcak hemde saçma şelerden rahat bi kız olmak istiyorumsenağlama ve bnu kendimede yediremiorum gurursuzluk gibi gelio:bbo:

ya bende kımseye guwenemıorum. yanı hıc bır erkege... bır erkek ben senden cok etkılendım dese hadı yaa bak seeeeeenn dıorum... paranoyağın sanırım bayrak tutanıyımkafamçokkarıştı

canım çaresini bulursan bana da söyle çünkü bende aynı durumdayım 3 senedir birlikteyiz ama ben şuan kötü bir dönem geçirdiğimdenmidir bilmiyorum aynı senin gibi seven şunu yapmaz bunu yapmaz falan diye acayip kuruntular yapıyorum ve artık ilişkimize çok zarar vermeye başladım :1no2:

arkadaslar gercekten cok haklısınız sizi anlayabiliorum.çünkü 1.5 yıl önce bende si<in gibiydim.bazen yine öle olasım gelior ama kendime dur diorum..ben ona muhtacsam odabana diorum..hep üzülen ben diorum onun ruhu duymuyor diorum ve engeliorum....gercekten kötü bi durum kendini zamanla yetersiz hep ona muhtaç hiissediosun ama nolur kızlar gercekten kendi kişiliğinize ve ilişkinize göre set ler cekin kendinize..mesela umursamaz davranın biliorum çok zor yapmak ama yapın..ERKEKLERE GÜVENEMEME konusunda arkadasım sana katılıorum bende güvenemez oldum...o aşamaları gecirdikten sonra cok şey gitti benden senağlama çok şey kaybettim erkeklere güvenim sıfır.bi adam görim yaslı şirin sende bölesin işte sende gençliğinde kimbilir kaç kişiyi yıktın gittin diorum paranoya yani ona bende bi çare arıorum..ama tavsiyeme uyun nasıl yapıcam yapamam demeyin yapıcam diyin....bırakın o sizin için telaşlansın o paranoya olsun kafamçokkarıştı ...BAKIN ARKADASLAR BU TECRÜBELER ÇOK TAZE..24 SAaT ÖNCE KAÇ YILLIK İLİŞKİSİ BİTMİŞ BİRİ OLARAK BUNLARI SİZE TAVSİYE EDİORUM .....ÇÜNKÜ ARTIK HİÇBİ KIZIN ERKEKLERİN KÖLESİ GİBİ GÖZÜKMESİNİ,,ONLARSIZ YAPAMAYIZ DEMESİNİ İSTEMİORUM..

bazen olgunluumu kaybettimi düşünüorum çevredeki ikili ilşkilerdeki sorunları kendim yaşıomuşm gibi sevgilimede yansıtıorum işte acaba o bana böle yaparmı şöle yaparmı biz ne olcaz bunu bigün ona anlattım bana AŞKI ÇOK SORUN HALİNE GETİRİOSUn dedi:uhm:sanırım haklı ama oda çok rahat sanki keşke bende öyle olsaydım ve işin ilginç tarafı çok kati bi insandım sevene canım feda sevmeyene elveda derler ya bnde öleydim ama bu sefer başka oldu:1no2: araya mesafede girio 10 günde 1 görüşebilioruz çalışıo görmediim zaman dahada paranoyaklaşıorum :1ninca:Allah ıslah etsinkafamçokkarıştı

herşeyi anladım da

sen kızsın,bu farklı bişey demesini anlamadım?

listesindeki kızlar kim? hepsi mi yakın arkadaşı?

herşeyi anladım da

sen kızsın,bu farklı bişey demesini anlamadım?

listesindeki kızlar kim? hepsi mi yakın arkadaşı?

yani onun listesinde kız olduu zmn o onlara bakmazmış bile çnkü listesindekiler önemsiz kızlarmışş onu ayartcaını düşündüüm tarzda deilllermiş konuşmuomş ölesine duruolarmış ama benm listemdekiler benm bi merabamı bile yanlş anlayabilirlermiş oda erkekmiş daha iyi bilirmiş böle bişi:uhm:
listesindeki kızlarla samimi değil açıkcası bu huyunu seviorum hiçbi kızla samimi değil olmazda ama işte benm paranoyam illa takıcam bişiyi:1no2:

ooff ooffff aynıı sorunn bndede varrr hattaa suaann da bıleee hepp aklımm ondaa am o coookk rahattt ben sende bişi var garıpsın dıorumm saçmalama allah aşkına dıo bana çalışıorum musait olmuorum dıo sende anlamıosun dıo amaa ben hadii arayamıosun anladım wcyedemi hiç gtmıosun msjta atamıosun dıorum ozamanda kızıo( kızlarr bızz cokk kuruntuluyuz galıbaaa ilgisiz duralım bırasdaa bakın ozamanda nasıl koşarlar sık sıkk ararlaarrr ben denedım öle oluo suanda da hiçç aramıorum o arıo sizde öle yapıınnn.....

