• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı alışkanlık mı

Aslihaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2014
270
7
38
İstanbul
Merhaba bir ilişkim var ve ona duyduğum şeyin aşk mı yoksa alışkanlık mı olduğunu anlamıyorum. Sizce aşk ve alışkanlık nasıl şeyler? Onu seviyorum ondan bahsedince mutlu oluyorum onunla konuşmak bir şeyler paylaşmak hoşuma gidiyor. Hani derler ya gözlerini ilk açtığında aklına o mu geliyor evet o geliyo ama bunlar yeterli mi? Tanıdıklarım bana bunları sevdiğin bi arkadaşınada hissedebilirsin diyo sizce hangisi arasındaki fark ne

Ne zamandır berabersiniz? Alışkanlık olacak kadar uzun zaman oldu mu yani?
Sizi bilmem ama ben sevmediğim insanlara alışamam valla :19:

Merhaba bir ilişkim var ve ona duyduğum şeyin aşk mı yoksa alışkanlık mı olduğunu anlamıyorum. Sizce aşk ve alışkanlık nasıl şeyler? Onu seviyorum ondan bahsedince mutlu oluyorum onunla konuşmak bir şeyler paylaşmak hoşuma gidiyor. Hani derler ya gözlerini ilk açtığında aklına o mu geliyor evet o geliyo ama bunlar yeterli mi? Tanıdıklarım bana bunları sevdiğin bi arkadaşınada hissedebilirsin diyo sizce hangisi arasındaki fark ne
Aşkla alışkanlık nasıl karıştırılabilir? :53:
Aşkta heyecan olur, ellerin ayağına dolaşır, geceleri uykun kaçar, malum mide kelebekleri olur. Alışkanlıkta sürekli yanında ararsın, yokluğunda özlersin ama varlığında fazla bir şey hissetmezsin.

Aşkla alışkanlık nasıl karıştırılabilir? :53:
Aşkta heyecan olur, ellerin ayağına dolaşır, geceleri uykun kaçar, malum mide kelebekleri olur. Alışkanlıkta sürekli yanında ararsın, yokluğunda özlersin ama varlığında fazla bir şey hissetmezsin.
Varlığında hissediyorum mutlu oluyorum yanımda olması bile yetiyo bana ama kelebek yok elim ayağıma dolaşmıyo ama hep aklımda

Sevmek başka, aşk başka =)

evet ama aşk sonradan sevgiye dönüşüyo zaten...
yani ben baştan aşık olmadığım yada sevmediğim insana alışamıyorum
baştan içime sinmezse ilk gördüğümde bişeyler hissetmezsem sonradan da hissedemiyorum
bilmem anlatabildim mi? :)

evet ama aşk sonradan sevgiye dönüşüyo zaten...
yani ben baştan aşık olmadığım yada sevmediğim insana alışamıyorum
baştan içime sinmezse ilk gördüğümde bişeyler hissetmezsem sonradan da hissedemiyorum
bilmem anlatabildim mi? :)
Çok doğru. Ama aşk her zaman sevgiye dönüşmeyebiliyor. Bazen aşk gidiyor, yerine bir tek alışkanlık kalıyor, ne sevgi ne bir şey. Ondan ben şaşırdım bu ikisini nasıl karıştırmış konu sahibesi diye =)

normal bir arkadaşınla sevgilin arasında ciddi fark vardır bence...
mesela ben 1 yılı geçti ilşkimiz hala adının geçtiği yerde içim kıpır kıpır olur onunla görüşeceğim zaman daha bi farklı heyecanla hazırlanırım :)
tutku ve heyecan kaybolunca geriye alışkanlık kalıyor sanırım...

