Ask iliskilerinden cok korkuyorum

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
29
İzmir
Merhaba herkese,

Üniversite son sınıf öğrencisiyim, bu zamana kadar aşk ilişkilerimde gayet sevilen, değer gören taraf oldum şükür ama üzen de oldu, bu durum beni karşı cinse karşı çok korkak yaptı. Artık eskisi gibi hiç kimseye güvenmiyor, inanmıyor ve ilişkinin sorumluluklarını almaktan kaçıyorum. Zaman geçirip, sinemaya gitmek, kahve içmek ve karşımdaki erkekle muhabbet etmek beni daha mutlu ediyor fakat onlar hemen hoşlanıyor ve tensel temasa geçiyor, bende kafamda ilişkilerden çok çekindiğimi bu yüzden son yaşadığım deneyimler yüzünden de korktuğumu söyleyince karşı taraftan çocukça hareketler görünce iyice kafamda bitiriyorum. Zamanında çok uğraştım güzel ve seviyeli ilişkiler için ama olmadı, şimdi ne kadar saldım çayıra mevlam kayıra takılsam patır patır dökülüyorlar. Ama bu durum onlarda benim kendileriyle takılıyormuşum hissi yaratiyor, kötü bir durum. Eğitimime odaklı yaşamak ve bu tarz bir sorumluluk altına girmeden gençliğimi güzelce, dolu dolu geçirmek, yalnızlıgımın tadını dibine kadar çıkartmaya çalışıyorum. İlerki hayatımda da evlilik çok uzak zaten, öncelik kendi hayatımı yaşamak ama bu ilişkilerden korkmak ve erkeklere karşı çok umursamaz takılmak bende geri dönüşü olmayan kötü bir huya dönüşür mü bunu merak ediyorum

Sanmam. En marjinal bir kadın bile aşık olmak ciddi ilişki yaşamak ister günün birinde

Evet, fakat erkeklere karşı güvenim neredeyse hiç yok, söz konusu ilişkiler olunca çok uzak durmak hatta muhattap dahi olmak istemiyorum, ilerde ne olur inanın bilmiyorum, aşka inancım yok, her erkeğin aldatacağı kanaatindeyim zaten, umarım iyi bir erkek karşıma çıkar ilerde tabii de, bu topraklarda öyle biri olduğunun bilincinde değilim henüz. Niyetim erkek vs de değil aslında, bu düşüncelerimin canavarlaşması ve kötü bir hal alması sadece, yoksa erkek çoookk...
Ne zaman arkadaşlarımla konuşsam "Zamanınd bende böyle düşündüm, geçer" vs diyorlar da, ben baya endişeliyim.

daha üniversitedesiniz
ciddi ilişkiler yaşamak için çok erken zaten
tabiki hayatınıza girip çıkan insanlar olacak
üzecek ve üzüleceksiniz
birşeyler zamanla yerine oturacak ve ciddi düşünmeye başlayacaksınız
demem o ki huy olarak kalmaz, zamanla değişir..

Evet, fakat erkeklere karşı güvenim neredeyse hiç yok, söz konusu ilişkiler olunca çok uzak durmak hatta muhattap dahi olmak istemiyorum, ilerde ne olur inanın bilmiyorum, aşka inancım yok, her erkeğin aldatacağı kanaatindeyim zaten, umarım iyi bir erkek karşıma çıkar ilerde tabii de, bu topraklarda öyle biri olduğunun bilincinde değilim henüz. Niyetim erkek vs de değil aslında, bu düşüncelerimin canavarlaşması ve kötü bir hal alması sadece, yoksa erkek çoookk...
Ne zaman arkadaşlarımla konuşsam "Zamanınd bende böyle düşündüm, geçer" vs diyorlar da, ben baya endişeliyim.
Guvenmedigin birine de aşık olabilirsin. Elden ne gelir ki fnfnf

22-23 yaşında kaç ilişki tecrüben oldu da bu kadar genelleme yapar oldun :)
Her flört ve çıkma aşk degil zaten.
Biraz kendine zaman ver.