Bu sorun çoğu kişide vardır. Boş yere kafamıza takarız sevmiyor beni falan tarzı ağlarız falan. Ama değmez... Öle çok kötü sorunlarınız yok, sende zor ama biraz sakin olmaya çalış biraz daha geniş düşün, sürekli arama ne biliyim fazla üstüne düşme. bu erkekler fazla ilgiden de şımarırlar :mymeka: Bu sefer senden gerçekten soğur çok üzülürsün zor ama onlar gibi biraz ilgilenmiyormuş gibi düşünmeye çalış :teselli:

çok kıskançtım ama hiçbir zaman kontrol derecesinde olmadım..benim kısknçlıklarım yüzünden çok kavga ettik sonra anladım ki biri bana benim yaptıklarımı yapsa tahammül edemezdim ve ilişki hastalıklı bir hal alsın istemiyordum..şuan hiçbir güven problemim yok hala kıskancım ama bazı insanlardan kıskanıyorum..yoksa ikimizin de özgürlük alanları var beraber hobilerimiz olduğu gibi ikimiz farklı farklı hobilerlede ilgileniyoruz ve nefes aldıığımızı hissediyoruz..sana tavsiyem çok sıkma sıkarsan kopar kaş yaayım derken göz çıkartırsın hem de kendine ilişkine yazık edersin tatlım..evet kıskanmamak elde değil,kıskanma demekle olmuyor ama gayret etmelisin...ve hep şunu derim kendi kendime;güvenmediğin bir adamla niye devam ediyorsun sen deli misin ve böylelikle kafamdan saçma düşünceleri atar güzel giden bir ilişkimin keyfini çıkarmaya bakarım :dance:

Bir dergide okumustum, cok asiri derecede kiskanc olan bir kadinin veya erkegin kendine güveni cok az yada hic yokmus...

Neden böylesinki canim, onu kaybetmektenmi korkuyorsun?
Aldatma korkusumu var?
Seni senin sevdigin kadar sevmemesindenmi endiseleniyorsun?:teselli:

Bunlari sorgula icinden!! Kendine güven, hic kimse senden kiymetli degilidir..helede bir erkek hic degildir..:1closedeyes:

Güzel giden iliskini böyle seyler yüzünden gölgeleme, olacagi varsa olur bu hayataki hersey icin gecerli...

Ask; insanlarda "sahip olma" duygusu dogurur; sevdali esler birbirlerine "ait olduklarini" hisseder ve düsünürler. Böyle çiftler için cinsel birlesme de bir sahip olma eylemidir; sevisme sirasinda en çok kullandiklari ask sözcükleri; "benimsin", "seninim" dir. Eslerinin bir baskasiyla duygusal ya da cinsel bir iliskiye girmesi, onlara mülkiyet haklarinin ihlal edilmesi gibi gelir.Sevgi ve askin en önemli yönleri; kabullenme, saygi duyma, takdir etme ve hayran olma'dir. Basarili evlilikler konusunda yapilan bir ankette birisi " Insanin evi, utanmadan zayifliklarini ortaya koyabildigi, garipsenme korkusu duymadan övünebildigi, asagilanmadan yanlis yapabildigi yerdir" demis. Kisaca, evinde ve evlilik iliskilerinde oldugu gibi kabul edildigini söylemek istemistir.Insanlari olduklari gibi kabul etmek; dogal olarak eksikliklerini görmemek anlamina gelmez. Aksine bunlarin bilincinde olmak ve kabul etmek anlamina gelir. Ask iliskisinde insan "kisilik zirhlarini" terkeder ama bir sartla: eslerinin kendilerini olduklari gibi kabul edeceklerine inanirlarsa. Esini belli bir kaliba sokma istegi ask degil sahip olma tutkusudur. Ask, insanin karsisindakini idealine tipatip uymasa da her yönüyle kabul etmesi demektir. Esler ilk kez sevisecekleri zaman, birbirlerinin karsisinda soyunmakta çekingenlik gösterirler.Bunun nedeni, karsilarindaki kisinin fiziki güzellik açisindan düs kirikligina ugramasi korkusudur. Oysa gerçek ask bu konuda da, bir benimsemeyi gerektirir. Filozof Ortegay Gasset bu konuda söyle diyecek kadar ileri gitmistir.