Çok doğru. Ama aşk her zaman sevgiye dönüşmeyebiliyor. Bazen aşk gidiyor, yerine bir tek alışkanlık kalıyor, ne sevgi ne bir şey. Ondan ben şaşırdım bu ikisini nasıl karıştırmış konu sahibesi diye =)
Belkide kafam karışık ondan anlayamıyorum kendi davranışları şuan uzak tutuyo beni ama hala adının geçtiği yerde istemsiz gülüyorum mutlu oluyorum😊 bir de çevrenin etkisi var bana sürekli sen onun olmazsın gibi şeyler söylüyolar daha çok var falan birazda o uzak tutuyo sanırım

normal bir arkadaşınla sevgilin arasında ciddi fark vardır bence...
mesela ben 1 yılı geçti ilşkimiz hala adının geçtiği yerde içim kıpır kıpır olur onunla görüşeceğim zaman daha bi farklı heyecanla hazırlanırım :)
tutku ve heyecan kaybolunca geriye alışkanlık kalıyor sanırım...
Sizde büyük ihtimal olumsuz yorum yoktur kafanızı karıştıran şeyler de😊 bende öyle değil ben onu 6 ay kadar sevdim görüşmedik bir süre hayattan zevk almadım severek başladım ama arkadaşlarım ailem sürekli olmaz daha çok var önüne neler çıkar daha gibi şeyler söylediler ve ister istemez uzaklaştım

Bunu en iyi sen bilirsin. Sevdiklerini düşün onları neden sevdiğini. Karşındaki insanı değerlendir ona göre. Mesale çok fazla kusurunu buluyorsan artık eskisi gibi değilse hissettiklerin. Aşkın büyüsü bozulmuştur. ama sevdiklerine karşı kusurlarını bulsanda hoş görürsün.

Alışkanlık sevmediğin birinin hayatında yerini çok fazla işgal etmesi gibi. İçinde olan şeyi sen tahlil edersin. Biz senin hayatında yer alna kişiyi tanıyamayız. çok iyi anlaşırsın ama aradığın özellikler onda yoktur. birlikte vakit geçirmek hoş sohbet etmek yeterli mi arkadaşın olarak evet ama senin istediğin arkadaşlık mı? ilk önce ne istediğini sormalısın kendine yanlız kalmamk için mi görüşüyorsun? yoksa çok sevdiğin için mi?

herkesin içindeki sevgi ve aşk farklıdır çünkü :D

Bunu en iyi sen bilirsin. Sevdiklerini düşün onları neden sevdiğini. Karşındaki insanı değerlendir ona göre. Mesale çok fazla kusurunu buluyorsan artık eskisi gibi değilse hissettiklerin. Aşkın büyüsü bozulmuştur. ama sevdiklerine karşı kusurlarını bulsanda hoş görürsün.

Alışkanlık sevmediğin birinin hayatında yerini çok fazla işgal etmesi gibi. İçinde olan şeyi sen tahlil edersin. Biz senin hayatında yer alna kişiyi tanıyamayız. çok iyi anlaşırsın ama aradığın özellikler onda yoktur. birlikte vakit geçirmek hoş sohbet etmek yeterli mi arkadaşın olarak evet ama senin istediğin arkadaşlık mı? ilk önce ne istediğini sormalısın kendine yanlız kalmamk için mi görüşüyorsun? yoksa çok sevdiğin için mi?

herkesin içindeki sevgi ve aşk farklıdır çünkü :D

Doğru belkide ben daha hislerimden emin değilim içimdekinin ne olduğına karar vermem lazım😊 peki alıştığın birinden ayrılınca çok üzülür mü insan ? Aşktadır dimi acı alışkanlıkta ypktur. İlk olduğu için ben aşkın ne olduğınu bilmiyorum galiba😊

Doğru belkide ben daha hislerimden emin değilim içimdekinin ne olduğına karar vermem lazım😊 peki alıştığın birinden ayrılınca çok üzülür mü insan ? Aşktadır dimi acı alışkanlıkta ypktur. İlk olduğu için ben aşkın ne olduğınu bilmiyorum galiba😊

Zamanla anlarsın bence.

İnsan çok sevdiği eşyasını bile kaybedince üzülür.

Bazen birşeyler bittiğinde anlarsın ne hissettiğini. uzak kalınca yokluğunu hissedersin belki ama işde aşkın ne olduğunu bilmiyorum diyorsan sevmiyosundur.

Back
X