Ortaokuldan beri iliskilerim oldu, o zamanlar hersey cok masumdu, ben akli havadaydim. Liseye gectim cok asik oldum birine, iliskimiz olmadi, takinti kaldi, 5 yil kadar iletisimimiz azar azar oldu, hep koptuk, anlasamiyorduk cunku. Ne zaman yeni bir sayfa acmak istesem baska insanlarla bunu denedim ama ya aldatildim ya aldatildim. En son bende takilma kafasina gectim, sadece keyifli vakit gecirmeye ve beklentileri birakma yoluna gittim. En basit ornek, bir erkekle bulustuktan sonra nasil gecti acaba vs diye dusunup mesaj atmasini bekler, attiysa olumlu izlenim olustugunu dusunur, atmaz ise yikilirdim. Simdi erkeklerle bulusup mesaj atmayan taraf benim ve saka gibi ama 7 24 yazar, arar oldular

Ortaokuldan beri iliskilerim oldu, o zamanlar hersey cok masumdu, ben akli havadaydim. Liseye gectim cok asik oldum birine, iliskimiz olmadi, takinti kaldi, 5 yil kadar iletisimimiz azar azar oldu, hep koptuk, anlasamiyorduk cunku. Ne zaman yeni bir sayfa acmak istesem baska insanlarla bunu denedim ama ya aldatildim ya aldatildim. En son bende takilma kafasina gectim, sadece keyifli vakit gecirmeye ve beklentileri birakma yoluna gittim. En basit ornek, bir erkekle bulustuktan sonra nasil gecti acaba vs diye dusunup mesaj atmasini bekler, attiysa olumlu izlenim olustugunu dusunur, atmaz ise yikilirdim. Simdi erkeklerle bulusup mesaj atmayan taraf benim ve saka gibi ama 7 24 yazar, arar oldular

İyi de konunuzda aşktan den vurmuşsunuz. Lisedeki o çocukluk takıntınıza aşk denir mi bilmem, ama bence değil, hiç aşık olmamışsınız.

Biraz sakin gidin, her boş kaldığınızda hayatınıza birini almayın. Bir genç kadın olarak hayatınızda kimse olmadan güçlü durun. Güçlü duygular beslediğiniz kişilerle birlikte olun.

İyi de konunuzda aşktan den vurmuşsunuz. Lisedeki o çocukluk takıntınıza aşk denir mi bilmem, ama bence değil, hiç aşık olmamışsınız.

Biraz sakin gidin, her boş kaldığınızda hayatınıza birini almayın. Bir genç kadın olarak hayatınızda kimse olmadan güçlü durun. Güçlü duygular beslediğiniz kişilerle birlikte olun.

Ask konusunda vahlanip ahlanmam tekrar bir ask istedigim anlamina gelmiyor, asil sorun iliskilerde yasanan sorunlardan dolayi ask istememem. Evet hersey gulluk gulistanlik olmayacak fakat bunu yasamaya deger olan birini bulmak samanlikta igne aramakla es deger, yani erkekler cok cocuksu, oturakli olan ve saygi duyan hic yok, dusuncelerimi guclendiren sebepler bunlar. Ornegin dun aksam bana acilan bir erkek arkadasima iliskilere sicak bakmadigimi dile getirdigimde beni sarip sarmalayarak oturdugumu mekana getiren adam sonucun koca bir Hayir oldugunu ogrendikten sonra "Tamam bana aciklama yapma" "Seni dinlemiyorum" modundaydi ve beni arkada birakarak yurumeye basladi. Bende onun yuzune "Simdi bu sekilde yapiyorsun, iliskimiz olursa en basit bir tartismada beni dinlemeden bu sekilde birakip gideceksin yani" dedim, davranislar cok net belli ediyormus gibi geliyor bana bazen

Not: Ayrica ilkem her zaman guclu bir kadin olmak zaten :) Bunun erkege baglamiyor ya da kimsenin yoklugunu cekmiyorum, ailem manevi anlamda bana herseyi verdi, duygusal acidan boslukta degilim, baba sevgisi de gordum

Ask konusunda vahlanip ahlanmam tekrar bir ask istedigim anlamina gelmiyor, asil sorun iliskilerde yasanan sorunlardan dolayi ask istememem. Evet hersey gulluk gulistanlik olmayacak fakat bunu yasamaya deger olan birini bulmak samanlikta igne aramakla es deger, yani erkekler cok cocuksu, oturakli olan ve saygi duyan hic yok, dusuncelerimi guclendiren sebepler bunlar. Ornegin dun aksam bana acilan bir erkek arkadasima iliskilere sicak bakmadigimi dile getirdigimde beni sarip sarmalayarak oturdugumu mekana getiren adam sonucun koca bir Hayir oldugunu ogrendikten sonra "Tamam bana aciklama yapma" "Seni dinlemiyorum" modundaydi ve beni arkada birakarak yurumeye basladi. Bende onun yuzune "Simdi bu sekilde yapiyorsun, iliskimiz olursa en basit bir tartismada beni dinlemeden bu sekilde birakip gideceksin yani" dedim, davranislar cok net belli ediyormus gibi geliyor bana bazen