"Ask, bize karsi olan tutumundan bagimsiz olarak, karsindakini benimsemektir." Bu dinsel ya da romantik bir ask tanimidir. Sövalyenin sevgilisinin ilgisizligine ragmen duydugu ask, ya da yasami boyunca aci ve yoksulluk çekmesine ragmen insanin tanriya duydugu ask gibi. Ama romantik ya da dinsel yanlari olmasada gerçek ask benimsemeyi içerir. Iste bu benimseme ilk sahip olma tutkusu arasindaki farktir ki, asktan kiskançliga giren yolu açar. Insanlar birbirlerini mülkleri olarak görmeseler de, hatta bu düsünceye teorik olarak karsi çiksalar da , sonuçta kiskançlik ve mutsuzluga dönüsen bu tutkuyu çogu hiç olmazsa bir dönem yasamistir. Sahiplenme, kaçinilmaz olarak kiskançligi da beraberinde getirir. Kuskusuz, modern toplumlarda ve modern iliskiler içinde hiç kimse, bir baskasini kendi mülkiyeti olarak göremez.

Ne var ki, bir çok insan, kafasiyla bu görüse katildigi halde, yüreginde kiskançlik denilen o yikici duyguyu hssetmistir. Kiskançlik, mantikla açiklanabilecek veya giderilebilecek bir duygu degildir. Yine de tek çözüm, kiskançliga kapilan kisinin esiyle bütün iliskisini basindan itibaren gözden geçirmesi, aksayan ve üçüncü bir kisiye gerek duyulmasina yol açan yönlerini arastirmasidir. Eger esiyle bagi, onarilmayacak ölçüde parçalanmis, kopmussa, iliskiyi zorlamaninanlami yoktur. Kaybedilmis bir askin yerini kolayca yikici bir kiskançlik ve nefret duygusu doldurabilir. Bu, iki taraf içinde ruh sagligi yönünen iyi olmaz.

ALINTI

canım sana inanmıyorum aynıyız resmen..sırf bu yüzden daha dün antidepresana başladım...bende senin gibiyim ve seni çok iyi anlıyorum..bu şekilde hayat çekilmez oluyor..eskiden böyle değildim ne oldu anlamadım..ama artık hasta olduğum kanısına vardım..onu da ilişkimide kendimide yıprattım artık..bir an önce değişmek kurtulmak istiyorum..acı çekiyorum resmen ya...

dur demekle olmuyooo malesef benimde hala sürmekte olan 6 yıllık bir berabrliğim var bende de 3yıl aynı şeyler oluyorduuu ve bazen yine oluyorr 1 ssat üzülüyrsam artıkk kendimi üzmemeye çalışıyorum çünkü şimdiye kadar hep benn üzüldüm birazda o üzülsün diyorummm kendinize zarar verirsiniz ve ben bunun yüzünden inanın psikolağa gittim aylarca ilaç aldımm şükürler olsun artık iyiyim ilerlemeden durdurdumm amannn ne hali varsa görsün diyorummmm yeterki beni üzmesinn

güven sorunu olan bir ilişkiyi yaşamak kabus gibi olsa gerek.şayet seviyorsanız birbirinizi hoşlanmadığınız şeyleri yapmayın.ne onun hayatında senin hoşlanmadığın kişiler yer alsın nede senin hayatında onun hoşlanmadığı kişiler.
böyle bir ilişkiden ne anlarsın ki sırf sıkıntı stres!hayatı birbirine kolaylaştırmak karşılıklı mutlu olmak değil mi amaç?
şu amerikan özentisi memleketimizde giyimleri yiyip içtikleri kullandıkları kelimeleri kopyalayacağımıza ilişkilerinden örnek alsak ya?
herkes birbirinin hayatına saygılı.karşılıklı güven mevcut. en ufak yalan yada ihanet sinyali alındığında acımadan kesiliyor ilişki.zaman veriliyor terapistleride gidiliyor.severek ayrılıyorlar.bizim gibi arabeske bağlamıyorlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…