Not: Ayrica ilkem her zaman guclu bir kadin olmak zaten :) Bunun erkege baglamiyor ya da kimsenin yoklugunu cekmiyorum, ailem manevi anlamda bana herseyi verdi, duygusal acidan boslukta degilim, baba sevgisi de gordum

E yaşın gereği ilişki yaşadığın erkeklerden nasıl bir olgunluk bekliyorsun?
Erkeklerin olgunlaşma yaşı en iyi ihtimalle 26-27

E yaşın gereği ilişki yaşadığın erkeklerden nasıl bir olgunluk bekliyorsun?
Erkeklerin olgunlaşma yaşı en iyi ihtimalle 26-27

23 yasindayim, karsimdaki erkekten maddi anlamda hicbirsey beklemiyorum, sadece iliski icinde daha durust, saygili bir insan istedigim icin 27 yasina kadar beklemek zorunda miyim?

23 yasindayim, karsimdaki erkekten maddi anlamda hicbirsey beklemiyorum, sadece iliski icinde daha durust, saygili bir insan istedigim icin 27 yasina kadar beklemek zorunda miyim?

İlişkiye bakış açılarımız farklı biraz. Siz ilişki deneyimleyip, aşık olduğunuzda nasıl olacağı konusunda fikir ediniyorsunuz, ben aşık olmadığım kişi ile vakit kaybetmiyorum.

Bu tarzınız erkekler tarafından farklı anlaşılıyor olabilir.
Yani aşık olun kendinizi çöllere vurun falan demiyorum ama biraz farklı geldi bana tercihleriniz.
Daha iyi değerlendiren olacaktır.

Ve evet düzgün ve saygılı ilişki daha 22-23 yaşlarında zor yakalanıyor
Hala kişilerin kendilerini tanımadığı bir dönem
Siz de kendinizden çok emin olabilirsiniz ama okul bitecek, iş hayatı vs, bakış açınız çok değişecek

İlişkiye bakış açılarımız farklı biraz. Siz ilişki deneyimleyip, aşık olduğunuzda nasıl olacağı konusunda fikir ediniyorsunuz, ben aşık olmadığım kişi ile vakit kaybetmiyorum.

Bu tarzınız erkekler tarafından farklı anlaşılıyor olabilir.
Yani aşık olun kendinizi çöllere vurun falan demiyorum ama biraz farklı geldi bana tercihleriniz.
Daha iyi değerlendiren olacaktır.

Ve evet düzgün ve saygılı ilişki daha 22-23 yaşlarında zor yakalanıyor
Hala kişilerin kendilerini tanımadığı bir dönem
Siz de kendinizden çok emin olabilirsiniz ama okul bitecek, iş hayatı vs, bakış açınız çok değişecek

Aynen öyle, saygı da duyuyorum zaten.
Ben zor aşık olan biriyim, zor begenirim, çok hoşlanmasam da beni begenen insanlarla görüştüm, belki iyidir dedim, yargisiz infaz yapmak istemedim ama hata oldu.

Genclik başa bela. Sizin derdinizi okurken nedense bı arkadasim geldi aklima. Üniversite arkadasim,evlilik dusunmuyor,gelecegiyle ilgili ongorusu;kendine bir köpek alıp sessiz sedasiz yaslanarak olmek. sonra ne oldu bizde bilmiyoruz. Kız son sınıfta nişanlandı,mezun olduğu sene de evlendi. İyi kızdı aslında ama benim şarj aletimi almisti. O günden sonra kıl olurum kendisine.

Merak etme doğru kişi geldiğinde bunları sorgulamak aklına bile gelmiyor. Boşuna yorma kendini.

Her hoşlandığınız yada sizden hoşlanan insanla aşk yaşadığınızı düşünüyorsunuz. Aşık olduğunuzda “önce hayatımı yaşayacağım” gibi bir cümle kuramazsınız. Ne bu yani hayatınızı mu emip bitirecek adam, kendinizden vazgeçtiğinizde mi evlilik düşüneceksiniz?

Yaşınız çok küçük değil ama düşünceleriniz henüz olgunlaşmamış. Kendinizi yıpratmayacak arkadaşlıklar kurun. Zamanı geldiğinde aşkı da yaşarsınız.

Back
X